Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın!
Sınavların bitmesiyle sorulara itiraz edilmeye başlandı ama soruları yanlış işaretleyenler doğru olan sorulara da itiraz ederek iptal olmasına neden oluyor. İptal olan sorular yüzünden aldığımız puan düşüyor. Soru ve not itiraz imkanımız var ama iptal olan soruya itiraz hakkımız var mı merak ediyorum?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, eğer soru hatalıysa ve iptal edildiyse onun puanı size eklenir yani mağduriyet yaşamıyorsunuz o konuda diye düşünüyorum. Bu konuda en net bilgiyi AOS Destek'e sorarak da alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir soru iptal edilmeden önce itirazlarınız alınır zaten. Sonra soru incelenir ve iptal olup olmamasına karar verilir. Ama iptal olduktan sonra itiraz hakkınız olmaz tabii ki.
Sorularda hiçbir hata yok hatta sorular geçmiş senelerden alınan sorular ama bazı kişiler yapamadıkları için itiraz edip iptal olmasına sebep oldu. AOS destek vize zamanı 5 puan geliyor demişti ama hocamız puan gelmediğini, soru iptali sonrası 100 puanın 19 soru üzerinden hesaplandığını söyledi. Puan verilirse bu herkese gelecek ve soruyu yanlış yapan ya da boş bırakanlarda puan alacak bu büyük haksızlık. Bu iptal edilen sorulara da itiraz etme hakkı gelmeli
O zaman bunu ispatlayıp yani geçmiş yıldaki PDF dosyasını da indirip dilekçe tarzında zaman geçmeden AÖF'e mail atın. Eğer cevap olumsuz olursa rektörlüğe dedilekçe yazarsınız.
İtiraz süresi bugün doldu yani yazsam bile fayda etmez artık
Bildiğim kadarı ile sorunun sadece iptal etme talebiniz oluyor iptal edilen soru için itiraz etme gibi bir tabiniz maalesef yok ancak YÖK e durumu yazıp şikayetçi olabilirsiniz bu konuda...
YÖK'e yazmakla ve onu beklemekle uğraşmak uzun iş
YÖK hemen değerlendiriyor ama önce üniversiteye durumu bildiriyor...
Üniversiteye haber veriyorsa yazmaya gerek yok. Zaten itiraz zamanı da geçti artık