Sizce karma eğitim kaldırılmalı mıdır? Ülkecek geriliyor muyuz?
Evet, kaldırılmalı.
Hayır, böyle iyi.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
onlar daha çocuk ya saçmalamayın yorumlar ne böyle. insan, insandır onlara göre ve kendini bilen insana göre. ahlaksız insan her yerde ahlaksızlığını yapar gelir bulur. yani otobüsmüş, okullarmış,, yahu burada uzak tuttun diyelim küçücük akıllarına neler gelir? onlardan uzak durulmalı, kötü onlar, aman Allah'ım biri yanımdan geçti oysaki aramızda 2 metre bile yoktu deyip korkmaları ve acaba niye korkuyoruz niye bu kadar yabani olduk diye onları bile bu sorgulamaya neden itelim? ahlaksızlar illa gelir bulur dedim ya siz bide daha da abartı düşünün oldu olacak mahallelerimizi ayıralım markette falan göz göze geliriz falan... şaka mı bu ya sene kaç olmuş hala ne konuşuyor bu millet pes doğrusu.. ben de müslümanım elhamdülillah ama böyle dar düşünemem. çocuklar iyi insan - kötü insan ayrımını öğrenmesi gerekir ve kötü insandan kendini korumasını öğrenmeli. bunun için tabi ki çalışmalar yapılmalı ama bu hayatları birbirinden ayırarak olmamalı.
Tabi ki böyle iyi. Umarım kaldırılmaz. Bana göre çok saçma bir uygulama. Şimdi hiç bir sorun yok gibi görünebilir ama emin olun ileride çok büyük sorunlara yol açacak. Kız meslek lisesin de okuyorum ve böyle bile olmasına rağmen okula ilk giren erkeğe bakmak için camlara yapışıyorlar bir de erkekleri düşünemiyorum. Dinimiz gereği bir uygulama fakat göz boyanmaktan başka bir şey değil. Bir arkadaşım yorumunu okudum da belden aşağıya cevap vermeyin diyor annenize vs. sarkan erkekleri düşünerek cevap verin demişsin çok haklısın. Fakat bunu bu sistemle düzeltemessin. Yakında erkekler bölgesi kızlar bölgesi diye yaşam yerlerimiz de ayrılır:D
Şöyle yapılabilir
Okul müdürlüklerinin istegine bırakılabilir.
Atıyorum karma egitim neye göre olacak?
teneffüsler? de de tel mi cekilecek?
karma egitimi cok yönlü bakarak anlamalıyız
sadece sınıflar mı ayrılıyor? Ayrıldı diyelim peki teneffüsler?
Küçücük çocuğu bile bir cinsel obje olarak görmekten vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir saçmalık olamaz zaten yeterince saçma uygulama var birde gelişen yeni nesili birbirinden korkar hale getirmenin bir lüzumu yok.
Ne gibi bir sağlıksızlik o?
Flört yetenekleri mi gelişmez mesela?
@Sapıkadın_ Sosyalleşmeden anladığınız buysa uzatmanın anlamı yok.
Karşi cinsle sosyalleşmeyi aç o zaman biraz.
@Sapıkadın_ sosyalleşme insanın içinde bulunduğu topluma ayak uydurabilmesidir ve toplumda sadece kızlar ve erkekler yok biz olarak hepimiz varız eğer çocukluk döneminden çıkarırsanız bir tarafı bu ileride çok daha büyük problemlere sebep olacak. Siz öyle görmeseniz de sevgi, beğenilme, arkadaşlık, flört bunlar insan oğlunun doğasında olan şeyler bunlara değişik metalar yüklemenin anlamı yok. Ki bu dönemleri bir taraf eksik yaşadıktan sonra ileride ki evlilik hayatı vs gibi konularda sorun yaşayacağı da düşünülebilir zaten genel olarak baskıcı ailelerde yetişen çocukların evlilik hayatları problemi geçer bunları biz sosyoloji dersinde işliyoruz. Ayrıca dediğiniz gibi olsa yine bir insan doğası olan yasağı aşma isteği nedeniyle zaten Cinsel açlığın Afrikası olan Türkiye de daha sapkın şeyler olması da öngörelebilir. Yani çözüm değil.
Tebrik ederim iyi yazmışsın. Kadın ve erkek olmadan önce insan olmayı öğrenmek ve herkese saygı duymayı öğrenmek lazım bu da ancak okulda karma eğitimle olur.
Okullarda erkek ve kızlar sadece flört mü ediyorlar? Bazılarının kafası anca ona basıyor galiba.
Acaba şöyle mi düşünüyor bu zihniyet:
Örn. Kadın erkeği görüyor ve "Aaaa erkek, sevişmek ister kesin şimdi! hemen kaçıyım ben!". Bu mu kafanızdaki. Ya da erkek kadını görüyor: "Aaaa kadın hemen hamile bırakayım şunu". Ne hastalıklı insanlarsınız siz ya. :))) Allah karşıma çıkartmasın sizin gibi sapıkları. İyilerle karşılaştırsın yarabbim.
@Sevgi_Dunya teşekkür ederim zaten doğrusu da budur.. Çok çirkin zihniyete sahip insanlar var.
Cevap
18Cevap
birkaç gün önce okuduğum haberde 12 yaşında 3 erkek çocuk sınıflarındaki erkek çocuğa tecavüz ediyordu sen istediğin kadar karma sistemi kaldır asıl eğitimi vermediğin sürece böyle olaylar olur dindar nesil yetiştiricez diye göz boyamaya yalan söylemeye gerek yok
Çüküyle kukusuyla düşünenlere göre, kaldırılmalı.
Beyni ve sağduyusuyla düşünenlere göre kaldırılmamalı, devam etmeli.
Bana göre de devam etmeli.
İnsanlığın bir kısmı Mars'ta hayat ararken, hala ne tür ilkellikleri tartışıyoruz, bunun farkına varalım bence.
karma eğitimi kaldırdın diyelim kız erkek üni de bile ayrı okudu ok sonra iş hayatında gene beraberler ee sen temel eğitimi verirken ayırısan ve bu erkek kadın olgularını küçük yaşta öğretmezsen bu sefer iş hayatında bocal bu çocuklar ve saçma sapan sonuçlar çıkar o zman kadınların çalışmasınıda yasaklayın irana dönelim
Bunun sonu seriattir seriat gericiliktir ulke yok olur. bzm insanlarimizin cogu seriate uymaz kendi secmeni bile
Kız ve erkeğin ayrı olduğu
sınıf
okul
halk otobüsü gibi kullanım taratariyim.
bu konuyu AKLINIZI belden aşağı indirip cevap vermeyin. Aklinizla ajlakınızla cevap verin
..
Misal...
şerefsiz erkeklerin otobüste Anne ve Bacılarınızı rahatsiz ettiğini düşünerek cevap verin.
misal...
Nasilki hastahanede kadin erkek ayri oda var..
bunuda düşünün
Şeriat beyni iyice zınavadan çıktı..
Yakında zikimize kilit vuracakları yalnızca işemek için kullanabilecek duruma gelicez
seriata giden bir ülke. eee ne demis atalarimiz görünen köy klavuz istemez. yurt ve evlerden sonra simdide siniflara hatta yakinda kurum ve kuruluslara gelir sira
O küçücük çocuk dedikleri okula sırf karşı cins için gidiyor. Hatta iliskiye gireni bilmemneside var o yaşlarda.
Biz onları küçük görüyoruz belki ama onlar her şeyin farkinda :)
Kızlar şüslen püslen makyaj yap etek kivir. Dersle tamamen alakasiz davraniş sergile...
Ben duyunca memnun oldum nedense. 2 sene once soyleseler fena karşi cikardim ama okulum bitti dönüp bakiyorum da kesinlikle bu yontemle başarıda artıs sağlanır.
Başarı demek sadece okulda papağan gibi söylenen şeyleri ezberleyip tekrar sınav kağıdına aynılarını yazmak değildir. Okul aynı zamanda sosyalleşmenin başladığı bir ortamdır ve bunu iki cinsi ayırarak yaparsanız sağlıksız bir toplum ortaya çıkar.
kesinlikle yanlış insan hayatı yaşayarak öğrenir ben sınıftaki erkek arkadaşımla oturup konuşmayı bilmiyorsam ileri zamanlarda da belli bir yere gelince gerek meslek hayatında gerek aile içinde sınırlarımı ve çizgimi bilemem
bu sorunun cvbını kız meslek ve erkek meslek liselerinde gayet açık bir şekilde görebiliyoruz. tek cins olarak yaşam sürülünce tabiri caizse kuduruyolar yaşanılacak bir ortam olmaktan çıkıyor resmen bu tam tam bir geriliktir.
Elin oglu marsa gitsin biz bunlarla ugrasalim. Ulkece gerilmiyoruz, geriye gidiyoruz...
Kaldirilmali diyenler yuzunden evet ulkece geriliyoruz ne yazik ki.
Lise ve ortaokullarda velinin ve cocugun tercihine birakilabilir. ama ilkokul ve anaokullarrinda cinsiyet ayrimini korukleyip merak duygusunu artirmak ilerde ciddi sorunlara sebebiyet verebilir.
o evet seçeneğini işaretleyen dallama bayanlar yarın şeriat gelsin ilk sizin götünüze kaçacak şeriat kuralları. bakalım sitelere girip evet veya hayır bile diyecek özgürlüğünüz olacak mı?
ben 5 yaşındayken hatunları düşünüyordum. eic arkadaş sen neyden bahsediyorsun?
1. sınıfta birbirini elleyen bebeler vardı sınıfımızda. seks yapmaktan bahsedenler.
şimdiki gençler çabuk büyüyor. en azından orta okulda ayrılmalı sınıflar...
Böyle bir olayı gündeme bile getirilemez
Küçükken bilemem de ortaokul çağı girdiğinde artık ayrılmalılar...
Kesinlikle kaldırılmamalıdır.
tamamen saçmalık karma eğitim asla kalkamaz.
Kime, niye batıyor ki karma eğitim? Bu kadar mı sapıkça düşünmeye başladık artık ya
kızları yakında evdende çıkartmıcaklar. ve sen bu soruyu ciddye alıp bide soruson. neden çünkü kaldırılmasnı istiyosn dimi
Kaldırılsın sonra lisede kızlar hamile kalıyo
Hayır
kaldırılmalı bence
Hayır, böyle iyi.
Hayır, böyle iyi.
Okul kalksın. !
Hayır, böyle iyi
Kaldırılmalı
bence kaldırılmalı
Evet, kaldırılmalı.
Hayır, böyle iyi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?