Mezun senesinde dersaneye gitmek mantıklı yoksa para tuzağı mı?

Bu kişiden kişiye değişir dershaneyle verim alabileceğini düşünüyorsan dershaneyle çalış ama dershane ortamları sıkıntılı olabiliyor dersleri sabote eden aile zoruyla derslere giren öğrenciler olabiliyor derslerin iyise hep çalışkan öğrencilerin olduğu sınıfta kalırım diyorsan olabilir final dershanesi iyi diye duymuştum tabi yaşadığın bölgeye göre değişir ama ben senin yerinde olsaydım madem ki dershaneye para verecek kadar maddi imkanınız var dershane yerine zorlandığım derslerden yüz yüze özel ders alırdım evde de deneme çözerdim sabote eden öğrencilerde olmazdı benim bir tanıdığım çocuğunu 8. sınıf için dershaneye verdi ortam sıkıntılı para tuzağı dershaneler onun yerine keşke özel ders aldırsaydım dedi yinede sen bilirsin
Eğer kendin çalışıp yapabilen biriysen gitmene gerek yok kendi eksiklerini belirleyip halledebilirsin youtubede çok güzel hocalar öğrenmek için de çok güzel kaynaklar var ben 12. sınıfta okula gitmeyip evde kendim çalıştım ailem okulla görüşmüştü yok yazılmıyordum eğer seninde böyle bir imkanın varsa düşünebilirsin ama eğer kendi başıma yürütemem diyorsan ki gerçekten yürütmek zordur bu zaman dershaneye gidebilirsin para kaybı olarak düşünme sene kaybından iyidir sonuçta
ben de aüdeyim şimdiden hayırlı olsun…😊
Dershanenin tek farkı hocaya soru sorman değil oradaki ortam çok önemli kendini diğer kişi kişilerle kıyaslayabilirsin evet dersi sabote eden öğrenciler olabilir bazen ama bence gitmelisin kendini toplumdan soyutlama kalabalık bir grup içinde denemelerde girmeyi öğrenmen açısından faydalı olabilir şimdiden başarılarr
Halk eğitimdeki hocalar özel dershanede ki hocalardan daha çok çırpınıyor bir şeyler öğrenmemiz ve güzel yerlere gelebilmemiz için. Ben bizzat bunu görmüş bir insan olarak söylüyorum.
Cevap
7Cevap
Ben şahsen gereksiz olduğunu düşünüyorum, kendi imkanlarınla da bişeyler yapabilirsin, dershanenin tek farkı hocaya soru sorabilirsin
Para tuzağı dershaneye gitmek gereksiz doping hafıza kullanabilirsin çoğu kişi memnun
Dershane senin gibi sınava girenleri görüp hırs yapman için sadece bir teşvik mekanizması onun dışında senin evde çalıştığın kadar asla verim alamayacaksın.
Ben gittigimde 7k ydi. Benden hemen sonra uçtu resmen. Şu an 80k falan. Su zamanda gidecek olsam napardim bilmiyorum. İnsanlar bosuna okuldan sogumuyor.
Hiç temelin yoksa ve nasıl çalısman gerektiğini bilmiuorsan dershane yardımcı olur
Kendin çalışabilirsin hiçte gerek yok dershaneye ve ortamı iğrenç oluyor motivasyonun düşer inan
Ben 60k ya üniversiteye gidiyorum bence para tuzağı evde kendinde halledebilirsin ben dershaneye gitmemiştim mesela ama yapabildim elbet
Ben gittim memnun kaldım.
Yani gel benim dersane ücret almam senden
gitmelisin
Sözelciysen gerek yok
Kapasiteye bağlı
En İyi Cevap