Rusça ve İngilizce öğrenmek ne kadar zaman alır? Aranızda su gibi konuşabilen var mı?
Ayrıca 3. bir sorum da
ingilizce dışında dünyada en popüler olan 2. dil hangisi?
Ayrıca 3. bir sorum da
ingilizce dışında dünyada en popüler olan 2. dil hangisi?
Rusça Öğrenme konusunda başarılı olabilmeniz için 2 altın kural var:
1. Rusça Temel Dilbilgisi kurallarını çok iyi öğrenmelisiniz. Özellikle, Rusça Dilbilgisinde Padej adı verilen isimlerin çekim hallerini bir ´amatör dilbilimci´ seviyesinde öğrenmeniz ve pratikte kullanabilmeniz gerekmektedir. Bu kuralları öğrenmezseniz, Rusça konuşamazsınız. Maalesef, Rusça, İngilizce gibi kolay ezberlenen bir dil değildir.
2. Rusça Kursu seçiminde çok dikkatli olmalısınız. Rusça, en iyi bir Rustan öğrenilmez çünkü bir Rus her ne kadar çat pat Türkçe konuşmayı öğrenmiş olsa da Türkçe ve Rusça gramer kurallarını bilmez. Kulaktan dolma Rusça öğrenmek Rusça bilmek değildir. Herkes 1 saat içinde 10 Rusça kelimeyi çok güzel ezberleyebilir. Rusya´da yaşayan bir Türk, bir yıl içinde 300-400 kelime ile kafa göz yararak konuşabilir. Maalesef Rusça öğrenmek bu kadar kolay değildir. Bu yüzden, gideceğiniz Rusça Kursu size Rusça´yı gerçekten öğretebilmelidir. Rusça eğitmen hem Türkçe hem de Rusça dillerini çok iyi bilmelidir ve bu işin üst düzeyde eğitimini almış olmalıdır.
Rusça öğrenme serüveninizde ayrıca şu noktaları göz önünde tutmanızda fayda vardır:
1. Kendi kendine Rusça öğrenen birisi şimdiye kadar görülmemiştir.
2. Rusça öğrenmek sizi korkutmasın. Rusça öğrenmek sizi korkutursa, bilinçaltınız Rusça öğrenmenize engel olacaktır. Yaptığınız işi sevmelisiniz. Yani Rusça´yı sevmelisiniz.
Bu tarz sorularda bir yığın egoist gelir ve CV bırakır sorunun altına. Yok şu kadar biliyorum, şunu şu seviyede biliyorum falan filan :))) Bak yine toplanmış hepsi. O iki dili de bahsettiğin seviyede biliyorum, ve kimseye bakma. Hele kendini dil bilerek ayrı bir halt zannetmek isteyen gizli ezilmişlere hiç bakma. Öğrenirsin. Sene olarak bakma. Çünkü ben 10 senedir konuşuyorum şunları ve diğerlerini, ve bundan da gerçekten zevk alıyorum. Sen de öyle bak. Çabana bağlı olarak 1-2 senede hafif hafif konuşmaya başlarsın. Başarılar şimdiden abicim.
eyvallah müdür
İngilizce disinda... ispanyolca diger cok kullanilan dil diye biliyorum. İyi derecede ingilizcem var... yazma, okuma ve konusma duzeyinde. Ek olarak biraz yunanca, yeni basladim kursa :))
rusça da konuşmakta sıkıntı çekmezsin rusyaya git 2 ayda konuşmayı sökersin fakat alfabesi kiril olduğu için yazmakta çok sıkıntı çekersin
Cevap
15Cevap
İngilizce görece olarak kolay bir dil. Aynı zamanda uluslararası bir dil.
Rusça ise daha kazık, harflerini okumak o kadar zor değil ama gramer kuralları ağır.
Dünyada en çok konuşulan dil, İngilizce'den sonra Çince (Mandarin dialekti, dünyanın %14'ü), İspanyolca (%6.15), Hintçe (%4.70), Bengali (Bengladeşçe, %4.57) ve Arapça (%4.43).
İspanyolca öğrenmek Türkiye'de çok işine yaramaz.
Çince, Arapça ve Rusça Türkiye'de İngilizce'den sonra en çok işe yarayan diller. Çince en kazığı, Arapça da orta kazık, Rusça ise az kazık bir dil :)
Bu dillerin hepsi zorsa senin için, daha kolay bir dil olan Farsça öğrenebilirsin bence.
dünya dili arasında ingilizceden sonra ispanyolca var
bazı dünya istatistik uzmanlarına göre 2050 yılına kadar dünyanın yarısı ingilizce konuşacak...
yapılan araştırmaya göre kıtalara göre dil farklılıkları mümkünken avrupa kıtasında 2050 yılına kadar her bireyin 3 dil konuşabileceği bir sistem getirip uygulamaya çalışıyor..
basitce özetlemek gerekirse bizim eğitim sistemimizle ingilizce bir noktaya kadar öğrenebilirsin pratik ve bol alıştırma yapmalısın ki yurt dışına çıkman lazım ana dilin gibi konuşmak için.
İngilizce
Almanca
İspanyolca
Çince
Bence en mantıklı öğrenim sırası budur.
Birde almancayı bilen hollandacayıda hemen söker, bir ekstra dilin olmuş olur doğru dürüst çaba sarf etmeden.
Çince çok değerli ama öğrenene kadar ohooooooooooooooooooooooooooooooo
Almanca ingilizceden sonra bildiğim kadarıyla. Evet 3 dilim var. İngilize Almanca rusça az ama cok azda Fransızca. Tabi bu dilleri kurslarda öğrenmedim. Turizmciyim farklı turizm bölgelerinde çalışarak edindim bu dilleri. Ama sen illa kursa gideceğim dersen iki dil için en az 3 sene
Dil öğrenmek için ne kadar vakit ayıracağına ve öğrendiklerini ne sıklıkla kullanacağına bağlı olarak değişir. Ama bir ingilizce kursuna gidiyorsan biraz da kafan çalışıyorsa 1 seneye az çok kendini ifade eder işini görürsün
İngilizcenin dışında en popüler demeyeyim ama en çok konuşulan dil ispanyolca
Ingilizceden sonra para getirebilen en iyi dil ispanyolcadir, ki puanlari ingilizceden bile yuksektir. Benim gozumde en populer olan ispanyolcadir yani... daha sonra cince ve rusca gelir.
Öğrenene ve öğretene göre değişir bu süreler... Ama şunu söyleyeyim rusça gramer ingilizceye göre çok daha zordur. Ama iyi bir rus hatun bulursan engeller kalkacaktır..
ingilizce konusulan bir yerde yasamalisin en cabuk bu sekilde ve yurtdisindaki yabanci dil okullari gayet faydali olur
Almanca ingilizceden sonra geliyo. ben ingilizce ve Rusça biliyorum şimdide universtede almanca öğretmenliği okuyorum almanca kolay ingilizcede ama rusça zorlu bir dil gayret ister
türkçe ana dil , azerice ana dil seviyesi rusça orta ingilizce basit seviyede.
o dilden biriyle pratik yapmadıkça öğrenemezsin türkle türk yabancı dilde pratik yapamaz
İkisini de su gibi konuşurum. Rusça zaten ana dilim. İngilizce'yi zaten biliyorum. Zamanına gelecek olursak hiç bir fikrim yok ama duolingo diye bir site var oradan kendini geliştirebilirsin.
Я не женат. У меня есть профессия.
Я отвечаю на ваши вопросы.
vk saolsun vk dan öğrendim bende rusça
Istegine bagli diye dusunuyorum :), Ben ruscayi ruscada ogrendim 5 yildir konusuyorum praktigim var fakat yine de bilmedigim kelimeler var ))
İngilizceyi biliyorum rusça karışık olduğu için daha zor sanırım.
2 dilide su gibi konuşmak için minimum 3 senen gider.
Rusça için bir ömür :D (ana dilim olduğundan söylüyorum)
İngilizce ise 1-2 sene... iyi çalışırsanız
2sini biliyorum ve 4 tane daha.
yuhh nasıl öreniyorsun
kurs?, internet?
Almanca ve İspanyolca okuldan... Avusturya'da okudum.. Rusça annemden, Türkçe eşimden, Bulgarca babamdan, İngilizce hem okuldan hen çalıştığım yer Amerikalılar ve Avustralyalılar olunca... bir de Türkçeyi öğrenmeden önce, eşimle 2 sene İngilizce konuştuk...
benim peder 30 yıldır rusyada su gibi konuşuyor :D televizyon izlerken nataşha falan diyor :D
Her biri için çok ama çok calismak şartıyla bir yıl ama sonunda iyi bir derecede konusabilirsiniz
Ben Rusça konuşuyorum ingilizceden daha kolay bir dil öncelikle rusça Öğren sonra ingizce daha kolay öğrenirsin bence
İngilizce biliyorum ama ondan sonra kesinlikle İspanyolca Ogrenmek isterim :)
en popüler 2. dili - Çince.
@Ponchik su gibi rusça biliyormuş :)
ingilizceden sonra almanca
Fransızca öğrenmek istiyorum.
Türkçem iyi değil bile:)
iki üç ayda öğremirsin
1 2 seneni alır heralde.
Ingilizce ana dilim
İspanyolca bence
Ispanylca
4 ayda öğrenirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?