● Maliye önlisans mezunuyum.
● Arapça, ingilizce, fransızca , almanca ve rusça dil belgelerim var.
● Bilgisayar operatörlüğü ( Ms Office) sertifikam var.
● Bordrolama ve özlük işleri sertifikası mevcut.
Beyaz yakaya alınabilir miyim? Bu sertifikalar olmadan önce mavi yakalıydım işi bıraktım. Hırs yaptım.
Önceden muhasebe ya da İK alanında çalışmak istiyordum. Dil bilmek bu alana 3-5 gömlek fazla mı gelir? Ya da maaşı ne olur?
* Ego tatmin etmek için yazmıyorum, sadece merak ediyorum. Ben birçok işveren tarafından reddedildim tek uygun gördükleri pozisyon mavi yakaydı.
● Arapça, ingilizce, fransızca , almanca ve rusça dil belgelerim var.
● Bilgisayar operatörlüğü ( Ms Office) sertifikam var.
● Bordrolama ve özlük işleri sertifikası mevcut.
Beyaz yakaya alınabilir miyim? Bu sertifikalar olmadan önce mavi yakalıydım işi bıraktım. Hırs yaptım.
Önceden muhasebe ya da İK alanında çalışmak istiyordum. Dil bilmek bu alana 3-5 gömlek fazla mı gelir? Ya da maaşı ne olur?
* Ego tatmin etmek için yazmıyorum, sadece merak ediyorum. Ben birçok işveren tarafından reddedildim tek uygun gördükleri pozisyon mavi yakaydı.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Mavi yakalı olarak çalışıp bu kadar gelişmek sonradan 😂😂😂 dur tahmin edeyim. Mavi yakalısın ve bunları da hayal ediyorsun. Bunları başarırsan ne olur diye de sormaya geldin
Ben 14-18 yaşımdan beri farklı yabancı dildeki kelimeleri ezberleyip gramerlerini merak ediyordum zaten. Belgelerini yeni aldım.
Bizim insanımızda da görüldüğü gibi paçasından aşağıya çekmek var. Ben olmuyorsam o da olmasın. 😂
dil sertifakısyla ne iş yapabilirsin? 😂 Tercümanlık yapamazsın o apayrı bir alan. Direkt üniversitesini okuman lazım. istersen yüz tane dil öğren, uzmanlık olmadan işe alıp ne yapacaklar zaten İngilizce harici diller gereksiz ve orta seviyede iş için herkes İngilizce biliyor.
yahu ben televizyonda çalşyorum 😂
Tamam Müge Anlıdan devam et sen. Vtr hazırla. Sen anlamazsın benim işlerden 😂
Dış ticaret diye bi şey duymadın herhalde 😂
iyi git çalış bakalım alacaklar mı 😂😂😂😂
Çok üst perdeden konuşan bir tavrın var. Dur senin anladığın dilden konuşacağım, sen poponu yayarken benden kan , ter ve gözyaşı akıyordu. Gelip benimle böyle üst perdeden konuşamazsın. Hayatta ne başarın var? Risk aldın mı hiç? Kapı kapı iş verin diye dolaştın mı? Baba parası yiyerek konuşanlar da beni çekemiyor.
Kimsenin kimseyi kıskanma hakkı ya da bok atma hakkı yok.
O yüzden üst perdeden konuşma insanlara. Varsa bi fikrin alaycı olmayan bir üslupla söylersin herkes de saygı duyar.
Torpille bi yere girmek önemli değil, liyakat önemli 🥲
bir yürü git yahj. hayal kurmuş kurmuş gelip buraya yazıyor. tatmin olmayınca bize saldırıyor. durumun iyi olsa, yetkinliğin sağlam olsa zaten burada ona buna sorma gereği duymazsın. bizim de yorumumuza bu kadar takmazsın.
Ne hayali kuracağım? Belgelerim var. Önceden mavi yakalıydım diyorum, yükselmeme imkan tanımadıkları içim 1-2 senede aldım bunları.
Durumum iyi olsa zaten düzenli gelirim olur öyle değil mi?
Sende biraz çirkeflik ve bok atma hastalığı var herhalde
kardeş ben insanları da tanırım sektörleri de. iki belge almakla beyaz yakalı olmak işe girmek filan öyle kolay değil. uzmanlık lazım, ya da kendin de yukarda dediğin gibi torpil lazım. var mı torpilin? zira zaten çoğu sektör iki belge alıp torpili olanlar yüzünden bok oldu. Ben mi? Ben İngilizce eğitim veren özel üniverste mezunuyum. almanca sertifikayı da aynı üniversitede aldım ama bir bok öğrendim mi sanmıyorum. çünkü bir dili öğrenmek iki belgeyle olmaz. inğilizceyi nasıl mı öğrendim? Anadolu lisesi mezunu olup sonradan özel üniversitemi İngilizce okudum. yetti mi hayır, gittim yurtdışında erasmus yaptım. Geldim, senin önünde oturup ekonomiyi takip ettiğin ana akım kanallarda staj yaptım, yetmedi küçük şirketlere de girdik, bu işler öyle mavi yakalıyken bir anda bırakdım gittim hemen şunda bundan sertifika adımla olmuyor.
Doğrudur ama 2 belge değil 7 belge. Yabancı diller (B2-C2), beyaz yakalıdan kast ettiğin ne anlamıyorum. Benim beyaz yakadan kast ettiğim şey ik ya da muhasebe alanında sabah 8-akşam 5 çalışmak. Ve mavi yakalı çalışırken meslek lisesi mezunlarını ofis elemanı yapıyorlardı buna şahit oldum. Ben torpile/adam kayırmaya/nepotizme karşıyım. Herkes hak ettiğine sahip olur.
Bu arada özel üniversite okuyacak kadar paran varmış. Benim de babam zengin olsun TIP okuyayım 😂
Erasmus falan 😂 torpille girdin işte belli belli 😂😂 O yüzden insanlara yukarıdan bakıyorsun ya.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Yahu staj yapmama imkan tanımadılar...
Uzun yazmışsın paragraf halinde okuyorum 😂😂
git başvur mülakata gir. bak bakalım mülakatta sana öğrendiğin 7 dili mi soracaklar yoksa başta tecrübelerini ve eğitim düzeyini mi? ha varsayalım yeterli yetkinliğin olmayan birini aldılar, mavi yakalı olarak çalıştığın işten daha beter ederler. 3 kuruş da vermezler. şu an beyaz yakalı olmak da zor beyaz yakalı olarak çalışmak da zor.
Özle üni okuyacak kadar param var ama burslu okudum. Sen de kazansan burslu okursun.
7 değil 5, dile vakıt ayırmaktan iyi bi üni okuyamadım😂 Allah aşkına eğitim düzeyi diyorsun? Eğitim çöktü zaten. Tecrübe de stajla başlar.
Dil alanında :
- Dış ticaret (export-import) departmanı
- Sekreterlik danışman vs (Erkekten olur mu bilmem )
- Özel hastanede yabancı uyruklu hasta danışmanı
- Çağrı merkezleri (Call Center da derler) ve dil soruyorlar.
- Müşteri temsilcisi
Vb alanlar var zaten. Bunların bi kısmı beyaz yakaya giriyor. Senin dediklerin çooooookkkkk uçuk geldi. Herhalde yalan attığımı düşünüyorsun.
Benim bi işim olmadığı için buraya danışıyorum zaten ayda 50-150 bin lira gelirim olsa niye sorayım burada
Hem niye alaya alıyorsun ki ilk başta yok hayal kurma bilmem falan fıstık beni tanımıyorsun ben de seni tanımıyorum nedir yani ben sana düşmanlık yapmadım
Olm baya iyi nasi almadı
Önceden bu belgeler yoktu.
Önceden mavi yakalıydım işi bırakıp eğitime odaklandım
Merak ediyorum yani tekrar başvursam ne olur diye
Almamaları imkansız bence tekrar başvuru yap
Rus musun sen?
Ne alaka ki
Kiril alfabesi kullanmışsın
Ahhahaha hayır ya