Yok Atlas 2023 verilerini girmiş bakayım dedim adamlar 170 puanla 4 yıllık Çocuk Gelişimi, Türk Dili Edebiyatı bölümüne filan girmişler, bir de formasyon aldılar mı tamamdır. Nur topu gibi 170 puanlık öğretmenlerimiz sisteme kazandırılmıştır :D

Yok Atlas 2023 verilerini girmiş bakayım dedim adamlar 170 puanla 4 yıllık Çocuk Gelişimi, Türk Dili Edebiyatı bölümüne filan girmişler, bir de formasyon aldılar mı tamamdır. Nur topu gibi 170 puanlık öğretmenlerimiz sisteme kazandırılmıştır :D

ne okurdum bilmiyorum ama herhalde hukuk okumazdim. onceden cok daha umutluydum ama ulkenin durumunu gorunce ne yazik ki degmiyor diyorum. avukatlik desen, binlerce avukat var, staj yapmak bile basli basina mesele, insan yerine koymuyorlar stajyeri. bir ofiste calisip vasifsiz bir eleman gibi asgari ucrete muhtac olmak cok zoruma gidiyor, cunku her bolum zordur ama hukuk gercekten cok zor bir bolum. hakimlik savcılık desen, suclayici konusmak istemem ama buyuksehirlerde gorev yapan hakimlerle ilgili hic de hos olmayan seyler duyuyorum 💸 akademisyenlik zor, noterlik icin yaslanman gerekiyor 😁 arabuluculuk para kazandırmıyor, uzlastirmacilik keza ayni. ogretmenlik okuyup kpss kasmak daha mantikli geliyor su an
Hukuk bitik bence de. Ybs Ekonomi finans filan popüler şu an iyi üniversitelerde
yaptik bi hata iste artik dönemiyorum
sınıf öğrt okumak isterdim alanım beni zorluyor
sen ne okudun
matematik
Benim kuzen atandı geçen sene lise matematik öğretmenliğinden
kaçıncı girişiydi
7 veya 8. girişiydi :D 32 yaşında atandı
hahsh daha yolum var desene
teşekkürler 😀
Cevap
28Cevap
Yazılım mesleği
Müt-ter bıraktım bitirmedim şuana kadar pişman da olmadım ama tekrar bi bölüm seçecek olsam bugünki aklımla bilgisayar yazılım ve programlama tarzı bi bölüme giderdim
Çocuk gelişimini 2. üniden bedava okuyan da var 170 iyi yine hdjdjjsjs edebiyatı geçtim de okul öncesi çatır çatır atanıyor
Yok be okul öncesi bitik. 77 puanla en düşük atanmış. Mezun sayısı çok fazla, atama sayısı yüksek gibi görünse de çok fazla rekabet var aynı pdr gibi. Ayrıca şu saçmalık var 200 puanla çocuk gelişimi okuyup formasyon alıp okul öncesi öğretmeni olabiliyorlar bir başkası da 20 30 bin sıralama yapıp okul öncesi öğretmenliği okuyor ikisi de aynı koşullara sahip oluyor :D :D Zibilyon tane 4 yıllık çocuk gelişimi okuyan var zaten formasyon herkese veriliyor şu an yığınla mezun oluyor, hiç mantıklı değil şu an okul öncesi okumak.
Söylediğimin arkasındayım hala okul öncesi kraldır kraliçedir sujdjdjsks atanmasa bile özelde de dehşet talebi var zorunluluğu da yaş grubu olarak düşerse iyice yükselir kontenjanı
hukuk tıp hariç bütün bölümler boş bir iki öğretmenlik de iyi
Hukuk bitik tıp iyi, yazılım bilgisayar tıptan daha iyi 2-3 öğretmenlik branşı da iyi
Selma hocam sizinle iletişime geçmek isterim
Meslek hakkında konusmak içim
İşletme okurdum, iş bulmak umrumda değil kendi işim var zaten
Gidip de mal gibi kendi işimi yapacak olmama rağmen Mühendislik yazmazdım
Aileler kendi çocuklarını kendi eğitsin daha iyi. Okula göndermek artik bir sey ifade etmiyor ki öğretmenlere bak.
Sevdiğim bir şey olan yazılım mühendisliği okurdum ama şu çocukluktan beri hayalim olan şeyi okuyorum
şu an ki kafam ile üniversite bitirmek yerine meslek lisesi diploması ile endüstriye yönelip işçi olmak isterdim. Beyaz yaka olmaktan nefretlik geldi ve her gün stres ile yaşamaktan usandım.
Çoğumuz temelsiz yerlerde okuduğumuza göre gayet normal :d
Ben istedigim yerleri okudum Allah isteyenlere nasip etsin 😅✌️
Net okul öncesi sozelim iyiydi yapardim düşündüm de ama fen lisesi oluna hocalar izin vermedi
Ben avukat olacaktım ama annemin zoruyla programcı oldum:/
Bitirdiğim bölümden gayet memnunum, pişmanlığım yok 😀
Adamlar öğrenemedikleri konuyu öğretecek. Çok ilginç gerçekten.
Suanki kafamla okuyacagim zaten shahd matematik yönünden ilerlerim ama belli bir bölüm diyemem
2 yıllık bir bölüm bile okusam şu an işim vardı.
Avukatlık, iyi para kazanır oldular, netflix bile onlara malzeme çıkarıyor artık.
Mesleğimi seviyorum. Bugün olsa yine aynı bölümü okurdum
Okusam da alanım da atanma yok o yüzden vatandaşlıktan çıkar avrupaya giderdim okumak zaman kaybı bu ülke de.
Ne okudunuz?
Okumakta ne var ki, butun mesele atanmakta. 170 puanla yerlesip okuyor olmalari bir anlam ifade etmiyor, istedikleri kadar okusunlar, lisans diplomali kasiyer adayi cogu
Saka mi ne okumasi zengin koca avlardim ah ah
@crimsoon 😂😂
Ben bölümümden memnunum
Öğretmen ataması yok. Çünkü ücretli öğretmen daha ucuz
zamanında okumadım. şimdiki aklım olsa yine okumazdım. iyi ki de okumamışım
Okumam mesela 30 yaşıma gelmişim yüksek lisans yapıyor sırf etiket boş iş
Hic bir sey yoksa Muhasebe okurdum. İş bulmasi kolay
Besyo okumak isterdim. Özelde iş imkanı iyi deli para kazanan var. Atanmak için uğraşmazdım. Ama ben Muhasebeciyim
Bu ülkede okumak istemezdim.
Tıp fakültesi- Pediatrist uzmanlık olarak sonra
beslenme ve diyetetik
ODTÜ Computer Engineer
Sosyal bilimler okuyacağım
Okuluma devam etsem yeter.
Yazılım. Bir yönlendiren olmadı ki ah ah
Tr de yazılım ya da mimarlık
Kafa olda o bölüme gitmez kafa aynı kata
Şu güzellikle ilgili bölümleri yazardım
@Senivarya ya!
Hiç ne gibi bişey bu
Yine yeniden uluslararası ilişkiler
Yine aynı şekilde sıralama yapardım.
Halkla ilişkiler ve peze venklik assjdk
Okuduğum bölümden çok memnunum 🤍
Mimarlık
Finans okudum ama hukuk okumak isterdim...
Psikoloji okumak isterim
Gastronomi okumayı çok isterdim
Güzel sanatlar
Fizyoterapi okuyabilirdim
Öyle özel bir hedefim yok
Tıp 😊
Radyo televizyon
Bilgisayar mühendisliği
Uzay mühendisliği
Gastronomi ya da öğretmenlik
Psikoloji.
Konservatuvar