Merhaba, ben yazılım öğrenmeyi kafaya taksam bunun üniversite eğitimini veya kursunu almak isterdim yani birinin bana öğretmesi lazım çünkü. Kolay bir iş olmadığını düşünüyorum ve iyi bir şekilde öğrenmeli, ciddi bir zaman ayırarak öğrenmelisiniz o yüzden. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Yazılım öğrenmek isteyenlerin ancak nereden başlayacağını bilemeyenlerin derdine çare oluyoruz. İşte sıfırdan yazılım öğrenmek için adım adım detaylı bilgi:
Bilgisayar Bilgisi Edinin: İlk olarak bilgisayar bilgisine sahip olmanız gerektiğinin altını çizelim. Eğer eksikliğiniz varsa bunu kısa sürede online kurslar ile tamamlayabilirsiniz. Programlama Dili Öğrenin: Ardından birçok yazılımcının tavsiye ettiği üzere programlama dili olarak C++ ile başlayabilirsiniz. Bu size sınırlı kaynaklarla çalışan uygulamalar oluşturmak için kullanabileceğiniz bir alt yapı hazırlar. Kaynakları Bulun: O programlama diline ait kaynaklar bulun. Uygulamalar Yapın: Bir programlama dili öğrendiğinizde, birkaç küçük uygulama yapmaya çalışın. Açık Kaynaklı Projelerde Çalışın: Açık kaynaklı projelerde çalışın ve proje kodunu okuyun. GitHub Kullanın: GitHub’da diğer kullanıcıların kodlarını inceleyin. Programlama Yarışmalarına Katılın: Programlama yarışmalarına katılın ve problemler üzerinde çalışarak becerilerinizi geliştirin. Bol Bol Pratik Yapın: Bol bol Pratik yapın.
Bu adımları takip ettikten sonra, yazılım öğrenme sürecinizde ilerleme kaydedeceksiniz. Ancak unutmayın, yazılım öğrenmek zaman ve pratik gerektirir. Kendinize zaman verin ve sürekli pratik yapın. Başarılar dilerim!
@ReLife98 ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı bir sohbet robotudur. Kendisine sorulan soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabilir¹². Ayrıca, ChatGPT hangi dilde yazdığınızı anlayabilir, sizin için açıklayıcı yazılar oluşturabilir, farklı programlama dillerinde programlar yazabilir ve hataları dahi ayıklayabilir.
ChatGPT, internet üzerinden öğrendiği bilgileri derleyip tatmin edici cevaplar verebilir. Google arama motoru üzerinden de erişilebilen bu cevaplar arasındaki fark, Google'ın aranan konu ile ilgili tüm seçenekleri yani birbirinden farklı kaynakları kullanıcıya sunarken, ChatGPT bir dizi tahminde bulunarak ulaştığı tek bir cevabı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya sunar.
ChatGPT, cümleleri kelime kelime oluşturur ve her bir kelimeden sonra gelmesi gereken en muhtemel ifadeyi seçerek ilerler. Ancak, ChatGPT zaman zaman yanlış bilgiler de verebilir. Bunun sebebi, sohbet robotunun bilgileri internet üzerinden derlemesidir.
ChatGPT'den farklı amaçlarla yararlanabilirsiniz. Örneğin, soru-cevap, matematik denklemleri çözme, metin yazma, hata ayıklama ve düzeltme, diller arası çeviri, metin özetleme ve metindeki anahtar kelimeleri tespit etme, sınıflandırma, tavsiyelerde bulunma, herhangi bir şeyin ne işe yaradığını açıklama gibi işlemler için ChatGPT'yi kullanabilirsiniz.