bunun çözümü var mı sizce sıkı çalışıp tusu hemen kazansam aile hekimliği seçsem falan
tıp okuyan veya hekim olan birileri var mı bu konuda fikir verebilecek
tıp okuyan veya hekim olan birileri var mı bu konuda fikir verebilecek
Tıp okuyanların %80i ameliyata girmiyor zaten?
Cerrah olmak zorunda değilsin. Bir sürü uzmanlık alanı var. Mesela psikiyatri, dermatoloji, nöroloji, aile hekimliği, dahiliye vs vs
Her uzman olan operatör hekim olmuyor
e pratisyenken ameliyata falan giriyorsun ama
Tıp bitirip, atıyorum psikiyatri uzmanlığı yapıyorsun diyelim. Ameliyata neden giresin ki? Bu bilgiyi nereden edindin sen?
onda girmezsn zaten son sınıfta intörn ve mezun olunca pratisyensin orada ne yapıcam yani
İki sefer giriver nolucak, kalkıpta seni steril şekilde ameliyat masasına sokmazlar zaten.
Cevap
4Cevap
Zaten okul bitmeden önce bölüm seçiyorsunuz. İlla ameliyatlık bölüm seçmek zorunda değilsiniz
tıpla alakan olmadığı çok belli
mezun olup tus kazandıktan sonra seçiliyor bölüm
Sen ingilizce yeterlilik sınavını geç önce sonrae Tusu düşün. Mezun olmadan önce hastanelerde staj yapıp kafanda istediğin bölümü oluşturabilirsin zaten
ingilizce yeterlilik sınavı?
Stajyerlik ve İnternlik boyunca neredeyse bütün bölümlerin eğitimini alırsınız. Okulu bitirdiğinizde bütün branşlar hakkında fikriniz ve bir düzeyde eğitiminiz olur. Eğitiminizi tamamladıktan sonra artık bölüm seçebilirsiniz ama bunun için de kısıtlamalar var.
İlk kısıtlama İngilizce yeterliliği. YDS, YÖKDİL, TIPDİL gibi sınavlardan İngilizce yeterliliği almanız gerekiyor. İngilizce yeterliliği aldıktan sonra artık uzmanlık yapabilmeniz için girmeniz gereken sınava başvurabilirsiniz.
İstemezsen neşteri eline bile almazsın bence. Gittiğim hastanelerde kimse doktorlara zorla bir şey yaptırmıyor isteyen doktor kariyeri boyunca hiç ameliyata bile girmeyebilir.
Her doktor ameliyat yapmıyor zaten. Uzman olarak da kalabilirsiniz.
Ameliyata girmen şart değil zaten ve neden korkuyor musun
sevmiyorum
Deliler hastanesinde çalışırdım ben olsaydım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?