Merhabâlar,
Başlıkta da olduğu üzere, sizce bunu yapmak mantıklı olacak mıdır? Açıkçası ilk tercîhimde "Dilbilimi" bölümünü seçmiş; fakat maalesef bu bölüme yerleşememiştim. Birçok akademik projem vb. çalışmam var bu bölüm ile ilgili; ve gerçekten ilgi duyuyor, seviyorum. Evet, Arapça da güzel bir dil (Fakat ben sâdece bir dile değil tüm dillere ilgi duyuyor ve bunlarda da yeteneğim olduğunu biliyorum.); lâkin öğrenim gördüğüm ortam gerek öğrenciler gerekse öğretmenler olsun gerçekten çok muhâfazakâr ve bilim ile pek bir alakâları yok...
Erasmus ile ilgili de hiçbir fâydası yok bu bölümün. Uluslararası câmiada pek bir değeri de yok. Aslında Arap dilini kendi çapımda çok râhat öğrenebilirdim; ancak biliyorsunuz vakit çok çabuk geçiyor ve ömür kısalıyor. Üniversiteye girmemin tek yolu bu bölüme girebilmekti... İş imkânı açısından iyi olur diye bu bölüme girmek istedim. Tabîî, bundaki tek faktör aslında bu da değildi. Şahsen Orta Doğu Kültürü ve sanâtından çok fazla etkilenmiştim... Şimdi ise pişmânım...
Sizin tavsîyeleriniz ne şekîldedir? Bu arada şunu da söyleyeyim eş-zamânlı olarak İktisât (Lisans) bölümünde okuyorum. (Uzaktan)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dilbilimi bölümleri bir tık altı oluyor diye biliyorum
Kalite ve akademik açıdan mı?
Dil ve edebiyat
Ya'nî, buna göre, okuduğum hâlihâzırdaki bu bölüm sizce iyi midir?
Mutluysan iyidir, mutsuzsan kötüdür
O zamân tamâmdır bu yönde hareket edeyim. :)
Yatay-geçiş hakkında bir bilginiz var mı pekiyi?
Yılsonu kontenjan açarlarsa öğrenci işlerine basvuruyorsun diye biliyorum , üst bölümden alta geçmek zor değil ama alttan üste zor. Bence Arap dili ve edebiyatından dil bilime geçmek gereksiz. Aynı şeyin kahverengisi
Dilbilim, tüm dilleri ve onların işleyişi hakkında inceleme yapan bir bölüm değil mi? Sâdece Arap dili inceleyen bir bölüm okumak projelerim aleyhinde oluyor maalesef... Çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız için, kusûra bakmayın biraz böyle soruyorum ardı ardına...
Estağfurullah, genel bir dilbilimi olsa evet ama Arap dil bilimi öyle olmuyor diye biliyorum oda arkadaşım İngiliz Dili ve edebiyatı okuyordu ondan biliyorum ama çok hakim değil ama sizin dediğiniz manada dilbilimi filoloji ki o da bildiğim kadarıyla Ankara üniversitesinde vardı
İstanbul Üniversitesi'nde okuyorum, sizce buradaki Dilbilimi nasıldır?
İstanbul üniversitesi iyi bir üniversite bence iyidir, derslerine bir bak bence karar vermeden
Genel olarak akademisyenler hep Türk Dili ve Edebiyâtından gelmeler. Bu beni biraz endişelendiriyor; çünkü ben uluslararası akademik bir kapsamda makaleler vb. çalışmalar yapmak istiyorum. Dilbiliminin içeriğini de öğrenmek en büyük arzûmdu...
orada da öyledir 😅 sorun doğru dürüst akademisyen yok
Müfredâta baktım ve pek bir sorun göremedim. Belki biraz fazla sözel olabilir. Ancak bence yine de değer diye düşünüyorum. Elbet bunu iş bulamama realitesi kapsamında bizzât kabulleniyorum. Zâten para için başka işler yapmayı düşündüğüm için bu benim için pek bir sorun olmayacaktır...
Ticaret yapabilirsin arapça ve ingilizce ile bence dil öğrenmeye odaklan
Bakalım, ben onlarla da konuşayım. Böylece bir netîceye varırım umarım. Bir de bu başvuruyu, kontenjan açıldığında, güz yoksa bahar döneminde mi yapacağız? Hatırladığım kadarıyla da puanlar da belirli bir seviyede olmalıymış...
Evet puan , not ortalaması önemli. Güz döneminden önce açılıyor
Kesinlikle, anyen ben de bu şekîlde düşünüyorum. Dillere çok fazla yatkınlığım var ve öğrenme konusunda bir sorun yaşamıyorum. İnsânlarla da bol bol konuşabiliyorum. Bir utanma vb. yok. Bu yönden çok râhatım diyebilirim. :)
Gerçekten çok teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldunuz bana bu konuda. Umarım her şey gönlünüzce olur hayâtınızda. Yeni yılda da size sağlık, neşe ve huzûr diliyorum.
Rica ederim, çok teşekkürler inşallah sizin de 🙏
Hayırlı akşâmlarınzı olsun...
Hayır maalesef dil bilimine gitmek için inglizce olması lazım
Yalan söylemiyorum git araştır inanmıyorsan bana ciddiyim
Estağfirullah, niye yalan söyleyeceksiniz. Doğru söylüyorsunuz, biliyorum. Ben YDT İngilizce'den girdim. İngilizcem var.