klasik soru olabilir ama sayar mısınız? lak lak yapan yazmasın amacım gerçekten yardım almak alay edilmek değil
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence yeterince eşya almalısın en azından 2-3 parça iç çamaşırı, tişört, pantolon, gömlek, eşofman vs. yanınıza alın ki gider gitmez giyecek bir şeyler almak zorunda kalmayasınız.
Kişisel bakım ürünleri varsa çantaya atmakta fayda var. Tıraş makinesi, epilasyon aleti, diş fırçası, tarak, şampuan, banyo ve yüz havlusu gibi. Gider gitmez ekstra bir masraf çıkarmasın bunlar.
Yurtta size büyük ihtimalle Nevresim Takımı sağlayacaklardır. Bu konuda yurdunuz ile görüşün. Sağlamıyorlarsa Nevresim Takımı gerekecektir.
Terlik almanız lazım, birde kupa dediğimiz bardaklardan. Çünkü yurt hayatı başlayınca ince belli çay bardakları da tedavülden kalkar. Kupanız ne kadar büyükse çay tüketiminiz o kadar kolay olacaktır. Ayrıca dolaba elbise asmak için askıları da evden getirebilir veya gittiğiniz yerden alabilirsiniz.
Kullandığınız ilaçlar varsa onları almayı unutmayın.
Notebook – Tablet PC gibi taşınabilir bilgisayarınızı ilk gidişinizde yanınıza alabilirsiniz. Ama Masa Üstü için ilk gidişi önermiyoruz. Yurttaki internet ortamı, güvenlik durumuna göre masa üstü bilgisayarınızı da ilerleyen dönemde götürebilirsiniz.
Yurt yapısına göre eğer kilitli dolap kullanılacaksa ve kendinden kilitli değilse dolaplar bir asma kilit ihtiyacınız olacak. Yurdun ilk günleri hırsızlık olaylarının da yaşanması gibi bir sorun ortaya çıkabilir. O sebeple bir asma kilit yanınızda olsun.
Telefon şarj aletlerini, fotoğraf makinenizi, ağrı kesici ilaçları, yara bandını, iğne iplik ürünlerini yanınıza alabilirsiniz. Dilerseniz gittiğiniz yerde de ilk gün bir alışverişe çıkarak bunları tedarik edebilirsiniz.
Uyumakta zorlanıyor veya ışık sizi rahatsız ediyorsa Uyku Gözlüklerinden alabilirsiniz.
Uğurlu defteri veya kalemi olanlar onu da yanında getirebilirler. Ama genelde Defter – Kitap alımları için okula gitmeyi beklemeniz gerekecektir. Kim nasıl ders işleyecek ona göre alım yapmak için. Ama yanınızda en azından bir ajanda olsun. Küçük notlar için.84 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAlıntı yaptım bu arada yaa
Cevap sahibi+1 yılDürüst olmak gerek her zaman
Cevap sahibi+1 yılİlk paragraf bana ait gerisi alıntı
En İyi Cevaplar
Tatil & Seyahat konusunda 6,2b cevap paylaştı. Diş fırçası, diş macunu, şampuan saç kremi, kulak pamuğu, havlu, terlik (çok önemli bir şey), tarak.
Kullanıyorsan saç düzleştiricisi, bulunduğun yerde yoksa bir seyahat ütüsü olabilir.
Aseton ve pamuk çoğu zaman hayat kurtarıcı.
Mutlaka hırka hangi mevsim olursa olsun. Kullandığın ilaçlar varsa iki kere kontrol et. Gittiğin yerin hava durumunu önceden kontrol et mutlaka. Bir tane kupa yanında bulunsun. Küçük bir yerde ise her şeyi yanına al yedeklerini dahi al ne lazım olacağı hiç belli olmuyor.50 Yorumla
evde mi kalıcan yurtta mı bu önemli? farklı bir ilde okuyacaksan yakın mı uzak mı bu da önemli her ay evine gidip gelebilceksen kışlıkları alma mesela mevsimlik giysiler al onun haricinde zaruri ihtiyaçlarını al öyle çok defter falan alma ünide çok yazmıyorsun genelde kırtasiyelerden not satın alırsın pc götürme ortamı gör öyle götür başına ne gelcek belli olmuyor kişisel bakım ürünleri al şampuanı diş fırçası macunu saç kurutma makinası ütü gibi şeyler.
00 Yorumla
ketlle olmazsa olmaz makarna yaparsınız kyk da kalacaksan sıvı sabunn peçete ıslak medil tarak diş fırçası diş macunu kendine yastık gödür benim yastımı birine vursaydım kafası kırılırdı o derece aklıma başka gelmedi
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
43Cevap
+1 yılKisisel bakim urunlerini al tirnak makasi varsa yuz temizleyici tonik deodorant roll-on vs.
Askı al ki kıyafet elbise gibi eşyalarını asmakta sıkıntı yaşama
Terlik bornoz çorap al
Bol bol iç çamaşırı al
Küçük kutu al içine tokalarini falan koyarsın
Şemsiyeni al hırka ve kazak şapka eldiven tarzı kışlıklarını al
Hurç al 2 tane küçük mevsimlik eşyaların için
Gece ışıksız uyuyamıyorsan uzatma kablosuyla gece lambası al karanlık seviyorsan gece gözlüklerinden al (tabii gece lambasını yurtta sağlayabilir)
Epilatör ya da işte ne kullanıyorsan..
Nevresim al derim için rahat olur05 Yorumla
Soran+1 yılbornoz gerekli mi? evimde var ama açıkcası orada havlu yeterli olur gibi geliyor banya do giyinirim muhtemelen
- +1 yıl
Bence al yinede
Soran+1 yılbavulda yer kalmıyor :)
- +1 yıl
2 bavul gotur :)
Soran+1 yılyer yok orada küçücük odada 4 kişi kalmak zorundayız
Bacım en dertli mesele 😊 kıyafet zaten allahın emri onun haricinde normal havlu baş havlusu ve yüz havlusu diş fırçası macunu. Bakım ürünlerin varsa ütü. Çamaşır filesi 2 tane. Deterjanı orda arkadaşlarınla ortak almanı tavsiye ederim. Tuvalet kağıdı peçete gbi ürünlerini de ordan alırsın. Şampuan saç kremi lif kese. Epilasyon aleti ya da jilet ne kullanıyorsan. İğne iplik cımbız. Makyaj düzleştirici maşa. En az iki terlik. Çnkü banyo yaparken biri ıslak kalıo onunla gezmek istemeyebilirsin. Çatal kaşık getir 1 tane. Gerçi biz yurdun kini çaktırmadan almıştık 😊 tatile girerknde bırakmıştık. Çantalarını al. Ayakkabı kutuları al ortalığa koymazsın ayakkabılarını. Asma kilit al. Uyku gözlüğü al. Ve en önemlisi ayna al 😄
10 Yorumla
+1 yılBaşta kişisel eşyalarını al. Bir kaç tane el-yüz havlusu al. Bornoz alma hamam havlusu al (yer açısından ve kullanım açısından daha rahat) . Fuzuli giymeyeceğin kıyafetleri götürme. Birde terlik almayı unutma okul zamanı ihtiyacın olduğunu bilen esnaf hunharca en adi terlikleri en az 5tl den satar sana. Böyle işte.
20 YorumlaŞampuanmış , diş macunuymuş falan bunlar ve türevleri şeyleri hiiiiiç kendinizede bavulunuza da yük yapmayın derim. Gideceğiniz yer dağ başı değil. Kaldı ki bunları bakkallarda bile bulursunuz. Bırakın hem şehri keşfetmek hem de ilk günlerinizde vakit geçirmek için bahaneniz olsun.
00 Yorumla
+1 yılBir forumda çok çok güzel maddelenmişti bu ama bana sorarsan yazlık kışlık bütün kıyafetlerin, pijamaların, eşofmanların, banyo havlun, el ve yüz havlun, düzleştiricin maşan, tarağın, lifin, sıvı ve katı sabunun, ketılın, saç kurutma makinen, ağdan, kupa tabak çatal kaşığın ve ayakkabıların, banyo terliğin ve oda terliğin, çorapların, iç çamaşırların olmalı :)
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 18,1b cevap paylaştı. Mevsime göre giysi alınmalı, malum bayramda geri eve gelinecek. Çok da endişe edip her seyi almak yersiz olur, giittiginiz yerden de temin edebilirsiniz.
00 Yorumlakıyafet az al zaten o ilde baya alıcaksın ister istemez
günlük ihtiyaçlarını al
terlik
bolbol askı al00 Yorumla
+1 yılKişisel bakımında kullandığın bütün eşyaların kıyafetlerin ve eğer yurtta kalacaksan kendine ait nevresim takımını falanda götür
00 Yorumla
+1 yıl:( hüzünlendim. kişisel eşyalarınızı unutmayın lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa bisey sorcam yurtta nasil agda yapiliyo banyoda o kadar uzun sure kaldan diger kizlar tepki gostermez mi
06 Yorumla- +1 yıl
Göstermez :)
- +1 yıl
Odada yap ama en mantiklisi kuafire git tepki gostermezler cunku onlarda kalacakalr
Soran+1 yılama bende onu merak ediyorum :)
- +1 yıl
Nasıl ağda yapılıyor demissin biz hep beraber soyunup önümüze bile yapıyorduk aynı anda çekiyorduk ahahahahah
Cevap sahibi+1 yıl@kaptanhanım yuh diyorum
+1 yılKıyafetlerin, ayakkabıların, soğuk şehirse atkı, bere, kaban, kişisel bakım malzemeleri , nevresim vs
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGercekten bir gununu degerlendir ve gun icinde neler kullaniyorsan gotur. Ben cok bilmiyordum sonra annemler koli koli yollamisti esya
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılihtiyacaın olabilecek her şeyi koy abi tavsiyesi bacım.
00 Yorumla
+1 yılBayan için: iç çamaşır siyah kot pant onun üstüne her tshirrt uyar bir miktar prezervatif ve saç düzleştirici :))
erkek için: Prezervatif ve bira ısmarlıcak para00 Yorumla
+1 yılyazlık ve kışlık kıyafet
kişisel bakım malzemelerin
1 defter 1 kalem genelde defter lazım olmaz ben kullanmadım
havlu çorap vs00 Yorumla
+1 yılEger yurtta kalavaksan bol bol camasir al don sutyen falan cunku camadir yikamak zor is abur cubur da getir pasta borek corek falan yer havlu sart birde yer kalirsa giyecek bir kac sey al
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAskiyi bol bol al ben almadim hep milletten otlandim önemsiz gibi gorunuyo ama önemli :D hele bir kız için :D
00 Yorumla traş makinesi takım elbise diş fırçası traş köpüğü kundura
00 Yorumla
+1 yıll*n zırt pırt bavul sorun geliyo. sok... im bavuluna yha
00 Yorumla
+1 yılgerwken neyse o fazla yer kalirsa kou kafana gore biseyler tas tugla bisey koy ;)))
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 523 cevap paylaştı. Giyecegin elbuseleri flan al 3lu priz de al ketıl da al
00 Yorumla
+1 yılOkumak için kitap , giyim , aksesuar, kişisel Bakım yeterli bence
00 YorumlaMakyaj mazemelerini unutma sakin cok lazm olr gersi kalsada onemli olmsz
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle internetten kopman gerek ben bunu söyleyeyim. KS face watsp twit falan birakacaksn SMS de kullanma
00 Yorumla
+1 yılHavlu kişisel bakım eşyaların kıyafet ayakkabı terlik vs vs
10 Yorumlakırlan beklentlilerini koymnak için bir defter koy yeter :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTatlim nereye gideceğine gore değişir ve nerde kalacagina
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma Soruya Saçma Cevap Veren Ergenlikde Kötü Olaylar Geçirmiş Olanlar burada Galiba :))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2 kutu kondom,3 paket doğum kontrol hapı, bilimum fantazi çamaşırları ve aletleri.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKışlık kıyafetlerini al, havlu, diş fırçası, tırnak makası vs. al.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 43,8b cevap paylaştı. askı, asma kilit, terlik gbii şeyler
020 Yorumla
Soran+1 yılkilit mi
Soran+1 yılözel kız yurdu
- +1 yıl
hayır istediğin kadar yemek yeme yok.. sana günlük limitte para veriyor kyk ve sen bu verdikleri ücretin üzerinde yemek yersen üstünü sen ödüyorsun.. ancak bu şekilde istediğin kadar yiyebilirsin.. ve odalarda ketıl yasak eğer aran iyi olursa güvenlikçilerle odada yaparsınız.. yoksa öyle sıcak suyu bile parayla satıyorlar @patromia
+1 yıl1. vazalin 2. Condom 3. Dogum kontrol hapi 5. Spiral 6. Recel
23 Yorumla- +1 yıl
Üniversiteye gidiyo evladim
Soran+1 yılsez3rr sana katılıyorum
her zaman kullandığın eşyaları
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadın peti
doğum kontrol hapı
bolca külot
peçete12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu avukata izinsiz savunma yaptığı için itiraz ediyorum
sayın hakim... 3. madde 23 fıkrası gereği azlini talep ediyorum
- Tatil & Seyahat konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılGerekenleri koymak lazım.
00 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 8,4b cevap paylaştı. Askere gitmiyorsun. Abartma
10 YorumlaEvde kullandığın herşey
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 13b cevap paylaştı. Ne aklına geliyorsa koy.
00 Yorumlazaten orda yenısını alırsın ne gerek var
00 Yorumla
+1 yılIgne iplik, carsaf, terlik, umumi seyler iste
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 726 cevap paylaştı. Bu soruyu takip edicem bana da lazım :)
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen :D
+1 yılTüm dolabını koy işte
00 Yorumlabol bol askı kişisel terlik falan alsan fena olmaz
00 YorumlaNormal gunluk esyalar.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ev mi yurt mu daha dün hazırladım bende bavul :D
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBol bol don atlet lazım. Ha bir de çorap. :/
00 Yorumla
+1 yılne bulursan koy gurbet de her şey parayla :D
00 Yorumla
+1 yılPrazarvetif ve kadin dogum hapi olsun ytr..
10 Yorumlaaklına ne geliyosa at
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılelbiseler şampuan terlik havlu bornoz
00 YorumlaErtesi gün hapı , gebelik testi , ve diğer şeyler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPrezervatif olsun oralarda pahalıdır
00 Yorumlagiyeceğin şeyleri al işte
00 YorumlaEvde kullandığın herşherşey
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1b cevap paylaştı. Kileri 👍
00 Yorumla
+1 yıliskambil kağıdı
00 Yorumla