Merhaba 06/2022 de lisans bölümünden mezun oldum 06/2024 te tecil sürem doluyor. 2 yıllık bu tecil hakkım bittikten sonra yeniden tecil yenileme hakkım var mı. Şimdiden teşekkürler.
2 ay
Lisans mezunuyum askerlik tecil hakkım var mı?

Merhaba 06/2022 de lisans bölümünden mezun oldum 06/2024 te tecil sürem doluyor. 2 yıllık bu tecil hakkım bittikten sonra yeniden tecil yenileme hakkım var mı. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, yeniden bri lisans bölümü okuyarak uzatmak olmuyor da yüksek lisansa başlarsanız tekrar bir tecil hakkınız oluyor diye biliyorum. Size en yakın askerlik şubesiyle görüşmenizi tavsiye ederim. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
5Cevap
Evet, lisans mezunu olarak askerlik tecil hakkınız bulunmaktadır. Türkiye'deki mevcut yasalar gereği, lisans mezunları diploma tarihinden itibaren **2 yıl boyunca** askerlik erteleme (tecil) işlemlerini yapabilirler¹. Ancak, bu süre mezuniyet tarihinden itibaren başlamış olup sizler ne zaman başvuru yaparsanız yapın mezuniyet tarihi baz alınmaktadır¹. Ayrıca, bu tecil hakkını kullanabilmek için **29 yaşını** aşmamış olmanız gerekmektedir²⁵. Bu bilgiler ışığında, askerlik tecil işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023
Ortalama 1 yıl da kendi isteğinle tecil hakkın oluyor.
Rica ederim. Şubeye gidip görüşürsen daha sağlıklı olur.
Ne zaman gitmeyi düşünüyosun
Hadi bakalım sevindim senin adina
Hayır yok. Teşekkürler.
askere giy
Hayır
En İyi Cevap