Hocaya nasıl söylerim ya da napmalıyım?

Merhaba bu sene sınav senem. İlk defa özel ders almaya başladım. 2 kişi olacak şekilde ders alıyoruz. Lakin yanımdaki arkadaş bir şeylere bakmamış yani çalışmamış. İlk dersimizde bir tane kitabın 2 testini çözdüm diye hoca azarladı ilginç bir şekilde. Ama daha büyük bir sorun var. Bu kadın 2 teste bile deliriyor. Yazın başında bir test kitabı aldım ve konuları bitirip kitabı bitirdim 1-2 konu hariç. Ama bu kitabı hoca da kullanacakmış. Hangilerini çözdün diye sorduğunda öncesinde verdiği tepki nedeniyle söyleyemedim ve söylersem hiç iyi şeyler olmayacak. Açıkçası yazın çalıştığım için gerek duymuyorum derse ama annemgil istiyorlar diye sesimi pek çıkaramıyorum. Anneme durumu anlattım bir şey olmaz diyor ama oluyor işte maalesef. Çözebileceğimiz 7 tane kitap var ama kadın çok tepki veriyor bırakmaya çalışsam bırakamıyorum çünkü kadının eşi de matematikten verecekmiş niye bıraktın falan gibi triplere girer üstelik kadın ailemin arkadaşıymış battım kısacası. Ciddi anlamda kadın beni kesecek, yalana başvurmayı düşünmedim değil örneğin ''Bu kitabı okulda çözeceğiz ödev kitabımız olabilir mi?'' gibi bir bahaneyi sunup kurtulmak. Ne yapmam lazım yardım edin siz olsanız ne yapardınız?

Hocaya nasıl söylerim ya da napmalıyım?