Tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Şu anda 1 hafta sonra finalim var ve 90 almam lazım. Bu notu almam imkansız olduğu için çalışmayı bıraktım. Ama bunu kimseye söyledim. Yıl içinde zamanımı çok fazla boş geçirdim ve bazı zamanlarda da ailevi şeylerden ötürü çalışamadım. Annem ve babam bu dönemde de her dönemde olduğu gibi hep arkamda durdular ve benimle beraber emek verdiler. Bu durumu onlara nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Onlara karşı kendimi çok kötü hissediyorum. Lisede de bir yıl mezuna bıraktığım için de yaşıtlarım 4. Sınıfta iken ben hâlâ 2. Sınıfı okuyacağım. Bu da çok zoruma gidiyor. KYK bursum da kesilecek, kredi alabilir miyim bilmiyorum. Sizce kendimi bu kadar suçlamakta haklı mıyım? Aileme bu durumu nasıl söyleyebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İmkansız diye bir şey yok. Sınava bir hafta var diyorsun. Bir haftada neler olur neler, sen bile şaşar kalırsın. Yeter ki istekli ol ve mücadeleyi bırakma. Ben üniversitede iki sene boyunca geçemediğim dersi kendimi bir hafta eve kapatıp çalışarak geçmiştim. Üstelik 95'le geçmiştim ki finallerde falan hep boş kağıt vermiştim, gerisini sen düşün. Aynen benim de gözümde büyüyordu o ders. Önce bilen arkadaşlarla çalıştım, sonra tek başıma ve geçtim. Bence son ana kadar çalışmaya devam etmelisin..
02 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi bir ders olsa ben de bırakmam, haklısınız. Ama toplamda 10 ders var sınav 200 soru çalışmaya başlasam her derse bir gün bile düşmez.
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAilene bu durumu açıklaman gerekiyor tabi ki ama umudunu hiç bir zaman kaybetme Tıp fakültesi gibi herkesin göze alamayacağı çok zor bir bölüm okuyorsun, elbette inişli çıkışlı bir eğitim sürecin olacaktır bu bence çok normal, bazen istenmeyen sebeplerden ötürü istediğin başarıyı yakalayamaman normal bir durum önemli olan bu durumu ailenle paylaşıp bir çıkış noktası yakalayıp düzeltmekten geçiyor, başarılar diliyorum...
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi dilekleriniz için teşekkür ederim 😊 keşke herkes sizin gibi düşünse bir de saçma sapan yargılayan insanlar var. Zaten ben kendimi kötü hissediyorum, kendimi suçluyorum. İnsanlar bazen çok düşüncesiz olabiliyor.
- +1 yıl
Rica ederim, bak şöyle düşün tıp gibi herkesin kolay kolay kazanamayacağı kazansa bile kolay kolay bitiremeyeceği bir bölümü okuyorsun tıp gerçekten çok zor olan bir bölüm ve onunda farklı farklı branşları var o yüzden herkese kulaklarını kapa duyma, görme sadece bölümüne okuluna odaklan ne zaman mezun olursan o zaman kulaklarını ve gözlerini aç çünkü zaten tıp okuyarak bir çok insanı sen geride bırakmışsın bunu düşün her zaman senin başaramayacağın hiç bir şey yok unutma kazanmak bu işin yarısıdır bitirip mezun olmak ise diğer yarısı, başarılar seninle olsun...:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılbu sınıfta kalmak değil ki? bir dersinden geçememişsin sadece. bir sonraki yıl yeni derslerine ek olarak bu dersi de alırsın. daha iyi çalışıp geçersin. böyle şeyler olabilir. insanların hayatı hep mükemmel ilerlemeyebilir. kafana takma ama çok da erteleme :) başarılar
03 Yorumla
Soran+1 yılTıp fakültesinde dersi alttan alma yok maalesef ya geçiyorsun ya da tüm yılı yeniden alıyorsun. Keşke alttan alma gibi şansım olsaydı 😫😫
Cevap sahibi+1 yılahh bilmiyordum. yine de dert etmez. can sıkıcı bir şey evet ama sen de boş bir bölüm okumuyorsun ki :) böyle zorlukları olacak tabi ki. ailen anlayışla karşılar eminim. uygun bir dille anlatırsın.
Soran+1 yılUmarım
+1 yılMerhabalar, lütfen üzülmeyin. Çok normal bir şey değil ama, üniversite sürecinin yaşantıları arasında var bunlar. Bi an önce söyleyip, bu gerçekle yüzleşmelerini sağlarsanız, olay çözüme daha hızlı kavuşur bence. Bekledikçe siz de üzüleceksiniz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
26Cevap
Sen ne olursan ol onların kızısın. Yani nasıl anlatsam 🤔 Astronot olsan veya muhasebeci olsanda anne ve baban için aynı şeysin. Her insanın hayatında inişli çıkışlı dönemler olabiliyor. Bu seni başarısız veya beceriksiz biri yapmaz. Çık karşılarına ve neyse onu söyle.
00 Yorumla
+1 yılNeden dünyanın sonu gibi davranıyorsunuz ya da bu kadar niye korkuyorsunuz ölüm hariç herseyin çaresi vardır. Bu sebe olmadıysa seneye tekrar denersin. Ayrıca ailene söyle sonuçta utanılacak bir şey yapmadın sen.
00 YorumlaHer şeyden önce olan olmuş bunu ailenden saklamak senin psikolojinin daha bozulmasından başka işe yaramaz. Onlar yine sana destek olacaktır ayrıca bir dersten mi kaldım tüm yıl için baraj mı var
010 Yorumla
Soran+1 yılTüm yıl içinde baraj olduğu için direkt sınıfta kalıyorsun.
Soran+1 yılEn iyisi zaten babama ben söyleyemem annem söyler.
Soran+1 yılAslında çok istikrarlı biriyimdir. Zaten sınıfta kalmamın beni bu kadar sarsmasının nedeni bu. Yılın başında babaannem vefat etmişti ondan sonra bir türlü toparlayamadım, afalladım diyeyim.
Soran+1 yılEvet o işler değil.
Soran+1 yılTavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Eger emek vermedin de kaldiysan sucla bi zahmet ama gerekeni yaptin da olmadiysa napabilirsin ki kendine yuklenme
04 Yorumla
Soran+1 yılTamamen salmadim zaten çalıştım. Hatta yıl içindeki komitelerde sürekli uykusuz kalıyordum. Sadece son sınavlara doğru çalışma isteğim tamamen gitti. Çünkü çalıştığımda bile düşük aldım. İyice saldım bende. Şimdi pişman olsam da bir faydası yok zaten. Ben de pişmanım.
Soran+1 yılSınavlar ders ders değilde toplu oluyor. O yüzden belirli bir ortalama var onun altında kalınca sınıf tekrarı yapıyorsun bütün derslerden.
+1 yılBırak Okul bi sene daha uzasın stres yapmamaya çalş, okulun uzaması stres kadar kötü bişy değl
06 Yorumla
Soran+1 yılBen de kendimi öyle teselli etmeye çalışıyorum teşekkür ederim
- +1 yıl
Ailene karşı dürüst olmanda çok önemli.
Hatalıda olsan da bunu kabul etmeli ve şeffaf olmalısın bence bu da çok önemli
Soran+1 yılZaten yalan söylemeyi asla istemem ki söylemem de. Sadece bunu onlara en iyi şekilde nasıl söyleyebilirim diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Olabildğine şeffaf olur hatanı onlara dirkt söyler pişmanlığını dile getirrsen onlar için en uygun yolu seçmiş olursun diye düşünüyorum
Soran+1 yılTavsiyeniz için teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Umarım her şey istedğin gibi gider bol şans 🤞
Bence kal zaten çünkü yalan yanlış eksik geçip mezun olarak kişilerin sağlığını canını riske atmamış olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten ben de yeniden okumak istiyorum. Her şeyi sindire sindire öğrenmek istiyorum. Sadece aileme karşı kendimi kötü hissediyorum
+1 yılkendini suçlama ya bende bir sene sınıfta kaldım ama aileme açıkça dile getirdim durumu çokta önemli değil gerçekten gelecek sefer daha iyi yap
03 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah öyle yapacağım bende 😊
- +1 yıl
yaparsın ya tıp okuyorsun kolay değil
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen hemşirelik okumama rağmen iki dersten kaldım tıpı düşünemiyorum cidden çok zor çok emek isteyen bir bölüm o yüzden bu tarz durumlar olabilir sen canını sıkma ve söyle ailene onlar anlayışla karsilarlar umarım
00 YorumlaAh poncik Ah
Neden dönem içinde sıkı tutmadın ki05 Yorumla
Soran+1 yılSıkı tuttum aslında ama olmadı işte yoksa zaten ben de tembel biri değilim.
Soran+1 yılHayır
Tıp fakültesi okumak zor elinden geleni yapmışsın üzülme
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
+1 yılSöylemek zorunda değilsin lise değil burası üniversite sen de çocuk değilsin çalışır telafi edersin
03 Yorumla
Soran+1 yılİllaki fark ederler. Aynı fakültede tanıdıklar da var ben söylemesem onlar söyler.
- +1 yıl
Onları neden ilgilendiriyor.
Gerçi hadsiz işgüzarmı yok ülkede gırla.
Anlarlar ise durumu izah edersin
Soran+1 yılMaalesef dediğiniz gibi insanlar üzerine düşmeyen her şeye karışıyorlar. En uygun şekilde izah edeceğim artık.
Bursun kesilmez ama 1 dersten sınıfta kalmiyorsunki ilerleyen senelerde verirsin o dersi
05 Yorumla
Soran+1 yılTıpta öyle olmuyor. Ya bütün derslerden geçiyorsun ya da tamamen sınıfta kalıyorsun maalesef. Burs konusunu da araştırdım biraz kesilir yazıyor. Kredi çekmeyi dusunuyorum.
Soran+1 yılHayır 2. Sınıfın bütün derslerini baştan alacağım.
Soran+1 yılMaalesef 😫
90 alman bence imkansız değil. Senin yapman gereken bunun için son ana kadar uğraşmak. Sen uğraşıp da olmazsa o zaman can sağlığı olsun dersin
00 YorumlaKendini suçlaman neyi değiştiririki iki tane tıp öğrenmcim var deli gibi aralıksız ders çalışıyorlar ama vakitler olup eğleniyorlarda
00 Yorumla
+1 yılÇalışmayı bırakma. Şansını sonuna kadar zorla. Çıkmayan candan ümit kesilmez.
08 Yorumla
Soran+1 yılKeşke biraz umudum olsa bırakmam. Ama uzun zamandır düşünmekten sinirlerim bozuldu. İmkansız daha bu notu alan kimseyi duymadım benim yıl içinde aldığım en iyi not 50 filan 😫
- +1 yıl
Belki insafa gelir kolay sorarlar. Sonra pişman olma diye dedim.
Soran+1 yılEvet haklısın ama o kadar yorgun hissediyorum ki kitabın kapağını açmak bile zulüm gibi geliyor.
- +1 yıl
Bir hafta çalışmak bir sene çalışmaktan yeğdir. Çalışma dememi bekleme :) Üstüne ben bir öğretmenim. Çalışma diyemem
Soran+1 yılBir öğretmen olarak çocuğunuz sınıfta kalsa tepkiniz ne olurdu. Merak ediyorum da önceden biraz antrenman yapayım.
- +1 yıl
O duruma gelene kadar sınavlarını zaten takip etmiş olurdum. Öğrenmem son sınav sonrası açıklamaya kalmazdı. Tepkim kalma sebebine göre değişirdi. Uğraşmış ama başaramamış ise kızmazdım. Ama derslerine zamanında çalışmamış ders dışı şeyler ile çok zaman geçirmişse kızardım.
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Başarılar.
ben özel de kaldım söyledim ağzıma sıçtılar bi an önce kaldım de bitsin
01 Yorumla
Soran+1 yıl😟😟😟
İmkansız gözükse bile elinden geleni yapıp en azından içini rahat ettirebilir ailenin de çabaladigini fark ettirebilirdin. Elinden geleni yap küçük bahanelerden zarar görmessinnn
31 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍
Tatlım bana istek atar mısın özel konuşmak istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöyle nolucak ya zaten arkadanlarmış hep. Hem daha iyi geçersin seneye sınıfı rahat ol annene söyle tıpın zorlugunu onlarda biliyorlardır zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılTavsiyeniz için teşekkür ederim.
+1 yıl1 hafta sonra sınav varsa bence çalış geçersin belki de
01 Yorumla- +1 yıl
Tıp kazanmışsın çalışkan kızsın yap elinden heleni
Sınıfta kalmıyorsun, seneye dersi alttan alabiliyorsun.
42 Yorumla
Soran+1 yılTıp fakültesinde öyle olmuyor maalesef. Dersten kalma ya da geçme yok. Ya sınıfı geçiyorsun ya da kalıyorsun. Tüm derslerin sınavları aynı anda oluyor tıpkı deneme sınavı gibi.
+1 yılBen de tıp okuyorum ve seni anlıyorum. Bölüm zaten yeterince zor o yüzden kendine bu kadar yüklenme. 1 sene sana çok şey kaybettirmez. Ailene de durumu güzelce açıklarsan sorun olmaz diye düşünüyorum.
08 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz için teşekkür ederim biraz teselli oldu 😊
- +1 yıl
Motivasyonla ilgili sanırım biraz o kendini zorlamalısın. Kendine başka ne işim olabilir ki çalışmaktan başka diyebilirsin. Ya da diğer boş aktiviteler geçici zaten en azından kendime yatırım yapayım diyerek de motive olabilirsin. Kronometre tutmanın da faydalı olduğunu düşünüyorum ben tutuyorum. Zamanla arttır süreni. 2-3-4-5-6 şeklinde gidebilirsin bir süre sonra 2 saat çalışınca hiç anlamıyorsun bile çalıştığını devam ediyorsun çalışmaya. Bir de çalışırken sürekli okuma yapma mesela hem oku hem izle hem çöz bu şekilde daha zor sıkılırsın.
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Kişiye göre değişir aslında ama bence en iyisi haftalık. Ben 3-4 günde bir artırıyordum ama sisteme alışık olduğum için. Sen her yeni haftaya 1 saat fazlası ile girebilirsin. Durman gereken saate de en az 5 olacak şekilde kendin karar verebilirsin.
+1 yıltıp okuyorsun hic kolay degil. ablam da okuyor gercekten cok zor. bence ailen bunu sorun etmeyecektir onlarla acık konuştuğun zaman. allah geciktiriyorsa guzellestiriyordur her zaman unutma
04 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumunuzu için teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi güzelleşiyordur 😊
- +1 yıl
ne demek🥰🥰 isiniz cok zor size ulkece cok ihtiyacımız var. en son istedigimiz sey uzulmeniz olmalı
Soran+1 yılAyyyy çok teşekkür ederim 🤗
- +1 yıl
rica ederim 😌😌
Gizli Üye(36-45)+1 yıldert etme zaten tıp fakültesi kazanmışşın çalışkan birisin zaten tekrar çalışırşın verirsin.
00 YorumlaNeden imkansız olsun sen kafada bitirmişsen bir şey diyemem
00 Yorumla
+1 yılannene söyle anne şevkati olayı kapatmaya yeter
03 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyle olur.
- +1 yıl
Üzme kendini seneye telafi edersin
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılhocalarınla aran iyiyse notu yükselttir
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef hocalarla aram iyi olsa bile faydası olmaz. Çünkü ders ders geçme ya da kalma yok. Ya tamamından geçersin ya da kalırsın.
direkt olarak söyle niye saklıyorsun
00 YorumlaSevgilin mi var senin
01 YorumlaÜç ders sınavına giremiyor musun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılSöyleme
23 Yorumla
Soran+1 yılİllaki fark ederler. Hem üçüncü sınıfta önlük giyme törenim olduğunu biliyorlar tören olmayınca illa anlarlar.
- +1 yıl
Önlük töreni 1. Sınıfta. Troll konu
Soran+1 yılÜniversiteden üniversiteye değişiyor. Bizde üçüncü sınıfta
üzülme olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke ailemde böyle düşünse ama onlar üniversiteyi hâlâ lise gibi zannediyor
+1 yılAğlayarak o zaman pozitif yanaşır
01 Yorumla
Soran+1 yılO anki durumuna bağlı aglayabilirim umarım ksjxjdkkxjdjx
+1 yılTıp kazanmışsan zaten başarılısın takma bu kadar
00 Yorumla
+1 yılBişey olmaz bı sene okul uzar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSöyleyin
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah en kısa zamanda söyleyeceğim
Gizli Üye(18-24)+1 yılYaz okulu yok mu?
01 Yorumla