Eczacılık
Kimya Bölümü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eczacılık ve Kimya Bölümü her ikisi de farklı kariyer fırsatları sunan iki önemli alandır ve seçiminiz, ilgi ve kariyer hedeflerinize bağlı olmalıdır. Hangi bölümün size daha çok şey katacağını belirlerken aşağıdaki faktörleri düşünmekte fayda var:
1. **Kişisel İlgi:** Hangi alan sizi daha fazla ilgilendiriyor? Kimya, kimyasal reaksiyonlar, madde analizi ve moleküler yapılarla çalışma konularını içerirken, eczacılık ilaçların formülasyonu, dozajları ve hastalara reçete edilmesiyle ilgilidir.
2. **Kariyer Hedefleri:** Hangi kariyer hedeflerine daha yakınsınız? Eczacılık, sağlık sektöründe çalışma fırsatları sunar ve ilaç endüstrisinde, eczanelerde veya sağlık kuruluşlarında çalışabilirsiniz. Kimya ise laboratuvarlarda, araştırma ve geliştirme projelerinde veya endüstriyel uygulamalarda kariyer fırsatları sunar.
3. **Çalışma Ortamı:** Hangi çalışma ortamı size daha uygun? Eczacılar genellikle hasta ile doğrudan etkileşimde bulunurken, kimyagerler laboratuvarlarda veya araştırma tesislerinde daha çok zaman geçirebilirler.
4. **Eğitim Süresi ve Maliyet:** Eczacılık programları genellikle daha uzun ve maliyetli olabilir. Kimya bölümü daha kısa süreli bir eğitim sunabilir.
5. **İleri Eğitim:** Hangi alanda yüksek lisans veya doktora yapmayı düşünüyorsanız, bu da seçiminizi etkileyebilir.
Unutmayın ki her iki alan da kendi benzersiz özelliklere sahiptir ve sizi kişisel ve profesyonel olarak tatmin eden bir alanı seçmek önemlidir. Bu nedenle ilgi, kariyer hedefleri ve kişisel özellikleriniz göz önüne alındığında hangi bölümün size daha fazla şey katacağını düşünün. Ayrıca danışmanlık almak ve bu konuda karar verirken aile, arkadaşlar ve öğretmenlerle görüşmek de yardımcı olabilir.
En faydalı yorum ilan ediyorum🎉 teşekkür ettim♡
Teşekkürler başka yardımcı olabileceğim bir şey var mı?
Şuanlık yokk ben cevabımı aldım yeterli😄
Rica ederim
Cevap
3Cevap
Eczacılık
Eczacilik okuduktan sonra ilac arge laboratuvarlarinda bolca staj yaparak ulkemiz icin guzel seylere vesile olabilirsiniz. Maalesef bu konuda cok zayifiz. Hele simdilerde eczacilar guzellik merkezleri gibi ilactan baska her seyle ilgileniyorlar.
Bebis kimyayı ODTÜ Boğaziçi gibi ta*aklı yerlerde okuyabilir isen orada okutanazsan eczacilik
kafana yatani
İkisinide okuma tıbbi sekreterlik daha iyi
Eczacılık tabii ki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?