Kaç yılda terfi olunur?

Terfi istemek hakkım gibi... Meslek lisesi, plastik bölümü mezunuyum. Okulda okurken bize. İşsiz kalmazsınız çabuk terfi olursunuz diyorlardı. Bir öğretmen bize. Neden bu okulu okuyorsunuz, gidin plastik enjeksiyon makinesinde çalışın, 4 yıl burada okuyacağınıza, 4 yılda usta olursunuz, demişti... Ben mezun olduğumdan beri çeşitli firmalarda plastik enjeksiyon makinelerinde çalıştım. Çalışma saatleri uzun, 12 saat, gece vardiyası heryerde oluyor. Eleman bulamıyorlar çünkü hem saatleri uzun hemde maaş az. Sosyal hayat kalmıyor , cumartesi bile 12 saat çalışıyoruz. Konuya gelecek olursak, ben usta değilim, makinede bilmediğim şeylerde var. Ama öğrenmek istiyorum. Emeklinin birini bir zamanlar enjeksiuda çalıştı diye, işe alırken, usta olarak aldılar, adam çoğu şeyi bilmiyor, işin başında öğreniyor. Eski çalıştığım yerdeyse. Bir vardiye amiri vardı. Benim hayatımı yaşamış. Adam benim okuldan mezun olmuş. Benim gibi üniversite yi yarıda bırakmış, işe girmiş, hemen ustanın yanına vermişler, usta ona ayarları, kalıp bağlamayı, göstermiş, adam sonra gece vardiyesi amiri olmuş. Bende öyle olmak istiyorum. Sürekli operatör olmaktan, ve kadın işleri yapmaktan sıkıldım. 32 yaşındayım. Terfi olmak hakkım değil mi? Başka yerde de adam çiftçilikten gelmiş fabrikaya 2 yılda usta olmuş. Ben ne zaman usta olacağım?

Başka bi iş bul, durumunu anlat, direk kalıpçı yapsınlar, öğrenir usta olursun
Başka yere, ustaydım de, ustalığa geç, orada işi kaparsın, öğrenirsin.
burada bir yıl çalış, bekle, patrona durumu anlat, usta yardımcısı olursun, sonra ilk fırsatta usta
En az 2 yıl çalış, baktın olmuyor, başka iş bul
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Kaç yılda terfi olunur?