Nişanlımın mesleğini bırakmasını istemiyorum onu nasıl kararından vazgeçirebilirim?

Ya çok saçma gelecek ama nişanlım astsubay bakım ağ teknisyeni 2 yıl zor bir okul sürecinden geçti - geçtik ama sonunda bitirebildi ve şimdi diğer arkadaşlarının uygulamadığı söylediği boş hayallere giriyor. Mesleği bırakıp dükkan açıcam öyle kazancam böyle kazancam ona bu fikirleri veren arkadaşları ve kimse de faaliyete geçirmedi geçirmiyor herkes mesleğinde.

Evet meslek zor onun içinde benim içinde ama bakımcı olduğu için biraz daha şanslı gibi hissediyorum bilmiyorum. Ailesi az-orta gelirli bir aile mesleği bıraksa yeni iş açsa tuttu tutmadı çok zorluk çekeceğiz ve tutmazsa memuriyete bir daha dönemez askeriyeyi bıraktı diye adında leke olacak ve özel sektörde asgari ücret için 12 saat çalışmak zorunda kalacak ben bundan korkuyorum ve mesleğini bırakmasını istemiyorum. Bunu ona nasıl düzgün bir şekilde söyleyebilirim ben söyleyince sen benim yanımda değilsin diyor ama ben her zaman onun yanındayım ama yapmayı düşündüğü şeyin bir garantisi yok şu an elindeki o garanti mesleği gururlu onurlu mesleği bırakmasını istemiyorum.

Benim mesleğimde paramedik*

Nişanlımın mesleğini bırakmasını istemiyorum onu nasıl kararından vazgeçirebilirim?