+1 yılZamanında konuştuğum üniversite öğrencisi birisi vardı bana hem kendisi hem annesi mezun olmadan evlilik olmazdemişlerdi bende sabrederken tabi başka konularda dayanılmaz hale getirtiler en son ipler koptu, dün burdan fake hesaptan yazıyor işte senle ayrıldıktan bir ay sonra evlendim diyor awk ospusu hani okulu bitmeden evlenemezdi aylarca ben derdini çekeyim, sonra gidiyor daha okulunu bitirmesine bir sene varken başkasıyla evleniyor birde aklınca beni kıskandıracak orspudan çok ne var neyini kıskanacam zaten bekaretini ben almışım zerre umrumda olmadı sahtekar karı iyi ki evlenmemişim kuvvetle muhtemel aldatırdı nasıl ki işte güya evlendiği halde anca yazacak fırsatı buldum deyip sözde evliliğinde halen bana yazıyorsa benimleykende başkasına yazardı. O karaktersiz ve anası karaktersizler paçavra olmaktan başka bir şey değillermiş tekrar emin oldum. 🤢🤮
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılIyy hayır evlenme lütfen 18 yaşındasın oğlum bak yeni reşit olmuşsun biriyle aynı eve çıkma ben erkeğim kendi cinsim kuzenimle ayrı eve çıktık adam geceleri ayak parmağımı yalayarak uyandırıyordu sabah 3 koli zeytin yiyip üstüme kusmuştu odamda yumurta yiyordu kokutmak için eve tarihi geçmiş peynirler dolduruyordu ayıp olmasın diye kusmuğumu geri çekiyordum geceleri kusuyordum ayak tırnaklarını yastığımda kesiyordu elleri hep ıslaktı ve zeytin kokuyordu geceleri ter su içinde kalıyordu çıplak ayakla geziyordu yani bu benim hemcins kuzenimle ayrı eve çıkmış halim sen karşı cinsle nasıl ayrı eve çıkarsın bilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Olum senin arkadaşının ruh hastalığı öşğksdsnşlsş.
Benim öyle kuzenim olsa artık yok demektir. Nasıl dayandın olm. Evlenmeyi düşünmüyorum zaten soru sadece merak amaçlı sorulmuştur.
Çokta güzel evlenilir. Benim dönemimde devlet çok güzel teşvikler ve destekler uyguluyordu. Şimdi de aynı ve daha iyi olmasını umut ederim. Ancak, evliliğin sorumluluğu bilincinde olup doğru insan ile karşılaşmak gerekiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Evlilik için mi bahsettiğiniz destek?
+1 yılZor olur geçim sıkıntısı olur. Bir aile bir sorumluluk ne de olsa bu derslerine yansır ev gecindirmek yemekle uğraşmak esinle vakit geçirmek evi toparlamak derken kariyerine gereken onem ve zamanı veremeyebilirsin
Keza tam tersi de olabilir fazla kendini derslere yükler ilişkini ve sorumluluklarını atlamak zorunda kalırsın bir bakmışsın aynı evin içinde yabancı olmuşsunuz bana ters geliyor bu durum
Öğrencilik zamanı sonuç itibariyle aileye bağlı sürdürülen bir süreç bu ailelere evliligi yüklemek gibi bir şey olur. Ha ben ailemden bağımsızım çalışırım dubble sorumluluk o zaman. Zaman kalmadı ya gece uyumayıp uyanık günü 24 saate cikarcaz ya kendimizi bi 2-3 tur klonlayip farklı bölgelere atiycaz ki ayak uydurabilelim01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada 2 öğrenci icin yorumluyorum bunun arkadas evli eşi çalışıyorsa ve anlayışlı yardımcı ve destekçi bir insansa mümkün olacaktır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılevlenilmez..
00 Yorumla
+1 yılBoş bir heves evlilik üniversite çağındakilere kime sorsam biz ciddi düşünüyoruz biz ciddi düşünüyoruz siz ciddi düşününce evleneceğinizi mi zannediyorsunuz üniversite ye giden anne babanızın parasıyla geçinen insanlarsınız ev geçindirmeyi ne sanıyorsunuz ya da daha doğrusu evliliği ne sanıyorsunuz? Bu kadar gösterişçi olmayın biraz mantığınızı kullanın evliliği neden istiyorsunuz belki evlilik dışında başka bir konuda başarılı olacaksınız biraz kendinizi tanıyın kendinizi keşfedin bu dönemde evlilik ya da flört yaşayan herkes gelip geçicidir
53 Yorumla- +1 yıl
Bence ailerlerin okul bitinceye kadar desteklediği evlilik modeli zinaya düşmekten daha mantıklı... Evlensinler, aileler de okullarına destek olsun.. Kademeli olarak destek kesilsin iş bulduklarında
- +1 yıl
@Freddy1616 Ahlak bakışı kişiye özgüdür din buna karışmamalıdır. Zina olayı ise siz müslümanlar da zaten 4 kişinin şahit olması lazım zina yaptığına dair 1 kişi tanık oluyorsa o zina sayılmıyor iftira atılmış oluyor bunu da anca grup seks de yapabilirsin 4 kişi yatacak grup yapacaklar birisi gelecek onları basacak zina yapıyorsunuz diyecek yoksa 2 kişinin arasında geçen olayda zina muhabbetti dönmez en az 4 kişinin olayı görüp söylemesi lazım bu da anca grup seks de mevcuttur
- +1 yıl
Peki öyle olsun...
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer hayatta hâlâ yapmak istediğin şeyler varsa neden evlilik için acele ediyorsun? Evlenince sorumlulukların artacak, çocuk istemediğin halde kazara çocuk sahibi olabilirsin, eşin onunla ilgilenmeni isterken senin sınavların olacak, üniversitedeki arkadaşlarınla takılmak isteyeceksin belki de ama eşin izin vermeyecek gibi gibi bir sürü neden var bence...
Üstelik yaşın da eğer 18 ise çok gençsin. Hayatın daha baharindasin bu yaşta bu kadar büyük sorumluluklar alabilecek misin? Evlenmek bana göre kolay para olduktan sonra tabi ama evliliği sürdürmek asıl meseledir. Belki üniversitede tanıştığın başka birisine aşık olacaksın ve onunla bir evlilik gerceklestireceksin...
İyi düşünüp iyi karar vermelisin. Hayat senin hayatın ve bunu en iyi şekilde degerlendirmelisin. Umarım hakkında hayırlısı olur.
22 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim oldukça haklısınız. Umarım sizin içinde en iyisi olur
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim ☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirde zorluğuda olur yani tabi eşin bu konuda yardımcı olursa sana destekçin olursa kolaylık olur sana cunku evininde sorumlulugu olucak uzerinde bence ilk okumalısın okulunu bitirip bi meslek sahibi olursun calismayada baslarsin oyle evlenirsin en iyisi oyle bence tabi senin fikrin
10 YorumlaOlabilir lakin her yerden kendinizi yetiştirdiyseniz bu yola baş koyun. Aksi takdirde hem kendinizin, hem çocuğunuzun geleceğini yakmış olursunuz
02 Yorumla- +1 yıl
Haklısın teşekkür ederim.
+1 yılÇok zor olur evlilikte okulda ilgi ile yürür çaba ile yürür peki sen hangi birini ikinci plana atcaksin evlenirsin ama az biraz ev kadını az biraz öğrenci ve ikisi arasında boğulup gidersin
01 Yorumla- +1 yıl
Hmm bşraz mentaliteni zorlar.
Meslek üzerine yani tıp gibi, mimarlık, güzel sanatlar gibi bir bölüm değil ise Açıktan oku. Bir çok bölüm Üniversiteler de Mesleki eğitim vermez. O yüzden Örgün öğrenime gerek yok bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Olm sorumla alakası yok ama üniversite ortamını bir kere yaşaman gerek diye düşünüyorum. Hayat tokat gibi çarpsın yüzüne. Hatalar yap onları çözümle ve hayatı yaşarken öğren.
Üniden sonra evlenmek en mantıklısı, yükselen sosyal hayat vb. her şekilde önemli.
33 Yorumla- +1 yıl
Bence de kariyerini oturttuktan sonra adaylar zaten senin seviyene göre bir süzgeçten geçicektir. Böylece daha rahat bulursun partnerini.
- +1 yıl
kesinliklee
Ne bu erken evlenme merakı ben de bunu anlamıyorum. Bu hayatınızda hedeflerinizin bir kısmını gerçekleştirin keyfini çıkarın yaşamın sonra bakarsınız ya. Her şey evlilik değil.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılOlur mu ne demek? Her işin bir zorluğu vardır. Zahmettir bi defa. Emektir. Masabaşı işin bile zorluğu vardır. Bir zaman sonra sırt ağrısı baş gösterir. Hareketsizlik, bağırsak hastalığı meydana getirebilir.
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılÜni bitirmeden, maddi olarak bir şeyleri saglamadan evlenmek çok çok yorucu olur.
Hem sevgililgin güzel taraflari var , neden hemen ayni eve girmeye çalışıyorsunuz?00 Yorumla
+1 yılZor olur.
Hele çocuk da olursa zorun zoru olur.
Üniversiteyi bitirdikten sonra evlenmek daha mantıklı10 Yorumla
+1 yılDüşün okukdan gelmişsin gıcık hocaların dersine girmişsin eve geliyon ne yemek yapacsm diye düşünüyorsun bu bile yorar bir insanı 😂
10 Yorumla
+1 yılMuhakkak her zorluğun ardında bir kolaylık vardır. Vesselam
02 Yorumla- +1 yıl
ismim geçiyor o ayette
- +1 yıl
Aynen. Feinne meal usru yusra 😊
Bu daha çok partnerine bağlı. Üniversite okurken evlendikten sonra sana ev arkadaşın mı olacak yoksa ayak bağı mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorluğu olur tabii ama zor durumda yanında olmayan adamla evlenmeni tavsiye etmem. Adam senin üniversite zamanında seninle evlenirse bil ki seni gerçekten çok seviyor.
02 Yorumla- +1 yıl
hmm farklı bakış teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Eğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı. Evlen kız ne olacak nasıl olsa koca parası yiyeceksin
09 Yorumla- +1 yıl
Zihniyetine yazık
- +1 yıl
Yani aptallık desem olmayacak ama neden koca parası yesin bir çok kadın günümüzde kendi ayakalrının üstünde kendi kazandığ parayı çatır çutur harcıyor. Gericiliğinize bir son verin.
- +1 yıl
Tamam abi biz kadınlar evlenip kocamızın parası için ona hizmet eden aptal varlıklarız sağol.
- +1 yıl
Kendisi için ve senin gibilerin diline evde oturup koca parası yiyen kadın damgası yememk için
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok büyük bir sorumluluğun altına gireceksin birçok anlamda hayatın kısıtlanacak. Önce hayatını yaşa özgürlüğünün tadını çıkar kendini gerçekleştir bir şeyler başar bu dünyada. Ondan sonra evliliği düşün bence.
00 Yorumla
+1 yılSonunu düşünen kahraman olamaz evlen gitsin
01 Yorumla- +1 yıl
Bu bence tamamen bakar körlüktür. Sonunu bile bile büyük hatalar yapmak çılgınca dostum.
+1 yılBir insanın eğitim hayatında yapabileceği en büyük hataların arasında açık ara birinciliği kimseye kaptırmaz evlilik...
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılevli olan evlenen vardı zorluğu işyükün artıyor eşinde anlayışsız ise
04 Yorumla- +1 yıl
of of berbat bir durum
- +1 yıl
neden ya hepsi sende mi :D
- +1 yıl
yok abim ben evli değilimki ama empati kurunca berbat bir durum
- +1 yıl
Evet zor durum süreç yorucu eş de anlayışsız olur ise berbat
- Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılOkul hayal olacak bu bir gerçek😂 İkisini bir götürürüm hayali kurma hiç😂 evinin kadını ol boş ver kendi ayağının üzerinde durup neeedecen😏
00 Yorumla
+1 yıl25 olsam bile evliliği ağır görüyorum üni varken asla olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Kendine ayırman gereken zamanı yarıya bölüp onunlada ilgilenmek cidden yorar
+1 yıltabiya vize final öncesi seks lezzetli olur bnce
04 Yorumla- +1 yıl
Bel altı tarafına bakan farklı bir düşünce eyw
- +1 yıl
evlilik demek seks demek , erkeklerin hepsi bunun için evlenir
- +1 yıl
Genel konuşma bence aşk bazen etkili olur
- +1 yıl
aşk=seks birbirine bağlı
+1 yılEvlenmedim. İyi ki de evlenmedim. Bencə akıl işi değil. Evlilik ayrı bir sorumluluk.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Bence evlenilmez. Karakterler üniversiteden sonra oturuyor. Kötü sonuçlanabilir.
10 Yorumla
+1 yılHayır evlenilmez çünkü zor oluyor. Yapanları gördüm hep okulla alakaları kalmıyordu
10 Yorumla
+1 yılBu hafta sonu bi arkadaşımın düğünü var o da okurken evleniyor🥲 ne bileyim ya ben yapamam 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu kadar erken evlenmeye ne gerek var. Evlendiğinde ne değişecek, okul bitecek iş bulacaksın bunların içinde evlilik en son iş ya da hiç evlenme sanki çok iyi birleşmiş gibi istiyorsunuz.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenilmez.
Hiç bir doğru tarafı olmaz bunun çünkü.00 Yorumla
+1 yılEvli arkadaşlarım ve birlikte yaşayanlar vardı.
Herhangi bir sorun görmedim00 Yorumla
+1 yılevlenilmez Aceleniz ne bekleyin mezun olmayı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışana zorluk yok evlenip çok başarılı olanlar tanıyorum
00 Yorumla Eş anlayışlı ve yardımcı olursa bence gayet güzel olur olabilir.
00 YorumlaZorluklarıda olur kolaylıklarıda. Ama hayırlı işlerde hep kolaylık olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılBence zor falan değil insanlar birbirini severse yapamayacağı şey yok
05 Yorumla- +1 yıl
Bu zor bir durum artık saf aşklara ulaşmak oldukça güç.
- +1 yıl
Yo ulaşabilir yani
- +1 yıl
Ulaşılamayacağını söylemedim. Ama günümüz maalesef alçak insanlarla dolu. Boşanmalar oldukça artmış durumda buda aşkın saf olmadığını başka şeyler içrediğini gösterir bize.
- +1 yıl
Ünidesin ve çok mu seviyorsun? Ondan mı bu soru
- +1 yıl
Hayır sadece fikirleri merak ettiğimden sordum.
Evlenip çocuk yapanı bile gördüm..
kişi kendine güveniyorsa ama zor daha da zor olur…00 Yorumla
+1 yılEvlenen arkadaşlarım olmuştu sorun yaşamadılar gayette güzel bir ilişkileri oldu
00 Yorumla
+1 yılBence önce okulunu bitir sonra evlen. İster istemez evlilikte ufak tefek sorunlar oluyor bu derslerine okuluna yansır. Bir kere evliliğin ilk yıllarında ev içinde birbirinize evin patronu kim onu kabul ettirmeye çalışırken çok tartışma çıkıyor.
10 Yorumla
+1 yılZorluğu olur.. evlenilir.. kardeşim 3. Siniftayken evlendi sınıf arkadaşıyla.. hayata erken atılmak her zaman iyidir.. erken anne erken ebeveyn oluyorsun birkac ay sonra teyze olacağım diyeceklerim bu kadar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilelerin durumu iyiyse neden olmasın sonuçta mühim olan para
11 Yorumla- +1 yıl
Yani bence de eğer onlara kolaylık sağlayacak şeyleri yapacak durumları varsa evlenilebilir.
Bence beklenebilir sonuçta birbirini seven iki insan illa ki imza atmak zorunda değil hem ders hem ev çekip çevirmek zor olabilir ama çok istiyorsanız halledilemeyecek şey yok
01 Yorumla- +1 yıl
Yani bence en büyük etkenler maddiyat ve partner
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenilir bu olmaz diyenler 30 yaşında bulabildiniz mi koca?
04 Yorumla- +1 yıl
ideal evlenme yaşı
Cevap sahibi+1 yıl30 yaş diyorlarda bulabiliyorlar mi istediklerini onu soruyorum
- +1 yıl
Zaten o ana denk tüm adaylar kendi arasında bir filtreden geçiyor ve geriye az seçenek kalıyor en iyisini bulmak oldukça kolaylaşıyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle dediğin gibi olmuyor
+1 yılTabii ki de evlenilmez çok zorluk yaşanır diye düşünüyorum hem mental anlamda yorgun hissedersin
51 Yorumla- +1 yıl
Evlenilir
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvleneceğin kişiye sonsun güvenin varsa olabilir yoksa evlenme sıkıntı yaşarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Bu dönemde kimin kime sonsuz güveni var
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenilir aşk mutluluk huzur içinde okursun..
doğru kişiyle
09 Yorumla- +1 yıl
Doğru kişi biraz zor bulunur.
Cevap sahibi+1 yıl90 % bulamıyor kalan 10% bulunca kıymetini bilmiyor ….
- +1 yıl
Maalesef
Cevap sahibi+1 yılDelrey olayını bana anlatır mısın?
- +1 yıl
Yaşadıklarım o kadarda önemli değil boş ver.
Cevap sahibi+1 yılBu lara var ya bunun bakış açısı ne
Kızlar bunun fanıysa ne demek istiyorlar
Strong Woman- +1 yıl
Anlamadım desem
Cevap sahibi+1 yılNeyse bir ara şey yaparız kdndjd
- +1 yıl
Hadi ama merak ettim
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇokta güzel olur. Geçim derdini bilir her ikisi de. Tabii günün birinde paralı mühendis bir çocuk kızın aklını çelip yatağa atana dek
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eksileri artıları olmakla beraber bu hayatı yaşayacak olan onlar bu nedenle kendileri bilir ne diyelim
00 Yorumla
+1 yılEvliyken okuyan arkadaşlarım da oldu okurken evlenen arkadaşlarım da. Ev işi ve okul biraz yorsa da hallerinden memnunlardı. Eşin de senin yardımcın olduğu sürece sorun yaşamazsın diye düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBi zamanlar benimde hayallerim umudum vardi.
Trilyonda bir falandir okurken evlenen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana abi tavsiyesi hemcinsinden tavsiye alma.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen hem kadının hem erkeğin geliri olduğunda evlenmelerini mantıklı buluyorum. 25 yaşından önce evlenenlerin çoğu 30 olmadan boşanıyor zaten.
00 YorumlaEvlenilmez kariyerinize odaklanamazsınız bi bitir evlenirsin acelesi yok hatta mezuniyette teklifi yapar
00 Yorumla
+1 yılBence eşin eski kafalı biri değilse sana yardımcı olur ve hiç zorlanmazsın diye düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
zor bulunur
+1 yılYorucu olur gündüz okul gece yatak perişan olursun. Ama şöyle bir avanyaj da sınavda önce seni uçuracak kadar mutlu ederse başarılı olursun.
00 YorumlaÜniversitede zor bir bölüm okumuyorsan çok sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılZorluğu yok diyemem,
Arkadaşım evlendi bı hayli zorlanmıştı00 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişide mı aynı üniversitede okuyor?
01 Yorumla- +1 yıl
Ben evlenmiyorum canım ne evlenmesi sadece insanların nasıl düşündüğünü merak ettim.
+1 yılmaddi durum dışında bi zorluğu olmaz bence
02 Yorumla- +1 yıl
en büyük sorunlardan biri
- +1 yıl
e tabi...
Eğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı. Evlenilir ama düzenli gelir yoksa zor olur evet
04 Yorumla- +1 yıl
Yani durumları iyi olucaksa sıcak bakılabilir.
- +1 yıl
Kesinlikle ama bana sözlenmek veya nişanlanmak o durumlarda daha mantıklı geliyor. Sonuçta tanıdığını sandığın insan bambaşka biri gibi çıkar karşına boşanmayla da uğraşma
- Devamını Gör (77)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat