önerebileceğiniz kitaplar makaleler ya da web siteleri var mı
çünkü ben üretmekte çok zorlanıyorum
önerebileceğiniz kitaplar makaleler ya da web siteleri var mı
çünkü ben üretmekte çok zorlanıyorum
Grafik tasarım alanında yaratıcılığınızı geliştirmek için bir dizi teknik ve yöntem bulunmaktadır. İşte bazıları:
Gözlem yapın: Tasarımlar genellikle gerçek hayattan esinlenir. Hayatın dinamiklerini gözlemlemek, yaratıcılığınızı besleyebilir.
Doğada zaman geçirin: Doğadan esinlenen tasarımlar genellikle daha yaratıcıdır. Doğada geçirdiğiniz zaman, yaratıcılığınıza pozitif bir ivme sağlar.
Filmler izleyin: Filmler, farklı fikirlerin, olayların ve sanatın buluştuğu birçok ortak noktayı içerir. Filmler, yaratıcılığınızı kamçılayabilir.
Müzik dinleyin: Müzik, en büyük ilham kaynaklarından biridir. Farklı müzik türlerinin ahengi, yeni fikir arayışında olan bir grafik tasarımcı için tetikleyici olabilir.
Kelimelerle oynayın: Gündelik hayatta kullandığımız kavramları kelimeler ile ifade ederiz. Bu kelimeler, birçok katmanı da içinde barındırır. Bir kelimenin şekillendirdiği birçok anlamı karşınızda bulabilirsiniz.
Kavram haritası oluşturun, zihin haritası yapın: Bu teknikler, düşüncelerinizi organize etmenize ve yeni fikirler üretmenize yardımcı olabilir.
Soru sorun, benzetimleri arttırın ve kavramları ilişkilendirin: Bu teknikler, düşünme sürecinizi genişletir ve yaratıcılığınızı harekete geçirir.
Görsel araştırma kolajı yapın: Bu, farklı görsel materyalleri bir araya getirerek yeni fikirler üretmenize yardımcı olabilir.
Olay analizi inceleyin: Bu, belirli bir olay veya durum hakkında daha derin bir anlayış kazanmanıza yardımcı olabilir.
Soru-cevap oyunları oynayın: Bu, düşünme sürecinizi genişletir ve yaratıcılığınızı harekete geçirir.
Benzetim, metafor, metonim ve analoji ile yaratıcılığı harekete geçirin: Bu teknikler, düşüncelerinizi farklı şekillerde ifade etmenize yardımcı olabilir.
Bu tekniklerin her biri, yaratıcılığınızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Ancak, herkesin yaratıcılığını geliştirmek için kendi yolu vardır, bu yüzden hangi tekniklerin sizin için en etkili olduğunu bulmak için deneme yanılma yöntemini kullanabilirsiniz.
Cevap
10Cevap
eğitim videoları izleyerek
steal like an artist kitabını oku
sanatçı ve mimarların eserlerini incele ve ben olsaydım bunu nasıl yapardım diye sor kendine ve dene bolca dene ama bolca hemde bosbolca dene ve hata yap
Troll sayfalari takip et, bende photoshopcuyum jdjfjf
Bu konuda uzman kişilerin yorumlarını dinle youtubeden
Bilim kurgu tavsiye ederim ufkun sınırını zorlar hatta aşar bazen
Yapılan tasarımlara bak bol kitap oku çünkü hayal gücünün gelişmesi lazım ve tabii ki bol bol çizim yap
Pinterestten meslektaşlarını takip edebilirsin bı de bölgesel imgeler üzerine çalışabilirsin
çizim tableti almalısın
Kendini geliştir her alanda
Yazdım
leonardo. ai :D
içinde olması lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?