Sizce ne yapmak nasıl davranmak lazım?

4 yıldır özel sektörde iş deneyimim var odtü mezunuyum yurtdışında Master yaptım kendimi çok iyi geliştirdik yetiştirdim dilim var vs. 10-12 farklı özel kurumsak olmayan ufak yere girdim çünkü oralar döndü büyük yerler dönmedi. Her yerde mobbing ve sıkıntı yaşadım. İşte sigorta sözleşmede sorunlar. Maaşın mesainin eskisi geç ödenmesi. İnsanların patron ya da çalışan taciz etmesi zorla laf atması sataşması huzursuzluk çıkarması gibi gibi. Hep uzak mesafeli duran işimi yapıp giden. Kibar ve resmî şekilde hakkımı arayan ve isteklerimi söyleyen biriydim. Ama hep işte saygısızlık kötü niyet ve yalanla karşılaştım. En sonunda ya beni çıkardılar maaşımı arttırmamak için ya da ben çıktım birçok yeri ihbar ettim bazılarında hiçbir şey yapmadım. Her neyse bu durum beni çok yıprattı şimdi KPSS’ye çalışıyorum devlete gireceğim ama bu her çalıştığım yere inanılmaz hırs öfke ve kinim var. Bazıları battı zaten herkes istifa etti ama diğer yerler de batsın ölsün sürünsün istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Benim gibi zeki çalışkan ahlaklı dürüst gençleri peçete gibi ucuza kullanıp atmaları beni delirtiyor. Derilerini yüzüp hayatlarını cehennem etmek istiyorum hepsinin. Mal devlet denetlemiyor diye özel zıvanadan çıktı. Yapmadıkları adilik yok resmen.
Sizce ne yapmak nasıl davranmak lazım?