@Bgyontar adminime teşekkürler :)
Üniversiteler açılıyor. Bavuluma koymam gereken şeyler neler olabilir?
@Bgyontar adminime teşekkürler :)
Çok tecrübeye gerek yok fikir verirseniz harika olur çünkü yurtta neye ihtiyaç duyabilirim bilmiyorum
Üniversiteye gitmek için bavulunuzu hazırlarken aşağıdaki öğeleri düşünebilirsiniz:
1. Giysiler: Mevsime ve iklim koşullarına uygun giysileri seçin. Temel kıyafetler, pijamalar, iç çamaşırları ve yedek çoraplar gibi günlük giyim ihtiyaçlarınızı unutmayın.
2. Kişisel Bakım Ürünleri: Diş fırçası, diş macunu, sabun, şampuan, saç kurutma makinesi gibi kişisel bakım ürünleri.
3. Yatak Takımı: Yatak çarşafları, yastık, yorgan veya battaniye gibi yatak takımları.
4. Mutfak Eşyaları: Kendi yemeklerinizi hazırlamayı planlıyorsanız, tabak, çatal, bıçak, kaşık, tencere, tavalar gibi temel mutfak eşyaları.
5. Kişisel Belgeler: Kimlik, öğrenci kimliği, pasaport (varsa), sağlık sigortası belgeleri gibi kişisel belgeler.
6. Ders Malzemeleri: Defterler, kalem, silgi, bilgisayar, tablet veya diğer ders malzemeleri.
7. İlkyardım Malzemeleri: İlkyardım seti, bandajlar ve temel sağlık malzemeleri.
8. Temel İlaçlar: Reçeteyle almanız gereken ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.
9. Elektronik Cihazlar: Laptop, cep telefonu, şarj cihazları ve gereksinim duyduğunuz diğer elektronik cihazlar.
10. Kişisel Öğeler: Özel bir şeyler taşımak istiyorsanız, bu kişisel öğeleri de eklemeyi düşünebilirsiniz.
11. Temizlik Malzemeleri: Temizlik yapmak için süpürge, mop, temizlik bezleri gibi malzemeler.
12. Eğlence ve Rahatlama: Kitaplar, dergiler, müzik çalarlar, spor ekipmanları gibi rahatlamanıza yardımcı olacak şeyler.
Bu liste, ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olarak değişebilir, bu yüzden kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacak öğeleri eklemeyi unutmayın. Ayrıca, öğrenci yurduna veya konaklayacağınız yere özgü kuralları ve sağlanan olanakları da göz önünde bulundurmalısınız.
Kişisel bakım eşyaları
Giyecek ama çok götürmemeye çalış. Tabi zamanın çoğu orada geçeceği için kışın bide lazım oluyor. Yine de sen çok fazla şey götürmemeye çalış derim. Şehir dışında okumak çok istemiştim ama nasip olmadı. Yani en önemlisi kişisel eşyalar çamaşır falan diğerlerini yine bir şekilde halledersin unutsam ya da sığdıramasan bile düşünüyorum
Her durumda kurtarıcı ana parçalar olmalı (düz renk kumaş pantolonlar, kot pantolonlar, basic düz renk tişörtler, çoğu kıyafetinle tarz duran hırka gibi gibi...) Onun dışında mevsime göre sık giydiklerini koy. Makyaj malzemesi az ve öz olsun (Bb krem, rimel, lip balm ve allık gibi. Çünkü ilk zamanlar yaptığın full makyaj özellikle vize/final haftası "ne buldumsa azcık sürdüm makyajı" olarak kısıtlanır 😀) Asma kilit, kilit anahtarları, askı, büyük kol çantaları (Defter, kitap vs. için büyük çanta çok iyi. Küçük çantalara alışkınsan başta tuhaf gelir ama sonrasında asla küçük çanta taşımak istemezsin {asla deme yaşandı🙈})
Tabak, bardak, küçük su termusu varya onlardan al, saklama kabı noodle için, kaşık, çatal, makas havlu, askılık, çamaşır tozu (aile evinden ne koparırsan kar)... bu tarz şeyler bu arada kahve makinasını şimdi alma çünkü kontrol edebilirler valizi, gittikten bı kaç gün sonra almanı tavsiye ederim sonrasında kontrol olmaz. :)
Ketılı gittikten...*
Yazmamışım
Cevap
46Cevap
Kıyafetler
"Haksızlığı da koydum bavula, yalnızlığı da aldım yanıma..." Aklıma direk bu şarkı geldi. Yanınıza almanız gereken en önemli şeyler, epilasyon/ağda, kişisel bakım ürünleriniz, ütü, askı, kalemlik, defter, Crocs, havlu, ayakkabı, kıyafet, ceket, takı aksesuar, tarak, tırnak makası vs...
Üniversitede Yurtta Kalacaklar İçin Gerekenler!
Bununla ilgili bir bence paylaştım. Bakarak fikir edinebilirsin
Ütü, eğer izin veriliyorsa tek gözlü elektrikli ocak ya da kettle. Mini kilit, ne olur ne olmaz. İnsan üniversite kazansa da hırsızlık vizyonsuzluğuna sahip olabilir, yedek kilidin hep bulunsun. Gerçi dolaplarınız nasıldır bilemem. Geri kalan da kıyafet, hijyenik ürünler, takı-toka, çok sayıda iç çamaşırı. Hijyenik bulmazsan çarşaf, battaniye kendinden götür. Bazı yurtlar izin vermiyor, önceden öğren. Askılık, kuru ve bozulmayacak gıdalar olabilir, meyve kurusu vs.
Kıyafet
Ayakkabı
Iç çamaşırları
Havlu
Duş malzemeleri
Kozmetikler
Makyaj malzemeleri
Saç kurutma makinesi
Taraklar
Düzleştirici maşa tokalar felan
Kalem defter
Telefonun şarj aleti
Bilgisayarın varsa o ve şarj aleti
Çantaların
Banyo terliği
Takıların
Titiz isen yastık ve yorgan kılıfı nevresim yani
Bu kadar
Yemek çay kahve yapacaksan elektrikli ocak ve su ısıtıcı bardaklar tabaklar kaşık çatal bıçak felan
Koca 5 sene için iki pantolon, iki eşofman, iki gömlek bir mont, bir hırka , bir çift boks eldiveni, iki ayakkabı biri spor ve iç çamaşırlarım yetti. Kadınlara bakmayın siz onlar sadece bir valiz mont getiriyorlar gerisini siz düşünün. hayir garibim hemcinslerim de otogardan valizlerinizi taşıyorlar yazık la.
Ben bir tanesini soyleyeyim , askilik bide kapı arkasına asılan askiliklardan ikisini de götür
Çok teşekkürler
Rica ederim bide hemen herkese güvenme odandakilere özellikle
Ben gitmedim bende bu sene gidiyorum ama çevremden bildiklerim kadarıyla konuşuyorum
O konuda tecrübeliyim kolay kolay güvenmem :)
🙏🙏
Tırnak makası, bornoz, havlu, eğer uzaksan kışlık ceketlerin montun botun vs., saçını kurutuyorsan kurutma makinesi, banyo lifi, kilit ve anahtar, eğer gece ders çalışıyorsan minik bir masa lambası vs oluyor ya mandalı olup kitaba takılanlardan yer kaplamaz (ışıktan rahatsız olan abartı seviyesine getiren var),
Kıyafet, iç çamaşırı, çorap, ayakkabı, ped, havlu, şampuan, 1 kaç tane defter, okul cüzdanı, telefon şarjı ve bir de sırt çantası al.
kıyafetlerin, havlular, ayakkabılar, küçük hurçlar olabilir dolap düzeni için, çünkü kyk yurduysa çok küçük oluyo dolaplar. masan için kalemlik alabilirsin. kupa bardak, küçük su ısıtıcı (yasak ama), istersen kendi yastığın, terlik
Poncik hayırlı olsun evvela. Sonra da mümkün oldukça az şey götürmeye bak. İhtiyacın olursa ya oradan alırsın ya da memlekette izine geldikçe götürürsün...
Fazla ufak tefek şeyler alma zaten hepsini gittiğin yerde alıyorsun
Asma kilit tırnak makası şampuan ilif önemli ha bir de askı olmuyor yurtlarda bi kaç tane askı da alabilirsin bazı yurtlar kendi bardağın olursa içeceği ucuz veriyor
tost makinasi ve ketıl. ama saklaman gerekir. kişisel eşyaları tek tek sıralayamayacağım biliyorsundur. ama kyk ise bolca aç kalacağından özellikle tost makinesi öneririm. 😂
Muşta, ite kopuğa karşı lazım olur.
Kiyafet kişisel bakım ürünleri örnek:şampuan dis macunu vs. Defter kalem kitap vb. Kırtasiye ürünleri test kitapları para ve diğer ne seviyorsan onları koy
Kilit, terlik, sıvı sabun veyahut kalıp sabun, peçete izin veriliyor ise su ısıtıcısı ( önemli)
selana mı o fotograftaki. genclik hali sanırım. canım benim ya. sımdı cok kilo almıs eski hali efsane idi. ah ah:)
Tüm kişisel ihtiyaçların ve elektronik eşyaların birde en olmazsa olmazi biber gazı al yanına. Her kadının yanında mutlaka olmalı 🙂
Ütü, askı, dolap kilidi, küçük hurç, çamaşırlarını koyabileceğin çanta, yemek için tabak, bardak, çatal, kaşık ve üçlü priz.
Namusunu edebini insanlıgınu koymalı insan. orada fazla bulunmuyor
Bu konuda bence yazmıştım bakabilirsin+ ek olarak asma kilit onu eklemeyi unutmuşum
Linkini verseydin ya bencenin poncik
Kız nasıl bulsun
Ne koyarsan koy ne götürsen götür elin boş döneceksin emin ol
Bence ne varsa köy dicem ama oneclikle sonbahar ve yazlıklar sonrasında arkandan gelir kisliklar
Merhaba şahsi ihtiyacın olan herşeyi çantana koymayı unutma
temizlik kirtasiye malzemeleri utu sac kurutma az oz kıyafet laptop asma kilitler
Ben örgün öğretim olarak okumadım ama gittiğin yerin mevsimine göre kıyafet götür
Normalde ne kullanıyorsan onu fazladan esya götürüp yük etme kendine
evinde bir şey kalmasın öyle söylim havalar soğuk ona göre gideceğin yer?
Çarşaf yorgan falan gerekmez zaten onlar veriyor kişisel eşyaların olsun yeter
Kesinlikle bavula gerekli şeyleri köy irnak veriyorum bir kıyafet düşün gerekli değilde koyma
Acil olan şeyleri öncelik sırala ona göre koy
Kyk mı ona göre liste tavsiye vereyim çarşaf nevresim falan alma kykysa
sampuan diş macunu ic camasir yazlik kışlık elbiseler nescafe fön makinesi bu tarz seyler
Kesinlikle iki adet terlik olmalı duş ve hol için
bavulunaaa kalbimiii de atsaydiiin bariii
Elbiselerin giysilerin kitaplarin
Saç düzleştirici tabiki 😎
Zıplayan pireler koy kardeş Sıkıldıkça oynarsın
Az ve öz fix parçalar kot çevir çevir giy
Çalışmak için masa lambası almalısın
Not defteri ve kalem 😊
Silah
Bıçak
Biber gazı
Jop
Evde kalıyorsan bol bol yiyecek koy.
tarhana turşuluk konserve
Bunu zaman içinde daha iyi öğrenirsin
Tost makinesi best 🖤
Şahsi eşyaların yeter birde deprem cantasi
Kişisel temizlik ürünlerini al. Yeter
Kesinlikle prezervatif:)
Neden 😄
Hahahahahah aynı şeyi düşünmüşüz😅😅
Çok kıymetli şeyler alma. Hırsız çok olur.
Kullandığın her şeyi koy valizine
kapancak uni
Ben de kapanır diye düşünüyorum
Ne zaman kapanır sence?
Benim de hiç gidesim yok inşallah dediğin gibi olur
Herseyi koyabilirsin
Üçlü priz olmazsa olmaz
Beni koyabilirsin 😀
Beni de koysana bavuluna 😔😂
Tüfek al 😂
Askı
@HoneyElif inst gelsene