Bir insanın söylediklerine değer verince niye kendini bir şey sanmaya başlıyor?

İşyerinde yöneticim yeni yönetici oldu ve bana bazı geri bildirimlerde bulundu. Ben de uygulamaya aldım. Şimdi dediklerini yaptım diye incik cincık her konuda eleştirmeye başladı. Ben de gıcık olmaya başladığım için dediklerinin tam tersini yapmaya başladım.

O kadar gıcık oldum ki ofis oturma düzeninde onun yakınında dahi oturmak istemiyorum şu an. Emrivaki yapıyor, emrivaki tavrıyla ekibini kendinden uzaklaştırıyor bana kalırsa.

Ayrıca performansımda gelişme oldu, herkese mail atmış, orada performansında gelişme olanlara teşekkür etmiş, ben hariç. Herkesin göreceği mailde bir de bana teşekkür etmesi gerekirdi. Diğerlerine teşekkür edip bana etmiyorsa demek ki çok yüz vermişim... Sizce?

Bir de benden takdir ve teşekkür bekliyor. Yanlış anlamayın, astlar da üstlerine teşekkür edebilir, ben yöneticilerime çok teşekkür de ederim herkesin göreceği şekilde. Yine de yöneticiler motive olmak için benim takdir ve teşekkürümü beklememeli. Ama ben çalışan olarak yöneticimden tabi ki takdir ve teşekkür beklerim.

O benden küçük, acaba o yüzden mi benim takdir ve teşekkürümü bekliyor? Acaba ben ondan büyük olduğum için bana herkesin göreceği şekilde teşekkür eder beni takdir ederse beni küçük düşüreceğini mi sanmıştır? Ben benden yaşta büyük yöneticilerime teşekkür ederken hiç öyle düşünmedim ama düşünmeli miyim? 😅

Ama profesyonel hayatta öyle şeylere yer olmamalı, ben kimsenin ablası falan değilim, kimse de benim abim ablam değil, burası işyeri ve profesyonel ilişkiler söz konusu.

Güncellemeler
+1 yıl
Böyle farklı farklı yöneticilerimin olması da iyi oluyor. Ondan çok şey öğreniyorum şu an. Bundan önceki yöneticimden de çok şey öğrendim... Geçen hafta mesela yönetici olmak için tekrar mülakatlara girecek enerjim yoktu, şu an yeniden deneyebileceğimi hissediyorum. Ayrıca gözümün önünde defalarca mülakata girip en sonunda başarılı olan bir örnek var, o da bana güç veriyor. ❤️
Bir insanın söylediklerine değer verince niye kendini bir şey sanmaya başlıyor?