Tıp
Diş
Mühendislik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hangi alanda ilginiz ve bilginiz varsa onu okumalısınız. Tıp hakkında merakınız varsa sağlık alanında ilerlemelisiniz. Teknik işlerle uğraşmayı seviyorsanız mühendisliğe yönelmelisiniz. Diş ve diş bakımıyla ilgili merakınız, sorularınız varsa o alanı seçmelisiniz. Bunun kararını biz veremeyiz.
Para maksatlı bakarsan dişçişik. Açarsın bir özel yer paraya para demezsin. Tıp zaten bu ülkede %100 iş garantisi olan tek bölüm belki de. Mühendisliği bilemem. Hiç iş yapamayabilirsin de, yapabilirsin de. Kendini geliştirmene ve çevrene bağlı. Ancak diş ve tıp gibi garantisi yok. Ancak hangisini seviyorsan onu yap. Sevdiğin işte az para kazansan da çekersin. Sevmediğin işten çok para kazansan da çekilmez. Çünkü ömür boyu yapacaksın bu meslekleri.
İş bulma açısındsn diş ve tıp. Param var, mütahitlik yapacağım, bana sadece imza yetkisi lazım diyorsan mühendislik.
Ancak dünyaya bir daha gelsem veya zamanda geri gidebilsem eczacılık okumak için varımı yoğumu ortaya koyardım. Hem çok kazanıyorlar hem esnaflar hem de aşırı rahatlar.
Cevap
24Cevap
Mühendislik
dostum sakın olaki mühendis olma ac kalırsın. hiç tavsiye etmem cok az alım var devlette. ki girsen maasın az. doktor seni direk 1.5 a katlarda üstü vardır. oyle beni ne doktorlar ne mühendisler istedi ssozunun hakkı değil doktor mühendisin cok üstünde. bence doktor ol. iş garantin var devlete girmek kolay. mühendislerin kpss ile atanması kontenjan az diye yüksek puan istiyor. canın sıkıldı ayrıl kamudan. sonra tekrar gelcem de hay hay o hakkında var. sonra tekrar ozele gec tekrar gel sorun yok. ama basta ezilirsin genclikte olur. mühendislerde oluyor o. ehtiyarlar e bu yastan sonra ben mi nöbet tutam modunda olunca iş garip cilekes genclere kitleniyor:D diş de olur. şimdiki aklım olsa tıp okurdum ve böyle afili bi bölüm talep edilen bişey okurdum aranan gelişime acık bi bölüm. aklımda ozellikle plastik cerrahi gibi şeyler var. elit branslardan biri bence.
Benim favorim mühendislik çünkü üretime dönük meslek. Tip evet önemli hekimlik özel meslek ama üretime direkt katkısı olan bölüm değil. Ben üreten insanları daha çok seviyorum. Büyük iş yapıyorlar
Gerçekten deli gibi 7/24 çalışırım kendimi gösteririm diyorsan Mühendislik onun dışında tıp gerçekten iyi bir mühendisliğe göre daha hafif geçer, dişe hiç bulaşma
Tıp fakültesi tercihin olsun. Artık tüm okullar zor, bu da daha zor. İleride zaten hep zor olacak ama iş garantisi var.
Tıp tercihimdir. Tabii bunu hangi dalı istediğinize bağlı
Sevmeye bağlı ya Dişin parası iyidir mesela ama sevmedikten sonra yapamazsın bile gibi gibi
Buna ben değil sen karar vereceksin. Tıpa mı ilgin var mühendisliğe mi?
Bilgisayar mühendisi olacaksan iyidir elbet, ama diş hekimliği iyidir her zaman
Turkiyede yaşayacaksan tıp yurt dışı istiyosan muhendislik
Diş bölümü daha mantıklı
Kesinlikle tıp fakültesi
Son karar senin
Dişçiler fena para kazanıyor
doktor olun cok ihtiyaç var
Diş bölümü diyorum..
tıp, diş, mühendislik.. bence sıralama bu.
Tıpta cesaret gerektiriyor
diş bence
Tıp.
Tip daha iyi
Diş.
Tıp daha iyi bence
Genel meslek
Tıp okumak
Dişş
Tıp herzaman revaçta
Mühendislik
Tıp.