5aydır çalılıyorum. Aynı zamanda evliyim. Çalışmak beni o kadar yoruyor ki. İş uzakta git gel baya zaman kaybı oluyor. Eve gelir gelmez 5dk bile oturmadan yemeğe girişiyorum sonra bulaşık falan derken saat 9 10 yatıyorum sabah yine aynı şekilde 5 buçukta kalkıyorum.
Eve destek olsun diye çalışıyorum ama hiç yaşama enerjim kalmadı aşırı yoruluyorum. Etrafımda bakıyorum özellikle kadınlara koşa koşa geliyorlar çalışmaya hemde makyaj saç süs püs enerjikler. Ben niye böyleyim diyorum. Benim gibi olan var mı acaba?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Çalışmak hepimizi yoruyor evli kadın için daha zor tabii
Çalışmak yorabilir, bunda bir problem yok fakat bu esnada eşin ne yapıyor? Yani yemeğe, ev işlerine vs yardımda bulunmayı neden tercih etmiyor?
Yardım ediyor. Gün içinde ben ondan 1 buçuk saat önce geliyorum o gelene kadar yemek yapıyorum bişey lazımsa gelirken marketten alıyor gelirken. Onun haftasonu 2 gün izni var benim 1. Ben yokken evin işini yapıyor. Kalanı da ben pazar yapıp beraber dışarı çıkıyoruz ya da evde vakit geçiriyoruz
Yaşınız kaç ve çocuğunuz var mı?
24 yaşın sonlarındayım çocuk yok
Aaa, sen çok gençmişsin ya… Neden çalışmak zorunda hissediyorsun kendini peki?
Gerçekten çok zoruna hissediyorum para kazanmaktan çok insan içinde çalışıyorum demek için çalışıyorum. Mesela bana kalsa çalışıp dışarı takılmak parayı orada hsrcamaktansa çalışmayıp daha az dışarıda yemek yemek daha az kafeye bilmem nereye gitmeyi tercih ederim. Evde olmayı da seven bir insanım yapı olarak. Ama çoğu arkadaşım çalışıyor yani iş bulanlar çalışıyor diğerleri bulmaya çalışıyor. Etrafıma baktığımda da benim yaşlarımdaki insanlar çalışıyor. Çalışmıyorum demek çok utanç veriyor bana. Evlendiğim ilk yıl çalışmadım. Şimdi hep eve katkı olsun hemde artık çalışayım diye başladım. Devirde zor tek maaşla bir yere varmak zor. Hatta masraf çıkıyor bir sürü geçinmek bile zor oluyor yeri geliyor. Hadi şimdi akas takas gidip geliyorum ama ileride nasıl bir yol çizeceğim hiç bilmiyorum
İyi de, elalem ne der diye yaşamak çok saçma değil mi? Arkadaşlarından bağımsızsın, evlenmiş ve yuvanı kurmuşsun. Herkes çalışmak zorunda değil, herkes çalışıyor diye sen de onlara ayak uydurmak zorunda değilsin. Anlattıklarını okuyunca, hiç bir şekilde mutlu olduğunu düşünmüyorum. Maddiyat gelip geçicidir, önemli olan kişinin gerçek anlamda iç huzuru. Sen bunu kendi içinde yaşamazsan, istediğin kadar para kazansan da bir anlamı olmaz. Ayrıca eşin 2 gün off iken, sen 1 gün offsun ve bu da pek mantıklı gelmiyor bana.
İkimizde önceden turizmde çalışıyorduk. Eşim şimdi daha kurumsal bir yere geçti o yüzden 2 gün izin ben hala turizmde olduğum için 1 gün izin. Mesela ayın 31 olduğu aylarda beleşe izin alıyorum bazen o bir günde bile evde olmak derleme toplamak akşama güzel yapmak çok hoşuma gidiyor inanmayacaksınız belki ama çamaşır asarken bile çok mutlu oluyorum. Sonra tabi kendime de vakit ayırıyorum oturup keyiflice kahve içiyorum mesela. Çalışırken akşam yemekleri de daha kolayına kaçıyorum her şey tatsız tutsuz geliyor. Çok geri kafalıca gelecek belki ama ben kadınların evi çekip çevirmek çocuk yetiştirmek için yaratıldığına inanmaya başladım. Bu kadın başını süpürge etsin anlamında değil elin işinde çalışmaktansa kendinle evinle işinle uğraşmak kadını yaratılış olarak daha mutlu ediyor bence. Çalışma hayatı olarak da 9 5 değilde kendi işin olsa karı koca dükkan falan işletsen kadın için daha rahat olur. El işi kadını çok yoruyor duş alacak vakit bile kalmıyor
Bir çok noktada aynı fikre sahibiz, sadece hayatı boyunca çalışıp, kariyer anlamında bir çok erkekten önde olan kadınlar var. Günün birinde evlenecek olsam, eşimin senin gibi çalışmasını asla istemezdim. Tabii ki maddi güç çok daha farklı bir konu, fakat eğer bu güce sahip olmasaydım, yine de eşimin evde durup kapı çalındığında güler yüzle beni beklemesini isteyebilirdim sanırım.
Ama günümüzde kadın evde olunca cahil yabani pasif bakımsız çirkin gibi görülüyor. Oysa bir kaç tanıdığım var çalışmıyorlar küçük çocukları var ve çok bakımlı şıklar çok güzel giyinirler. Evleri çocukları da çok şık. Çocuğu arabasına koyar gezdirmeye giderler. Çiçek gibiler. Elin işi beni hiç mutlu etmiyor bilmem ne olmuş şu olmuş bu olmuş diyorum banane ondan bundan tabi içimden diyorum. Sonra diyorum akşama bi gözleme yapayım yanına çay yaparım eşimle yeriz acayip mutlu oluyorum. Kariyerle mutlu olan kadında vardır ama kalben evin içi mutlu ediyor bence kadını. Keşke günümüzde böyle kadınlar çalışmazsa olmaz gözüyle bakılmasa. Bekarken çalışılmalı bence. Zaten bekarsın ne yapacaksın en azından çalıştığın harçlık olur ihtiyacını alırsın. Hadi evlenince de çalışılıyor ama akas takas bazen eşimi dinleyecek halim bile kalmıyor. Ama çocuk olunca çok zor şimdiden empati kuruyorum. Mesela benim yanımda çalışan 2 kadın var 30lu yaşlardalar çocukları 1, 3 yaşında. Biz çalışmasak çocuk aç kalır diyorlar ama evlerine 50 bin giriyor karı koca toplam. Ve her gün trendyoldan bir şey sipariş ediyorlar. Süs püs mum örtü bilmem ne. Durup dururken mobilyamı mı değiştirsem şunu mu alsam diyorlar ikiside. Saçma sapan şeylere harcıyorlar kazandıklarını sorsan çocuk aç kalmasın diye çalışıyorlar. Sorsan çocuk yapmak için maddiyat gerek. Ama kazandığını saçma sapan şeylere harcayıp çocuğunu bakıcıya baktırmak yazık günah değil mi. Çocuğun ilgisinden şefkatinden çalıp trendyola harcıyorlar. Kocasından da çocuktan da şikayetçiler şimdiki aklım olsa evlenmem çocuğu öldürcem az kaldı falan diyorlar hep.
Senin şikayetlerinin temeli, ev ve araba olmamasından kaynaklı sanırım. Yani tabii ki de tercih meselesi, fakat kadınlar evleneceği kişileri seçmeliler bence. Sonuç olarak kimse boşanmak için evlenmiyor, herkes ömrünün sonuna kadar biriyle hayatı paylaşmayı ve çocuk sahibi olmayı planlıyor. Erkeklerin maalesef böyle bir seçeneği olmasa da, kadınlar aklını kullanarak kendini bu durumdan kurtarıyor genel olarak gördüğüm.
Benim kendi ailem ilk evlendiklerinde çok yokluk çekmişler. Pazara çıkıp Bi domates bile alamazdık der annem. Şimdi ev araba var durumları gayet iyi ben büyürkende yokluk görmedim ama çar çur da etmezdik. O yüzden maddiyata çok takılmıyorum. Bizim niye araba ev yok bizim niye eve 50 bin girmiyor demiyorum tabiki daha iyi bir hayat daha rahat istiyorum ama şu an elimizden geleni yapıyoruz. Çocuk için maddiyat gerek ev gerek bilmem ne gerek falan diyorlar da, ben çok öyle düşünmüyorum. Herkes aynı hayat koşuluna sahip olamaz kimisi evlendiğinde her şeyi olur kimisinin 5 yıl kimisinin 10 yıl sonra. Yok diye hayatı cehenneme çevirmeye ne gerek var. Aç değiliz açıkta değiliz ihtiyaçlarımızı alabiliyoruz. Şu hayat pahalılığında bence bu kadar olabilmek bile çok önemli.
24 yaşında olduğuna emin misin? Sanki 30’lu yaşları aşmış gibi konuşuyorsun da, eşin şanslı adammış gerçekten tebrik ederim.
Güldürdünüz 😂 büyüdüğüm aileden belki bilinçli büyüdüm yetinmeyi şükretmeyi biliyorum. Tabi benimde arada karamsar olup olmayacak herhalde dediğim anlar oluyor. Hiçbir şey önceki gibi değil önceden insalar bir kaç yıl diş sıkıp ev araba alıyordu şimdi 10 15 yıl ödesen belki bitmeyecek. Gözüm lüksde şeyde değil küçük şeyler beni mutlu ediyor. Belki çok saçma hırsınız hiç yok bu gidişle sizin hiçbir şeyiniz olmaz böyle yaparsanız dersiniz ama durum belli. Belki ileride her şey daha kolaylaşır.
Dünyada böyle kadınların olması çok güzel hissettirdi bana, Allah bana da senin düşüncene sahip birini getirsin. Gerçekten çok farklısın, umarım hayat sana her zaman mutluluk getirir :)
İnşallah Allah gönlünüze göre hayatınızı kolaylaştıracak güzelleştirecek bir insan nasip etsin 🙃
Yorumlarda bile konuşabilmek, gerçekten bana çok iyi geldi. O halde arkadaşlığın ve sohbetin için teşekkür ederim. Profilim açık, hep buradayım. Dilediğin zaman her şeyini paylaşabilirsin :)
Böyle tempoda çalışıp pilin bitiyorsa cinsel hayatta o zaman boka sardı sende
Geçen gün aynısını konuştuk , çalışanlar çok yıpranıyor seni anlıyorum
Birde yavaştan çocuk düşünüyoruz. Mesela kendim için düşünüyorum hadi çocuk küçükken ilk bir iki yıl baksam ama sonra napcam nasıl çalışıp hem çocuğa bakacam. Ev hanımı olmak ömrümü evde de geçirmek istemiyorum ama çalışma koşulları da ağır başka hiç bir şeye zaman kalmıyor. Evde olunca da insan çok pasif kalıyor bir şey görmüyorsun sosyallikten uzaksın. Ortası yok
Bence şimdi bu durumda çocuk düşünmeyin maddi anlamda biraz güçlü olunca en azından sosyal hayata daha rahat entegre olabilirsin
Benim çalışmam baya yardımcı oluyor çocuğa bakabilecek gücümüz var ama tabi ev araba yok mal varlığı anlamında. Şimdi kazandığımızı birikim yatırırım bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz
Ev araba yoksa çok zor oluyor bu devirde sıfırdan başlamak, ne iş yapıyorsun işin kolay mı bari
Ev araba almak da kolay mı arabayı bile kaç yılda ödeyeceksin. Ki araba sürekli masraf açan bir şey. İnsan kaynaklarında çalışıyorum. İş yeri uzak o çok yoruyor
araba masraflı maalesef, işine yakın bir ev bul. Yakın olsaydık yardımcı olurdun sana belki
Antalya da yaşıyorum. Haberlerde görüyorsunuzdur belki İstanbulla yarışıyor artık. burada 80 90m daireler büyük ev bulamazsın kenar köşe mahallelerde bile 2 milyon 3 milyon.
Alacak güç yok maalesef
Antalya ise sıkıntı gerçekten istanbuldan beter şu an türkiyede en fazla konut ihtiyacı olan illerin başından geliyor
2-3 m bir şey değil evlerin yanında
Bende müteahhitlik yapıyorum 😄
Biliyorsunuzdur zaten anlatmaya gerek yok
İnşaat maliyetleri hala hızla artıyor beton zaten demiri geçti ve bu bir felakettir bence Türkiye için
Eşine nasıl vakit ayırıyorsun
Hayat enerjim yok
Zor gerçekten
Ne iş yapıyorsun