ben atandım ve yaşım 32 oldu artık sevgilim de 32 yaşında ve atanamadı bu yıl da. artık onu beklemek istemiyorum kpssye nerdeyse 1 sene var ve benim onu bekliycek kadar zamanım yok. annemin komşusunun atanmış mühendis oğluna istiyorlar beni. annem sevgilim olduğu için adamlara ben bir kıza sorayım demiş. kabul edeceğim onunla evlenmek istiyorum. bu durumu nasıl açıklayabilirim sevgilime 3 4 aydır soğuk yapıyorum zaten nasıl ayrılırım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlkokulda olsun lisede olsun çocuklara tarih dersi verilir. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilir. Sebebi nedir? Tarihe baksın ders alsın. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden de ahlak öğrensin. Şimdi tarihin önemini bu soruda çok net görüyoruz arkadaşlar. Bunun gibi çok soru gördüm. Size yakın tarihimizden birkaç örnek vermek isterim. Şurada 60-70 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 2 darbe, 1 darbe girişimi , ergenekon davası gibi şu anlık aklıma gelen olaylar oldu. Bu olaylarda omzunda galaksileri taşıyan ne orgeneraller korgeneraller işinden oldu hapse girdi. Siz bir sıradan memur olarak hâşâ Allahmısınız ki o devletin sizi oturttuğu koltuğa bu kadar güvenir oldunuz. Bu darbe olaylarında kaç tane sizin gibi sırtını devlete daya ondan sonra rahatsın diyen memur gitti biliyor musunuz? Onlar da garanticiydi sizin gibi. Devlete kapağı atana kadar dakikada 40 takla ve 78 dil darbesi atan, devlete girdikten sonra kendilerini Allahla kıyaslar hale gelenlerdi onlar da sizin gibi. Ama şimdi bir kısmı hapiste bir kısmı mezarda. Ne demişler? Ne oldum değil ne olacam diyeceksin. Şimdi bu arkadaş o mühendisle evlenecekmiş evlensin. Nikah memuru soracak bu arkadaşa. Diyecekki iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta. Bu arkadaş bu sorudaki kötü güne hastalığa falan dikkat etsin. Bu sorular boşuna sorulmuyor. Laf olsun diye değil yani. Birgün gelir o mühendiste kendisi de yıkılmaz sandıkları tahtlarından tepetaklak düşebilirler. Devletin şefkatli kolları birgün boğazlarına yapışmış nefeslerini kesiyor olabilir. Ki olur mu olur da ben size söyliyim. Bu devran kaç kez döndü. Gün gelir döner diyoruz boşuna demiyoruz. 32 yaşındaki birinin önünde 50 senesi daha var desek tahminen. O 50 senede 2-3 kez bile dönebilir. O yüzden dikkat edelim arkadaşlar. Devranla birlikte dönmeyelim. İnsan olalım. Haysiyetli olalım. Hakkaniyetli olalım. Devletin elimize verdiği gücü sanki kendimize aitmiş gibi düşünüp kibir deryasında boğulmayalım. Günü geldiğinde hak etmeyenin yakasına yapışmayı bu devlette bilir Allahta bilir. Birgün bir bakmışsınız devlet verdiklerinden fazlasını almış sizden. O yüzden yatırımlarınızı böyle güçlere değil de karakterinize yapın. Karakteriniz sizle kalırda o çok güvendiğiniz güçler her an elinizden gidebilir hatta sonunuz bile olabilir. Unutmadan şunu da ekleyeyim. Mazlumun ahı aheste aheste çıkarmış. Allah mühendisle mutluluğunuzu daim etsin demek isterdim ama olmayacak duaya amin deme alışkanlığım yoktur. Birgün duvara tosladığında aklına artık iki şey gelecek buna emin ol. Biri atanamayan eski sevgilin. Diğeri okuduğun bu mesaj. Ama iş işten geçmiş olacak. Sana şimdilik memur mühendis kocanla mutluluklar 😊 tadını çıkar nasıl olsa o mazlumun acısı senden en kısa sürede çıkacak. O devran dönecek. O gün gelene kadar mutluluğun keyfini sür.
22 Yorumla
Soran+1 yılben yasa dışı bir şey yapmıorm. ayrıca insanın başına her şey gelebilir. onla kaybetcek vaktim yok o yüzden byyy
- +1 yıl
Sen daha yazdıklarımı anlamamışsınki 😀 dediğimin başına gelmesi için illa darbe yapmana ya da yasa dışı bişey yapmana gerek yok. Anlayan zaten anladı ne demek istediğimi ama her şey burada konuşulmuyor maalesef. Neyse birgün anlayacağına eminim sen merak etme 😀
En İyi Cevaplar
işte herkesi kıskandıran o aşk :D her şey para degil baybi birgün anlamak zorunda olmazsın umarım. ama tam memur kafası bu yani hayata memur olarak dogmuşsun :D
02 Yorumla
Soran+1 yılnapiyim 32 yaş çok hemen evlenmem gerek
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
Sana gerçeği söyleyeyimmi. Şimdi sen bundan ayrılıcaksın. O mühendisle ya da daha iyi biriyle evleneceksin. Ve başına öyle şeyler gelecekki hayatın boyunca bunun pişmanlığını çekeceksin emin ol. Seni gerçekten seven birini bırakıp başkasının parasının seni daha iyi biryere getieceğini düşünüyorsun. Ayağının ilk tökezlediği andaen yakınınındaki bir tekme vurucak bunu unutma. Senin kaderin bu. Sürekli düşünesin bunu🙏
111 Yorumla
Soran+1 yılsanki hayatta kimin başına hep mutlu şeyler gelio. öyleyse iyi insanlar neden hep acı çekio. hiçde düşünmem hem onu bekliyip napcam mis gibi çocuk beni istiyo
Soran+1 yılsen tanrımısında böyle konuşuon. ben ondan ayrılmasam o atansaydı kesin ayrılırdı bide onumu beklicem gitsin kurtulmak istiom
Soran+1 yılikimizde atansak evlenirdik onu bekleyemem hiç kusura bakmasın. evlenicem tabiki mühendisten iyisimi bulcam bu pısırıkla ömr geçiremem
Soran+1 yılhhahha onu allahdan başkası bilemez ayrılıp hayatıma bakıcam bundan emin ol
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakma ama şerefini skm :) bunu hak ediyorsun çünkü. Atandım mühendis falan filan nasıl yol veririm. Okumuş da karakter yarım kalmış haysiyet yoksunu. Bunu 5 önce neden yapmadın o zaman.
Umarım mühendis etmediğini bırakmaz sana da 🙂 ana haber bültenine konu olursun ( Amin )16 Yorumla
Soran+1 yılhahahah yoksa sizide sevgiliniz aynı sebebdenmi terk etti. nedense yorumda sen gibi 1 kişi daha vardı.
Soran+1 yılen iyisini yapıcam bide onumu beklicekdim oh olsun hadi byyy
Cevap sahibi+1 yılYoo :) çok şükür hayatıma aldığım hiçbir insan bu bacım çocukluğunu yapmadı...
Allah senin gibilerden düşmanımı bile korusun
Cevap sahibi+1 yılBacım çocukluğu mu pardon pardon o o***pu çocukluğu olcak :) KS düzeltmiş bende düzeltiyorum
Soran+1 yılhahahah sen çok pembe filim izledin hayat böyle değil . seni bu enailikle çok kullanırlar hadi byyy
Cevap sahibi+1 yılAhahah 😀 kaşarın 50 tonu seni sjjsjs mühendis a**nda pense patlatsın senin bitchhhh ❌
+1 yılŞimdi gelse pompali tüfekle dehşet sacsa iyimi olacak hemen geri vites demek sevmiyosun sevsen bırakmazdın
013 Yorumla
Soran+1 yılseviyodumda vazgeçemicek kadar değil
- +1 yıl
Seven insan ne pahasına olsa bırakmaz sevdini
- +1 yıl
Kolayını bulmusun
Soran+1 yılnapim onumu beklicem benim yaşım 32 oldu bu fırsatı neden kaçırim. atanmış mühendis adam hemen evlenmek istio aileleride iyi. daha bunun ailesiyle bile tanışmadım
- +1 yıl
Atamanı gercekkeştireydin calısıp alişaydın iş hayatına 1 yıl dedigin neki tez gelşr gecer
Soran+1 yılzaten nerdeyse 1 sene oldu ben 2022 de atandım büro memuruyum
- +1 yıl
Peki sevdigin kişi işsizmi
Soran+1 yılevt kpss çalıştık onunla 2022ye ama o hiç çalışmadı evden gece cluplarına gezdi. arkadaşlarıyla dolandı ben atandım o atanamadı şimdi niye onu bekliyim. seneyede böyle giderse atanamaz çok dışarı çıkıo her parasını çarçur edio
- +1 yıl
Hmm işin rengi degişti ozaman
Soran+1 yılevet brdan detaylı anlatmadım böyle anlatınca herkes beni gaddar buldu :D
- +1 yıl
Takip atabilşrsin sıkıntı yok
- +1 yıl
İşin içine girmeyince degişir kusurabakma önyargılı davrandim
- +1 yıl
Bende şimdi geldim işten
Abi biz mi çok merhametliyiz? Yoksa insanlarmı mı çok acımasız? Son nokta…
05 Yorumla
Soran+1 yılniye acımasız olsun seneyede atanamazsa ben 35 yaşına girincemi evleniyim
Soran+1 yılgenç değilim zaten dahada yaşlanmadan evlenmek istiyorum
Soran+1 yılya seneyede atanamazsa kaç yıl bekliycem onu
+1 yılSizin gibi zihniyet yüzünden Türk kızlarına güvenemiyorum.
08 Yorumla
Soran+1 yılnapsaydım seneye atanacağıda garanti değil
- +1 yıl
her şey atama mı? O seni bu nedenle terketseydi ne hissederdin?
Soran+1 yılhak verirdim yaşımız geçiyo
- +1 yıl
Çok saçma sapan düşüncelerin var. O atanamadı diye mi bu sorun şimdi? Onun gönül sadakasını diğer tarafta nasıl ödeyeceksin! O seni affedeceğini mi sanıyorsun peki?
Soran+1 yılaffetmesin napim onu mutlu etcem diye kendimmi üzülcem
- +1 yıl
Sizin gibiler yüzünden aşka olan inancımı da yitirdim. Var ya Türk kızına değer vermek hata resmen. Yabancı bir kız bulsam yabancıyla evlenecem.
Soran+1 yılherkes aynı değil . belki seni sevcek birini bulursun. bende o zmn türk erkekleri karısını aldatıo diyip senidemi genelliyim
- +1 yıl
Genelleyebilirsin ben kendimden emin olduğum için seni kaale bile almam.
+1 yılAçık açık söyle o da ya da hiç bşey söyleme ayrılmak istiyorum de
014 Yorumla
Soran+1 yılevet bi bahane olsa iyi olurdu
- +1 yıl
Eşcinsel oldum de 🤣
Soran+1 yılhahahha desem yine vazgeçmez atanınca dahada kıymetlendim gözünde
- +1 yıl
Para mı yani her şey
Soran+1 yılpara değil zamanım geçiyo
- +1 yıl
Geçmiş bile 😅
Soran+1 yılhemen görücüyü kabul etmem gerek sevgilimden ayrılıp hemen isteme yapmayı düşünüyom
- +1 yıl
Tamam sevgilini şimdi ara ben ayrılıyorum de engelle gitsin
Soran+1 yıliyi olur ya hemde sınava yakın zamanda değil . psikolojisi kötü etkilenmez
- +1 yıl
32 yaşındasın bunu yapacak cesaretin vardır bence
Soran+1 yılyüzyüze konuşcam yarın şimdi mesaj attım
- +1 yıl
Umarım başına bşey gelmez
Soran+1 yılyok bişey yapamaz o kılıbık
- +1 yıl
Tamam sonucu yazarsın buraya 🎃
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklısın ayrıl. kadınların geçmişine erkeklerin de geleceğine bakılır
01 Yorumla
Soran+1 yıltşklerr
Gizli Üye(18-24)+1 yılHaklı yanın var o ne dese tersine git sürekli tartış en sonunda de benim sana olan hisslerim değişti mutlu değilim bitirelim.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen böyle desem kabul eder galiba tşkler
+1 yılOnu kurtar kendinden, Hemen.
11 Yorumla
Soran+1 yılne yaptımda sanki en az 1 sene daha onumu beklicem
Kalbin nerede tüm bunları düşünüp planlarken
08 Yorumla
Soran+1 yılkalbim artık yok napiyim mantıkla hareket etmek zorundaım yaş oldu 32 :(
Soran+1 yılonada biraz üzülüp hak verirdim napim hem erkeklerde yaş o kadar önemli değil ama ben gerçekten şu an 32 yaş değil 40 duruyorum. bu fırsatı kaçıramamki. hem o atanamazsa kaç yıl daha beklicem. bende üzülüorum ama napim
- +1 yıl
Bence sen tüm bunları bir kez daha düşün. Sadece mantığını kullanarak karar alma. 32 yaşındasın, daha gençsin. Evlilik yürütmek zaten kolay değil. Tanımadığın, gerçekten sevmediğin bir adamla daha da zorlanırsın. Bir yıl daha beklesen hiçbir şey kaybetmezsin. 32 de değil 33 de evlenmiş olursun ama seni seven, seninde sevdiğin, tanıdığın biriyle olursun en azından.
Soran+1 yılçok kibarsın teşekür ederim evet düşüneyim biraz daha. aslında ailemde baskı yaptı ondan bu hale geldim hemen evlenmek istedim. haklısın çok saollll :(
Soran+1 yılçok teşekkür ederim size allah razı olsun <3
Doğruyu olduğu gibi söyleyip ayrılmalısın
04 Yorumla
Soran+1 yılatanmadın diye ayrılıyom desem üzülmezmi
Soran+1 yıldoğru diyosun ama acaba başkasına aşık oldum desem iyimi olur hemen söz yapmayı düşünüyoz diğer beni isteyenle
Siz kızlara güvenilmez aqq
08 Yorumla
Soran+1 yılnapiyim kaç sene daha bekliycem yaşım geçiyo
Soran+1 yılsende aynı sevgilim gibi terelellisin
Soran+1 yılatarlanma erkek kezbanı
Gerçekçi bir evlilik boş sevgili işinden iuidir
08 Yorumla
Soran+1 yılaynen onu bekleyemem en az 1 sene daha
Soran+1 yılbelki atanır ama ben 1 sne daha beklemek istemiyorum
Soran+1 yılaynen öyle mühendis atanmış adam dururken neden bekliyim bu fırsatı daha yakalayamam hem 32 yaşındayım
Soran+1 yılsaol tşklerrr
Kararın netse dürüst ol ki ardından çok üzülmesin
01 Yorumla
Soran+1 yılevet kesin ayrılmak istiyorum hatta annem görücülere cevap vermeden 1 haftda ayrılmalıyım
Eğitim & Kariyer konusunda 436 cevap paylaştı. mantıklıymış kararın
01 Yorumla
Soran+1 yıltşkler
Ya seviyorsan neden cocugu yarı yolda bırakıyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılsevmiyorum çünkü atanamadı
Soran+1 yılolabilir belki sevmedim doğru
+1 yılBakire degilim de
06 Yorumla
Soran+1 yılyok artık öyle demem
- +1 yıl
Neden
Soran+1 yıldoğru sanırda aileme falan söyler ayrılınca kızgınlıktan
- +1 yıl
Sevmiyorum seni de
Soran+1 yılaynen öyle diycem ya bana atandığın için terk ettini biliyom drse napcam
- +1 yıl
Sanane dersin
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha kalpsiz
04 Yorumla
Soran+1 yılnapiyim 32 yaş oldu evlenip çocuk ne zaman yapcam
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı olsun ne diyim. Parayı bulsa o da seni değiştirirdi muhtemelen ilişkiler buna dönmüş 😐ama seni haksız buluyorum diyemem.
Soran+1 yılsaolll. evet hemen ayrılırdı hiç acımıyorum sadece ondan kurtulmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılSenin sevgin bitmiş zaten. Keşke bittiği zaman ayrılsaydın.
Çok basiitsin
04 Yorumla
Soran+1 yılsanki hayatımı kurmak istemek basitlikmi
Soran+1 yılterk edilebilirim hiçbişeyin garantisi yok bu hayatta
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?