İyi niyetli yorum yapan arkadaşlara saygılar 🙏🏻
Özel okul öğretmenleri (okul öncesi) neden havalı?
İyi niyetli yorum yapan arkadaşlara saygılar 🙏🏻
Ya mesela bende okul öncesi öğretmeniyim ama özeldeki hocalara bakıyorum aşırı egolu kendilerini bişey sanıyorlar. Sırf bu tarz nedenlerden dolayı anaokullarına başvuru yapamıyorum. Muhatap olasım gelmiyor çünkü tek amacım kendi halimde çocuklarla çalışmak.
tüm beyaz yaka çalışanlar böyle. bankacılar mesela. milyonları olan müşteriye bile aşağılar şekilde kendini bir şey sanar gibi davranıyorlar. beyaz yaka mesleklerde iş bulmak çok zor olduğu için bunlar iş bulunca kendilerini dünyanın en üstünü sanıyorlar
Güldüm kusura bakmayın ama bizim meslek beyaz yakaya giriyorsa daha çok gülerim :D zira beyaz yakalı olup alt açmak koyar insana mesela dkdkdkd Gerçekten çok ilginçler. Bu arada evet bankacıları bende haz etmem. Hep itici gelmişlerdir. Soğuk nevaleler.
mavi yaka da değil. öğretmenlik hangi kategoriye girer
Beyaz yaka :)
boş ver onları meslektaşım sen zaten sürekli çocuklarla ilgileneceksin
Motive oldum teşekkür ederim:’)
Yani sizin branştaki hocaları hiç göremiyorum neredeyse çünkü öğrenciler bırakmıyor
Bırakmasın zaten yoksa havalarından geçilmiyor:)
Anlayışlı, kibar yorumunuz için çok teşekkür ederim. 🙏🏻
Eic için teşekkürler ayrıca rica ederim
Cevap
4Cevap
Atanmadaıkları için kendilerini öyle gösterme çabası. Aşağılık kompleksi yani
Haklısın. Bu da bir sebep. Bu arada ücretli öğretmenlik yaptığım dönemde şunu da fark ettim devlettekilerde böyle. Sebebini bilemiyorum artık bence araştırılması lazım bu durumun :D
Bende öğretmenim. Ama bizde böyle bir durum yok.
Devlette misiniz?
Evet
?
libidoları biraz yüksek herhalde ünideyken halleri devam ediyor olabilir mi
Libidoları beni ilgilendirmez ama aşırı tiksinç oluyolar böyle davranınca
Öğrenciler Havalarını daha almadıkları için 😂😂😂
Ah keşke alsalar ya
Zamanla zamanla
Maas ne kadar dusukse hava o kadar artiyor nedense.
Maalesef. Havalarına da anlam veremiyorum sanki küçük dağları kendileri yaratmış tövbeler estağfurullah djdkdkd komik oluyorlar
Nedense ogretmenlerin bi cogunda boyle bir durum var. Halbuki memlekette hic birsey olamayan ogretmen oluyor.
Açıköğretim sistemi yüzünden böyle. Yoksa dediğiniz gibi öyle kolay değil. Ama şu bir gerçek sorunlu sorunsuz herkes öğretmen olma peşinde. Ben gerçek öğretmenlerin istisna olduğunu düşünüyorum. Her yiğidin harcı değil bu meslek.
Universite sinavinda baraji gecen ogretmen oluyor. Daha nasil kolay olabilirki
Öğretmen barajı demek istediniz sanırım. Hani 300 bin olan. Ki günümüzde bunu aşmakta zor. Ben de bir öğretmenim bu ayrıntıyı unutmayalım. Sözel alanda derece yaparak kazandım üniversitemi. Bir noktada ortaya koyulan koca bir emek var. Sadece sistematik olarak gelenin geçenin öğretmen olma çabasında olduğu bir süreçteyiz. Bizim mesleğimizi itibarsızlaştıran durum bu.
300 binden bahsediyorsunuz zaten 3 tane soru yaparak baraji gecip 300 bine girilebiliyor. O kadar sorudan zaten sallasan 3 tane tutar yani.
Ama ben 16 bindeydim mesela? Aslında aynı şeyi eleştiriyoruz evet aşılması kolay ama herkesin yapacağı bir meslek olmamalı öğretmenlik. Kısacası düşüncemiz aynı kapıya çıkıyor.
Zaten sozelci 20 bin kisi vardir ulkede. 🙃😀 ama ayni kapiya cikiyor diyelim hadi seni kirmayayim.
Şunu da fark etmiş oldum diyelim :) sizde de öğretmen düşmanlığı seziyorum. Eğer ki geçmişinizde öğretmeniniz tarafından sizi kıran bir durum meydana gelmişse muhatabınız ben değilim. Bu arada, mühendislik sayısalda en düşük bölüm. Sizde bizim kulvardasınız yani :) saygılar.
Sayisalda en dusuk bölümmü :) tiptan sonra en cok ragbet gosterilen bolum muhendislik. Ayrica ogretmenlerin bir cogunda muhendis olmak arzusu var. Galiba sende onlardan birisin.
Bu arada benm turkiyedeki butun universitelerin butun ogretmenlik bolumlerine puanim yetiyordu. Acaba hangi ogretmenin muhendislige puani yetiyor bunu bir sorgula bence.😂😂
Hayır 🤦🏼♀️ hiç hoşlanmam mühendislikten. Ayrıca sizde de sayısalda 300 bin barajı var yani bizim meslekle kendinizinkini kıyaslamanız çok komik:) Evet tıptan sonra en çok o rağbet görüyor çünkü alternatif seçenek olarak bakıyorlar. En kötü mühendis olurum hesabı. Ben sözelde 300 bin barajındayım siz de sayısalda 300 bin barajındasınız. Pardon neyi tartışıyoruz? :D
Muhendis olamayanlarda ogretmenlige alternatif olarak bakiyor. Muhendis olamazsam en kotu ogretmen olurum diyorlar 😂
Ayric ben barajdan bahsetmiyorum kazanma ve bitirme zorlugundan bahsediyorum.
Bu tartisma burada cok uzadi ozelden yaz.
Ama olamıyorlar işte lafıma geldiniz öğretmenlik her “Yiğidin” harcı değildir. :) Yani isteseniz de olamazsınız. Ben de toplumsal bir eleştiri yapıyorum bu konuda. Lakin anlayana…
Pardon da öğretmenlik için sınava çalışan birisi neden mühendislik alanından hazırlansın ki? Akıl var mantık var? He siz öğretmenliği alternatif olarak görüyorsanız o sizin zihniyetiniz. Üzücü ama herkes böyle, bu noktada yazık diyorum. Biz gelişemeyiz.
Sen tipa alternatif olarak muhendisligi nasil gordun acaba?
Ozelden yazabilirsin buradan tartismak istemiyorum
Çünkü sayısalda en düşük bölüm ya hani :)
Sizin gibi düşünüyorum:) (Empati)
Ahaha sen nerede yasiyorsun acaba? Muhendisligin puani her zaman ogretmenlikten daha yuksekti. Herkes ogretmenligi kazanip mezun olabilir ama herkes muhendisligi kazanamiyor ve mezun olamiyor. Asil ogretmenlik butun bolumler arasindaki en dusuk puana sahip bolum
Ya beni mi kandırıcaksın Allah aşkına :D tamam hadi kırmayayım seni en yüksek puanlı bölüm tamam. Tamam sensin 😄 çevremde mühendis tanıdıklarım var ve aynı fikirdeler. Sen sözelden hallettin biz sayısaldan diyorlar. Şu mesleği bu kadar büyütmeyin. Mezun sayınızdan da mı bir şey fark etmiyorsunuz yahu? Gelen geçen mühendis oldu :) yapmayın ya.
Eger kastettigin orman muhendisligi ise evet ogretmenlikle ayni puana sahip. En kotu universitenin bilgisayar veya insaat muhendisligi en iyi universitnin öğrenmenluk bolumlerinden daha fazla puana sahip
Mezun sayisi dedin bi de ya ahahaha Simitcilik yapan ogretmenler atama bekleyen ogretmenler ulke nufusunun yarisini olusturuyor yahu
Ne ormanı kardeşim 😄 Baya en çok tercih edilen mühendislik bölümlerinden bahsediyorum. Her alanda tanıdığım var orman hariç 😄 Bana bir şey kanıtlamaya çalışma bence. Çünkü günümüzün gerçeğinin farkındayım.
Ogretmen olup atanamayip yillarca muhemdis olmak icin universite sinavina tekrar hazirlanan milyonlarca ogretmen var sen neyin kafasini yasiyorsun acaba
Boşa çabalıyorlar derim çünkü ha hasan ha kel hasan misali 😄
Herkes cok rahat baraji gecerek ogretmen oldugu icin Simitcilik ayakkabi boyaciligi yapan ogretmenleri gormedin galiba hic sen 😂😂
Ozelden yaz ordan tartisalim seninle
Evet mezun sayınız çığır aştı. Tamir işleri yapmayı seven dedem bile okuyacak neredeyse. :)
Ulan şu gariban insanların haline gülüyorsun ya. Bak şimdi sinirlendim işte. Sen bence bırak bu işi. Önce kendin olmayı “İyi” bir insan olmayı dene. Zira bunu başaramamışsın. Bırak mühendisliği şunu bunu. Bu nedir ya? Ayakkabıcılık yapar namusuyla yapar ekmeğini parasını kazanır sana ne ya? Yazıklar olsun be.
Ya sen nasil bir kafa yasiyorsun ahahshs muhendisle ogretmeni bir tutarak egitim fakultesi fen edebiyattan sonra en dusuk puana sahip fakulte ya ahahshs
Konuyu oraya sen getirdin. Muhendisle ogretmeni zeka olarak bir tutarak
Olum çoluk çocukla uğraşmak istemiyorum diyeceğim ama onlar bile parlak bir zihniyete sahip. Aynı kefeye koymak istemiyorum. İşine bak hadi bay mühendis.
Aahah evet ayni zekaya sahip olmadigimiz icin boyle soylemen normal. 16 bin sozelcinin içinden 16 bininci olmussun ahahah
Zeka olarak bir tutmuyorum ahaha bunu mu anladın :D kaldı ki zeka ile bir napıcaksın? Sayısaldan iki üç net fazla yaptın diye filozof mu ilan edeceğim seni? Yürü git ya 🤣 Kimlerle tartışıyorum Allah ım ya sabır
Cem yilmazin sayisalcilad ve sozelciler diye bir videosu var izlemeni tavsiye ederim ahahsh
Öfff hadi git izle egonu tazele. Acıyorum çevrendekilere ya.
Bende sana.
İster bir olsun ister olmasın sen kendini ne sanıyorsun ya? Kral mısın? Paşa mısın? Topu topu sayısaldan üçbeş net yaparak mühendis olmuşsun herkes gibi. Şu balon gibi şişirdiğin egonu bir kenara bırak aynaya bak kendini sorgula. Sanki ülkede mühendis yokta kendi ilk kez mühendis olmuş dkdkdkdk Ay aşırı eğlendim. Mühendise ihtiyaç duyarsak seni ararım ben tamam 😄yok çünkü hiçbir yerde doğru tabi 😄 ayrıca zekamı sorgulamak sana kalmadı vasfınız ne? Mühendis olmak mı? 🥹 Sözelci değilim bu arada türkçe matematikçiyim. Sözelci de olabilirdim ve bu ne seni ne de bir başkasını ilgilendirmez. Süperzeka değilsin, üstün zekalı değilsin? Aynı skalada bir insansın. Ama gelmişsin burada kendini üstün tutmaya çalışıyorsun. Bence boşa çabalıyorsun. Zekanı ve gayretini işini güzel yaparak göster :) insanların üzerinden ego tatmini yaparak değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?