Ben ikinci sınıfta yani uzaktan eğitimden sonraki ilk yüzyüze eğitimde gitmeyip tüm derslerimden kalmıştım ve sonra alttan ders alarak bölümümü uzatmadan bitirdim. Tek staj kaldı. Benim gibi yapabilirsin. Ayrıca umudunu ve özgüvenini kaybetme. Çalışırsan uzatmadan geçersin. Sana güveniyorum. Arkadaşların heryere gidebilirler. Ama zaman uzun. Meslek sahibi olunca sen daha iyi yerlerde gezebilirsin. Arkadaşlarına takılmaman lazım. Ben takılmadığım için benden not istiyorlardı. Bende vermiyordum. Uzaktaysan ailene bir süre anlatma. Eğer okulu uzatacağın kesinleşirse anlayışlı dille anlatırsın
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba, öncelikle bu zor durumda olduğun için üzgünüm. Okulun uzaması ve buna bağlı olarak yaşadığın stresi anlıyorum. Ailemize zor konuları açmak her zaman zor olabilir, ancak onlara dürüst ve açık bir şekilde konuşmak en iyisi olacaktır.
Ailenle olan iletişiminde dürüst olmak önemlidir. Durumu gizlemek veya inkar etmek yerine, onlara karşı açık olmak ve gerçekleri samimi bir şekilde paylaşmak çok daha sağlıklı olacaktır.
Ailenin endişelerini anlamaya çalış. Okulun uzamasının onlarda nasıl bir etki yaratacağını düşünerek, bu konuda onlara nasıl yaklaşman gerektiğini görebilirsin.
Okulun uzamasıyla ilgili ne yapmak istediğini ve bu durumu düzeltmek için atacağın adımları aileye açıklayarak güvenlerini kazanabilirsin.
Ailenin desteğini almak önemlidir. Bu konuda onların fikirlerini alabilir, duygusal ve pratik destekleriyle bu süreci daha kolay atlatmanı sağlayabilirsin.
Okulumun uzaması beni çok streslendiriyor diyerekten yardım istemek doğru olur. 🙂10 Yorumla
+1 yılMerhaba, öncelikle sakin olun. Ailenizle iletişim kurmak önemli ancak endişelenmenize gerek yok. Durumu açıklarken dürüst ve açık olun, kendi çabanızı gösterdiğinizi vurgulayın. Açıköğretime yazılmak iyi bir seçenek olabilir, bu size daha esnek bir öğrenme ortamı sağlar. Farklı bir bölüm veya YKS'ye girmek konusunda kararı size bırakırım; ilgi alanlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak düşünmelisiniz. Önce durumu ailenizle paylaşın, ardından bu seçenekleri değerlendirin.
00 Yorumla
+1 yılŞehir dışında mı okuyorsun eğer şehir dışıysa söylemekten başka çaren yok part time çalışırsan fazla yük olmazsın ama ailenle aynı şehirdeysen bir şekilde halledilir ortalama yükseltmek için uzattım diyebilirsin ve ortalamanı da yüksek tutup bitirirsen yalan olmaktan çıkar yok hiç gerek yok böyle şeylere diyorsan mecbur söyleyeceksin ağır geldi vs dersin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ben de ilk dönem aynı hatayı yapıp uzatmıştım. Bizim gibi geç farkına varanlar var. Illa ki öğrenecekler, dürüst olup bundan sonra sıkı çalışacağını onlara ifade etmelisin. Yks ye de mutlaka gir ve lisansı kazanmaya çalış. Olmasa bile denemiş olursun, sonradan pişmanlık olmamış olur. Açık öğretim en son aşama çünkü direk Açık öğretim ile iş bulmak zor, çoğu insanın zaten 2. Veya 3. Üniversitesi zaten bu.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u +1 yılDirek söyleyin
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılEr ya da geç demek gerek ilk annene de gadası
00 Yorumla
+1 yılailen her türlü öğrenecek, senden olmasada başka türlü. zaman geçmeden kendin söylesen iyi olur. kızacaklar belkide kızmayacaklar, onlarda bunu bilmeyi hakediyor seni okutmaya çalıştıkları için. ne söylerlerse alttan almaya çalış ok. açıköğretimi düşünüyorsanda dersler konusunda yardım alman lazım, evde çalışır geçerim diye düşünüyorsan çok yanlış yaparsın
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim, stres yapma olur mu?
Soran+1 yılDeneyeceğim teşekkür ederim tekrar
+1 yılAilene yalan söyleme bence.. Dürüstçe bir seferde durumu anlat çünkü idare etmeye çalıştıkça o huzursuzluğun hep sürecek ve hiçte doğru değil zaten.. Diğer yandan da daha gayretli olursan belki hocalarda yardımcı olur iki ders sınavlarına felan girersin daha kısa sürede biter.. Önemli olan zaten içinde olduğun durumun farkına varabilmen.. E bunuda başardıysan kendine başka eziyet yüklemene gerek yok bence
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok çok kötüyüm gerçekten bu durum iç huzursuzluğuma sebep olmakla birlikte uykularımı kaçırır oldu ne yaparım bilmiyorum okulu bitirsem yine belki iş bulamayacağım ama çevremdeki herkes ee okul ne zaman bitiyor kaçıncı sınıfsın gibi sorular sordukça bunalıyorum
- +1 yıl
Çok iyi anlıyorum fakat böyle olman senin durumunu ancak kötüleştirir ailen bilirse en azından yükün hafiflemiş olur.. Valla çevreye gelirsekte inan taktığına değmez insanlar hep söyleyecek bişeyler bulurlar.. Bugün senin hakkında söylenir yarın unutulur milletin boş muhabbeti için senin kendi zamanını üzülerek geçirmene değmez.. Ha kendinde o enerjiyi görüyorsan açıktanda bi bölüm daha yazabilirsin en azından iki diploman olur.. İkisini yürütebilirsen bir arada neden olmasın yani
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için az da olsa motive oldum sağolun
- +1 yıl
Estağfurullah güzel görüşün ben teşekkür ederim 🌸biraz iyi geldiyse ne mutlu ve unutma şu an yaşadığın şeyde çok çok çok normal bi durum. Absürt binde bir insanın başına gelebilecek bir durum içerisinde değilsin bunuda unutma ✨
Kisa bir şekilde ailene şöyle. Sunu diyeceksin direk ve net.
Dün yediğin hurmalar bu gün kici ni tirmalar.
Ve ben hurma bahçesine dalmışım, sevgili ailem.
Neyseki ölü yaralı ya da oluşmak üzere olan bir insan yok.
Bu yüzden 1 sene daha demek zorundayım.
Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür.
Onlar anlar konuyu
20 Yorumla
+1 yıleski sevgiliminde 1 yil uzamisti. ben ona iyice salmasin diye demesemde son yilinda evlenip uzamis yilini babasinin degil benim paramla bitirmesini istiyordum. hayir ya niye bugun her sey onu animsatiyor bana delircem gitti kendine manit yapti falan cok mutlu hemen unuttu beni ne * ben onu unutamiyorum ki
00 Yorumla
+1 yılBende bu konuda çok stres yaptım ama her şey olacağına varıyo bu yüzden sakince anlatmaya çalış zor olduğundan bahset. Peki yaz okuluna gittinmi yoksa drek seneyimi uzattin
18 Yorumla
Soran+1 yılBizim okulda yaz okulu maalesef yok
- +1 yıl
Hmm Peki kaç dersten kaldın
- +1 yıl
Şöyle acikogretimle bu okuduğum bölüm hangisi iyi ona bi bak bence sonuct acikogretim de daha düşük bölümler olabilir bende ona kayıt yapicam ama ilk önce çalıştığını görsünler sonra bisey demezler
Soran+1 yılSen hangi bölüme kayıt yapacaksın açıköğretimde
- +1 yıl
Hepsine bakmadım ama iç mekan varsa veya sağlık diye düşündüm
- +1 yıl
Peki acikogretimdeki dinlema işe başlarken aynimi oluyo Yani normal okutulan bölümle
Soran+1 yılAynı oluyor diye biliyorum benim açıktan okuyan arkadaşlarım var onlar problem yaşamadılar her şey KPSS ye bağlı biliyorsun bir fark olmuyordur yani
- +1 yıl
Hmm doğru senin bölüm ney
+1 yılSakın açığa yönelme üniversite ortamında özellikle erkek denen sapıklar tehlikelidir, iki uzadıysa uzadı hatandan dersini al ailene kendin doğruyu söyle, burada havadan atıp tutanlar olacak onları dinleme
00 Yorumla2 yıllık önlisansi nasıl 2 yıl uzatmayı başardın?
Ben de zamanında aynı strese girdiğim için 3. Sınıfta bir ders çalıştım ki evlere şenlik. Bu sayede bir de fakülte 3. su olmuştum.10 Yorumla
+1 yılSen muhtemelen bölümünden veya okulundan memnun değildin bırakma düşüncen vardı odaklanmadın hiç. 2 senelik bölümü 2 sene uzatmak pek normal değil çünkü
10 YorumlaBende aynı hataya düştüm 4 yılı 5 buçuk yilda bitirdim keşke daha da uzatsaydım dedim ama mezun olduktan sonra cjjcjffj. seninki daha zor 2 yıllığı 2 yıl uzatmak da büyük başarı 😅
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 402 cevap paylaştı. Yksye de gir bence ve okulum biraz uzadı de sonuçta senin hayatın aynı zamanda mümkünse part time çalışmayı dene eğer ailen maddi durum kaynaklı kızacak diye düşünüyosan
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılSen kelimenin tam anmalıyla zararsın. 2 yıllık okulu 2 yıl uzatmak demek hiç okumaya gitmedim demek. Söyleyeceksin artık. Yapacak bir şey yok. Hele yarım dönem olsa neyse de.
00 Yorumla
+1 yılonlisans en zor olan bölümlerden birini okudum ona rağmen onlisansi bile uzatiyosaniz bosverin diyorum bence gitmeyin okula bir de iki yıl uzamak mi jsjhsjsj zaten gitmemissin herhalde
01 Yorumla- +1 yıl
Ne okdun uzay mühendisliği mi
+1 yılUzadı de. Kurtul ondan sonra diyeceklerini dinliyomuş gibi yap ama dinleme. Unutma bu hayatta yalnızız aslında o yüzden kimseye hesap verme hatasına düşme. İyi şanslar
00 Yorumla
+1 yılAilene mecbursun söylemeye. Er ya da geç, gerçek ortaya çıkar. Yaşan söylediğin ortaya çıkarsa, daha kötü olur şimdiden söyle. Anlayışla karşılarlar heralde üniversite zordur tabi
00 Yorumla
+1 yıl2:17'den itibaren izle
https://youtu. be/7LlA8lQ52W8? si=fEgYF7OAO0mg65C611 Yorumla
Soran+1 yılAçılmıyor
+1 yılSeni en iyi anlayacak olan ailendir. Her şeyi açıkça anlat bence. stres sıkıntı yaptığına değmediğini anlayacaksın. 😉
00 Yorumla
+1 yılOkul uzamasaydı 2 yıl sonra işsiz kalacaktın. Şimdi okula başladıktan 4 yıl sonra işsiz kalacaksın. Pek de şaapma.
00 Yorumla
+1 yılBölümümü akademik olarak yükseltmeye karar verdim , daha rahat iş imkanım olur dersin. Onlar da saygı duyacaklardır bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Okurken bir yandan da kpss ye girsen çok daha güzel olur bence
Valla kral olmuş artık yapıcak bişi yok eğer ailen benimki gibi değilse başta biraz kızar sonra onlarda destekler inşallah
00 Yorumla
+1 yılO hatayi ben de yaptim. Acikogretime kaydol ve tatilde işe gir. Masrafini çıkarırsan ailen bir sey demez.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılDirekt açık açık söyle. Böyle sürekli stres olursun. Açıktan okusan kendini veremezsin bu kafayla.
00 Yorumla
+1 yılİyi ama örgünde ki eğitim acıga alınıyor mu? Hem 2 yıllıksan ailen demiyor mu gel 4 sene oldu diye
02 Yorumla
Soran+1 yılGeçen yıl son sınıftım yani bu yıl geçen yılın ilk dönem derslerini veriyorum
- +1 yıl
Bolumun ne
- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKendin karar vericen baban mı annen mi yumuşak davranır bu konuda ilk önce onla konuş ondan sonra karar ver
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDirek güzel şekilde doğruları ile anlat sonra üzülme
11 Yorumla- +1 yıl
Erkekler arasında en iyi yol gösterici yorum olabilir 🙏
+1 yılDerslerin zor olduğunu söyleyerek guzelcene aciklaya bilirsin
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkca söyle
Ne kadar gizlersen her zaman zor olur00 Yorumla
+1 yılBence dim direkt söyle gem bitincede bi halt olmuyo zaten okumak para etmiyir tr serverinde
00 YorumlaAilene eninde sonunda söylücen söyle ona göre yoluna bakarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe bölüm okuyorsun belki de kaldırabileceğin bir bölümde değilsindir. Ama söylemeli misin evet söylemelisin çünkü öğrenirlerse daha çok kızarlar hele baban.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl2 yıllık okuyorsun ve 2 yıl uzadı. Abi sen hiç okumamışsın ki 2 yılda.
00 Yorumla Direk söyle olacak olur zaten kaçamazsın illaki öğrenirler senden duymaları daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatın akışına devam et…Evlen okulu öyle yanda. Devam ettir. Okul hiç bir şeye engel değil… aksaklıklar olmasın …
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Soylu_doğru😅 yaşım küçük doğru yazan yaş doğru değil.
Ama demek istediğim okul bitse ne yapacaksa onu yapmaya devam etsin.
Çalışacaksa şimdi Online alanında çalışmaya başlasın. Evlilikse o da olur. Okuma her zaman devam eder yüksek lisansı var bu işin.
Gizli Üye(36-45)+1 yılOrtalama kasmak için kasten okulu uzattım de
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDirek söyle bence sonra öğrenirirlerse daha kötü olur söylersen bir şey olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerek yok yapman gereken tek şey bütünleme sınavlarına gir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen, bir dönem daha gideceğim okula demiştim. Okul uzattığımı fark etmemişlerdi 😀
00 YorumlaAblam yüksek lisans yapıyorum diyip 4 yıllık okulu 7 yılda bitirip gelmişti 😂 yıllar sonra itiraf etti kimse bişey de diyemedi 😅
10 YorumlaOkulun uzamadı, seni çok beğendikleri ve çalışmalarını destekledikleri için bir yıl daha eğitim almanı istediler :)
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle 2 yıllık önlisansı 2 yıl uzatabilidiğin için tebrik etmeliler seni
10 Yorumla
+1 yılDirek söyle hiç açıklama yapma bence onlar seni tanıyorsa anlayışla karşılarlar bnce
10 Yorumlaİş bul okulun orada iş buldum çalışcsm dersin yalan olmaz bi yandan Okulu bitirmeye bak:)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSelam arkadaşlara cok takilirsan sonuc bu olur..
Toz pembe yaşamak guzeldir insanın hoşuna gider.. Şimdi bı ailen haberi olsa çenelerinden kurtulamazsin :))00 YorumlaAilene tatlı bir dille anlattığın sürece sert bir tepkiyle karşılaşacağını sanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılBenimkilerde beni sürekli baskı altında okuttu. 2 yılda bitmezse okuş yok
00 YorumlaAilene deki seneye daha iyi caliscam sınava söz ver
00 YorumlaGit bi koca bul kendine evlen daha basit ailene söylemekten
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 841 cevap paylaştı. direk açık açık söyleyin
20 Yorumla
+1 yılkoca olabilecek birini buldun mu okulda?
02 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bir arayışım yoktu?
- +1 yıl
o zaman hiç işe yaramamış okul :) işe girip çalışsaydın daha iyiymiş
+1 yılÖnlisans okuyup 2 sene uzaması nasıl oluyor 😅
02 Yorumla
Soran+1 yılKaç sene uzuyor biliyorsan söyle akıl danışmaya geldim sonuçta
- +1 yıl
Alttan ders bırakırsa uzar örnek birinci sınıf birinci dönem derslerin çoğunu geçemedi geçemedi ama ikinci dönem derslerini alması lazımken birinci dönemin derslerini tekrar alıyor yani dönem uzuyor okul iki senelik ya kaldığı dersler için 4 dönem daha gelecek
+1 yılAçıköğretime yazılıp aklını 10'a bölme
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Bence bir yere odaklanmalisin bence fikrimce yoksa ikisi de uçar
Soran+1 yılHaklı olabilirsin bunu düşünmeliyim teşekkürler
- Eğitim & Kariyer konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılüniversitede normal olduğunu söyle
10 Yorumla
+1 yılAilen baskıcı değilse anlat.
10 Yorumla
+1 yıl2 yıl boş ver 4 yıl oku ne okuyorsun
00 YorumlaMerhaba, hangi bolumdesin
00 Yorumla
+1 yılBen iki buçuk sene uzatmıştım bir şey olmaz.
10 YorumlaBence de direk soyle :)
00 Yorumla
+1 yılHem bu bölümü hem açıktan bölüm oku
00 Yorumla- Devamını Gör (55)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım