Güncellemeler
+1 yıl
Zekasında sorun yok ama herkes sınıf geçerken derslerde çok zorlanan insanlara ne oluyor söyler misiniz? 12 yıl zorunlu değil mi eğitim?
Mesela zekası yetmemişse bu insanlar nasıl 12 yıl zorunlu eğitimi okucak?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Benim bildiği 12 yıl zorunlu değil.
Açık öğretim kaldırıldı, yani sen örgünü bırakırsan okul hayatın bitiyor 🤷🏼♀️
Nası ya ben şimdi okulu 7. Sınıfta bıraksaydım bitiyor muydu nereye gitmek lzımdı bunun için mesela idareye mi okul idaresine git kaydı sildir bitti bukadar mı?
Knk ben çok zorlandım ya üniversiteye naısl geldim bilmiyorum hayatımı yaşayamadım ama hiç. Ruh gbıydim dersleri geçecem diye. Nasıl geçtim onunda bilmiyorum sınavdsn çıkar çıkmaz unutuyordum soruları bile. Herkes hatırlıyordu bende bi sorun var ama ne çözemedim. Sadece çok çalıştım. Ama çok kötü etkiliyor hayatımı okul
Hele stres düzeyi yüksek biriyim. Ünideyim son yılım şu an sorun yok ama ailem yüzünden okuyorum bana kalsa okumam. Hayatım bitti çünkü okul okul diye ve herkes akıllı mı onu merak ediyorum. Ben takıntım yüzünden hep yüksek notlar aldım. Ve unuttum da ayrıca millet unutmuyor tarihi unutmuyor mesela ben mal gibi bir hiçim gibi okul 5. si olsam bile her şeyi unuttum şimdi kpss var ama ben cidden malım dediğim gibi her şeyi çabuk o anda unutuyorum. Çok ciddiye aldım ya okulu okbm yüzünden yüksek notlar aldm
Halbuki herkes normal insan miydi? karnesi 75 olan benden daha mutluydu belki de. Ama engel olamadım benim kafam ya hep ya hiç diye çalışıyor. Ya okulda derece yapacaktım ya da ben hayatta bile kalamazdım ciddiyim bu yüzden sınırları zorladım. Ama en sonunda kafam durdu sanki. Artık okbm ders çalışmamda zorluk çıkarıyor. Sonuca bakmak yerine daha kötü şeylere küçük şeylere takılmaya basladım ders çalışırken. Yani olmuyor zekasız olduğum bi gün ortaya çıktı işte korkuyorum okulda kalmaktan. Ailenin gözünde hep çalıskandım ama artık beynim durdu gerçek ben bulmuşum galiba eski kişi ben değildim sanki babam bile sen nasıl üniversitede okuyon diyor. Çoğı insandan geriyimdersleri geçsem bile staj işlemlerini Hall edemediğim için mezun olamıyorum öyle de bi özürlüyüm. Yaşadığım şehri bilmiyorum araba sürenler bile çok zeki gibi geliyor gözüme çok malım böyle biri neden yasıyor ki öncekiler de bir başarı değilmiş demek ki unuttguma göre. :( karnesi 75 olan bile bi şeyler öğrenmiştir ben unutuyorum :( çok cahilim sadece sınav geçmek için çalıştım ve unuttum
Hayır, zorunlu eğitim 12 yıl diye bu uzun yıllardır olan bir şeydi zaten. Ama örgün eğitim 4+4+4 sisteminden sonra ilkokul 4 e kadardı. Örgünü istemeyen kalan sekiz seneyi açıktan tamamlayabilirdi. Benim abim de lise örgünden terk mesela açıktan tamamlamıştı. Günümüzde kırsal kesimde bile kaç bin okula gitmen çocuk var hala… 7den sonra kayıt silmeseler bile farklı okul durumları oluyor lise vs gibi ordan sonrasına kayıt yaptırmayan çok…
Okul zeka işi olsa ders öğretmezler
Herkes yapıyo mu yani 😀😀😀 illaki vardır kafası basmayan ama zeki. Bence çok zor bu arada dersler her yıl zor 12. Sı nıfa kadar cacığı çıkıyor insanların
12 yıl zorunlu eğitim bu okuldan da ayrılamazlar ama ben hiç 25 yasında 8. Sınıf felan görmedim niye? Okumayana noluyor neden böyle nası bişi ben bilmiyorum
Mezbahaya gidiyorlar
Öyle değil.
Zekası yerinde biri ama okul 12 yıl zorunlu bunlar nasıl başa rsın 12 yıl bunu? Okuldan alamaz ki zorunlu