Onu başarılı yapan asıl şey düşünce biçimi ve bu teori... birleştirilmiş saha teorisi nedir? Öncelikle bu teoriyi anlamakla ise koyulalım. Bu teori temel ve nihai amacımıza tek başına yoğunlaşmak yerine o amaca ulasmak icin gidilmesi. katedilmesi ve asiması gereken her bölümü ayrı bir saha olarak görmek ve bu alanlardaki zorlukları aşmak için eş zamanlı olarak özel çözümler üretmeye çalışmaktır. Muskın hayali Marsta ilk insan kolonilerini kuran kişi olmaktı ve her ne yaplyorsa en basından beri amacı sadece ve sadece buydu. Spacexi yani uzaya gůnümüzün en ekonomik metodları ile ulaşabilen sirketi kurdu çünkü Marsa gidebilmesi ve orada kolonileşebilmesi için böyle bir teknolojik altyapıya ihtiyacı vard. Mars'te uasım icin benzin ve mazot kullanamazdı bu sebeple elektrikli motor ile çalişan taştlar üretmesi gerekiyordu. Bu sorunu da Tesla sirketi çözecekti. Uzun mesafeler için hizli ulasımı sağlama gõrevi HyperLoopa ve tüm bu sürecte ihtiyac duyulan enerjyi ise SolarCity'ye havale ederek Marstaki insan kolonileri icin gereken herşeyi hazır hale getirmeye çalişmaktadır. Musk sayet çikip "ben Marsa gitmenin ve orada insan kolonileri yerlestirmenin hayalini kuruyorum. Ey insanlk! Ey Birtesmis Milletler! Bana htiyac duyduğum parayı, kaynağı ve insan gücünů sağlayın' demiş olsayd elbette alacağı cevalbı hepimiz tahmin edebiliyoruz. Bugůn şu an bulunduğun noktadan baktığında için için istedigin ancak ulaşmayı belki de imkansız olarak gördüğün hedefin nedir? Temel işini besleyecek ve birbiri ile bağlantll olan bu hedefe dogru giderken katetmen gereken zorlukların her birinin üzerine ayrıca yoğunlaşman gereken bir sahan! Farkinda misinız? Elon Musk bu teorisiyle bize müthis kapılar açıyor. Mesleki kariyerinizde size daha çok getirisi olacak bu teoriyi simdliye kadar hic düsünememiş olmak büyük bir kayıp İşinizde büyük bir gelişme göstereceğiniz bu teoriyi bir danisman, bir broker, bir emlak girişimcisi olarak iyi analiz etmeniz gerekir.
Elon Musk'ın birleştirilmiş saha teorisini biliyor musunuz?
Bunu herkes yapıyor zaten. Eş zamanlı çözümü göremedim ben. Aşama aşama hedefi için sorunları çözmüş adam. Ama farklı ne var burada? Herkes aşama aşama gereken şeyleri yapmıyor mu zaten? Doktor olmak istiyorsun. Bunun için tıp okuman lazım. Tıp okumak için üni sınavını kazanmak lazım. Çok çalışıp yüksek almak lazım. Sonra diploma almak ve kpss tus mus o sınavları da geçmek lazım. Adamlar da aynen böyle yapıyor. Aşama aşama problemini çözüyor.