3 yıldır çalışmış olduğum firma sahibi bu gün izinleri 1 haftaya düşüreceğini söyledi, bende haklı olarak işe girerken 2 hafta anlaştığımızı beyan etmeme rağmen bir sıkıntı mı var ya kalırsın ya gidersin gibi bir üslupla karşılaştım, Üstelik geçtiğimiz aylarda dedemin vefatı üzerine memlekete gitme durumum oldu ve bu durumu raporla belgeledim 3 gün işe gitmeme durumum oldu ve iznimi orada kullandığımı söyledi. Bu insan evladını nereye nasıl ve ne şekilde şikayet edebilirim. Bütün işi ters gitsin diye her gün dua edicem köle gibi çalıştırıp üstümüzden paraları kazanıp 3 kuruş vermemek için bu insanlara boyun eğiyoruz. halihazırda 75 bin tl borcum var. İş değiştirmek bir çözüm olabilir ancak ülke durumu da bu riski alıcak kadar gözüm kesmiyor arada kaldım fikri ve önerisi olan varsa sevinirim.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kardeşim öncelikle başın sağolsun. Burada şerefsizliği aslında hükümet yapıyor. Memura 1. dereceden aile yakınları için 1 hafta izin veriliyor. Özel sektörde bu durum 3 gündür. Ama maalesef deden için patronun insafıyla iş yapmak durumundasın bu durum iş kanununda böyle. İzin vermiyorsa gidemezsin (bizim örf ve adetlerimize ne kadar ters bir durum olsa da) Sadece anne baba çocuk kardeş varsa eşinin anne ve babası için geçerli bir durum. Yıllık iznini kafasına göre 1 haftaya çekemez hatta ve hatta 1 hafta izin verip 1 hafta da parasını vereceğim deme gibi bir lüksü de yok. Fakat 2 hafta anlaştık 2 hafta çıkacağım gibi bir şey keşke o izin konusması olmadan söylemeseydin. Bu onu sadece gerer seni gözünden düşürür. Şöyle bir yol izlemeni tavsiye ederim. Sen yıllık iznin gelince 2 haftalık istediğini söyle. Yok mok derse yine 2 haftalık çık yıllık izne, kağıt imzalatıyorsa 1 haftaya imza atma. Seni çıkarıyor mu işten? İşe iade davası aç. 3 ay yatarsın evde 3 ay sonra sana o yattığın süreninde parasını verip devlet etliyle o iş yerine tekrar iade edildiğin için paşaaa paşaaa sana gözü gibi bakacaktır.
Teşekkür ederim değerli yorumun için kendi ağzıyla dedi bana dedem vefat ettiğinde git olur mu öyle şey diye şimdi ben öyle diyince memlekete gitme durumumu bahane etti 2 yıl boyunca 2 hafta izne cıktım parasınıda aldım şimdi böyle ben asla kendini ezdirecek bir insan değilim. Yasal olan 2 haftalık izni kafasına göre nasıl 1 haftaya çekebiliyor anlamış değilim orasınıda zaten
Benim eski iş yerinde de patron öyle demişti. Bir tek ben itiraz edince göze battım. Aynısını söyledi hatta ve hatta 1 haftalık parasını da vereceğini söyledi. Hİç kimse kabul etmemesine rağmen kimse onla konusmadığı için ben göze battım. Sonra insanlar yıllık izin vakitleri geldiğinde bir şekilde bahanler ve yalanlar söyleyerek durumu çözdüler. Yok ben vana gidecem köye 4 gün git gel zaten vesaire. O durum çözülür bence. İşimi kaybetmek istemiyorum dediğin için böyle bir fikir belirttim. Tam olarak neye kızmış anlamadım. Yani kendi git diyor sonra 3 gün gittin diye mi köpürdü? Her ne olursa olsun öyle bir hakkı yok çok üstüne geliyorsa da bu konuda mahkeme %95 işçiden yana. Mobing le ağası da paşasıda benim demekle olmuyor o işler. He tabii ki işine gelmiyorsa kapı orada. Burada haklılar ama o iş de öyle olmaz. Benim işime gelmiyor dersin oturur yasal alacaklarını hesaplar verir anca öyle olur. Yok işine gelmiyorsa git istifa et kendin çıkıyorsun ben sana tazminat vermem gibi şeyler fil tarihinde kaldı. Hepsinin yasal yolları var.
Rica ederim bu arada keşke yardımcı olabilsem.
söylediklerinle zaten biraz içimi rahatlattın inan şu borcum olmasa ben bu adama hibe ederim 3 yıllık emeği fitil fitil cıksın derim. Yapmak zorunda olduğum şeyler var. Lanet olsun ki var
Allah yardımcın olsun, fakat tavsiyem :) bir şeylere kızıp alacağını asla ve asla hiç kimseye bırakma. Hakkını almak en doğrusu. BEn yöneticilik yapıyorum parekende alanında çalışanlarıma derim ki kızdığınız müşteriye diş göstermeyin, kızdın mı abi birisine? Cebinde ki parayı al satışını yap hırs et sat. O ona daha büyük bir ceza. Patronlar emin ol bazen bilerek boğazına basarlar gurur yapsında tazminat vermiyim sektirsin gitsin der.
Bir yönetici olarak sende beni az çok anlıyorsun biliyorum aramızda çok yaş farkıda yok abi diyebilirim sanırım, Yaptığım iş E-ticaret ben muhasebesini de yapıyorum 11 tane pazaryeri ile ilgileniyorum bunlara ek olarak tasarımını yapıyorum yetmiyor arada depo işlerinde taşıma olsun ve diğer muhabbetlere de yardım ediyorum. Ben zaten yeterince özveri gösterip işimi yapıyorum. İşveren işcisini koruyup kollar bu 50 lira fazla vermemek için 50 milyon takla atıyor. Bir gün inşallah kendi işimi kurduğumda çalışanlarıma asla ama asla böyle davranmayacağım. Adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz.
maalesef öyle, bir de senin yaptığın iş konusunda 1 haftalık tecrübem var anlattıklarınla bağdaştırınca ortam az çok gözümde canlanıyor. Hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor inşallah Allah sana da nasip eder. Sen patron olursan güzel bir insan olursun bu düşüncelerinden çok belli. Hakkında en hayırlısı neyse o olsun.
Sağolasın seni takip etsem arada böyle sohbet etsek bir mahsuru olur mu yanlış anlamazsan tabi ki
Yok hiç bir mahsuru yok. Sorman istediğin bir şeyler de olsa çekinme bilgi sahibiysem seve seve paylaşırım.
Teşekkür ederim.
Çalışma bakanlığı alo 170.
firmada 2 kişiyiz ve direk benim şikayet ettiğimi anlar ve bu durum daha can sıkıcı bir hal alabilir.
Şu an çok mu içaçıcı. Ya kalacaksın ya gideceksin 🤷🏻♀️
tabi ki değil şöyle bir durumda var firma sahibinin eşi teyzemle yakın arkadaş işin birde bu boyutu var karmakarışık anlayacağın
Allah kolaylık versin o zaman zor işin
Şikayet etsem bir dert , teyzemle konuşsam ayrı bir dert , işten ayrılsam borç var , yeni bir iş bulsam ortada kalma durumu var bu adama boyun eğmek istemiyorum
İşverenler hep böyle şrefsiz oluyo herhalde
Muhtemelen