Ben üniversite lisans mezunuyum işimi çok seviyorum ama ben artık çalışmak istemiyorum kendime bir yuva kurup tüm zamanımı çocuğumla geçirmek istiyorum ama çevrede idealist başarılı ve kariyere sahip biri olarak tanınıyorum ve bu yüzden bunu yapamıyorum fikrimi belirtirsem çok tepki alırım ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Biyolojinin gerektiği gibi gayet doğal böyle bir şeyi istemen. İş hayatı kadınları genel anlamda daha fazla yorar ve evlenmek istemen de güzel bir şey sonuçta, Tebrik ediyorum. Kadınların çocuklara ve evliliğe odaklanması daha önemlidir.
Bundan kötüleyecek hiçbir şey yok. Kimsenin tepkisinden korkma!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap çevrene bakarsan bir arpa boyu yol alamazsın.
Yanlız benden sana tavsiye iyi düşünmelisin. Evlilik, çocuk bunlar büyük sorumluluklar belki hayal edince çok güzel evet ama evlilik konusunda eş seçimin çok önemli. Güzel seçimler yaparsın umarım, hayallerinde ki gibi bir evliliğin olur.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇevrendeki insanların düşüncelerini boş ver de kendi hayatın için kariyerinden vazgeçme. Suriyeliler de evlenip 30 tane çocuk yapıyor o her zaman olabilecek bir şey ama kariyer ve başarı kolay elde edilmez ve en önemli şeylerdir. İleride çok pişman olursun silkelen kendine gel
00 Yorumla
İkisini aynı anda yapabilirsin rahatlıkla, tabi hayat senin hayatın ama ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşayabilirsin ve yaş geçtikten sonra vazgeçtiğin şeyleri geri almak çok kolay olmuyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
68Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u +1 yılKariyerini bırakma bence
10 Yorumla
+1 yıl18-24 yaş görünüyorsun. 4 yıllık bir okuldan mezun olan biri normal şartlarda 22 yaşında olur. 2 yılda çok başarılı ve idealist bir insan olmayı nasıl başardığın konusunda şüphelerim var.
Diyeceğim şu ki: Çevreni gözünde fazla büyütme. Seni tanımayan biri olarak söylüyorum. 2 yılda eğer suyla çalışabilen motor, kansere tedavi vb bir buluşun yoksa yaptığın "kariyerin" dışarıdan bakan biri için öyle büyük bir kariyer değildir. Çevren de sen de kendini gözünde büyütmüştür. O yüzden dilediğini yap. Gönlünce yaşa, pişman olmayacağın kararlar ver. Çevreni önemseme. Bu hayatı onlar için yaşamıyorsun.11 Yorumla- +1 yıl
Haha bencede haklısın insanlar kendilerini çok büyük görüyor kendine bu kadar güvenen idealist ve kariyeri olmasına rağmen mesleğini belirtmemiş çok ilginç
Eğitim & Kariyer konusunda 310 cevap paylaştı. Bence kariyer daha önemli lisans mezunsun işinde güzel. Sadece evlenince daha mı mutlu olacak sanıyorsun. Evlilikle bekarlığın mutluluk derecesi pek bir farkı yok. Bu sene boşanma sayısı çok arttı. Tabii ki evleneceksin evlenme demiyorum ama işini sakın bırakma önemli olan çevredekilerin ne dedikleri değil senin kendin kararı ile kendi seçimleri ile kendi mutluluğunu önem ver.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen saçma bir yaklaşım derler ki ben de öyle derim. Evlenip bir yandan da çalışabilirsin çocuk yaptığın zaman belki bir süre çalışmazsın ömrünün sonuna kadar bir erkeğin eline bakarsan ya da Allah korusun bir şey olursa hani aldatılırsan falan en azından senin elinde bir kazancın maddi gücün olsun ki hem tek başına hem de çocuğuna destek olabilesin. İşte bunun aldatması var kazası var ölümü var çok şey var o yüzden işini bırakma kendi paranı hep kazan.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen akıllı bir kızsın… olayo çözmüşsün….
insanlar kendi geliştirmeli ben de en üst seviyede bunu yaptım… ama bakıyorum idealist olup çok mutsuz onlardan kadın var ki….
tabi doğru kişiyi seçmelisin ama onunda yaparsın zaten … çok mutlu ol tamammı 😊
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcok arkadaslarim var evlenip yani sira esinin destegiyle kariyerini bitiren ve amacina ulasan. kendini en iyi taniyan sensin🫶🏻. eger öylesi senin icin daha iyi olacagini düsünüyorsan kesinlikle vazgecme. bilemezsin belki evliligi sectigin zaman daha cok motive olup kariyerini devam edip bitirebilirsin... kimsenin düsüncesiyle hareket etme✨
10 YorumlaMutluluk filan birak bu masallari. Hayatin gerceklerine odaklan. Kimse bosanmak icin evlenmiyor ama illa ki bosaniliyor. Ne bileceksin ileride ne olacak? eski koca nafakasi mi bekleyeceksin yoksa annenden para mi isteyeceksin?
28 Yorumla- +1 yıl
@Fahri9595 uzun yillar calismamis biri olarak is bulmak kolay degil.
- +1 yıl
@Fahri9595 yillar sonra geri donmek istediginde kendi pozisyonu alamama ihtimali yuksek. Sektore yabancilastin diyecekler. Hem ne alaka degil? Hayatta herkes evlenmek zorunda degil.
- +1 yıl
@Fahri9595 ve yine evlenip gidersin belki derler. 5 yil misal calismamis birine sak doye is vermezler hem kucaginda bebegiyle ayrilirsa ne olacak? Nafaka bekleyecek. Kendi calismasindan daha iyi sanki eski koca nafakasi gozlemek. Adam vermezse bir de onun pesinde kosturacak.
- +1 yıl
@Fahri9595 ne demek merak etmeyin. Su anda herkes icin is bulmak zor zaten. Yillarca calismamis birine kimse al geri don demez is dunyasinsa
- +1 yıl
@Fahri9595 ayrilacagini dusunmek ne demek simdi bosanmis olanlarin hepsi ayrilacagini mi dusunuyordu? Yorumlari anlamadan cevap yaziyorsun kafan mi kalin?
Bende üniversiteyi bitirdim. 2 senedir çalışıyorum şu an bende senin gibi düşünüyorum. Ama gel gör ki kimseyi bulamadım evlensemde çalışmayı düşünüyorum. Ama kimseyi bulamadım. Gelenlerde hepbir sorunlu
10 Yorumlaİnsan gibi birine denk gelir isen hayatının en güzel kararı olur kariyer para karın doyuruyor ama ruhunu doyurmuyor önemli olan karın tokluğu değil ruhun tokluğudur
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru söylemişsin para önemli ama mutlu olmayacaksam ne yapayım parayı ben sadece huzur isterim
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Hickimse tepki vermez zaten ülkemizde iyi bir iş yapan kendi ayakları üstünde durmayı başaran kadın profili diye birsey yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzülerek söylüyorum ama doğru ne yaparsam yapayım bu hayatta en iyi şekilde yapmaya çalıştım ki yaptım da ama kimsenin gözüne gelmiyor anca iyi niyetii kullanmaya çalışıyorlar yıldım artık insanların bu halleri beni dibe çekiyor
- Eğitim & Kariyer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılsen nasıl mutlu olacaksan öyle hareket et insanların ne düşüneceği önemli olmasın
10 Yorumla Daha yaşın genç 30 una kadar kariyerine devam edebilirsin. 30 unda bu konuyu tekrar düşün evlilik düşüncen değişmediyse evlenirsin, aynı zamanda işe devam edip etmemeyide gözden geçirirsin.
00 Yorumla
+1 yılİkisini birden de yapabilirsin. Hem kariyerine devam et, hem de yuvanı kur. İnan birçok erkeğin hayalini kurduğu şeylerden biri de başarılı ve kendini inşa etmiş bir kadın.
00 YorumlaKimin ne söylediği veya düşündüğü önemli değil
Senin ne düşündüğün önemli aynı senin düşüncelerini eşimde evlilikten önce düşünüyordu ne yapacağını bilmiyordu ortak bir kararla soran olursa eşim izin vermedi diye söylersin herkese diye karar aldık
Herşeye rağmen tüm mesuliyeti ben üstüme aldım
Kimse bir şey demiyor artık00 YorumlaBunu hep erkekler yapar sanırdım, demek kadınların da beyinlerini kullanamadıkları bir zaman aralığı oluyomuş. İlginç 🤔
10 Yorumla
+1 yılBaşkalarının fikirleri önemli değil, böyle düşünmende yanlış bir şey de yok ayrıca.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen bu yaşıma kadar geldim herşeyi tek başıma hallettim ama herşeyi insanlar en ufak bir düşüncede saçmalama sen bu değilsin deyip tepki alıyorum ama öyle olmuyor işte maalesef yani
+1 yılHep çalışıp hem çocuklarınız ile ilgilenebilirsiniz bunun için iş birakilmaz heleki bu devir de
14 Yorumla
Soran+1 yılHem iş hem çocuk aynı anda yürümez bence benim annem hep çalışıyordu ve bizle pek ilgilenmiyordu manevi açıdan ben bunları çocuğuma yaşatmak istemiyorum
- +1 yıl
Ben hem çalıştım hem büyüttüm tabi bu kişiden kişiye değişir ama ileride çok pişman olursunuz
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🥺
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılÇocuğuna kaliteli zaman ayırmak için çalışma hayatından vazgeçmen gerekmiyor.
20 Yorumla
+1 yılDilediğini yap kimseye aldırış etme. Ama bana kalırsa evde oturmak kariyerden çok daha iyi. Ev gibisi yok.
00 YorumlaKendin mutlu olacağın sekidle ol ama yinede bu aşırı fazla ayakların üzerinde durarak da çocuğuna bakabilirsin belkide daha zor olur ama
00 YorumlaNe istersen o yönde hareket et tabiikide. Mutlu olacağını düşündüğün yer neresi ise orada ol (geçim derdin yoksa)
00 Yorumlaİnsanların fikri düşüncesi umrumda değil benim o yüzden sani anlayamıyorum kendimi senin yerine koysam böyle bir derdim olmaz
00 Yorumla
+1 yıl2 sene sonra gelecek pişmanlık hissini 5 dakikada atabileceğini düşünüyorsan durduğun hata, kendi ayakların üzerinde durabilirken birinin eline bakmak kadar saçma bir düşünce olamaz
10 Yorumla
+1 yılİşi bırakırsan bir daha iş bulman zor olabilir bence bırakma işi çevrene de odaklanma lütfen kendi kararlarını kendin ver.
00 Yorumla
+1 yılMilletin ne dediği önemli değil de. Evde oturup çocuk bakmak için mi kariyer yaptınız? Bu arada iş kariye çocuk hepsi aynı anda yapılabiliyor.
00 YorumlaÖnce evlen sonra işi bırak. O zaman kimse anormal karşılamaz 😂
03 Yorumla
Soran+1 yılSonra zengin koca parası yiyor desinler😂
- +1 yıl
Kocayı buldunda zengini kaldı ne bu zengin koca merakı aq
Kocana bağımlı bir hayat yaşamayı seçmek için henüz çok gençsin. Acele etme.
10 Yorumla
+1 yılHayat sizin karar sizin tabii ama bir yandan çalışırken de çocuklara bakabilirsiniz bi şekilde
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalısmayı bırakma bence erkeğin eline bakma pişman kesinlkle olursn gelecgn ıcın sigortan ıcın calıs bence ve erkege muhtac olmadıgını gösterirsen kaybetmekten korkar gzl davranır cocuk olunca izne ayrılırsn ama calısmaktan kendini geliştirmekten vazgeçme
10 Yorumla
+1 yılTercih senin iyi yaptın diyende olacak evlenme diyende.
10 YorumlaSanane çevrenden kardeşim bak keyfine kur kendine güzel bir ilişki çoluk çocuk düzenli bir hayat miss
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18-24 yaş arasında nasıl kariyer yapabilmişsin enterasan , Ece diye boş bir kız vardı, mezun olur olmaz Bosch a girmiş tıpkı böyle bişi olsa gerek
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılÇevrenin tepkilerine göre mi veriyorsun kararlarını? Çok yazık.
10 Yorumla
+1 yılOlabilir karar senin cevreni takma sen nasil mutluysan öyle yap
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. dısardaki insanlara göre bi yasam vs kendi ic sesin yani hımmm
00 Yorumla
+1 yılyıl oldu 2024 hala “çevremin tepkisi” diyenler var Allah ım sen kınatma da böyle olmayayım yarabbim
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 450 cevap paylaştı.
u +1 yılKim bakar cevreye evlendikten sonra yaparsın kariyer
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıluzaklaş çevreden. şehir değiştir. senin gibi kadın kaldı mı ya. kocan ne kadar şanslı. böyle bi kadın bi ben bulamadım. sen sadakatli de olursun zira bu kafada kız bulmak çok zor artık
00 YorumlaAile en güzel kavram tabi eşinin bunu sağlamasina bütçesi uygunsa
00 YorumlaEvet tepki alirsin ve gencsen evlenmek icin acele etmene gerek yok bence
00 Yorumla
+1 yılÇevrenin tepkisini falan boş ver içinden ne geliyorsa yap çevre senin hayatına karışamaz..
00 YorumlaSonradan calışmayı düşünürsen şuanki kariyerle olmayacaksin bunu kabul ediyorsan calışma tabi
00 Yorumla
+1 yılhem çalışıp hemde çocuğuna bakabilirsin kariyer sahibi bir anne olmaktan güzel ne var benimde hayalim bu kariyer sahibi bir anne olmak istiyorum kimseye muhtaç olmadan bi 10 yıl daha büyümem lazım ama 😅
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayat senin hayatın... gönlünden geldiği gibi hareket et.. herkes bir laf söyler sonra gider, sen tek başına kalırsın...
10 Yorumla
+1 yılPişman olursun saçmalama
11 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum hiç
+1 yılValla hata yaparsın çocuklarla zaman geçirmek bir zaman sonra sıkıcı gelecek sana istediğin şeyi şu an ki kadar rahat alamadığın zaman anlayacaksın hata yaptığını 🤷🏻♀️ ama hayat senin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKariyerini asla bırakma. Hayatta her sey insan icin kendini güvence altına al.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 471 cevap paylaştı. Saçmalama lütfen yakma kendini bak lütfen diyorum öyle önemli.
00 YorumlaKimseden korkma kendin için yasa eğer istiyorsan kendinden eminsen bunu düşünme bile, kariyer planı olan bı kadın olsam da şu da bi gercekki yarın evlatların büyüdüğü zaman pişman olmaktan iyidir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarsındaki evlenecegin insana baglı eğer tek başına evi yönetir bu adamdan olur diyorsan evlen iyi biri cikmassa eger ihaleyi alırsın benden söylemesi
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇevren sana neden karissin, eğitimsizlik boyle bisey.
Kendi kararınızı veremiyorsunuz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende istiyorum ama olmuyor işte, yerinde olsam çevre umrumda olmazdı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunu sürekli kadınlara çağrı yapan diğer kadınlara lütfen söyleyin
00 Yorumla
+1 yılBırakma derdim ben ama senin hayatin ve nasil yaşamak istiyorsan öyle yaşa nasil mutlu olacaksan ama artisi ve esksisiyle düşün
01 Yorumla
Soran+1 yıl🥲denicem
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılçevreni tanımıyorum çevreye görede hayat yaşanılmaz
10 Yorumla Eşinin maaşı işi iyiyse ömür boyu refah garantisi veriyor aynı zamanda ömür boyu bu durumu yüzüne vurmama garantisi veriyorsa neden olmasın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşimdiki erkekler çalışan kadın istiyor yalnız sjsgdjshs
00 Yorumla
+1 yılBi çılgınlık yapıp hem çalış hem evlen🤦🏻♀️
00 YorumlaHer konuda tepki alırsın önemli olan senin kararın insanlar hep konuşuyor
00 Yorumla
+1 yılSenin kararın kuzum önce sen kendini yargılamaktan vazgeç çevre zamanla alışır önce herkes farklı kararlara tepki gösterir
00 Yorumla- Devamını Gör (73)
Devamını Gör(118)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kariyerimi bırakıp evlenmek istiyorum. Çevremin tepkisi ne olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne