Bazı insanları Okul geliştiremez. Bazı Anadolu Kadınlarına bir bakın da hayat dersi alın. Bir çok insanlara taş çıkarır. Şimdilerde bir çok Üniversite Mezunu insanlara bakıyorum sadece ellerinde bir Diploma var. Ama kendilerini geliştirmek için değil sadece bir yerden mezun olmak için okuyorlar.
Mesela Dilan POLAT Üniversiteyi bitirdi de ne oldu. Adam mı oldu. Bazı insanları hayat olgunlaştırır. Kitap okuyarak ta kendilerini geliştirirler. Önemli olan yerinde saymamak ve kendini bir şeyler okuyarak, araştırarak, sorgulayarak yaşamaktır.
Hiç kimse mükemmel değildir. O yüzden bir uçurum pek görmüyorum ama dediğim gibi kişi kendini geliştirmiş olmalıdır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Karakter meselesi. Okul okumak bir şeyler öğrenmek ve bununla faydalı insan olmak önemli. Belki uç noktada bir örnek ancak. Bugün dünyada büyük suçluların çoğu okumuş, savaşların sebebi teknolojiyi geliştirip insanlar üzerinde kullananlar, yine okuyanlar hastalık çıkarıyor ve ilaç üretiyor. Ha birde gerçekten faydası olan insanlık için okumuş olanlar var. Şimdi bu noktada okumuş olmak önemli mi sen karar ver. Sen bunu sorma bile, senin onaylanmana ihtiyacın var mı? Bol keseden atan kaç kişi bu kadar senedir yalnız ve çocuk yetiştirmeye çalışıyor. Emin ol bende dahil çocuk ile beraber hayatı nasıl iyi hale getiririz bilmiyoruzdur. Bende bekarım ve belki bazı konularda senin kadar tecrübem yok. Ayrıca sende sevilmek istersin, hayatında bir şeyler düzgün gitsin istersin. Bu noktada önemli olan karşındaki insanın ne kadar güvenilir olduğudur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe üniversite mezunları tanıyoruz cahilin görmemişin önde gideni, üniversite insana sosyal ortam dışında pek bir şey katmıyor, kişi kendini geliştirmemişse. Lisenin devamı gibi bir şey hepsi kaliteli üniversite bir elin parmağını geçmiyor ki. Ben sorun olacağını düşünmüyorum
00 Yorumla
Olur bazı şeylerde bu da genel olarak algılardan ve dışarıdan kaynaklı olur ama sonuçta evleniyorsunuz iş yapmıyorsunuz ki insanlar bence bunu anlamıyor. Ben iki okumuş kişinin evlenince eşimle Sokrat tartışması yapıyoruz dediğini duymadım djfmfm
03 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum. Bir insanın okuması ile alakası yok. İnsanın kendini geliştirmesi önemli. Okuyanların çoğununda anlaşamadığını görüyorum. Benim kuzenim var mesala ünv. Mezunu ilkokul adam aldı. Şimdi çocukları oldu 6 yıldır evliler. İlla olsun kafasından değilim.
Soran+1 yılValla hayırlısı olsun. Özgürlüğüm daha ağır basıyor. Açıkcası ne evlilik ne ilişki insanı değilim. Eski eşimden çok güzel dersler çıkardım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kendini geliştirmişse olmaz kesinlikle
11 Yorumla
Soran+1 yılGeliştirdim kendimi. Devamda ediyorum. Bunu kendim için yapıyorum. Kimse için değil.
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,7b cevap paylaştı.
u +1 yılaşk varsa neden sorun olsun
00 Yorumla
+1 yılÖğrenim ile eğitim aynı şeyler değildir. Öğrenim dediğimiz olay müfredatin belirlediği belirli konuları öğrenmek adı altında ezberlemekten ibaret... Yani kısa sürede,, "sözde öğrendiğin şeyleri" de unutmaya mahkum kaldığın bir sistem.
Eğitim ise kendini geliştirmek , kültür sahibi olmak ve bilinç kazanmaktır.
Eğer kendini egitmişsen ve o da kendini eğitmiş ise hiç bir sorun yaşamazsınız.
45 Yorumla
Soran+1 yılO psikiyatri benim okuma şansım olmadı. Doğuda büyüdüm. Okutmadılar. Kendimi geliştiren biriyim. O yandan sıkıntım yok.
- +1 yıl
Anladım, ne güzel bak kendini geliştirmişsin. Ben ne üniv mezunları gördüm iki kelimeyi yan yana getiremeyen..
Eğer ilkokul mezunu olmakla kalmak istemiyorum dersen de dışardan devam edebilirsin hiç bir şey için geç değil
Soran+1 yılDevam etmek istedim. Eski eş engel oldu. Şu andada özel durumum dan dolayı bekleteceğim biraz daha. Yaptığım her şey kendim için olacak. Herşeyden önce, o eğitimi alırken insan olmayı unutmayacağım.
- +1 yıl
Süpersin🌷 bol şans 🙏
Soran+1 yılTeşekkür ederim. 🌺
Kadın kendini yetistirmiş bir kadınsa bu açık. kapanir bir şekilde. Ama adamın bakişi da. önemli kibir varsa etiket budalası ise ve de bu vatandaş uzun vadede kırgınlıklara yol açar. Ama bence kadın eğitimine devam. etmeli. kendi için önce tabi..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 765 cevap paylaştı.
+1 yılşu an millet 1.5 milyon sıralamayla eksi netlerle 150 puanlarla 4 yıllık üniversite okuyabiliyor. şu an üniversite mezunlarını gözünde büyütme. Çok kültürlü, çok donanımlı birisiyse belki dersin de çok önemi yok artık.
18 Yorumla
Soran+1 yılKendisi çocuk ergen psikiyatristi. Ben seçmedimki çocuğumu götürdüm. O başlattı aşık oldu bana.
- +1 yıl
Peki sen evli misin boşandın mı
Soran+1 yılBen 2017 boşandım. Hayatıma kimseyi almadım. Flört dahi etmedim. Adamı ben 5 ay sonra algıladım. Görücü usulü evlendim. Bilmiyorum seven ya da aşık olan nasıl davranır. İnternetten araştırdım.
- +1 yıl
Ya adamın niyetini bilemem şimdi, bir evlilik düşünür mü senle yoksa seni takılmalık ilişki yaşayabileceği birisi mi olarak görüyor, sadece cinsel amaçlı. Adamın zihnini bilemem. Eğer muhabbetiniz senelerce devam ettiyse hala ediyorsa ilgi alakada azalma yoksa belki gerçekten hisler besliyor olabilir.
Soran+1 yılYok adamı uzaklaştırdım kendimden. İnatlaştık hareketlerimizle. Bir inat ettim ben. Karşılık bekliyordum. İşi bırakıp gitti. Görmüyorum uzun zamandır. Okumuş olması benim çocuklarım. Düşüncelerim engel oldu bana. Niyeti farklı olsaydı şu ana kadar bir şey yapardı öyle değilmi?
- +1 yıl
Dediğin gibi psikiyatrist ise adam doktor. Yüksek değerli yüksek statülü birisi. Çevresinde ona yürüyecek çok fazla kadın var. Seçenekleri çok fazla. İnat edersen o bana gelsin dersen o adam sana gelmez belki düşük değer adam gelir ama yüksek değer adam gelmez başka birisini değerlendirir.
Soran+1 yılDüşük değer? İlginç hayatı senmi yönetiyorsun? Nereden biliyorsun düşük birinin bana geleceğini? Beni görmedin beni bilmiyorsun. Ben kimse için bir seçenek değilim. Ben seçerim. Hayatımdaki tek amacım kimseyi aptal yerine koymamak. Okumamış olabilirim. Ama kimse bana bu şekilde konuşamaz. Bakalım sen hayatında gerçekten statü sahibi birini bulabilecekmisin. Hayat bu büyük konuşmamak lazım.
- +1 yıl
Sen ne anladın bilmiyorum da benim demek istediğim şeyin senin söylediklerinle veya anladığınla alakası yok. Sana düşük değer birisi gelir, yüksek değer birisi bakmaz filan demek istemedim. Bu adam yüksek değerli birisi, çok seçeneği var eminim ki konuşmadığınız sürece çok kişiyle iletişim kurmuş olabilir. Adam illa ki okumuş birisini sevecek halde değil okumamış, bir kadını da gayet içten sevebilir, fakat şöyle diyeyim kadın fazla nazlanırsa, iletişimi soğuksa kendisini görmezden filan geliyorsa bu adam umursamaz gider başka seçenekleri değerlendirir.
+1 yılMesele universite ya da ilkokul değil. Kendini geliştiren insan universite olmasa bile bunu yapabilir. araştırma yaparak kitaplar okuyarak etkinliklere katılarak ve s. Eğer ikiniz bir birinize uyum sağlayabiliyorsanız her konuda neden olmasın.
00 YorumlaGerçek aşk tipe, boya, paraya, eğitim seviyesine bakmaz. Bazen öyle birini seversin ki şaşar kalırsın. Tüm kriterlerini sana unutturur.
00 YorumlaHayır ders bilgisi ile hayat bilgisi aynı olmaz okumadan da kendini gelistirebilrisin en azından zihniyetini
00 Yorumla
+1 yılKişi kendini geliştirdiyse sorun olmaz efendim.
Ben üniversite okumadım ama kendimi bayağı geliştirdim.00 YorumlaOlur bence bende üni mezunuyum ortaokul mezunu adamlarla hiç anlaşamıyorum biraz geri kafalı oluyorlar
00 Yorumla
+1 yılÜniversite mezununu bu kadar büyütme gözünde atomu parçalamadı ölümsüzlüğü bulmadı
010 Yorumla
Soran+1 yılÖylede. Sonuçta isteyerek seçmedim. Hayırlısı
- +1 yıl
Olay ne?
Soran+1 yılAdam psikiyatri. Çocuğumu götürmüştüm. Sonra 3 cü görüşmemde adamda farklılık vardı. Kapıda karşıladı beni. Okadar para ödedim 7 dk sürmüştü görüşme. Öncekilerim 30 dkdan fazlaydı. anlam veremediğim için bende neyse dedim. Sonrasında ben bekleme yerinde dururken önümden geçti ben hep tlfda oynuyordum hiç dikkat etmemiştim neredeyse ayağıma basıyordu. Neyse zamanla arttı bu durumlar bende internetten araştırdım vucüd dili özellikle öğrendim. Bana aşık olmuştu. Ben bir şey hissetmiyordum. Sonra bende oldum.
- +1 yıl
Brnce tekrar gitme evlisin galiba hoş durum olmaz
Soran+1 yılDeğilim 2017 de ayrıldım ben. Çok şükür karaktersizlerden değilim. Allah’ta nasip etmesin. Çoluk çocuğum var. Onlara layık bir anne olmak istiyorum. Onları düşünerek yaşıyorum.
- +1 yıl
Allah yolunu bahtını açık etsin
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Seninde yolun açık olsun.
- +1 yıl
Sağol
- +1 yıl
Hahajaja önünden geçmeyle aşık mi oluyo🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Dalga geçme
- Eğitim & Kariyer konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılAslında açıktan ortaokul lise bitirevilirsun
10 Yorumla Diploma ile aşk sevgi olsaydı en büyük aşklar Leyla ile Mecnun olmazdı
00 YorumlaSana bağlı hem mesele okulsa dışarıdan da okulu okuyabilirsin
00 Yorumla
+1 yılEğitim seviyesine takan birinde beyin yoktur sen eğer kendini geliştirdiysen her türlü olur
00 Yorumla
+1 yılAllah aşkına doktor adam sen de çok fazla büyütme kendini ablacim adam boşanmış eğitimsiz bir kadınla aşk mi yasayacak kendi kendine gelin güvey olmussun. adam takilmak niyeti belli
19 Yorumla
Soran+1 yılKişi kendinden bilir işi. Sen o yolları biliyormuşsun. Sen eğitim görmüşsün, ama cahil kalmışsın. Sana kalbin gibi bir hayat diliyorum.
- +1 yıl
Ama şimdi saçma sapan bir algıya kapilmissin sanki ilişkin var da birde uçurum olur mu diyorsun 🤣🤣yahu adam seninle niyeti belli
Soran+1 yılAh tatlım ya sen hiç sevilmemişsin. Bak onu net gördüm. Nerden biliyorsun niyetinin farklı olduğunu. Sen yaşadın diye bende mi yaşayacağım. Sen önce kendini sev. İlişkim olduğunu söylemedim zaten. Sadece soru sordum. Çok şükür kendimi seviyorum. Sanada tavsiyem önce kendini sev. Ben kendimi koruyorum. Sen kendine bak.
- +1 yıl
Tamam sen kendi kendine gelin güvey ol emin ol onun etrafinda daha sexsi güzel pretejli kadınlar vardır.🤣🤣
- +1 yıl
Yani olacak var olmayacak var ama her şey denk bu dünyada yok beni seviyo su bu boş laflar hayal kurup üzülme diye diyorum
Soran+1 yılCahilmi diye düşünürken, evet kesinlikle cahilsin. Beni gördünmü? Nasıl biri olduğum hakkında nasıl böyle bir şey yazabiliyorsun. Beyinsiz. Ahhhh…
- +1 yıl
Offff canım yaaaa git ver adama o zaman
Soran+1 yılSen Allah değilsin. Bence sen boş yapıyorsun. Ben üzüleceğim bir durumda değilim. Tanımadığın biri için çirkin sözler sarfetme. Bak hayat bu seni kötüsü bulur. Ne yaşadığımı bilmeden böyle şeyler yazman saçma. Ben oraya sadece önümden gelip geçince anladım. Diye yazmıştım. İyi oku dahası da var, ama beni ilgilendiriyor.
Soran+1 yılSen herkestensin. Varya battıkça batıyorsun. Yazık beynine. Senin kaşıntın var orası belli. Bana ne yapacağımı sen söyleyemezsin. Umarım pislik kalbine, pislik biri denk gelir hakediyorsun.
+1 yılEvet uçurum olur fakat kadın kendini geliştirmişse uçurum olmaz mesela kitap okuyup bir şeyler katmışsa kendine uçurum olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılŞiir yazan biriyim. Kitapta okurum.
- +1 yıl
Bence gayet iyi ilişki olur uçurum olmaz
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim 😌
+1 yılSorun olucağını düşünüyorum. Eğer evlenirseniz yaşadığınız en ufak bir tatışmada sana eğitimsiz olmanın eksikliğini hissettirir ve sen bunun altında ezilirsin. Mutluluklar
00 Yorumla
+1 yılAmma takıntılı millet bu statü olayına ya, arkadaşım kalbin uyuşuyorsa ne alakası var okulun falan
00 Yorumla
+1 yılOlmaz önemli olan sevgi anlayış sadakat ahlak bunlar olduğu sürece hicbirseyin onemi yok
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan kafa yapılarının uyması
03 Yorumla
Soran+1 yılKafa uyuşuyor. Ama okuduğu için egolu. Bazen havalı konuşunca ağzına çakasım geliyor. Arkadaş ortamı onun hep hava. Yoksa normal konuşunca güzel bir adam
- +1 yıl
Dışarda şımarsın evde gerekeni yaparsın
Soran+1 yılEvlendireceksin bizi yani
Kendini geliştirmişse ne âlâ
00 Yorumla
+1 yılKadın kendini geliştirmemişse olur
00 Yorumla
+1 yılAdamın zihniyetind bağlı
00 Yorumla
+1 yılOlmaz davul dahi dengi dengine
00 YorumlaOlabilir zihniyet meselesi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılEn azından dene
00 Yorumla Alakası yok sevgi varsa uçurum olmaz
00 Yorumla
+1 yılKebdini geliştirdiyse sıkıntı olmaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılKadın kendini geliştirmiş ise olmaz
00 Yorumla
+1 yılErkek icin sorun olmaz tskintili degilse
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAlakası bile yok bence
00 Yorumla
+1 yılAdamın aptallığı.
03 Yorumla
Soran+1 yıl?
- +1 yıl
Adam a.. ptalsa ilkokul mezunu kıza katlanır.
Soran+1 yılValla sana katlanacak kişiye üzüldüm. Umarım erken farkeder, kalbimin pislik olduğunu.
evet
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılTam terside olabilir. Bilemeyizki.
Soran+1 yılBilmem. Senin düşüncen başkası farklı düşünebilir.
evet, olur
10 YorumlaOlur neden olmasın
00 YorumlaOlur, anlaşamaz…
00 Yorumla
+1 yılOlur
00 YorumlaAsla olmaz
00 Yorumla
+1 yılOllmazzzz
00 YorumlaSıkıntı olmaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılİnşlah olmaz
00 YorumlaOlurr
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 600 cevap paylaştı. Olur
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılHepimiz aynı dünyadayız. Hep kafalar aman okumuş aman burç diye diye insanlar, artık bulamıyor. Zamana ve insanlara bak. Ne kadar güveniyorsun? Ne kadar inanıyorsun? Şuraya tek bir kişinin insan yazmasını bekledim. Herkes be kadar egolu ne kadar küçük görmeye meyilli. Okumuş kimse, okumamış kimseden çok yüksekte değiller. Herkes eşittir. Altı üstü 2 metrelik yere gireceğiz. Bu dünyadan kimse diplomayla kültürle gitmeyecek. İnsan olmakla başlar herşey…
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok zor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. sevdikten sonra...
00 YorumlaOlur maalesef
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsa olamaz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem