6 hafta ihbar sürem var. 8 Ocak pazartesi günü istifa edeceğim. Dilekçeyi yazarken şu tarihte istifa ediyorum derken sanırım 8 ocak demem gerekiyor.
Diyelim ben işverenimle 6 değil 5 hafta olacak şekilde ihbar süresi konusunda anlaştım.(İş arama iznim var yasal olarak) Bunu nasıl kanıtlayabilirim? Yarın bir gün firma senin süren 6 haftaydı diyip o 1 haftayı hiç edebilir mi? Yani ihbar süremin ne kadar olacağını net nasıl belirtiyoruz? İstifa dilekçesinde mi yer almalı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Dilekçede ihbar süresi yazmanıza gerek yok. Bu zaten yasalarla belirlenmiştir. İş sözleşmenizde yazıyor olsa dahi, işveren lehine değişiklik yapılamaz. Madde geçersiz olur. Yasal süre sonundan işten ayrılacağınızı belirtmeniz yeterli. Ayrıca, istifa dilekçesinde işyerinden memnuniyetsizlik belirtemezsiniz. Bu durum hukuken aleyhinize olur. Zira, böyle bir durum var ise istifa etmeden önce şikayet dilekçesi yazmış olmanız gerekir.
Yasal İstifa süreçleri :
6 Aya kadar süren çalışmalarda 2 hafta, 6 aydan 1,5 yıla kadar süren çalışmalarda 4 hafta, 1,5 yıldan 3 yıla kadar süren çalışmalarda 6 hafta, 3 yıldan uzun süren çalışmalarda 8 hafta bildirim süresi uygulanır.
Fakat kullanabileceğim 12 günlük bir iş arama sürem var ve bunu ihbardan düşmelerini isteyebilirim. Ya da eğer bana ihtiyaç yoksa ve firmam uyuzluk yapmazsa illa da ihbar sürene uymak zorunda değilsin erken çıkabilirsin derse bunu nasıl kanıtlayabilirim. Kısacası herhangi bir sebepten dolayı işverenim bana senin 6 hafta durmana gerek yok 3 hafta durman benim için yeterli olur derse bunu ilerde aleyhime kullanmamaları için nasıl bir yol izleyebilirim?
Diğer cevapta yazmıştım. Ya yazmış olduğun istifa dilekçesine "Yazılı" olarak cevap vermeleri gerekiyor ya da iş sözleşmende belirtilen mail adresine yine "yazılı" bilgi vermeleri gerekiyor. Asla sözlü ifadeleri uygulamayın. Bu size sözlü belirtilmiş ise amirinizden hukuken yasal haklarınızı kaybetmemek için, nezaketle bunu yazılı göndermesini göndermesini isteyin.
Anladım, çok teşekkür ederim her şeyi yazılı bir şekilde isteyeceğim. İyi günler.
Kesinlikle yazılı olmalı. Türkiye'deki en büyük kurumsal şirketlerde bile güvene dayalı aldatmacalar olabiliyor. Rica ederim. İyi günler.
Dilekçeni işverene mail ile ilet ve iletildi bilgisi iste, daha resmi olur, almadım etmedim muhabbeti olmaz
ileteceğim de dilekçede şu tarihte istifa ediyorum ihbar sürem şu tarihte doluyor gibi bir ibare mi bulunmalı? resmiyette 6 hafta ama iş aramadır vs bu ihbar süresi tarihiyle oynanabiliyor
sadece ihbar süremi çalışarak tamamlayacağım de yeter şahsi fikrim
Yazılı değil mi, sözlü mü konuştunuz?
Yazılı olarak vereceğim de bazen ihbar süresi esneyebiliyor ya. Bazen doldurmanı istiyor bazen erken gidebilirsin diyor firma. Diyelim bana 1 hafta erken ayrılabilirsin dediler ve ben ona göre başka firmayla anlaştım. Yarın bir gün bana firmam hayır ihbar süreni dolduracaksın derse bunu nasıl ispatlayacağım?
Sende dolana kadar çalış :D
erken ayrılma hakkım varken neden boşuna zaman doldurayım ya
yarın bir gün firma sana ihbar süren dolmamış dememesi için :D
Yasal süreç esnemez. Eğer işveren erken ayrılmanı istiyorsa bunu yazılı vermeli. Bu durumda geçerli olur. Aksi halde oyuna gelmiş olursun ve tüm haklarını kaybedersin. Yasal süreç dolduktan 1 gün sonra işe gelmeme hakkın var.
@YataktakiHayvan Dostum git aşşağıya kendi yorumunla ilgilen. Salça olma başkalarının yorumuna
Sg it oğlu it.. Aklın başka yerde. Sabun kullan sabun.
@YataktakiHayvan Dedi cahil cühela. Öncelikle küfürün için dava açılacak. 2. site yönetimine mail atacağım, 3. sü konunun sabunla ya da aklımın başka yerde olması ile ne alakası var, hangi yazdığımdan bunu çıkardın. Neyse mahkemede anlatırsın derdini. Küfür etmeye devam edebilirsibn işime gelir.
Koduğumun ergen tavuğu.
@YataktakiHayvan Devam et devam, ekran görüntüleri alınıyor şu an, sen belliki hiç hakaret davası yememişsin.
Senin için 50 kuruşluk bozuk paralar hazırlıyorum. Ergen tavuk :D
@YataktakiHayvan Sorun değil 40.000 TL yi bozuk para olarak vereceksen beni bozmaz.
Bozar bozar. O bozuklukları tek tek sokacağım yeri biliyorsun değil mi :D
@YataktakiHayvan Bak buda güzel oldu, şirket avukatı şu an ekrana bakıyor ve "umarım parası vardır" diyor. Bu kadarı yetermiş, yüksek müsaadenle. Savcılık KS dan ip adresini talep edecek, sonrasıda telekominikasyon firmasından da adres bilgilerin geldiğinde dilekçen eline ulaşacak. Hani nereden bulurlar beni diye merak ediyorsan eğer, bu siteden dava ettiğim 3. delikanlı olacaksın. :)