Çok üzgünüm kendimi hiç iyi hissetmiyorum ben ben akşam lisesinden mezunum hiç bir konuda kendime güvenim yok çok sıkıntılı dönemden geçt im evliyim 28 yaşındayım 😥 kendimi eğitim açıdan çok yetersiz bilgisizm aslında nerden başlasam bilemiyorum ama kpss sınavına girmek istiyorum kendi ayaklarımın üstünde sağlam bakmak istiyorum herkes tarafından hep böyle küçük hiç bilgisiz ne bileyim ya sırf meslegim yok diye küçük gözle bakılıyor bana 😥 ben istiyorum okumak istiyorum hesbım olsun gerçekten şimdi yazarken bile zor yaziyom 😥 belki de kelimelerim yanlış yazıyorum çok özür dilerim lütfen ne yapmam lazım kurban olurum yardım edin yol gösteren yok bana 😥 liseyi de zor bitirdim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhaba. Öncelikle yaşın geç kalmış bir yaş değil. İkincisi sadece bir meslek edinmek için okunmaz, kişisel gelişimin ve hayatı daha kaliteli anlayıp yaşamak için okuyup bilgi sahibi olmalısın. Başarılı olman için sırasıyla şunlar olmalı; 1- Kesin kararlı olmalısın 2- Çok istemelisin 3- Azimli olmalısın 4- Çok çalışmalısın 5- Asla pes etmemelisin. 6-Senin kişisel kapasite ve mevcut durumuna en uygun alana yönelmelisin. Bu 6 şey varsa başarabilirsin. Bir eğitim-öğretim aşığı ve 40 yıllık öğrenci olarak sana bazı tavsiyelerim olacak. İlk yapman gereken şey bol bol kitap okumak. Bu senin anlama kabiliyetini, kendini ifade etme kabiliyetini, kelime hazineni ve bilgini yükseltir. Bunu yaparsan 1-2 defa okuduğunu anlayabilirsin, yapmazsan 10 defa okuman gerekebilir. İkinci yapman gereken her gün mutlaka bu iş için en uygun saatlerde program yapman gerekir. Günde en az 2 saat çalışmalısın. Bunu da 40 dakikalık 3 ders saatinde yapmalısın. Matematikte 4 işlemi mutlaka öğrenmelisin ( toplama, çıkarma, çarpma ve bölme) bu sana hayat boyu lazım olacak. Hedefin Açıköğretim veya Uzaktan Öğretim Fakülteleri olmalı bu senin hem sosyal hayatın için önemli ( anneliğini, ev hanımlığını ve eşini ihmal etmemiş olursun). Bu dediğim Fakültelerinin çok güzel bölümleri var ve örgün öğretimle aynı haklara sahip olabiliyorsun. Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, İşletme, Hemşirelik ve Ebelik, Aşçılık, Veteriner Sağlık Teknikerliği, Tarım Teknikerliği, Laborantlık gibi bir sürü bölüm var. Seni motive etmek, başaran birini bilmek ve cesaretlendirmek adına sana birinden bahsedeyim; Tanıdığım bir kişi 27 yaşından sonra 25 yıl içerisinde 4 tane iki yıllık, 3 tane 4 yıllık üniversite bitirdi. Bir bölümde yüksek lisans yaptı. Şu an 9 ve 10. bölümleri okuyor ve bu kişi şu an 53 yaşında. Bu konu çok uzun söylenebilecek çok şey var ama kısaca özeti şu; yaşın geç değil (okumanın bir yaşı yoktur), istersen ve çok çalışırsan her şey mümkün.
Umarım yazdıklarım sana biraz da olsa cesaret verir ve faydalı olur. Sana zihin açıklığı ve kolaylıklar dilerim. Hayallerinin peşinden git, her şey gönlünce olsun.
36 Yorumla
Soran+1 yılÇok iyi geldi cok saol çok istiyorum dün biraz agladım ve ağlarken yazdım açıktan üniversite okumak sanki bana göre pek veri alnmıyor ama yüz yüze daha detaylı ögrenilir sağlıkçı olmak çok isterim küçüklükten beri cok istemişimdir ben akşam lisesinden mezunum okunabilir mi peki? Bir bilginiz var mı kpss ortaogretim sınav ne zaman o sınava mı girmem bâska memurluk ta var sanirim o nasil oluyor?
Cevap sahibi+1 yılLise mezunu isen lise mezunusundur, akşamı gündüzü aynı fark etmez, tüm hakların var diğer mezunlar gibi. Evliyim dedin biraz dertlisin gibi geldi bana, ailen izin verir mi? çocuk var mı? okula gitmen evliliğini etkiler mi? bunların cevabını bilmediğim için açıktan okumanı tavsiye ettim. Hem kazanması kolay hem okuması ve iyi tarafı aynı haklara sahipsin. Sağlık bölümleri de var ve staj olduğu için uygulamada yapabiliyorsun. Şu an kpss yi düşünme önce eksiklerini tamamla bence kpss ler 2 yılda bir yapılıyor ve puanları 2 yıl geçerli. Anlattıklarından ve mevcut durumundan kpss orta öğretimden memur olacak bir puanı alman şu an için mümkün değil. Kendini memurluğa şartlandırma sağlık bölümünü bitirince özel sektörde mutlaka iş bulursun. Özellikle Anestezi, Att, Hemşirelik, Diyaliz vb. bölümler çok kolay iş bulabileceğin bölümler her ilde adım başı özel hastane ve tıp merkezi var.
Soran+1 yılHemşirelik için universte sınava girmem gerek acaba ne zaman sınav
Cevap sahibi+1 yıl8-9 Haziran 2024'te tam 7 ay var hazırlanman için. Başarılar.
Soran+1 yılÇok saol allah raZı olsun beni aydınlatğınz için 🙏
Cevap sahibi+1 yılSende sağol, varol. Aklına takılan şeyler olursa bir yerlere not et toplu sorabilirsin. Her zaman girmiyorum ve yazmıyorum, senin sorularını toplu cevaplayayım olursa
En İyi Cevaplar
İşkur'un bazen düzenlediği işbaşı eğitim programlari var, istersen o sekilde ise girebilirsin. Ya da tecrübesiz personel arayan işyerlerine de bakabilirsin, onlar zaten asana isi öğretir. Hem çalışıp hem de dışardan üniversite bitirebilirsin. Elalemi gec, sen üniversite bitirsen bile elalem seni eleştireceği başka bir mana bulur.
Ama, sana maddi destek çıkabilecek bir ailen varsa, dişini sık ve üniversite sınavına gir, aklıma yatan bölumleri seç.
Kisaca kendi hayatımdan örnek vereyim sana; 9 yaşımdan askere gidene kadar aile şiddetiyle büyüdum ben, babam istemedigim bir liseye yazdırdı ve sonradan okulu bıraktırdı. İşkence gibi kendi işyerimizde hornalarak çalıştım. Askerden sonra özgüvenim yerine geldigi icin kendi kararımı verdim ve, hem calışip hem liseyi dışardan bitirdim. Ardından sınavsız geçişle (2013'te) iki yıllık üniv. bitirdim. Sonra dgs ile mühendisliği kazandim ama son anda gitmekten vazgeçtim. Yani her şey sende başlar sende biter. ELALEMİ DEĞİL, KENDİNİ DİNLE. ÜZÜLÜP KENDİ İÇİNE DÜŞMEKTENSE, HIRS YAPIP MÜCADELE ET👍00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılçevrendeki insanların hevesini kırmasına izin verme eğer bunu istiyorsan inatçı olmak zorundasın kendine bir çalışma planı yap takip et mesela günde30 ile 40 paragraf sorusu çözmeyi dene diğer ders kitaplarında ki konuları oku anlamaya çalış onlarla ilgili testler çöz bu arada kendini yetersiz hissetme nasıl kendimi geliştirebilirim ve daha neler katabilirim diye düşün ayrıca yeterlilik sadece okumakla olmaz manevi vicdani yönden de yeterli olabilirsin
bu arada yazdıklarında sorun yok hata yok gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yaz yazım yanlışlarıyla her ne kadar dalga geçsem de senin yazdığın kelimelerde yanlış bir şey yok
kimse sana inanmasa bile sen kendine güven de ki; yapacağım başaracağım
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun
- +1 yıl
Sağol ne demek
+1 yılSakin ol öncelikle 😊
Bu kadar yetersiz hissedersen hiç bir şey yapmazsın 😊
Motivasyon olmazsa hevesin olmaz nerden başlayacağını bilmiyorsun sana yardımcı olabilir miyim bilmiyorum ama bir hedef belirleyip öyle yürümen lazım kitaplar oku bilgi edin
Kolay yoldan anlamaya çalış 😊
Ders çalıştığın zaman herşeyi unut odaklan kimseyi takma şu kafana baksana bana sana zerre faydam yok onları da böyle bil bu kadar umutsuzluk içinde durma kalkıp bi plan yap ilerle pişman olmazsın aklına gelen herşeyi yap 😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
61Cevap
+1 yılBurada ki tüm mesajlar gaz alayı hemde. Aklı başında tek bir yorum görmedim. Görece iyi eğitimli biri olarak söylüyorum ki çok geç kalmışsın. 28 yaşında doğa bilimlerinin (matematik, fizik, …) temelini dahi bilmiyorsun.
Yorumum seni kırmak ve ya incitmek değil gerçeği yüzüne vurmaktır. Evli ve ev hanımı olduğunu kabul edip kendine istediğinde çalışmak için vakit oluşturabileceğini varsayarak önerim “khan akademi” eğitim platformundan en temelden başlamandır. Kâr amacı gütmeyen eğitimde fırsat eşitliğini amaç edinen uluslararası bir platform Türkçe desteği de mevcut
Android telefon için, ios (iphone…) için
Bu eğitim platformuna üyeliğini aç Matematiği, fiziği vesaire temelden öğrenmeye başla seni belli bir seviyeye getirir. Unutma hangi meslek olursa olsun. Her disiplinin (matematik, fizik …) temelini bilmek zorundasın. Türkçe ve edebiyat gibi alanlar için Türk dili ve edebiyatı konu anlatımlı kitaplar satın alırsın.
20 YorumlaMerhaba, ya kendini başkaları yüzünden küçük görmeyi bırak. Bu senin olası zayıf noktalarına takılan insanlar senden daha mı üstün ve kusursuz? Başkalarını zihninden silip sadece sevdiklerine ve seni her halinle sevenlere odaklansan iyi olmaz mı? Ben de senin gibi bunu şunu takardım. Benden sana tecrübe ve tio:
Bu düşünceden vazgeçmediğin sürece hayatta bir adım ilerlemezsin.
Önce kendine odaklan, sen ne istiyon, sana ne iyi geliyor ve neyi amaçlıyorsun. Ve bak, belki zor gelir, belki de dersin aman ortamım küçülür kendimi yalnız hissederim:
Sana iyi gelmeyen insanları hayatından atsana veya kontağını onlarla azaltsana. Bugün bunu şunu derler yarın sana koskocaman darbeler yaşatırlar şoka girersin o zaman anlarsın dünyanın aslında ne kadar kötü olduğunu ve geri dönüşü de olmaz.
Şimdi sorunun özüne gelelim:
Derste zorluk çekiyorsan imkanların varsa bir ek derse yazıl, kendinle sabırlı ol. Her insan aynı seviyede öğrenmiyor ve kavramıyor. Bu bir suç değil. Başkalarıyla rekabet içinde olma, dersine odaklan ve oğrendiğin şeylerden zevk almaya çalış.10 Yorumla
+1 yılÖncelikle hiçbir şey için geç değil.
Fakat siz bu şekilde kendinizi ezik hissetmeyin. Tahmin ediyorum ki aileden sen bunu yapamazsın edemezsin beceremezsin gibi söylemler ile öz güveninizi biraz zedelenmiş.
Ve hayatınızda yolunda gitmeyen şeyler olunca insan öğrenmeye de kendini kapatıyor Çünkü beyin dolu.
O yüzden elalem her zaman eleştirecek bir şey bulur sizi kötü eleştirenlere hiç umursamayın.
İlk önce sevdiğiniz yapmayı hayal ettiğiniz şeyleri öğrenmekle başlayın. Ve size sen hiçbir şey bilmiyorsun sen o işi yapamazsın sen bunu beceremezsin gibi kötü eleştirileri yenik düşüp özgüveniniz zedeleyip sakın onlara manuple olup vazgecme45 Yorumla
Soran+1 yılÇok mutsuzum bu duruma çok üzgünüm hemde çok evet haklısınız beynim dolu bir şey algılamıyor düşüne biliyormusunz daha 28 ve çarpmayı bilmiyorum hesabı da matamatigim sıfır ama kendime söz verdim kafaya taktım sınava girecem memurluk ortaögrenim yetenek sınavına girecem kpss 2024 te inşallah başarırım 😥
- +1 yıl
Seni üzen , değersiz hissettiren, yapamazsın diye umudunu kırmak isteyenleri hayatından çıkarmaya bak.
Soran+1 yılhedeflerime ulaşırsam allahın izniyle işte ozaman onların yüzlerinin ifadesini görmek istiyorum 😥
- +1 yıl
O zaman onları umursama. Kafanı bu hedeflerine yormalisin
Soran+1 yılÖyle
Eğitim & Kariyer konusunda 303 cevap paylaştı. Sana yol gösteren olmamış anlaşılan. Lise mezunu olman meslek için gayet yeterli. Şimdi yapman gereken hangi meslekte çalışmak istiyorsan onun sertifikasını (myk) alman lazım.
örnek olarak tıbbi sekreter olup hastanelerde çalışmak istiyorsan kurslar var bir kurum bu kursları veriyor sonra sınavla sana sertifika veriyor. Sertifikayı alınca aynı diploma gibi iş görüyor. Daha sonra ister KPSS ile atanabiliyorsun ya da özel sektöre başvuru yapabiliyorsun.
basit yorulmayacağım bir mesleğim olsun istiyorsan sana indirebileceğim 3 sertifika var
- bilgisayarlı muhasebe sertifikası
- tibbi sekreterlik ve dokümantasyon
- Sigorta uzmanlığı yardımcılığı
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Benim hocam sitesini aç youtubeden.
Tyt Türkçe kadir gümüş
tyt Kimya Görkem Şahin
tyt coğrafya için, coğrafyanın kodları kanalı.
tyt biyoloji için, biosem, ya da senin biyolojin. Kanalları olabilir.
Tyt tarih benim hocam sadettin akyayla
tyt Felsefe Can köni, yine benim hocam kanalından
Dyt din Enise özdemir.
Bu söylediğim yerlerden bu derslere çalışabilirsin.
Yorumları umursama 80 yaşında insan bisiklet sürmeyi öğreniyor. Sen neden okumakta geç kalasın. bana yazsan hangi bölümü okuyacağını? bende sana ona göre o dersleri önerirdim. Şimdilik aklımda kalanlar bunlar. 29-30 yaşına gelince de diceksin ki keşke 28 yaşında olsaydım ve sınava hazırlansaydım. Kpss için öneri yapamıyorum bilgim yok. Bu üni için bir bilgi.11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun bölüm olarak düşünemedim tam net olarak şimdi hastane gibi bir ortamda çalismak isterim yani mesela hangi bölümler var ama ben şimdi akşam liseden mezunum olur mu acaba
+1 yılAslında biraz ilgiyle aşılabilir bu durum. sebebini istersen özelden yazarsın ama şu an burada sormayayim, diplomalı ıssız olmakdansa diplomasiz olmak daha güzel bir yerde. O yüzden eziklenmekden vazgeç, bir yerden başlayacaksın,. mesela bulmaca cozermisin? Cozmuyorsan çöz bir gazate al, oku, bazı cümleler hoşuna gidecektir işaretle, ve yaşını sormadım ama kpss den umudunu kes torpilin yoksa istersen horward mezunu ol atanamazsin. Okuduğun hoşuna giden cümleleri bir kağıda yaz ve benle paylaş. Bir değerlendirme yapalım. Eğilimlerin neler konuşalım. Halk eğitim merkezlerinde ahşap oymacılığı, sabun yapımı, gibi meslek kursları var. Ama öncelikle dik durman gerekiyor. yap bakalım bunları
00 YorumlaYani illede okumak sart değil calismak icin zaten evliyim diyosun ne zaman okucan eve mi vakit ayircan okulami ne zaman mezun olup is bulcan vs vs ayrica ouyuncada benzer maaslara calisiosun arada bi fark yo kisaca illa calismak istiyosan gir bi fabrikaya orada bi meslek ogrenirsin baslangicta basit bi maasla baslayip meslegi ogrenince hem maasin artar hem bilgin vs evli olmasan bi tik daha kolay olabilir ama evliyken kafan 10 tane yere boluncek bence okumak değil bi kendi kapasitene gore is arastirmaya bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvli olduğunu söylemişsin çocuk var mı? Eğitimli olup kişiliği bozuk olanlarda var eğer istekliysen 28 yaş üniversite okumaya başlamak için geç bir yaş değil en temelden derslere çalışmaya başla bir hobi edin bu bir spor dalı olabilir ya da bir enstrüman çalmak olabilir örgü dikiş nakış olabilir eğitimli olmak üniversite mezunu olmaktan ibaret olmamalı herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil lise mezunu olup yetenekli olanlarda var özgüvenin özsaygın hep yerinde olsun çevrendekiler önce kendisini eleştirsin
00 Yorumla
+1 yılO kadar guzelsin ki 🤍 okuduğun okulun zerre önemi yok. İşsiz bir tarih öğretmeniyim özel sektörde bile iş bulamadım. Benim tavsiyem şu, öncelikle ayakların üzerinde durmak için iş hayatina atilmak istiyorsun ama bence değişim ve dönüşüme kendinden başlamalisin. Saçma da gelse gereksiz de gelse mutlaka ama mutlaka dikkatini çeken seni mutlu eden ve yetenekli olduğun bir yönün vardır. Bunu keşfet. E devlette ücretsiz sahip olabileceğin eğitim sertifikaları var ben de yeni öğrendim. Oradan online egitimlere katilabilirsin. Ve mutlaka kitap okuma alışkanlığı edin. Türü ne olursa olsun okuyarak başlaman çok çok iyi olacaktır. Kendini sev. Ne kadar değerli olduğunu düşün. Sağlıklısın sahip olduğun şeyleri düşün şükret sabah uyandiginda aldigin nefese şükrederek başla güne
11 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel bir yorum çok saol allah razı olsun rabbim ne muradınız varsa versin ben bugun ingilizce ogrenmeye karar verdim ve uygulama indirdim çok iyi geldi inşallah başaracam bide benim hobim fotoğraf video çekmek ben isterim fotoğraf çekmek iyi geliyor öyle çekim doğayı çekmek filan keşke benim bir fotoğraf makinem olsaydı belki kendime iş olarak fotografçligi işini yapardım bir yerlerddee çalişırdım ama makine yok işte çok seviyorum
+1 yılKurslara gidebilirsin. Yazma ve okuma kursu ile başlarsın. Sonrasında ise 4 işlem ve temel Türkçe dersleri için gidersin. Sonrasında ise ortaokul ge lise derslerini anlamak için bir kursa gidersin. En son 2-4 yıllık bir bölüme gidebilirsin. Evde de bilgisayar kursunu öğrenirsin ya da onun içinde normal bir kursa gidersin. Tarih falan derken sonra kitaplar okursun ve araştırmalar yaparsın 😊
10 Yorumla
+1 yılSürece çok takılıyorsun sonuca odaklan olmazsa denemiş olursun 24 saatin 7 saati uyuyuyorsun 3 saat de yemek ve tuvalet desen geriye 14 saat kalır o 14 saati doldur yeteneklerine odaklan kpss ye hazırlan üniversiteye hazırlan çalış gerisi gelir
00 YorumlaMerhaba canım.
Öncelikle kendine güvenmen lazım hiçkimse birşeyleri doğuştan öğrenmiyor.
Seni küçümseyen insanları tek tek hayatından çıkar emin ol bu kendine yapabileceğin en iyi iyilik olur.
hiçbir şey için geç olduğunu düşünmüyorum, kendini geliştirebilmek adına bol bol kitap oku, yaz, araştır, kurslara katılabilirsin, bunun üzerine videolar izleyebilirsin.
Ama illede herkes okuyacak diye bir kaide de yok.
Örnek vereyim bir akademi de güzellik uzmanlığı derslerine katılıp (veya neye yeteneğin varsa) başarı gösterip belgeni alıp çok azmedersen sektörde çok iyi yerlere gelebilirsin.
Kendini kötü hissetme lütfen iyi düşün, çabala hep dik durmaya çalış.🌸00 YorumlaKurslara gidebilirsin bence bende bu sene üniversite sinavina hazirlaniyorum 12. Sinifim ama bu yaz grafik tasarim kursuna gidicem sertifika alicam sende kurslara gidebilirsin acik ogretimden önlisans ya da lisans bolumler okuyabilirsin internetten kendini gelistirecek videolar izleyebilirsin yabancı dil ogrenebilirsin seni bilgisiz goren insanlar belki de bi ingilizce dahi bilmiyodur bilemiyorum gayret edip İngilizce öğrenmeni tavsiye ederim dedigim gibi internette cok guzel videolar var öğretici onlari izleyebilirsin belgesel falan ben tarih cok severim genelde tarih icerikli şeyler izliyorum cok guzel belgeseller var cografya tarih alaninda bunlari izleyebilirsin ya da online ucretsiz kurslar oluyo onlara internetten basvurabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirebilmen için kendine bir hedef belirlemelisin.
Hayatta başarmak istediklerini bir deftere not al ve gözünün önünde canlandır.
Meslek öğrenmek istiyorsan ve ne yapabileceğin hakkında hiç bir fikrin yoksa online yapabileceğin testler vardır illa ki.
Kendine güvenin olduğu bir konu varsa kendi o konuda geliştir, mesela matematiğin veya el becerin iyi ise bunların gerektiği mesleklere bakabilirsin.
Hedefine ulaştıktan sonra ve o defteri görünce içindeki his pahabiçilemez.00 YorumlaMerhaba arkadaşım öncelikle bütün bu negatif enerjiden arın..
Sana verebileceğim bir kaç önerim var.
Öncelikle kendini geliştirmek istiyorsan kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Bu hem mental hem kültürel acıdan seni geliştirebilir. Bol bol oku bol bol araştır. Daha cok gençsin önünde cıkan engelleri aşmak senın elinde. Liseyi zar zor bitirmiş olabilirsin ama hiç geç degil inan bana. Ben üniversite okudum. 2. Üniversiteme açıktan kayıt oldum ama inan bana kendı mesleğini yapabilen insan pek yok türkiyede bu yüzden okul pek önemli degil. Lise mezunu olan insanların daha güzel işleri olabiliyor bu yüzden önemli olan senın kendine bir şeyler katabilmen.00 YorumlaBen 49 yaşında bir erkeğim evet durumun sıkıntı lı olduğu görülüyor kendini yetiştirmek için teknoloji nimetlerinden faydalanma lazım bunun için biras gayretli olmak önemli bırak insanlar ın laflarını kendini öne çıkar ne yapman lazım biliyormusun bolca okuyup araştırman lazım sana bir cep telefonu iyi Bi telefon olsun maddi düzeyi senin ulaşabileceğin olmalı vede 2. el kullanabileceğin bir lap top almalısın bunların vasıtasıyla araştırma yazıları oku günlük aktivite yazıları oku köşe yazıları oku okuyabildiğim kadar oku vegayret et kendini öne çıkar her konuda fikrini söylemeye çalış GÖRÜCEKSİNİZ ön planda değişiklikler olduğunu fark edeceksiniz iyi geceler...
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle sırf başkaları yüzünden yapmayı bırak. Sen kendin özelsin. Okumadan bile bir çok konuda yetenekli olup örnek alınan insanlar var. Başkaları hor görüyor diye yapma ben istiyorum diyeceksin. Sonra özgüvenini toparla ve kendi kendine de ki benim bu başarmış insanlardan ne farkım var ki. Eğer akşam lisesi olduğu için iyi öğrenemediğini düşünüyorsan ders kitaplarını test kitaplarını ve telefonunu al baştan sona lisebderslerini iyice tekrar edip anla. Youtube da bir sürü video var bununla ilgili. Eğer çok sıkı çalışırsan zaten mezun olup bitirmişsin liseyi 6 ayda bitirirsin ama evli olduğunu ve sorumluluklarının olduğunu var sayarsak 1 yılda biter tahmini olarak. Yaşını kafana takma ve ilerle bence yaşından dolayı da telaş yapıyor olabilirsin. Çocuk gelişim okuyabilirsin benim bir çok tanıdığım onu okudu bir şey okumuş olmak için.
00 YorumlaKPSS şu an için hedefin olmasın, YouTube da benim hocam isimli kanal var oradan dersleri izle güzelce ve üniversite sınavına hazırlan madem liseyi bitirdin. Hatta güzel bir haftalık hedef hazırlar ders sonrası soru çözersen güvenin de hızlıca yerine gelir.
00 YorumlaNeden okula taktın ki kafayı. Evde el işi yapıp başarılı olabilirsin. Örgü dantel takı tasarımı gibi birçok el sanatı ogrenebilirsin. Her belediye mahallelerde sosyal tesisler kuruyor ev hanimlarina ücretsiz kurslar veriyor. Bak şunu unutma liseden mezun olan 2 arkadaş düşün biri tıp kazanıp doktor oldu digeri sanayide motor ustası oldu ya da demir doğramacı oldu falan. Sonuçta ikiside uzman oldu. Biri usta diğeri doktor. Başarılı olmak her zaman okumakla olmaz.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. açıktan okursun. halk eğitim merkezlerinin kursları var onları bitir meb onaylı sertifika verilir. İş konusunda işe yarar. Hatta elin iyiyse bazı sanatlarda adam yok artık kıymetli olursun. KOSGEB den girişimci sertifikası alırsın ciddi geri ödemesiz paralar alırsın vs vs
00 YorumlaAçık konuşmak gerekirse liseyi zor bitirdim demişseniz şoyle vir tavsiyem olacak size.
Sinava calişip girin bakalim ders calişma seviyeniz nasil , eğer duşuk not alirsaniz rastgele bir bölüm vs. Sakın yazılmayin. Boşuna gider gelir stres yaşarsiniz. Eliniz neye yatkin. Hangi sehirde yasiyorsunuz? Sehrinizi iş imkaniniz için soruyorum00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen üniversite okudum da noldu kendi işimi yapıyorum okulun bir faydası olmadı hicbirsey kalmadı hayatıma öğretmen doktor hakim savcı olsan ne yazar sanki ekonomide doktor maaşı olsun 30 bin yinede kıt kanaat geçirirsin ben daha çok para kazanıyorum okul okumadım turkiyede alinan diplomayla bir halt olmaz Belçika filan okusan filan hayatin kurtulur iş sahibi olunur yurt dışında mesela örnek veriyorum kendinizi gelistirebilirsinjz her konuda okul okuyarak hwrseyi öğrenemezsin bazen..
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzgünüm
+1 yılNeresinden başlasak eksik kalacak ama ilk yapacağın iş kendine güvenmek olsun, bir birey olduğunu önce kendin anlamalısın, etrafındakilerin seni etmesine izin verme, kpss ye girip başarılı olabilirsin tabiki ama evliliğini ne yönde etkiler onuda en iyi sen bilirsin, kendi ayakların üzerinde durduğunda kendi paranı kazandığında zqten isteseler istemeseler de hakkettiği saygıyı alırsın ama saygı görmek için sadece sadece okumak ya da iş sahibi olmakta yetmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak yazdıklarım sana umut olsun hiç bir şey için geç değil ben orta okuldan sonra o dönem başörtüsü problemi olduğu için okumadım sonra yıllar geçti ben liseye gitmeye karar verdim açık öğretim lisesine yazıldım bitirdim sonrasında Üniveristede adalet bölümünü kazandım 35 yaşında memur oldum sende yapabilirsin yeterki kendine güven
00 Yorumla
+1 yılTek tavsiyem kitap oku hangi kitap olduğu farketmez ama oku ne bulursan bul oku derim birinci aydan itibaren gelişiminin farkına varırsın. Ve güzel yanı ne biliyor musun bağımlılık yapıyor sürekli okumak istersin. Ve ilk kitap tavsiyesinde de bulunabilirim. Kürk mantolu Madonna oku derim... 😊😊 bol şanslar dilerim.
30 Yorumla
+1 yılUniversite mezunu olup fırında çalışsan nasıl bi düşünce içinde olurdun merak ettim. Ya da öğretmen olup bi yerde kasiyer olsaydın ya da okul okuyupta temizlik personeli olsaydın ne hissederdin merak ettim şimdi? Çevremde öyle bi sürü insan varda
10 YorumlaTest çöz, kitap oku
Üniversiteye hazılan sevdiğin bir bölümü oku
Bir enstrüman çalmayı öğren
Spora başla fitness, boks, karate, pilates gibi
Kişisel gelişim programları izle veya kitaplarını oku
Bunları yaparsan kendini geliştirirsin daha donanımlı olursun20 Yorumla
+1 yılOkul okumak ile bilgi sahibi olunmuyor maalesef. Sen güvendiğin bildiğin fikir kitapları veya önce romanlardan başlayarak kitap oku. Ancak bu şekilde kendine güvenir ve ö güven kazanırsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılHangi kitap okusam var mi oyle guzel
- +1 yıl
İsterseniz size bir kaç tane mesaj olarak atayım. Hayırlı sabahlar bu arada
+1 yılHmm videolardan ders dinle her dersin bin tane hocası var zaten matematik için 0 dan başlayabilirsin rehber matematik dinleyebilirsin mert hoca dinleyebilirsin günlük paragra çöz ama kitap oku ayrıyeten paragraf çözmen kolaylaştırır şuanlık söyleyeceklerim bu kadar abla
02 Yorumla- +1 yıl
Bende kitap olarak intibahı öneririm
Soran+1 yılSaol
+1 yılbirkere toplum algısını kafandan sil toplum neder işsizmi der felan bunları asla kafana takma açıktan okumaya başlaya bilirsin ama bunu insanlar ne der diye değil kendin için yap kendine hedefler koy hayaller kur onlara odaklan insanları boş ver hayatına ailene kendine odaklan
03 Yorumla
Soran+1 yılAçıktan okumak bana bir tam veri vermez en azından okula gitsem hocalara kafama takılanları söylerim danışırm daha iyi olur benim için 😥 ama o yüzden ilk ne yapacagimi bilmiyorum kpps girmek ve sonra bölüm seçip o üniversite mi okuyacam ne zaman hangi bölümler ve kaç yılık bilmiyorum 😥 hep hayalimdi hemşire okumak hep ama sanırım üniversitesi ben okuyamam akşam lise olduğu icin sağlık lise olsaydi onun universite okuya bilirdim demi? Ne yapcagimi bilmiyorum ne yapmam gerek 2024 mi sınav kpss
- +1 yıl
herşire ola bilmen için hangi bölümü bitirmen gerekiyor?
Soran+1 yılBilmiyorum işte biri demişti lisesini okuman gerekirdi :/ sizin kpss ile bir bilginiz var mı sistem nasıl oluyor
Kimse kimseden üstün değildir. Seninde farklılıkların var! Kendini keşfederek bunları ortaya çıkar. Ha bunu nasıl yapacağım dersen işe seni küçük görenlere gülümseyerek!
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur ama ben okumak istiyorum mesleğim olsun istiyorum şimdi kimseyi küçümsemiyorum ama şöyle söyliyim öğretmenim desen sana farklı gözle bakılır aaa bak okumuş filan öğertmen bilgili filan maaşı da jyi bir bu taraftan bak bide buna desen ki vala restorant aşçıyım bulaşım ya da yemek yapıyorum ya da garson komi vs vs buna bakılan bakış açı sıradan bir insan işte o yüzden 😥 buda beni üzüyor
+1 yılNeden kimse dürüst olmuyor? Kadın çarpma dahi bilmiyorum demiş. Böyle temel bişeyi bilmiyorsa üni kazanması çok zor. Bide evlisin yani. Okumak daha zor olur. O zamana kadar yaşın 35 ı bulur
13 Yorumla- +1 yıl
+1 yılMerak etme yaparsın yeterki iste başta eksiklerini tamamlama kitap oku sınavlara gir
10 Yorumlaİlk olarak ilgilendiğin bir konudan başla oku izle araştır devamı gelecek
10 Yorumla
+1 yılSakin öyle takıntı yapma evinin hanımı ol eşinin geliri yetiyorsa calişmasanda olur biz eğitim aldık avrupada dil eğitimi aldıkta ne oldu işyerlerimzde babamın ayak işlerini yapiyorum 🤣😂
00 YorumlaOumanin yaşı olmaz bu bir okulunu bitirip bitirdiğin konu üzerine calismani tavsiye ederim ama he okuyup. Hemde kendini gelistirebilirsin ücretsiz kurslar var bbacidan çalışmanı tavsiye ediyorim
00 YorumlaTadem kursları var. El sanatları vb. alanlarda kendini geliştirip belge alıyorsun. Hoca bile olabiliyorsun. İstersen bu alanlarda şansını dene. Derse sıfırdan başlamak daha zor gelebilir.
00 YorumlaBenim eski eşim de aynı şeyleri düşünüyordu. Bu şekilde düşünerek kendini zora sokarsın. Eğitim istiyorsan her yerde eğitim var. Ücretsiz olarak erişebileceğin bir çok YouTube sayfası var. Kitap oku, YouTube dan videolar izle her zamanki alışkanlıklarını değiştir. Eğer benden bir isteğin olursa da yaz çünkü bu eşin için de zor ben gördüğüm için söylüyorum beni yalnış anlama.
00 YorumlaKendini geliştirmen gerek sadece bunun için de bir etikete ihtiyacın yok sadece bol bol kitap oku okudukça zaten gelişeceksin içeriği konusu çok önemli değil eline geçen herşeyi oku değişimin başladığını göreceksin bir kaç ay içinde ihtiyacın olan her şey sende mevcut sağlığın yerindeyse gerisi de gelir zaten emin ol
00 Yorumla
+1 yılÖnce kendine inanan. lise kpss zor bir yere girmek ama ilahi istiyorsan kendine cok güvenmen lazim simdi güzel konu anlatımlı kitaplar ve soru bankası al matematik yotubden ögren dinlerken not al bolca soru cöz günlük paragraf cöz ama kendine inan bana kals ünivesteye hazirlan
00 Yorumla
+1 yılHer okuyan adammı oluyo bu milletin okumuş okumamış ayrımından bıktım insanları hiç kafana takma sen nasıl mutluysan öyle yaşa. kpss girebilir sin üni açıkdan okuyabilirsin bende lise mezunuyum bunda ayıp ya da günah bişe yok elalem neden sşe değil kendin için yaşamalısın bu hayatı üni sınavına gir açıkdan oku yapabilirsin kimseyimd3 takma
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Evliysen kocan ile konuş okumak istiyorum ya da çalışmak istiyorum diyorsan konuş eyleme geç..10 Yorumla Çok kitap okumalı kendini güvenini kazanmalısın. Okudukça sosyal çevren gelişir, genişler. Kendine uygun bir işte mutlaka bulursun. Başarılar dilerim...
00 YorumlaValla sen kimseyi dinleme ne yapmak istiyorsan onu yap kendi ayaklarının üzerinde duyabilirsin kendine güvenen insan her şeyi başarır çevrendeki insanlar konuşur onları susturamazsın susturmak istiyorsan kendine güven ve inan o zaman her şey sana kolay gelir unutma hayal edebiliyorsan yapabilirsin
00 YorumlaBence özel derslere yazıl. Ben şahsen kendimi özel dersler sayesinde gelişdirdim. Eger para yetiremiyorsan, google play üzerinden proqramlarla çalışmalısın. Mesela ingilizce için ücretsiz uygulama olaraq duolingo eşsiz bir uygulama.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle başarabilirirsin, benim akrabalarından var ortaokul terk olup sonradan sınavlara gire gire ilahiyat mezunu bir tanıdığım var şimdi öğretmenlik yapıyor, ve gerçekten istersen başarabilirsin yani
10 Yorumla
+1 yılKendi yolunu kendin çiz bence pişman olmayacaksınız bile kendi pişmanlığını yaşa ya da bir yaşam koçu ile görüş
00 YorumlaBulunduğun yerdeki Belediyenin kurslarına katılarak hem özgüven hem beceri hem birçok şeyi öğrenirsin.
00 Yorumla
+1 yılKafanda bir şeyler kalsın istiyorsan çeşitli kitaplarla çalış pratik yap yazarak çalış ben hiç kitabin yüzünü açmadım kpss den 75 aldım
00 YorumlaÇağımız teknoloji çağı öğrenmek istediğin her şeyi internetten öğrenebilirsin. Halk eğitim kurslarına git iş istiyorsan işe gir.
00 YorumlaSana tavsiyem bir otelde işe gir mümkünse şehir dışında olsun yalnızlık özgüvene giden en hızlı yoldur
00 Yorumla
+1 yılHalk egitimde kurslar var. Oralardan hem arkadaş hem de bilgi edinebilecegin güzel kurslar edinebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBol bol kitap oku kütüphane yarat kendine.. kurslar var kurslara katil.. inan bana üniversiteler gençlerden çok orta yaşlıların mekanı.. sende yapabilirsin
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Açık öğretimde bir çok bölüm var birine devam et
00 YorumlaKendine çok haksızlık yapmışsin
Gayet güzel yazıyorsun
Kendini de çok güzel ifade ediyorsun00 Yorumlaİstersen sana durumundan ötürü ücretsiz eğitim koçluğu yapabilirim.
00 Yorumla
+1 yılTroll ama kalitesiz, beğenmedim o yüzden bizimlan diğılsın
00 Yorumlaıstersen ben sana her konuda yardımcı omak ısterım cok cıddıyım
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıktan 2 yıllık tıbbi sekreterlik öneririm atanması en kolay bölüm teyzem atandı mezun olur olmaz ve kendi arabasını aldı kendi ekonomik özgürlüğünü eline aldı.
07 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayar bilmem ki nasıp olcak o kayıt işlemi filan
Cevap sahibi+1 yılKendini geliştirirsin benim teyzem bile öğrendiyse herkes yapar
Soran+1 yılAçıktan okunur mu ki teyzene sorar mısın nasıl zor mu sorular nasıl oluyor eğitim
Cevap sahibi+1 yılTeyzem yaşlı anneannemle dedemle yaşıyor ve teyzemin 3 çocuğu var ev işleri çocukların sorumlulukları aile içi olumsuzluklara rağmen çalıştı. Ben de açıktan okudum hiçbir zorluğu yok. İnanırsan başarırsın. Yapamam dersen beynin ona inanır başaramazsın. Senden çok daha başarısız kapasitesiz insanlar memurluk yapıyor niye çünkü başaracaklarına inandırdılar beyinlerini. Beynin sen ne dersen ona inanır. Başaracağım dersen beynin başarmaya odaklanır
Cevap sahibi+1 yılBenim amcam da açıktan okudu belediyede müdür. Çok başarısızdı ama inandı başardı çok az emekle o konuma yükseldi
Soran+1 yılÜniversite sınava girmem gerek demi sonra açıktan tercih edecem demi puana göre ne zaman sınav
Cevap sahibi+1 yılÜniversite sınavına giriyorsun sonra açıktan hemen kaydoluyorsun ben hiç çalışmadım üniversite sınavında sadece biraz türkçe biraz tarih yaptım 320 puan aldım açıktan tüm bölümleri kazandım
İngilizce öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim sınıfta bizimle beraber ders gören her yaş grubundan insan var emekliler var o yüzden geç kaldığını düşünmüyorum araştırıp kendine uygun bir bölüm belirleyip üniversite için çalışabilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Eğitim konusunda çok yetersiz olduğumu düşünüyorum. Bana tavsiyeleriniz neler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler