Merhaba sözel dersler de yaşadığım bir sıkıntı var arkadaşlar anladığımı okuyabiliyorum ama okuduğum bilgiler aklımda kalmıyor bunun için ne yapabilirim önerisi olan var mı
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ders çalışırken bilgilerin aklınızda kalması için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Görsel Hafıza Kullanımı: Görsel hafızanızı kullanarak bilgileri daha iyi hatırlayabilirsiniz. Örneğin, çalıştığınız konuyu aklınızda yarattığınız bir odanın çekmecesine koyabilirsiniz. Bu hem zihninizdeki görselleştirme pratiğini geliştirecek hem de siz sınav esnasında hatırlamak istediğiniz bilgiyi çekmeceden çekip çıkarabileceksiniz.
Çalışma Ortamını Düzenleyin: Ders çalışırken çalışma masasında ve odada dikkat dağıtabilecek unsurları ortadan kaldırmalısınız. Çünkü önünüzde ilginizi çekebilecek bir dizi bilgi var.
İlgi Çekici Hale Getirin: Hafızanızdaki hazinelere erişmek için çalıştığınız dersi ya da konuyu ilgi çekici hale getirmeniz gerekiyor.
Görsel veya İşitsel Hafıza: Görsel hafıza mı daha kalıcıdır işitsel hafıza mı? Bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişiyor. Eğer yüzü derseniz, belki de sizin için sesli olarak okuma yapmak faydalı olacaktır. Ya da ismini hatırlamakta zorlanıyorsanız görsel hafızanızı kullanarak kelimeler ile görsel arasında kodlama yapabilirsiniz.
Yazarak Çalışmak: Yazarak çalışmak hem görsel olarak bir kağıdı ve kağıttaki sıralamayı zihninize kopyalamanıza yardımcı olacaktır. Hem de yazarak aktif öğrenme durumunuzu hızlandırırsınız.
Bu yöntemler genellikle etkili olur ancak herkesin öğrenme stili farklıdır. Bu nedenle hangi yöntemin sizin için en etkili olduğunu bulmak için farklı teknikleri denemeniz önemlidir. İyi çalışmalar dilerim! 😊
Öğrendiğin bilgileri yatmadan önce tekrar et. Sonra öğrencilere anlatır gibi sesli bir şekilde anlat. Gece bilgiler kafanda dönecek psikolojik olarak. Ayrıca gündüz vakti de aklına geldikçe kabasından bir tekrar et zihninde
bir şey sorabilir miyim sevgili dostum?
Tabi sorabilirsin
Ya ben öğrenemeyeceğim diye kendi kendime stresten giriyorum bu yüzden ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Evet bu sebepten dolayı insanlar yapabileceği anlayabileceği derslere ön yargıyla yaklaşıp, anlamayacağını kendine kabullendirdiği için psikolojik olarak da anlamak istemiyor beyin. İlk olarak masanın başına ben bu konuyu öğreneceğim diyerek otur. Gerçekten zorlanıyorsan pes etme, o bilgiyi ya da konuyu öğrenene kadar masadan kalkma. Çünkü gerçekten çalışınca yapılmayacak bir şey yok. Sadece biraz vakit istiyor, emek istiyor. Dersle ilgili notlarını güzelce temiz bir şekilde çıkart, hepsini bir anda öğrenmeye de çalışma. Yavaş yavaş öğüterek, stres yapmadan devam et. Diğer bilgiyi tam oturtmadan diğer bilgiye geçme dediğim gibi. Başarırsın gerçekten, sen inanarak otur masanın başına
Ya ben kafayı dağıtacak birseyler bulamıyorum kendime bir önerin var mıdır bu konuyla ilgili peki dostum ne yapabilirim? Peki.
Sürekli ders çalışmam biraz bunaltıcı oluyor ve birsey bulamadığım zaman kısır döngüye giriyorum bu yüzden napicagi mi hiç bilmiyorum kendime bir tane mesgale bulmam lazım öneriniz nedir?
Kendin bir kurgu oluşturup kısa kitap yazabilirsin Wattpad uygulamasında. Dünyanın gerçeklerinden kurtulup kendi yazdığın hikayenin dünyasına gidersin belki. Ya da yazı yazmak falan bana dersleri hatırlatıyor dersen daha farklı yazı yazma gerektirmeyen aktiviteler yap. Ya da eğer elin yatkınsa atıştırmak ve kafa dağıtmak için kek kurabiye pasta falan yap artık sana kalmış düşün seni derslerden biraz uzaklaştıracak ne var
Ya Bilgisayarla uğraşmak var da oda ücretli programlar var o yüzden napicagi mi hiç bilmiyorum açıkçası ^^
İstediğin ücretli programların ücretsiz alternatifleri varsa onları indir. Korsan programlar virüs bulaştırır zaten. Mesela ne tür programlar kullanmak istiyorsun
3D modelleme kullanmak istiyorum kardeşim açıkçası
Ücretsiz 3d modelleme programların en iyisi blender, denedin mi hiç diğer ücretli programlardan hiç eksiği yok hatta ücretli programlara göre arayüzü daha basit
O bende de vardı tek cümlelik notlar alıyorum en son girmeden komple tekrar sonra direk aklımda ne kaldıysa hizlica dolduruyordum.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!