Örgün okuyup neler yaptığıni neler ettiğini görünce insanların kendini geliştiren her türlü iş bulacağını düşündürmeye basladi
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende Açık öğretim okudum. İşletme Lisan Mezunuyum.
Bizim zamanımızda Marmara Üniversite gibi kurumlar hafta sonları ücretsiz ders anlatırkardı. Prof olan hoca aynen şunları söyledi ve çok haklıydı. Şu an ki aklım olsa Örgün okumak yerine sizler gibi Açıköğretimdemişti okurdum. Çalışma hayatınıza Okuduğunuz Bölüm aynı ise bu size katkı sağlar hayata önceden başlamış olursunuz. demişti.
Eğer Tıp, güzel sanatlar, mimarlık, sağlık gibi alanlarda okumayacaksan Örgün öğrenim sana asla Meslek Eğitimi vermezler. Bunu gittiğimiz Üniversite Hocaları ve Arkadaşlarım bile söyledi.
Hoca Siz bu bölümü okuyup bireceksiniz ama yarımız bankacı yarınızda kamu da çalışacak. Bu bölümden sadece belli yüzde onumuz ya da yirmisi devam edecek. Ama sanmıyorum demişti.
Bir çok insan şunu söylüyor. Örgün oku oranın havasını ortamını gör yaşa. Tamam da sana Meslek eğitimi vermedikten sonra o diplomanın bşr faydası yok. Sen Mezun olunca o işi öğrenmiş olmuyorsun ki.
Dört sene hayattan kopacağına Açıköğretimdemişti oku ve kendi bölümümle ilgili bir meslekte devam et. Bu seni hem hayata hazırlar, hem tecrübe sahibi olursun ve dört yıl sonra herkesten yani Örgün okuyanların önünde olursun.
Benim kızımda da Açıköğretime girmek istiyor. Ve o da her şeyin farkında. Dört sene sonra o bile kendini bir yerde göremiyor. Çünkü iş deneyimi olmadan Diploma fayda etmez. Günümüzde herkesin bir çoğunun var ama kimse istediği mesleği yapamıyor.
Ben bile şimdi kızımla aynı bölümü seçtik. Dört yıllık Uluslararası Ticaret Ve Lojistik benim için ikinci bir üniversite ama kızıma destek olmak için bunu yapıyorum.
Hem dışarıdan oku hem de çalış. Sevmediğin bir iş te olsa çalış. İş hayatını öğrenmiş olursun en azından. Sıfırdan ve geç başlamaktan şimdi başlamak daha iyi
Bende isaret Dili eğitmenlik ve tercümanlık kursunu online düşünüyorum oturduğum ilçede bu işi yapan ve ihtiyaç çok fazla uzaktan eğitim almaya karar verdim
Yanlış yazmışım bu işin yapan yok ve ihtiyaç çok fazla yönelen insanda yok bazı kurslara gidebilmek için bile üniversite mezunu istiyor
Mantıklı bir seçim aslında. Bu Meslek grubu için hangi Üniversite şart bilmiyorum. Araştırmak gerekir. İşaret dili ise Örgün bir üniversite yani yüz yüze eğitim şart gibi.
Ama bir bilene sormak danışmak gerekir
Üniversitesi maalesef yok kurs ile ancak olur oda bizim il ve ilçede kursu yok online eğitim alacağım
Böyle bir kur alman, sertifika alman çok güzel olur. On-line yapan yere de danışabilirsin. Hangi bölümü okuman daha iyi olur diye...
Sadece herhangi üniversite mezunu olman yeter temel seviye 120 saatlik belgem var zaten 200 saatlik daha alsam yeter çocuk gelişim ve artı tıbbi sekreterlik mezunuyum
Anladım. Kendini baya geliştirmişsin bu da çok güzel.
Önemli olan hedeflerin. Ve zaten şu anda da onu planlamışsın. Rabb' im utandırmasın inşallah
Amin teşekkür ederim
Rica ederim.
Evet iş kendini geliştirmekle alakalı örnek örgünden mezun oldun fakat kendine bir şey katmadın elinde bir tek diploma oluyor diğer türlü açıköğretim mezun oldun dil veya sertifikalar ile kendini geliştirdin bu açıdan bakınca açıköğretim daha mantıklı
Ayrıca işverenler artık neler yapabildiğine bakıyor ne gibi seni ön plana atacak özelliklerin var diye bakıyorlar
Banada öyle geliyor eskiden örgün okumak daha mantıklı gelirdi ama şu an tersini düşünüyorum
Açıktan okumak bence daha avantaj artık vaktin var ister kpss çalış ister dil öğren ister sertifika al
Ve şimdi ki üniversite ortamları artık öğrenciler okumaya değil ortam yapma peşindeler tabiki içlerinde kendini geliştiren var ama yinede durum ortada bazıları aile evinden çıkıp ortam yapma peşinde bazıları gerçekten eğitim hayatına önem verme peşinde
Ve üstelik calisma fırsatin oluyor
Evet seninde yolun açık hakkında hayırlısı olsun başarılar