Kurtuluş savaşı kahramanlarımızdan bu değerli şahsın mesleği neydi?
İmamlık
Sütçülük
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kurtuluş savaşı kahramanlarımızdan bu değerli şahsın mesleği neydi?
Sütçü İmam'ın gerçek adı İmam Cafer Edebali'dir. Kendisi, 19. yüzyılda yaşamış bir Türk halk kahramanıdır. Aslen köy imamı olan İmam Cafer, aynı zamanda sütçülük yapmaktaydı. Bu nedenle "Sütçü İmam" olarak anılmaya başlamıştır. Ayrıca köyde sosyal adaleti sağlamak ve halkın refahını artırmak için mücadele vermiştir.
Sütçü İmam aslında imam değil. Bir camide hayrına imamlık yaparmış, imamlık yaptığı caminin aşağısında da süt sattığı küçük bir dükkanı varmış. Sütçü imam denmesinin sebebi imamlık yapması değil de asıl adının İmam olmasından kaynaklanıyor.
Cevap
1Cevap
Sütçü imam işte adı üstünde. İmam adam aynı zamanda ineklerinden sağdığı sütlerini de satıyormuş. Yani bence en mantıkla açıklaması bu şekilde.
Süt satan imam işte
valla son bir aya kadar ben de öyle sanıyordum. Camii'de imamlık yapıyor, boş vakitlerde de süt satıyor sanıyordum. İmamlık hiçbir zaman yapmamış. Adı İmam Ali imiş. "Allah rızası için imamlık yapıyormuş, geçimini sağlamak için süt satıyormuş, şeklindeki hikaye ismi üzerinden uydurulan bir acitasyon. Kurtuluş savaşından sonra belediyede odacı olarak çalışmış. Şıklara onu da koysaydım keşke.
İlk kurşunu sıktığın da düşman askeri öldürmemiş mı ya
Birini öldürüyor sanırım.
İşte düşman sütçü imamı nasıl öldürmeden bırakmış acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?