Eğitim seviyesi, insanın hayata bakışını etkiler ancak bu sadece okula gitmekle alakalı değil ki bir insan evde kendini de eğitebilir. Bana sorarsan hiç problem değil, ancak bunu problem eden çok insan var. Aşık olurken de, acaba bunun eğitim seviyesi ne diye aşık olmuyoruz.
Bugün bu şekilde bir soruya yorum yapmıştım burada da belirteyim.
Eğitim seviyesine veya statüsüne göre bir eş seçimi kişiye göre değişiklik gösterir tabi ki. İsteyen, istediği statüdeki bir insanlar aile kurabilir elbette. Kadın ve erkek biyolojik olarak zaten farklı bir yaradılışı sahip, bazen sizin için çok küçük ve önemsiz görünen bir durum bir ilişkinin ya da bir evliliğin sonlanmasına bile neden olabilir. İlişkide eğitim ve sosyal statü farklılıkları da bu durumdan doğrudan etkilenen önemli konuların başını çekiyor sanırım. Farklı düşüncelerde mutlu olan, farklı ilgi alanlarına sahip çiftlerin ayrılığı kaçınılmazdır. Ama şunu görüyorum ki önemli olan eğitim seviyeniz değil, okuduğunuz okulu öyle veya böyle bir şekilde bitirip bir diploma sahibi olabilirsiniz. ODTÜ mezunu olup gerçekten bencil, duygusuz, hayatta bir yer edinememiş insan tanıyabilirsiniz. İlkokul mezunu olup tornacılık yapan bir insan size hayat dersi verebilir, sizi zekasıyla alt edebilir. Çünkü kendisini geliştirmiştir. Bugün, doktor doktor ile evleniyor, avukat savcı ile, polis öğretmen ile gibi örneklendirme yapabiliriz, tabii bunlar bir genellemedir. O halde benim şöyle bakmam gerekir örnek veriyorum, Lise mezunuyum 28 yaşındayım 12 ülkeye seyahat ettim bazılarında uzun dönem yaşadım. Tanıştığım kişi üniversite mezunu makine mühendisi ama yaşadığı il dışına bile çıkmamış. Demek ki vizyon sahibi bir insan olamamış, diyebilirsin ki yurt dışına çıkmak vizyon mu? Değil belki de ama bakış açını değiştiren bir etken bu benim şahsi fikrim. Demek ki tanıştığım kişi bana uygun değil. Mühendis olmuşta ne olmuş? Benim vizyonuma yakın değil. Bu statü konusunu ve eğitim konusunu çok fazla statücülük konumuna getiren insan, yalnız kalmaya devam edecektir.
Mezuniyete değil de bir insanın kendisine ne kadar şey kattığına bakıyor bana göre. Kim milyoner olmak ister'e çıkıp da Attila İlhan'ın kitabını bilemeyen edebiyat doktoru gördük. İster lise mezunu ol, ister üniversite; kaç dil bildiğin, kaç kitap okuduğun, kaç plan-proje ürettiğin vb. daha önemli IQ ve dünya görüşü üzerinde.
Şu tabuları kendinizde yıkamadınız gitti ülkece artık günümüzde Üniversite okuyan İnsan bile Lise Mezunu Orta Okul Mezunundan daha beter çıkıyor neler yapıyor neler Bir Orta Okul mezunun yapamadığını Üni Mezunu yapıyor ortalıkta okumuş cahil çok artık ne kadar okuduğuna göre sınıfladırmayın Ne kadar kendini geliştirmişse kafa yapısına nasıl biri huyu suyuna bakın genel olarak kendi seçiminizi doğru yapın doğru Eş seçin zaten Erkeklerimiz 4 yıllık Üni okusa bile Kadın şiddeti yapamaz demeyin yapar hemde bal gibi
Üniversite mezunu olan biri olarak cevap veriyorum, evleneceğim adamın eğitim seviyesi çokta fifi yani fazladan okuduğu 4-5 seni onu adam yapacak değil önemli olan kişiliğidir.
Herşey diplomadan ibaret değil anlaşıp anlamamayi buna bağlamayı bırakın benim arkadaşım üni mezunu eşi liseden ters ve çekicilik yapıyor çok da mutlular
Ben üni terkim ama hiç pişman değilim şimdi benim arkadaşlarım iş iş diye kovalanıyo iş bulsalar da alacakları para ahım şahım bişey olmayacak yani ben zaten her türlü fazla kazanacam boşa bence Türkiye'de okumak tıp vs haricinde