Mat öğretmenliği ikinci sınıfım bu bölümü dondurup hukuk okuyabilirmiyim ya da sınava girip hukuk kazanıp dondursam matı bitirsem nasıl olur
Hukuk
Mat öğrt
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ben matematik öğretmeniyim öncelikle bunu belirteyim. şahsi fikrim benim tercih dönemimde yaptığım sıralama ile mühendislik yazmak mantıklı gelmedi o zamanlar iyi üniversiteler gelmiyordu hukukta tutuyordu ama oda iyi olmayan devlet üniversiteler veya özellerdi. o nedenle sadece matematik öğretmenliği yazdım. hukuk alanında sıyrılmazsan bence çok tutar bir meslek olmadığını düşünceseydim. her yer de hukuk büroları var ve çoğu hukuk mezunu arkadaşım iş bulamıyor buldukları bürolarda da stajyer muamelesi görüyorlar. zorunlu stajlarını yaparken bile para vereni duymuştum. hayat senin hayatın tabi ama bence şimdiki bölümünü bitir eline mesleğini al garantin olsun sonra hevesini yaşa. üstelik atanma durumumuzda var öğretmenlikte onu da düşün. ha ben atanmadım istemiyorum da neden diyecek olursan ; atanırsam verecekleri maaş ortada kiralar vs aldı başını gitti geçim zaten zor. bilmediğim bir yerde sırf devlet memuruyum diye sıkıntı çekmek istemiyorum. bulunduğum şehirde bir dershanede çalışıyorum asgari ücretin 2-3k fazlasını alıyorum zaten ailemleyim para direkt bana kalıyor. ha evet yoruluyorum özel sektör zor ama buda bu kısmın acısı işte. devlette olsam daha az çalışacağım ama maddi sıkıntı ve 3-4 sene ordasın . şu an özel derslerimde var anlayacağın devletle aynı hesaba geliyor. matematikte kendini sıyırmaya bak sonra gözün kapalı zaten hukuk okursun. Önemli olan ne yazık ki maddi olarak kendini garantiye almak diye düşünüyorum. Bu arada bir lisans okurken dondurup başka bir lisans okuyamazsın. Hakkında hayırlısı olsun
Cevap
3Cevap
Hukuk oku , bi davadan ogretmenin 1 yılda kazandığını alırsın. Hakim savcı zaten ayrı bisey
Hukuk tabiki de
Öğretmenlik en iyisi özellikle kadın için
Hukuk
Öğretmenlik
Mat öğrt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?