Derslere nasıl konsantre ola bilirim 😯 ?

Benim kız kardeşim öğrenci ve biz Azerbaycanlı olduğumuz için , Türkiye'den farklı olarak , 10 - cu sınıfta değil , 9 - cu sınıfta , LGS sınavına giriyoruz. Neyse , benim 3 yaş küçük kız kardeşim , geçen yıl LGS sınavına girdi ve 112 puan topladı. Bu yılsa , YKS sınavına girecek. Çok güçlü ve iyi bir ezber yeteneği var. Okusa , okuyacak amma bir türlü telefondan kopamıyor. Normal bir bağımlılık değil , sakın yanlış anlamayın. Bildiğiniz , okuldan geliyor , yemeğini bile yemiyor haftalarca , üstünü değişmiyor , bazen aylarca duş bile almıyor. Resmen telefona aşık olmuş durumda. Bir ara annemler telefonu almaya kalktı. Tam 5 ay ağır bir depresyon tedavisi gördü. İşte bu yüzden de , telefonunu geri vermek zorunda kaldık. Dersleri eskiden çok güzeldi. Tüm derslerden en az 90 üstü alıyordu , 90'dan aşağı aldığını görmemiştim. Ta ki , telefon gelene kadar. 8 - ci sınıfa kadar , sınıfın en iyi notlarını o alıyordu amma 8 sınıfta telefon onu bitirdi. Şimdi , YKS sınavına girecek. Telefondan kopmak istiyor amma bir türlü yapamıyor. Telefonu yanındayken , dikkati dağılıyor ve bir türlü derse konsantre olamıyor. Telefonu yokken de , aklı hep onda kalıyor , yine konsantre olamıyor. Telefonu alıp , sessize alıyor. Hatta kapatıyor , yanında kalmasını bile müsaade ediyoruz , yine de bir şekilde telefon yanındayken konsantre olamıyor. Yani , alsak bir dert , almasak bir dert. Benden yardım istiyor amma ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bana yardım eder misiniz? Kardeşime ne tavsiye edersiniz? Ne yapması gerekiyor sizce?
Derslere nasıl konsantre ola bilirim 😯 ?