Arkadaşlar ben BESYO okuycam 2. senem ilk senemde kazanamadım ben yurt dışında BESYO okumak istiyorum ama yurt dışında BESYO okunabiliyomu bilmiyorum bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim
2 ay
Yurt dışında BESYO okunur mu?

Arkadaşlar ben BESYO okuycam 2. senem ilk senemde kazanamadım ben yurt dışında BESYO okumak istiyorum ama yurt dışında BESYO okunabiliyomu bilmiyorum bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim
Evet, yurtdışında Beden Eğitimi ve Antrenörlük (BESYO) okumak mümkün¹. Yurtdışında pek çok alanda lisans ve yüksek lisans yapılabildiği gibi Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği konusunda da eğitimler alınabilmektedir¹. Ülkemizde çok fazla bilinmese de Spor öğretmenliği, antrenörlük eğitimi olarak da geçmektedir¹. Yurtdışında yüksek standartlarda yaşam imkanı sağlayan birçok ülke spora da önem vermektedir¹.
Yurtdışında Beden Eğitimi ve Antrenörlük Bölümü'nün eğitim süresi toplam 4 yıldır¹. Bu süre sonunda tanınan bir diploma ile ülkemize geri dönebilirsiniz¹. Avrupa Birliği'ne üye birçok üniversite beden eğitimi ve antrenörlük alanında uygun maliyetlerle sınavsız eğitim imkanı sunmaktadır¹.
Yurtdışında Beden Eğitimi ve Antrenörlük Eğitimi veren ülkeler arasında Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Moldova bulunmaktadır¹.
Yurtdışında Beden Eğitimi ve Antrenörlük okumak için işlemlerinizi başlatmak ve erken kayıt avantajlarından yararlanmak için Uzman Eurostar kadrosu ile görüşmelerinize hemen başlayabilirsiniz¹.
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
.
Peki yurt dışında spor yöneticiliği veya rekreasyon'da okunabiliyormu yoksa sadece benden eğitim öğretmenliği ve antrenörlükmü okunuyor?
Evet, yurtdışında sadece Beden Eğitimi ve Antrenörlük değil, aynı zamanda Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon gibi alanlarda da eğitim alabilirsiniz¹²³. Yurtdışında birçok üniversite, bu alanlarda lisans ve yüksek lisans programları sunmaktadır¹²³. Örneğin, Avrupa Birliği'ne üye birçok üniversite, uygun maliyetlerle sınavsız eğitim imkanı sunmaktadır¹. Ayrıca, Rekreasyon bölümü dünyada gelişmiş olsa da ülkemizde daha yeni yeni gelişmekte olan bir bölümdür². Rekreasyon; fiziksel, sosyal ve zihinsel sağlığı iyileştirerek yaşam kalitesini nasıl artırmanız gerektiğini keşfetmeye yardımcı olan çalışmaların bütünüdür². Bu nedenle, ilgi alanınıza ve kariyer hedeflerinize bağlı olarak bu alanlardan herhangi birinde eğitim almayı düşünebilirsiniz.
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
Cevap
2Cevap
okunur
Mantıklı değil gibi
bilgimiz yok be
En İyi Cevap