kıbrısı tercıh etmyı düşünyrm ünverste için ama korkularım var maddı acıdan cok yuklenılıyr mu kolay okunuluyor mu? falan İstanbul'da aklımın bır köşesınde var bir yandan türkiyede oldugu için ve otrdugum yere yakın oldugu için secmeyı düşnyrm ama bazı unversteler sırf para kaznmak ıcın bazı öğrencılerı sınıfta bırakıyrmus oyle duymustum yanı nekadar dogru bılemem tabı..sizinde fikrinizi almak istyrm kıbrısta okuyanınız ya da okumus olanınız ya da bilgisi varsa benı aydınlatabılır mı? şimdiden cok tesekkür ederim :)
Cevabın nedir?
+1 yılBende kıbrısta okumayı düşünüyorum sandığınız gibi değil araştırdım orada okuyanlar la bizzat iletişime geçtim pahalılık oranı buradaki ürüne göre 1 tl 1.50 tl fark varmış oradakiler türkleri sevmiyormuş diyen arkadaş öyle birşey yok kafadan uydurmayın aksine seviyorlarmış kavga olmuyormuş güvenlikli ülkeymiş millet kapılarını açıp bırakıp gidiyolarmış o derece güveniyolarmış özellikle adanın nüfüsu öğrenci ve öğrenciye saygı duyuyorlarmış indirim yapıyolarmış kıbrıstaki Yakın Doğu Üniversitesi ni önermiyorlar orda çok kavga olmuyormuş pkk yanlısı çok insan varmış eğitimi iyi değilmiş Doğu Akdeniz üni
01 Yorumla- +1 yıl
Doğu akdeniz ünisi iyimiş
En İyi Cevaplar
+1 yılKibris yazma sakın. Hem kibris abartildigi kadar guzelde degildir. İstanbul varken kibris yazilmaz. Kibris tam bir ticarethane. Ayrica ordan mezun olup is bulmak cok zor. Ozel sektörde cok fazla deger verilmiyor kibris diplomalarina emin ol. Etrafimda cok var kibrista okuyan. Ve ne hikmetse hepsi bir yola sapiyor. Modern bildigim insanlar bagnaz olup geldi garip.
19 Yorumla- +1 yıl
öğretmenlik okumak ıstyrm
- +1 yıl
Sınıf Öğretmenliği, psikoloji ve pdr okuyan arkadaşım var ve nefret ediyor. Ya orda millet birakmak icin hocalar kendilerini parcaliyormus. Ayrica kibrista hayat cidden cok pahali. Orda dokecegin paralarla İstanbul'da daha rahat okursun. Ayrica ogretmenlik disinda baska bölüm istiyorsan o parayla pdr psikoloji okuyabilirsin. Tabiki senin fikrin önemli. Ben kendi fikrimi sundum. Sehir cok onemli. Tabi maddiyatda sonucta ailen okutacak zora sokmak istemezsin. Ben sehir problemi yuzunden bu sene universiteyi biraktim. Sana tavsiyem kimseyi dinleme nerde mutlu olacagini dusunuyorsan orayi yaz :)
- +1 yıl
pdr falan istyrm da işte korkum bu hocalar sırf para için bırakırsa :(
- +1 yıl
Ya 4 senede bitirende var bu kadar korkma.devlet universitesindeydim ben ama hocalar bütünlemeye biraktiklari ogrenci basina para aldiklari icin onlarda birakiyordu. Sen calistikdan sonra geçirirler. :) yalniz kibrista her üniversite iyi degildir haberin olsun iclerinde birtek dogu Akdeniz Üniversitesi iyidir gerisi fasa fiso. İstanbul'da tabi daha çok alternatif var.
- +1 yıl
girne american ve uluslararasıkıbrıs nasıl
- +1 yıl
Uluslararası kibrista guzel diye duymuştum. Amerikan universitesinde okuyan arkadasim varmiydi hatirlamiyorum. En berbat olani lefke avrupa Üniversitesi bu kesin bilgi :). İstanbul'da kültür, bilgi, okan, aydın universitelerinede bak istersen. şu an aklima gelen iyi universiteler bunlar.
- +1 yıl
:) evet kültür okan güzel
- +1 yıl
Arkadaşım arel Üniversitesi yazmışsın bir yere sakın bunu yapma :D hanzo tipli gorgusuz coktur orda. Zaten açılımı ARguvan-ELbistan'dir. Ben malatyaliyim arguvan malatyaya bagli. Arguvanin en pis toplulugundan birisi bu universitenin ortağıdir. Arkadasim orayi birakti cunku okula gelirken parlak takim elbiseli sivri burun giyinen habzolar geliyormus. Daha elit universiteler var sakın :D
- +1 yıl
:) banane elalemın giyinişinden ben okumaya bakarım zaten erkek arkadsmın olcgnı cok zannetmyrm
Gizli Üye(36-45)+1 yılKibris her sekilde daha pahaliya gelir. İstanbul da ben Bahcesehir de okudum hic oyle kasitli olarak sinifta birakma diye bir sey yok. Ama okul zor oyle kimse tek dersten kaldin diye de gozunun yasina bakmaz. Kibris bu anlamda oldukca rahat, zorlanmadan gecersin. İstanbl da da rahat gecilebilecek universiteler var mesela okan mesela kultur beykent aydin uni gibi. Yeditepe bahcesehir bilgi de gecmek zordur.
010 Yorumla- +1 yıl
evet korkum bu işte zorlamaları:( kıbrıs kolay dıyorsun yanı?
- +1 yıl
kültür ünversitesi, arel, gelişim ünverstesını düşnyrm
Cevap sahibi+1 yılArkadasim isletme okumus orda, geze geze bitirdik dedi. Benim hic oyle olmadi. Ama dedigim gibi kolay gecebilecegin yerler de var İstanbul da, Kibris in masrafi da agir gelebilir. Bir de universite hayatini İstanbul gibi bir yerde gecirmek var tabii, ilerde donup baktiginda cok daha guzel anilarinin olacagi kesin
- +1 yıl
yok ben işin anısında değilm ben öğretmen olayım yeter eglenmek falan ıstemyrm olmada olur tatıllerde gelınce arkadslarımla gezerım sonucta ordanda arkadsım olur :)
Cevap sahibi+1 yılOnlari dusunuosan zaten hic korkma, kultur e giden bir tanidik var kiz normalde cok ders meraklis degil ama yari burslu simdi. Hayirlisi olsun senin icinde..
- +1 yıl
yanı kultur iyi dıyosun :) hayırlısı canım ınsallah
Cevap sahibi+1 yılKultur un rahat oldugunu biliyorum evet :)
- +1 yıl
tamam canım cok saol yardımın cok dokundu :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek :)
- +1 yıl
:):)
+1 yılKıbrısta bir pet şişe su 2 lira içki sigara ucuz buraya göre seninde onlarla işin olmaz zaten okumaya gidicem diyosun pahalı bir yer ama İstanbul da oturtuğun semt vereceğin kira (yurtta kalmayacaksan) kafa kafaya gelebilir
11 Yorumla- +1 yıl
kıbrısta yurtta kalmayı düşnyrm canım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
38Cevap
+1 yılKıbrıs pahalı ve egıtımı cok kotu. Okumamıs olmayı tercıh edebılırsın mezun olduktan sonra. Cunku unıversıte mezunu bıle saymayabılırler. İstanbul'da da ozel okul ıstıyorsan bolumune gore degısır onlar. Mesela Koç her bolumde cok ıyıdır. Bahcesehır de belırlı bolumlerde ıyıdır alanın ne bılmıyorum o yuzden tam yazmadım. Yedıtepe de hukukta ıyıdır ama ıyı devlet okulları gıbı bekleme bunların hıcbırısını. Dıger ozel okulları at çöpe
06 Yorumla- +1 yıl
anaokulu öğretmenliği veye pdr öğretmenliği düşünyrm yanı öğretmenlık.ben kıbrısta öğretmenlık okusam turkıyede atanamama gıbı olasılıgım var mı
- +1 yıl
Atanma durumunun okudugun okulla oldugunu dusunmuyorum tamamen Kpss ıle alakalı dıye bılıyorum ama emın degılım. Hıc arastırdıgım ya da dusundugum meslekler degıldı. Ama ben senın yerınde olsam İstanbul yazardım
- +1 yıl
peki tesekkür ederim yardımın için :)
- +1 yıl
Ne demek :)
- +1 yıl
Okuyanların ya da mezunların bilgisi
kıbrıs yaşam bakımından çok çok pahalı bir yer. İstanbul çok pahalı değil. ulaşım ucuz. her yere 1 tl ye 50 kuruşa gidebilirsin. giyim konusunda ucuz. mertere faan alışverişe gidebilirsin. 1 tl ye tşhirt ler var mesela almayanı dövüyolar. İstanbul gözünde korkmasın yani. gerçi sana bağlı. ben çok kişi tanıdım 250 tl ile 1 ay geçinen öğrenciyi burada.
01 Yorumla- +1 yıl
gecınırım sorun olmaz zaten
+1 yılİçki sigarayı saymassan Kıbrıs her bakımdan pahalı. Burslu kazanacam diyorsan o ayrı onları da pek sevmezlermiş ama...
Bir de ulaşım yönünden bak kıbrıstan istediğin an nereye ve nekadar zamanda gideceksin tabi ulaşım parası da var. istanbuldan her yere ulaşım var ve İstanbul'da yaşamak güzel...:)
Kıbrıs olursa tercihin inşallah su sıkıntısının olduğu yerde olmaz.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Senin durumunun aynısını bende yaşıyorum İstanbul ve kıbrısdan bir kaç üni. geliyor kıbrıs hakkında biraz araştırma yaptım soruların neler İstanbul bildiklerimi cevaplarım
021 Yorumla- +1 yıl
pahalı falan dıyorlar ya.yurt sorunu falan varmı? merak edyrm
- +1 yıl
hadı ya en cok yurt önemli benım ıcın para konusunda sıkıntı yastmam sıkarım kendımı turkıyede harcarım zaten :)
- +1 yıl
girne amerıcan ya da uluslararası kıbrıs
- +1 yıl
tesekkür ederm canım sen hangilrni düşünysn?
- +1 yıl
bölüm yanlız cok ıyı cesaret edebılsem bende sağlık okurdm ama sözelcıym İstanbul 2yıllıklar için daha avantjlı değilmidr ki?
- +1 yıl
evet mantıklı da 2yıllık sağlık bolumlerı tek ıyı diğerleri fasa fiso..fizik tedavı cok ii bölm ama derslerne baktm altından kalkmam
- +1 yıl
amin 2miz içinde en hayırlısı olur inşallah :)
- +1 yıl
benimde istedgm meslek daha cok kıbrısta :(
- +1 yıl
pdr ya da anaokulu ögretmenlıgı
- +1 yıl
bende öyle düşnyrm canım bakalım hayırlısı :)
+1 yılla ne kıbrısı.adamları kurtardık ama günahları kadar sevmezler bizi.ş...erefsizlerin içinde yaşayıp onlara kira verip para kazandıracağına istanbula gel.burs bulmak daha kolay burda.kafayı kullanacaksın.
02 Yorumla- +1 yıl
kıbrısta türklerde yasıyor ama
- +1 yıl
kıbrıslı türkler evet.hani bizi sevmeyen türkler.hani suyunu ekmeğini bizim ödediğimiz türkler.işte o türkler seni sevmiyor biliyor musun? sen türk değil misin yoksa? sen bilmem kaç yıl önce gavurun silahının önüne atlayan değil misin.bıraksaydında geberselerdi diyebilir misin?
+1 yılKola 5 liraydı en son kıbrısta. Ailen nerdeyse en ucuzu orasıdır. Okulda her zaman yemeği kendin yapamıyorsun bazen hazır yemen felan gerekiyor. Buda kıbrısta cidden pahalı oluyor. Türkiyedeki okulların yemekhaneleri daha ucuz kıbrısa göre
10 YorumlaGenel olarak okumak pahalıdır. :) Kıbrısta Euro ile çalışıyor çoğu yer, o yüzden biraz daha pahalı olabilir.
03 Yorumla- +1 yıl
bende öyle duymustum ama semt olarak değişiyrmuş
- +1 yıl
haklısın :(
+1 yılgenel olarak okuma pahalıdır farklı şehirde büyük metropollerde özellikle ancak kıbrıs daha ucuz diye biliyorum istanbuldan İstanbul'da cebinde güzel bir para olursa en güzel yer burası oda ayrı haberin olsun
03 Yorumla- +1 yıl
İstanbul ayrı tabı :)
- +1 yıl
kesinlikle hele taksim canım çekti şimdi
- +1 yıl
+1 yılben kıbrısta okudum istersen yardımcı olabilirim sorularına
06 Yorumla- +1 yıl
çok ii olur canım ya.:)
- +1 yıl
tamam sorularını sorabilirsin ne istersen
- +1 yıl
yurt sorunu oluyr mu bırde hangı ünverstede okudun?
- +1 yıl
ben sana en iyisi mesaj atayım uzun bir konuşma olacak zira :)
- +1 yıl
olur :)
- +1 yıl
Bana instagram versen ben sana sorsam bazı sorularımı sende söylesen nasıl olur
İstanbul'da ki üniverste daha iyidir , kıbrıs daha ucuzdur.
01 Yorumla- +1 yıl
öğretmenlik okumak ıstyrm
Gizli Üye(36-45)+1 yılKıbrısta okuyacağına memleketine yakın bir yerde oku.Ama iyi üni için istanbula gidilebilir.Kıbrısta bir sürü kafası basmayan baba parasınla okuyan insan var.Ve bununlada kalmıyo okullarını uzatıo hepsi.
013 Yorumla- +1 yıl
yok ben uzatmam sonucta babamın ve annemın ne kadar yorularak o paralarını kazandgnı bı ben bılırım boşa cıkarmam kendıme guvenıyrm
Cevap sahibi+1 yılİstanbul tabiki puanın yetiyosa.Kıbrıs ünileri puanı düşük.
- +1 yıl
yetıyorda kıbrıs boyle nasıl dıyım daha cazıp geldi bana daha ii eğitimi var sanki birde İstanbul'da bazı unversteler para ıcın bazı kıslerı sınıfta bırakıyrmus bundan da korkuyrm istedgm zaten arel, kültür ya da gelişim
Cevap sahibi+1 yılarel itin öldüğü yerde. tepekentin içinde. istiklale gidemezsin:)
- +1 yıl
uzak dıyorsun yanı bu yaz dolaşıcam bakalım hıc gıtmedım
Cevap sahibi+1 yılsen sallıyon ya sen çok küçüksün.bence lise bire anca gidion bebe.Uzaklar uçma kuşum ucunca diye bir şarkı vardı.Sen ailene yakın ol hafta sonları gidersin.Özgür kız olmaya çalışma.Kızlar hep aileden uzak istio sonra hergün ağlıyolar
- +1 yıl
yok ya gercekten öyle bır amacım yok bu 2.ci girisim sınava gecen yıl sırf aılemden uzaklasmym dıye acık ogretm yazdım ama evde cok bunaldım ve öğretmenlik okumak ıstyrm bu yuzden yoksa eglenmek gezmek ıcın gıtmıycm gıtcek olsaydm gecen sene gıderdım kı
Cevap sahibi+1 yılAbi sözü dinle İstanbul yaz.Kıbrıs en son tercih olsun.
- +1 yıl
tamam tesekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılkıbrısa tek şey için gidilir.Kumar ve seks için.Türkiyenin kirli ayağıdır.
- +1 yıl
aman benden uzak olsun ben sadece öğretmen olayım yeter :)
Cevap sahibi+1 yılişte en son açık konuşturdun beni.
- +1 yıl
k.bakma o zman :(
+1 yılUla bizim arkadaş kıbrısta %25 burslu gitti yıllık 15 lira ödüyolar apart ta kalıyo yıllık 100 lira orda bir efes bira 2.5 lira parlement 8 lira malbora 10 lira içkiler sudan ucuzmuş la
07 Yorumla- +1 yıl
içkiyle işim yok
- +1 yıl
Benim işim olduğu için çok rahat olurdum ama maddi açıdan sıkıntım olmadığı için her şekilde malboramı + JB mi içerim sıkıntı yok senın için dedim de kıbrısta okuyan arkadaşım rahat ama arkadaş ortamı yönünden sıkıntım var dedi ama çok türk varmış orda söyleyim herkez kıbrıs pahalı diyorda dediğim gibi arkadaş %25 bursla yıllık 15 lira ödüyor çok ucuz kıbrıs diyo
- +1 yıl
gidenler daha iyi biliyr o zman
- +1 yıl
Aynen genede seçimini yapmadan git bir gez gör derim
- +1 yıl
fırsatm olur inşallah
- +1 yıl
İnşallah şimdiden inşallah güzel bir seçim yaparsın başarılar
- +1 yıl
amin inşallah :)
Kıbrıs daha pahalı diye biliyorum, siteden birisi kıbrısta okuyordu ama online değil sanırım
01 Yorumla- +1 yıl
hadı ya keske sorumu görse bulabılsem onu öğrenmek ıstedgm çok sey var
+1 yılkıbrıs pahalıdır.istanbul kalabalıktır.akdenize egeye inmeyi düşündün mü hiç :)
05 Yorumla- +1 yıl
yoo oralarını sevmıyrm
- +1 yıl
o zaman atla gel istanbula karşılarım ben seni :P :D
- +1 yıl
:) cok mersi ama saol suanlk burası ıyı
- +1 yıl
hangi üniversiteyi düşünüyorsun araştırdın mı hiç istanbuldaki özelleri?
- +1 yıl
arastrdm arel, gelişim ya da kültürü düşnyrm
+1 yılSanırım Kıbrıs'a özel üniversiteye gideceksiniz. Kıbrıs daha masraflı olur.
01 Yorumla- +1 yıl
evet bende öyle duymustum ama semt olarak değişiyrmus
+1 yılKıbrıs bayağı masraflı olur , İstanbul da masraflı olur ama Kıbrıs kadar değil. en güzeli Ankara
076 Yorumla- +1 yıl
denizsiz olmaz :)
- +1 yıl
tamam kabul denizimiz yok ama bir sürü barajımız var olmaz mı? (:
- +1 yıl
yok ben martılara sımıt atamassam neyleyım barajı :)
- +1 yıl
güvercin var kızılay meydanında onlara at (: hem bak biliyor musun martılar kadar beslenemiyormuş güvercinler gel sevap işle o.O
- +1 yıl
ah ah kıyamam güvercınler cok guzeller gercekten :)
- +1 yıl
o zaman geliyorsun Ankara ya ve burada okuyorsun öyle mi?
- +1 yıl
hayırlısı dıyelım belkı yatay gecıs falan yaparım :)
- +1 yıl
hayırlısı olsun hem de çok çok hayırlısı olsun yatay geçiş yapmasan. hem bak biliyor musun yatay geçiş yaptığında iyi olmuyormuş sen direk gel (: (:
- +1 yıl
:) hahah olur tabı benım yerıme sınava gırpuanını yuksek tut öğretmenlik kazan olur mu o zman :)
- +1 yıl
şu an ben okuyorum zaten öğretmenlik (: birde senin için girerim olmadı sende meslektaşım olursun o.O
- +1 yıl
olur aaa ne öğretmenlği :)
- +1 yıl
bilgisayar öğretmenliği okuyorum ama baş müşavirliği düşünüyorum (: Ankara ya geçebilsem ama zor bu saatten sonra , hiç yoktan sen git (:
- +1 yıl
hımm olsun umudunu kaybetme :)
- +1 yıl
kaybetmem zaten cuma gidiyorum (:
- +1 yıl
hadı hayırlısı :)
- +1 yıl
amin senin hakkında da hayırlısı , bak sakın öyle üzülme her şey nasip
- +1 yıl
bu arada sibirya kurdun cok yakısıklı:)
- +1 yıl
nasıp tabı vardır herseyde bır hayır:)
- +1 yıl
(: bu bir imamıydı? yani koya koya köpek resmimi koydun gibisinden
- +1 yıl
yok ya köpek pek sevmem sevdgm tek köpek cinside bu :)
- +1 yıl
ciddi misin? ben alaska kurduyla Sibirya kurduna bayılırım (: sen hiç yavrusunu gördün mü yumruk kadar çok tatlılar asaletli köpekler.
- +1 yıl
bencede cok aseletlı ve tatlılar beyazı daha cok olan daha tatlı gözler bıtırıyr zaten benı :)
- +1 yıl
ben alacaktım herkes alma dedi hatta bu sitede bile sordum aptal oluyolar dediler bende alman kurdu aldım onu da verdim geri. şimdi yavrusunu alacağım Sibirya kurdunun gözleri mükemmel
- +1 yıl
töbe yarabbım hayvan aptal olur mu hıc zaten onların düşünme yeteneklerı yoktr ınsanlar gıbı değil ya sonucta aptal olsa ne olcak matematk problemımı cözdürcen hayvana :)
- +1 yıl
yok yok çağırdığında gelmiyormuş , itaat köpeği değillermiş o bakımdan dedim. beni yanlış anlayan biri daha (: Allah ım ben nabcam
- +1 yıl
yok senı değilde soruna cevap verenlerı elestrdm yanlıs anlamdm
- +1 yıl
ama her ne olursa olsun alacağım bu sefer. bide en büyük hayalimi gerçekleştirirsem tam olur
- +1 yıl
hadı hayırlısı olsun o zman :)
- +1 yıl
e sormayacak mısın en büyük hayalimi? soracaksın diye elim klavye de bekliyordum (:
- +1 yıl
özeldr dıye sormadm :) soraym o zmn ne?
- +1 yıl
yok özel değil (: dünya turuna çıkmak istiyorum macerayı severim. böyle elime fotoğraf makinemi alıp yağmur ormanları , himalayalar , panama vs vs işte böyle (:
- +1 yıl
oo cok güzel bir hayal inş gerceklestrrsn :)
- +1 yıl
hiç gerçekçi değilsin (: tamam anladım sıkıldın yazmamdan ama yine de sağolasın
- +1 yıl
yoo sıkılmadm :) ne diyim kı gidersn inşllh imkanın varsa
- +1 yıl
şuanlık yok hem de öğrenciyim. mesleğimi elime alayım. cidden benden sıkılmadın mı? (:
- +1 yıl
yoo.:) valla sıkılmdm
- +1 yıl
cansın sen (: meslektaşım diyeyim mi?
- +1 yıl
daha bunun için erken bence :)
- +1 yıl
tamam o zaman (: şey annen ve baban ne öğretmeni?
- +1 yıl
sınıf :)
- +1 yıl
sende bir eğitimci ailenin kızı olarak öğretmenlik istiyorsun inşallah olursun. ben aslında istemiyorum biliyor musun?
- +1 yıl
amin inşallllahhhhhhhhhhh:) neden ki öğretmnlik cok güzel bir meslek
- +1 yıl
ondan değil. babam memur , ablam bu sene mezun oluyo ve nasipse matematik öğretmeni olacak ben de farklı bir şey olsun isterdim hep milli eğitimle alakalı. mesela bir deniz subayı ya da müşavir olsam daha iyi gibi ama öğretmenlik okuyorum
- +1 yıl
hala sansın varkı gec kalmıs sayılmazsn
- +1 yıl
bende üniversite mi bitireyim ondan sonra müşavirliğe yöneleyim diyorum. hem sen İngilizce öğretmenliğini seç ya da anasınıfı
- +1 yıl
anasınıfını ya da pdryı ıstyrm zaten :) ingilizceyı sevmem.yönel onlar baya para kaznyr dıye duymustm
- +1 yıl
anasınıfını tercih et hem de Ankara da okusana (:
- +1 yıl
puan yetse ya :)
- +1 yıl
çalışsana o zaman (: Ankara nın hem puanları yüksek değil ki diyeceğim dilim varmıyor demeye ama şunu diyebilirim sen çok zeki bir kızsın istesen yaparsın derim sende hırslan ve kazan (:
- +1 yıl
saol ya :) hırslanmaksa olsa keske alt yapı yok :)
- +1 yıl
bak diğer dersleri geçtim sevmem ama matematikse her türlü yardımcı olurum. hem alt yapı yok deme bunların arkasına sığınma sen gayret et
- +1 yıl
sözlm iidr de mat zor ya hele mat2 :(
- +1 yıl
evet mat 2 zor ama çalışman gerek. aslına bakarsan kolay , üzülmekle olmuyor böyle :=(
- +1 yıl
üzlmyrm da alt yapı sart
- +1 yıl
haklısın galiba. sen bunları dert etme stres yapma2. senem diye ve su şişesi falan götürürsen reklam yapma sınavda çıkart at (=:
- +1 yıl
:) tamam stres yok zaten gec kalmadm yasım kuuck yasımıda göstermyrm sıkıntı olmaz bana :)
- +1 yıl
minyon tipli olarak avantajlıyız (=: yaşım küçükte deme ufalıp cebime gir istersen (=:
- +1 yıl
:)19ma gırcem
- +1 yıl
gerçekten çok küçükmüşsün (=: çok şanslısın ayrıca
- +1 yıl
:) neden ki
- +1 yıl
ailen yaşıyor , ikisi de öğretmen , kardeşin var mı bilmiyorum ama vardır ne güzel bir şey ki kardeşin olması ve maddi açıdan da iyisinizdir çok şanslısın ve şükretmelisin rabbime
- +1 yıl
allaha bınlerce sukur hamdolsun bir ablam var anaokulu ögretmenı cıkcak bu sene tek ben kaldım öğretmen olmayan :)
- +1 yıl
ohooo siz ailecek öğretmensiniz desene tabii seni saymazsak ufaklık (:
- +1 yıl
aynen :) ee bu kadar öğretmenin içinde özenmezsem olmaz demı :) okullarda buyudum sonucta
- +1 yıl
şu an sana hak veriyorum 8: eğer öğretmen olmazsan ne olasın bak
- +1 yıl
şu an zaten atatürk ünverstesnde acıktan sosyal hızmetler okuyrm olmazsa meslegm var ama öğretmenlik istyrm :(
- +1 yıl
üzülme sakın umudunu kaybetme olur. lütfen başaracağına inan
- +1 yıl
inşallah olur :)
- +1 yıl
inşallah olur (:
- +1 yıl
amin :)
- +1 yıl
amin (: uykun yok mu?
- +1 yıl
yok sımdılık :)
- +1 yıl
uvvv ama gözlerin şişerse? ya uyku bozukluğun olursa? ya ya şey olursa gözünün altı morarırsa ve en önemlisi annen uyandığında "kızım geç yatıyorsun hep böyle oluyo" diye kızarsa?(:
- +1 yıl
en korktgm sondaki dedgn :)
- +1 yıl
onu bilerek en sona sakladım (: eğitimci ailenin kızması da farklı olur (:
- +1 yıl
:))
- Eğitim & Kariyer konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılkıbrısta tabii ki. suyun pahalı olduğu ülke pahalıdır.
00 Yorumla Karpaz üniversitesinde arkadaşım okuyor çok maliyetli her yönden.
05 Yorumla- +1 yıl
nerde o ünverste ki?
- +1 yıl
yeni mi acıldı
- +1 yıl
çok saol :) bekliyrm haberlerini
Kibrista sterlin iatanbulda turk lirasi ve 1tl=4sterlin
110 Yorumla- +1 yıl
cok dısarı cıkcagmı zannetmyrm
- +1 yıl
yurta kalıcam eve cıkmaya cesaret edemem :)
- +1 yıl
Ya tamamda sen hicmi cikmiyorsun disari ya da hicmi kiyafet almican ya da hicmi canin bisi istemicek her halukarda ort bir tisot 10tlx4=40 yani kisaxa orasi daha pahali ama senin orayi daha cok istedine dair bir his var icimde :) bence git eger maddi durum yerindeyse mesela benim eczacilik okuyan bir arkadasim var o cok rahat orda :D
- +1 yıl
esya almam cunku cok kıyafetm var boğazımda duskun değilmdr :) annem babam öğretmen bilmem heralde zorlanmazlar ama istedgm bölüm var orda o yuzdn :)
- +1 yıl
kaçma nıyetnde değilm ben öğretmen olma pesındeym :)
- +1 yıl
peki yardmın için tesekkrler :)
+1 yılKıbrısa YÖK'ün bakışı çok değişken, Kıbrısta okumak çok pahalı, paran yoksa sürünürsün, İstanbul ise her imkanın şehridir.
011 Yorumla- +1 yıl
Denklik olayı, hayatını ve eğitimini riske atma bence
- +1 yıl
Bazen evet bazen hayır. Her neyse İstanbulla Kıbrıs mukayese edilemez, birinde her türlü sosyal imkanın olacak diğerinde eldekiyle yetineeksin, başka yorum yapmıycam.
- +1 yıl
Kardeşim sosyal imkan sadece gezip tozmamıdır? Birincisi bir adadasın gidebileceğin mesafe belli, kiralar çok pahalı, ülke çok sıcak (Bu arada Kıbrıs'ı çok severim o ayrı) Yatay yapmak istesen çok zor, sonuçta bir ülke her giriş çıkışta pasaport veya gümrüken geçeceksin, karayoluyla ulaşım kısıtlı, evden birşey gönderseler mesele, sinaması yok adam gibi, daha ne diyim.
- +1 yıl
Okuyacağınız bölüm önemli, mesela koç ünv. kesin iş imkanı sağlıyor, birde bir abiniz olarak sırf okumak için okumayın derim, en azından ömür boyu seçeceğiniz işi etkiler seçtiğiniz ünv ve bölüm. Çok sayıda özel var şimdi aklıma Koç geldi ama araştırın.
- +1 yıl
maalesef koç puanım yetmiyor yeten www.derszamani.net/...i-bolumu-taban-puanlari.html şu linkteki 210 dan sonrakilere yetiyor
- +1 yıl
Türkiye ile kıbrıs kıyaslanamaz kadar farklı, özellikle sağlık sektörü açısından! İş imkanıda aynı şekilde, seçim senin artık.
kıbrısta TR ye göre hayat çok ucuz. tabiii içen biriysen :))))))
032 Yorumla- +1 yıl
ben içkinin egelenmenın değil okumanın peşndeym
- +1 yıl
peki :)
- +1 yıl
:) töbe yarabbim
- +1 yıl
haklısın :)
- +1 yıl
amin inşallah hayılısı olur :)
- +1 yıl
olsun bea seni mi kırcam :)
- +1 yıl
hahah :)
- +1 yıl
yoo şu an fikir ednyrm
- +1 yıl
ıstedgm ünverste
hocaları nasıl ve yurt konusunda sıkıntı oluyr mu bır sorarmısın? - +1 yıl
tamam beklerım bana mesaj atablrsn :)
- +1 yıl
yeniyim ben nsl oluyo mesaj olayı offline cunki yurt demişken böle bir yrde kalıyo yurt mu blmiyorum :D https://prntscr.com/3j01k3
- +1 yıl
hiç bir fikrim yok
- +1 yıl
şimdi üniye gelsın hocalarda iyide bir yurt sıkıntı çıkabılıosa eve çıksın
yurt skntimi
ehh biraz
ben severdımde
maddı açıdan
ve yurtta 12 sınıraması var gece12 de orda oolmalısın falan
eve çıkarsa daha raatt
ve yurt aylık 850 tl ye gelıor ev 3 kişi çıksa ortalama 450 tl al konuşmamız - +1 yıl
yok ev ıstemyrm da.bıde burslu ya da ındırım yapıyolar ya ilk yıl bu gecerli yoksa her yıl mı?
- +1 yıl
tesekkürler :)
- +1 yıl
peki tesekkür ederim :)
- +1 yıl
tamam bakalım hayrlısı :)
- +1 yıl
:) :)
+1 yılİstanbul'da bir üniversite kıbrıstakinden daha prestijlidir. Onu da göz önüne al derim
02 Yorumla- +1 yıl
peki alrım yardımn ıcın saol :)
kıbrıs derim hiçde tavsiye etmiyorum kıbrısın uzakdan görünümü iyi içine girsen kumar şehri kumar oynamak için gidiliyo sadece oraya
01 Yorumla- +1 yıl
kıbrısta mı okuyrsun?
Çok su tüketiyor isen Kıbrıs pahalı gelir ;)...
08 Yorumla- +1 yıl
aç kalırım ama susuz asla :)
- +1 yıl
içki içmem ben
- +1 yıl
doğrudur
- +1 yıl
hayırlısı bakalım bır kazanlmda
+1 yılkıbrıs pound ile ev kırası die baslıyo zaten
05 Yorumla- +1 yıl
para konusunda zayıfımdır
- +1 yıl
ingiliz sterlini diyim ben enson 1 sterlin 4 lirayken bırakmısıtım takıbı
- +1 yıl
takıple alakam yok malesef :( oralara gıdersem zorlancagım bellı
- +1 yıl
ne takibi yahu1 yl 4 pound tu şimdi ne oldu bilmiyorum kıbrısta ev kiralari pound ( ingiliz sterlini ) uzerınden veriliyor İstanbul daha ucuz oraya gore
- +1 yıl
peki anladım tesekkürler zaten buyuk ıhtımal yurta kalırım :)
her haliyle kıbrıs daha pahalı İstanbul candır
00 Yorumlaaklınla okumak en güzeli...
05 Yorumla- +1 yıl
haklısında fırsatlardan yararlanmak ıstyrm
- +1 yıl
yok zaten yurta kalıcam eve cıkmaya cesaret edemem
- +1 yıl
bakalım hayrlısı:)
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel üniversite mi İstanbul tercihin?
019 Yorumla- +1 yıl
evet özel ünverste
- +1 yıl
Evden uzaklaşınca özler misin peki çok?
- +1 yıl
bu yuzden 1sene evde kalmyı özledım lisede falan hep annemlern yanında okudum özlerım ama sırf okulum ıcın dayanrm
- +1 yıl
İstanbula yakınsın sanırım değil mi?
- +1 yıl
evet çanakkale
- +1 yıl
Puan durumun nasıl olur sence ilk sınava göre?
- +1 yıl
cok parlak değil ama İstanbul tutar
- +1 yıl
Devlet okullarına girme şansın olamaz mı? Sınava girmedin daha?
- +1 yıl
olurda istedgm bölm olmaz
- +1 yıl
O da iyi değil.Maddi durumunuz nasıl peki?
- +1 yıl
annem babam öğretmen normal gibi
- +1 yıl
Ben Kıbrısa gitme derim.
- +1 yıl
maddı durum olark mı?
- +1 yıl
O açıdan düşünmedim ama eğitim olarak Türkiyede daha iyi okullar var.
- +1 yıl
haklısın hayırlısı bakalım :)
- +1 yıl
Yine konuşuruz yarın.Şimdi çıkıcam ben:)
- +1 yıl
peki yardımın ıcın tesekkrler :)
- +1 yıl
İyi geceler:)
- +1 yıl
ii geceler:)
+1 yılTabi ki kıbrıs
ateş pahası00 Yorumlakıbrıs pahalıdır.İstanbulda okumanı tavsiye ederim
00 YorumlaFırsatında varsa kıbrıs iyidir.
07 Yorumla- +1 yıl
fırsatlardan yaralanmak ıstedgm içn orasnı dusunyrm
- +1 yıl
nasl yanı
- +1 yıl
ıste bu yuzden birazda gönlm kıbrıstan yana ama ögretmenlk okucm sonucta nasıl bır getrısı olur kı sonucta hersey kpssde bitiyr
- +1 yıl
haklısın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılaa sen şu iç güzelliğe önem veren kız değil msin
08 Yorumla- +1 yıl
buyrun benım :) siz kımsınız?
Cevap sahibi+1 yılAnonim bir hayran
- +1 yıl
hayran? hımm
Cevap sahibi+1 yılDermişim tabii ki hayran değilim ayrıca kıbrıs pahalıdır haberin olsun
- +1 yıl
haberım oldu saol :)
Cevap sahibi+1 yılexplorer gibi geriden geliyorum ahahah neyse salla ya arpam fazla geldi
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl: )
kıbrıs çok kazık bir memleket
00 Yorumla
+1 yılkıbrıs pahalı yapamazsın
00 Yorumlaçok pshalıya patlat tavsiye etmem
00 Yorumlakıbrısta daha pahalı tabikiii
00 Yorumlakıbrıs biraz dur pardon bayabii bahalıı
00 Yorumlaİstanbul'da oku.
00 Yorumla
+1 yılcubrus :)
014 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
bir gülücük koyunca cevap kısa diyor 2 tane koyunca onaylıyor 3. tane koysam demekki ihya olcak site sahibi :)
- +1 yıl
güldürdün beni:)
- +1 yıl
gülmek yakışıyo sana :)
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
- +1 yıl
komşu sayılırz bende bursadan :)
- +1 yıl
iimiş komşum :)
- +1 yıl
iyide şu gizliliğine kaldırsan takip etsek birbirmizi diyorum :)
- +1 yıl
valla sıtenın ayarlarını bılemedm nasıl oluyr o kaldırma
- +1 yıl
o halde sen beni takip o zaman belki mesajlaşabiliriz ben de bilmiyroum tam.
- +1 yıl
bırazdan bakarım şu an sorumla ılgılenıyrm :)
- +1 yıl
unutma beni komşu :)
- +1 yıl
tamam komsu:)
kıbrıs
04 Yorumla- +1 yıl
ne olmus kıbrısa
- +1 yıl
daha kolay okuması yanı
+1 yılkbrıs daha pahalı
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > kıbrısta okumak mı yoksa istnbulda okumak mı daha pahalıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler