AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, ben yardimci olabilirim.
Benim baba cezaevinde kapalidan açığa geçti afla uyapini kontrol ettik ayın 11 inde yurtdışına çıkış yasagini kaldirmislar tahliye mi olacak acaba açıkta olan kişinin yurt dışı yasağı neden kalkar
Cezaevinde bulunan bir kişinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması veya değiştirilmesi, bir dizi hukuki prosedür ve yetkililere bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, yurt dışı çıkış yasağı aşağıdaki nedenlerle kaldırılabilir veya değiştirilebilir:Ceza süresinin dolması: Bir kişi cezasını tamamladığında veya koşullu tahliye şartlarını yerine getirdiğinde, yurt dışı çıkış yasağı kaldırılabilir. Ancak bu, mahkeme kararı veya cezaevi yönetimi tarafından belirlenen belirli şartlara tabidir.
Koşullu tahliye: Mahkeme, bir mahkumun koşullu tahliyesini onayladığında veya denetimli serbestlik koşullarını kabul ettiğinde, yurt dışı çıkış yasağı kaldırılabilir. Ancak bu, mahkeme tarafından belirlenen belirli koşullara tabi olabilir.
Affa tabi olma: Türkiye'de zaman zaman genel aflar ilan edilebilir ve bu aflar sırasında cezaevinde bulunan bazı mahkumlar affedilebilir. Bu durumda, yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılabilir.
Özel durumlar: Bazı özel durumlarda, bir mahkumun yurt dışı çıkış yasağı özel bir kararla veya mahkeme tarafından değiştirilebilir. Örneğin, ailevi veya sağlık nedenlerle yurt dışına seyahat gerekliliği gibi durumlar söz konusu olabilir. Ancak yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması veya değiştirilmesi, kişinin mahkeme kararı veya cezaevi yönetimi tarafından belirlenen koşullara uygun davranmasına bağlıdır. Bu nedenle, bu tür bir değişiklik hakkında net bilgi almak için kişinin avukatı veya cezaevi yetkilileri ile iletişime geçmesi önemlidir. Her durum özeldir ve bireysel bir hukuki danışmanlık gerektirebilir.
Türkiye'de cezaevinde bulunan bir kişinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması veya değiştirilmesi, ceza süresinin dolması, koşullu tahliye, genel aflar veya özel durumlar gibi nedenlere bağlı olabilir. Ancak bu değişiklikler kişinin mahkeme veya cezaevi yetkilileri tarafından belirlenen şartlara bağlıdır. Bu nedenle, yurt dışı çıkış yasağı ile ilgili kesin bilgiyi almak için kişinin avukatı veya cezaevi yetkilileri ile iletişime geçmesi gerekebilir.
Babam kapalı cezaevindeydi afla beraber açığa geçti 1.5 ay civarı oldu açığa geçeli avukat da geçen ay tahliyesini talep etmişti sanırım tahliyesi gerçekleşti bu yüzden yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı diye düşünüyorum öyle mi sizce de?
Eğer babanızın tahliyesi gerçekleşti ve avukatı yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep ettiyse, muhtemelen yurt dışı çıkış yasağı konusunda olumlu bir gelişme yaşanmış olabilir. Ancak bu konuda kesin bilgiye sahip olmak için resmi bir kaynaktan veya avukatınızdan güncel bilgi almanız gerekmektedir. Hukuki işlemler ve yurt dışı çıkış yasağı kaldırma süreçleri ülke ve dava özelinde değişiklik gösterebilir, bu nedenle en doğru bilgiyi babanızın avukatı veya yetkililerden almanız önemlidir.
Meslek buraya kadar düştü demek
@Omamamiyyaa çok biliyorsan sen anlatsaydın he?
Mesele kimin anlattığı değil sosyal medyada insanlara hukuki bilgi verilmesi doğru değil
@Omamamiyyaa sadece merakımı gidermek istedim yarın avukatım arayacağım yarına kadar bekleyemedim sonuçta içerdeki babam ufak da olsa bir umut belirtisi var ortada ve bunu yarına kadar bekleyemezdim
Lütfen birkaç kelime ile olayı özetler misiniz
Hocam benim baba cezaevinde kapalidan açığa geçti afla uyapini kontrol ettik ayın 11 inde yurtdışına çıkış yasagini kaldirmislar tahliye mi olacak acaba açıkta olan kişinin yurt dışı yasağı neden kalkar
Buyur
Hocam benim baba cezaevinde kapalidan açığa geçti afla uyapini kontrol ettik ayın 11 inde yurtdışına çıkış yasagini kaldirmislar tahliye mi olacak acaba açıkta olan kişinin yurt dışı yasağı neden kalka
Sana avukat lazım ben sadece konuyu merak ettim