- 1 yıl
Bu, kişisel tercihlere bağlı bir karardır. Yurtta kalmak, üniversite yaşamının sosyal ve bağımsız bir parçası olabilir. Evde yaşamak ise daha rahat ve aile desteğiyle birlikte olabilir. Hem yurtta kalmak hem de evde yaşamak avantajlarına sahip olabilir, bu yüzden kendi ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre karar vermeniz önemlidir.
endişelerin anlaşılır. Evde yaşamak daha fazla sorumluluk gerektirebilir, ancak aynı zamanda daha özgür bir yaşam tarzı sunar. Faturalar, yemek ve temizlik gibi konuları paylaşarak arkadaşının evinde daha uygun bir düzenleme yapabilirsiniz. Yurtta kalmakla evde yaşamak arasında bir denge bulmak önemlidir. Hangi seçeneğin sana daha uygun olduğunu düşün ve kararını ona göre ver.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Rahatıma düşkün biriyim bu yüzden evle uğraşamam ev sorumluluk istiyor ya uğraş dur ailemden uzakta başka bir şehirde aylik 10 bin lira kira verecek durumumda yok gece hayati olan biriysen evet ev daha mantıklı yurt saatleri çok erken bebek miyiz bence düzenlemeleri gerekiyor 1'de yurtlar kapatılmalı 11 ne ya her neyse djjdx ev benlik değil yemektir, temizliktir sevmiyorum
00 Yorumla
Yemek kira faturalar vs uğraşmak bir öğrenci için zor olacağını düşünüyorum ve ev arkadasi bulup o insana guvenmek de biraz zaman alacak olan bisey Yurtta bir sürü insanlarla kaynasip hayatı daha iyi öğreniyorsun ev bu konuda rahat olabilir ama yurt bir öğrenci olarak daha rahat olacağını düşünüyorum eve çıkmak büyük sorumluluk getirir
10 Yorumla
Eve çıkmak hayallerdeki gibi olmuyor maalesef, masrafları dert dahi edinmeyecek kadar durumun varsa eve çık ama yoksa çıkma, yemej bulaşık temizlik oydu buydu derken çok yük biniyor vakit kaybediyorsun ama yurt öyle değil sabah kahvaltısından sonra ya bu masayı da toplamam lazım derdine düşmeden misler gibi balkonda sigara keyfi yapardım, sonra bir duş arkadaşlarla takılmaca derken bi de 2. ö idim saat 5te randevuya gider gibi derse de giderdim zaten 2-4 saat falan ders olur sonra tekrar takılmaca derken yine yurttaydım, evin heyecanı 1 ay sürer rahattır kendi evin gibi hissettirir ama yüktür yük
20 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
- 1 yıl
Ben ilk yıl yurttaydım Eğlenceli falan filan ama daralıyorsun bir süre sonra bu kadar cok insanı görmekten Özel hayatın hiç olmuyor Bir de yurttaki arkadaslarınla falan sorun yaşayabiliyorsun canını sıkıyorlar. Sonrasında hep ev arkadası bulup evde yaşadım ve bu kavga etme olayının falan cok daha kötüsünü ev arkadaşlarımla da yaşadım o yüzden biriyle çıkacaksan dikkatli seç JHGFDESWQERTYUJUGFRDESFRTGHJ Maddi olarak yurt daha rahat olabilir ama Bartın'da kiralar büyük şehirlere göre daha uygun olabilir o yüzden bilemiyorum ve ev arkadaşı olunca sorun olmaz. Ev kesinlikle cok daha konforlu bence ve giriş çıkış saati gibi sorunlar yok o acıdan cok daha rahat ama daha fazla sorumluluk gerektiriyor o yüzden kendini hazır hissettiğinde çık. Eve çıkmayı ünşversitede deneyimlemek de güzel olur hayata hazırlar seni
40 Yorumla - 1 yıl
Tabiki de yurt çünkü en önemlisi okuldan sonra yemeğin hazır odan temizleniyor yani rahatına düşkün birisi isen bunlar olur
Daha az masraf olur
Ama eve çıkarsan her ay zam işte ev arkadaşı bulmak sıkıntı oluyor ama yurtta beğenmezsen odanı değiştirebilirsin
Ben yurtta iken odanın temizliğini kendim yapardım tabi kızlarda yapardı sırayla
Yurdun çok güzel yanları var ya bir sürü yeni ve acayip insan var orada😅 eğlenceli de aslında o yüzden yurt derim
Yurdu çok övdüm boşuna gitmez inşallah 😌40 Yorumla Bence yurtta kalmak daha iyi her yönüyle çünkü yurtta temizliğini yapıyorlar yemeğini yapıyorlar herşeyi yapıyorlar sana bir tek ders çalışmak kalıyor ama evde ise bu işleri yapmaktan ders çalışmaya pek fazla zamanın olmayacak ekonomik olarak ise yurt daha uyguna geliyor hem ev arkadasin kirayı ödeyecek mi ödemeyecek mi bilemezsin şahsen ben 4 yıl boyunca yurtta kaldım ha istersen 3. veya 4. sınıfta çok guvendigin anlastigin bir arkadasin olursa eve çıkarsınız yurdun tek sıkıntısı giriş çıkış saatleri var ev öyle değil sonuç olarak yurdu seç bence
20 YorumlaKesinlikle yurt. Evde her şey sorun olur birde iyi insan seçtin yine o şekilde. Her şeyin paradı konuşulacaktır eminim faturalar, yemek, temizlik. Biri uyucak biri uymuycak. Ben yemekde seçmem kmtü oluncada yerim. Yurtta çok rahatım yani o yüzden yurt diyorum. Çok vaktini alır diğer işler
10 YorumlaEvde yemek , temizlik vs sorumlulukların olucak ama yurtta böyle bi sıkıntı yok yapman gereken tek şey okula gidip gelmek
Ama yurtta da insanlara alışmak zor , genelde oda arkadaşlarımla hemen kaynaşırım ama çok hafif bi uykum var bu yüzden bi kaç kere oda değiştirdim.20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evin rahatı başka iyi anlatabileceğin 4 arkadaşımla birlikte 4 oda bir salon yer süper olur hem masraflar 4 e bölünür hemde yurdun kalabalıkları gürültüsü çekilmez. Hemde istediğin şeyi yer içersin. Yurda kalabalık bir ona olur her yerde öğrenci görürsün gürültü patırtı çok olur. Odanda rahat edemezsin sağında solunda ya da üst ranza birileri var tabiki takdir sizin
10 Yorumla- 1 yıl
Yurt kesinlikle deneyim edinilmeli ama 2 yıl icerisinde yurt odasında mahremiyet kalmadığı için çok sıkmaya başlıyor. Asla yalnız kalamıyorsun genelde ( Tek kişilik yurt odasında değilsen). 2 yıldır yurttaydım sonunda illallah edip eve çıktım. Ama yurdun da kendine göre artıları çok.
11 Yorumla- 1 yıl
Olur da yurda çıkarsan eğer sakın oda arkadaşınla kanka olma. Yapacağın en büyük hata olur. Her zaman bir miktar mesafe bırak. Eğer çok samimi olursan bunu hak zannedip senin azıcık olan özel alan ve eşyalarına hiçbir saygısı kalmıyor genelde.
Aslında yurt in durumuna bakarak bu yoruma daha net cevap bulunabilir. Çünkü hersey bu devirde ateş pahası ve öyle de olmaya devam etmekte. Yurt şartları iyise bence yurtta kalınmalı ama eğer değilse ve başta kira uygunsa gerekli sekilde plan yapıp ona göre eve çıkılmalı.
10 YorumlaDüzgün bi ev arkadaşı bulmak çok zor her sene ev degıstıren arkadaşım vardı tek başına masrafların üstünden gelebilirsen ev yurt her zaman bi sorun oda arkadaşıyla sorun yasayabılırsın kişisel alan yok tuvalet bile sorun oluyordu kim benim tuvalet Kağıdı mı kullandı diye kavga çıkaranlar varmış 😂 yani vana kalırsa kesinlikle ev
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
eve çıkmak daha iyi ama şu an kiralarda artmıştır ben küçük şehirde okuduğum için ve o zamanın ekonomisi şimdiki kadar kötü olmadığı için çok rahat geçinmiştim. yurt zor bence ben kıyafetlerimi neden başkalarının kirli kıyafetleriyle karışıtırayımda çamaşır makinesine atayım bir de yurt arkadaşı da çok önemli yurtta kalan arkadaşım kaç kez oda değiştirdi bu yüzden. olgun sabırlı biriysen belki olabilir ama benim gibi anasının kuzuları yapamaz oralarda.
10 Yorumla - 1 yıl
son 2 senemde eve ciktim. bin pisman oldum. asla para yetismiyo. yaparim ederim diyosun yok mumkun degil. ev isleriyle ugrasinca baska bi sey yapasin gelmiyor. bu devirde kiralar zaten ucmus gitmis. maddi acidan gucun varsa bile ozel yurtlara cik tek kisilik falan cok daha rahat olursun. kirala, abonelik actir, temizlik yap, yerles, okul bitsin evi kapa, abonelikleri kapa, memlekete esya gonder🤦🏻♀️🤦🏻♀️ ay vallaha icim sisti. yurda kaydol bacim eziyet cekmeye gerek yok.
00 Yorumla Durmunuz iyi değilse yurt ya da yarı destekli özel ama devlette karışık yurt. Eğer iyiyse ev, çünkü yurtlarda türlü çeşit insan var ben temizliğe önem veriyorum da o yüzden sordum eğer siz de temizseniz ve ortak kullanım alanlarını (temiz olmayanı da var çünkü) temiz istersiz tek kişilik yurt ve ya tek ayrı ev diyebilirim.
00 Yorumla- 1 yıl
İlk sene yurt süper istemediğin kadar çevre ediniyorsun her bölümden fakülteden arkadaşın oluyor. Para sıkıntısı yok ise özel yurt daha güzel rahat tek kişilik oda güzel oluyor Tv duş mini buzdolabına kadar odan da oluyor vs
10 Yorumla İlk etapta yurda çıkmanızı öneririm. Neticede eve çıkma düşünceniz varsa bile tek başına kira çok zor olur. Yurda çıkıp arkadaş edindikçe, hala ev fikriniz devam ederse kalkar o tanıyıp güvenliğiniz kişiler ile yine çıkarsınız
10 Yorumla- 1 yıl
Valla imkan varsa kesinlikle ev hayatım boyunca hiç yurtta kalmadım kendine ait bir alanın evin olması hem çok iyi hem de çok sorumluluk yüklendiğin bir durum
10 Yorumla - 1 yıl
Yemek yapmak, fatura ödemek istemezsen yurt diyorum. Ha yurtta da aynı odayı birkaç kişiyle paylaşmak biraz sıkıntı yaratıyor. Kafa dengi birine denk gelmek de zor.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Yurtta şanslıysan ortamın ve anıların güzel olur ama şanssızsan sürekli kavga eden kızlara falan denk gelirsin. Rahatlık pek olmaz çünkü sürekli insan görcen yatarken ışığı kapat kavgası bile çıkabiliyo, sevgilisiyle kavga edip telefonda bağrışanlar falan daha neler neler var bence çekilmez..
Ayrı eve çıkarsan sorumluluk almayı öğrenirsin yemek, fatura dediğin şeyi gözünde büyütme 2 haftada alışıyosun hatta kendi yaptığın yemeği yemek yurttan daha iyidir. Yerinde olsam eve çıkardım. :)00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Evde kalmak biraz daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum kendi istediğini rahat yapabilirsin yurtta aylık para veriyorsun sadece karşılığında yemek su elektrik ihtiyacı alıyorsun ev olursa hem kira hem elektrik su faturası oluyor internet faturası oluyor ama evde daha rahat olursun bence
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 556 cevap paylaştı. Maddi gücün varsa ev rahatlıktır, diğer türlü bir öğrenci bütçesi için en ideal seçenek devlet yurdudur.
10 Yorumla- 1 yıl
Yurt eve göre nispeten daha az masraflı ama eve göre daha disiplinli ve rahatsız. konfor alanına düşkünsen ve durumun iyi ise eve çıkmanı öneririm.
10 Yorumla - 1 yıl
Evde rahat durmazsın yurda git gerçi 2. Sene evdeki arkadaşlarınla kaynaşıyorsun değişen bir şey olmayacak
10 Yorumla - 1 yıl
Ben yurtta kaldım geceleri yurtta kaliteli vakit geçirebiliyorsun snei dinleyen illaki bir arkadaşın oluyor eve çıksan çok sıkılırsın.
10 Yorumla - 1 yıl
duruma göre değişe bilir ben yurtta kaldım 6 kişilik odada 2 kişiydik rahattık dolabımız vardı neti iyidi 7/24 sıcak suyu vardı
10 Yorumla - 1 yıl
3 yıl evde kalmış birisi olarak söylüyorum ev pişmanlıktır yurtta kalmak en akıllısı Bir de eskiden bu kadar güzel Yurtlar da yoktu şimdiki Yurtlar çok güzel kesinlikle yurtta kalmayı tavsiye ederim Keşke hiç eve çıkmasaydım
10 Yorumla - 1 yıl
Bence ikisi de ayrı bi dert ama sanırım eve çıkmak daha iyi olabilirdi
10 Yorumla - 1 yıl
bartın'da üniversite okumamak daha iyi aöf oku çok daha sağlıklı
10 Yorumla - 1 yıl
Yurt kesinlikle yemeğin hazır, temizlik derdin yok, çalışma alanların cok fazla
13 Yorumla- 1 yıl
Üni son sene kaldım derslere daha rahat calışayım diye
- 1 yıl
Burdan sorabilirsiniz
- 1 yıl
Benim için sorun değil burdan sorabilirsin
Yurt diyenin bütçesi yoktur , bütçe yetiyorsa tabikide ev daha mantıklı
10 Yorumlailk yıl yurt, bence onu da her insanın yaşaması lazım sonra da ev
10 YorumlaAga Bartın ı görünce yurt olsun daha mantıklısı senin için solo evde can güvenliği olarak sorun yaşama ihtimalin olur yurtta olmaz ama
13 Yorumla- Soran1 yıl
Bartın kötü bir şehir mi? Neden öyle dediniz?
- Soran1 yıl
Sakin olun, olur öyle şeyler ☺️
- 1 yıl
Yurt daha ekonomik ama özel alanın yok. Ev en rahatı. Tek kişilik apartlar var kızlara özel. Bence böyle bir yerde kalabilirsin. Üni olurken 4 yanım kız apartlarıyla çevriliydi oradan biliyorum.
06 Yorumla- 1 yıl
Rahat olur tek kişilik ve 2 kişilik odalar var. Normal apartman gibi olur. Daha fazla oda var sadece. Otel gibi yani.
- 1 yıl
Rica ederim.. Başarılar dilerim hayatında.. yolun bahtın açık olsun.
- 1 yıl
@ölümvarr Sağol, Cümlemizin inş...
Üniversitenin ilk senesi için yurda çıkmak daha iyi bence hem çevre edinirsin hem de derslere alışmaya çalışırken yemek temizlik vs. dert etmezsin. Ama burada okulun imkanları önemli tabii ki. Özellikle devlet yurduysa kalanların memnuniyetine de bakmanı tavsiye ederim
00 Yorumlaİlk yıl tabiki yurtta kalmalısın mantıklı sağlıklı olan bu ayrı yere ayrı bir şehre ayrı bir çevreye gidiyorsun taniman lazım. Ayrıca ili yil derslere adapte olman için yurt önemli diye düşünüyorum. Sonrası senin trrcihin güvenilir bir arkadaş bulursan niçin olmasın.
00 Yorumla- 1 yıl
Bana kalırsa yırt düzenli ders çalışırsın bir yatağın olur o kadar ama öğrenci evinde kiramı verevn yemek yapacak alışveriş tabi ev arkadaşın da iyi olursa yani sen bilirsin ama yurt iyi ya
00 Yorumla - 1 yıl
Bence yurt daha iyi, bir de gönlüne göre bir özel yurt bulup çalışanlarla aranı iyi tutarsan kendi evinde yapmak istediğin birçok şeyi orada da yapabilirsin.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 802 cevap paylaştı. Üniversite hayatımda hiç yurtta kalmadım. Benim giriş çıkış saatlerime karışan bir yerde kalamam. Hele bir de 3-5 erkekle aynı odada zorunluluk olmadığı sürece kalınmaz.
00 Yorumlaeve çıkmak sorumluluk istersen yurt ise tahammül
10 Yorumlaİlk sene yurtta kalman daha iyi olur. Hem arkadaş çevresi edinirsin, hem de yemek meselesini çözmüş olursun. 2.-3. senene doğru da iyi anlaştığın arkadaşlarınla ortak eve çıkarsan daha iyi olur.
10 YorumlaGenel olarak yurt. Ben yurtta kaldım fakat her ikisinin de avantaj ve dezavantajı var. Ama şu an kiralar pahalı o yüzden yine yurt derim
00 Yorumla- 1 yıl
Ben ev taraftarıyım. Kesinlikle yurtta hijyen sıfır ortamda yaşamaktan bin kat iyidir. Yarım dönem anca durabildim
00 Yorumla Yurtta özel alan diye bir şey yok daraltıyor insanı rahat olamıyorsun maddi güç varsa eve çıkmak en iyisi
00 YorumlaBence aile evi, yemek var, kiran yok, o para cepte kalır
10 YorumlaEve cikmak en iyisi karisan yok eden yok. Yurda birisini de getiremiyosun.
00 Yorumla- 1 yıl
Eve çıkmak daha mantıklı rahatlık açısından tabi imkan varsa
00 Yorumla Sorumluluğun varsa eve çıkmak daha iyidir rahat olursun
00 Yorumla- 1 yıl
4 yil okul bence her ikisini de dene. Hepsi tecrübe katıyor hepsinde dostluk arkadaşlık kazanıyorsun
00 Yorumla - 1 yıl
Önce yurt, sonra gerekirse ev ama ilk başta kesinlikle yurt.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Apartlar oluyor tek oda kiralıyorsun esşyalı, yemeğini kendin yapıyorsun. Kardeşim yeni kayıt yaptırdı apartta kalacak hem yurt gibi sadece öğrenciler var hem ev gibi kendi olacak
00 Yorumla - 1 yıl
Yurt daha iyidir temizlik yemek ısınma Bilgi paylaşımı önemlidir (Bireysel haricinde)
00 Yorumla İlk yıl kesinlikle yurt, sonuçta deneyim demek. Ben de yurtta kaldığım süre boyunca eğlenmiştim, sonradan eve çıkmıştım tabii.
10 Yorumla- 1 yıl
Bence kesinlikle yurt temizlik derdi bulaşık derdi yemek derdi elektrik su fatura derdi yok o yüzden bence yurt
10 Yorumla Benim olduğum yerde yurt olmadığı için 7 kişiyle eve çıktık oda yurt gibi bence sende ilk yıl yurda git sonra ev tut gerçi zamanın nasıl olacağı belli olmuyor bi bakmışsın seneye okumuyoruz eğitim kalkmış
00 Yorumla- 1 yıl
İlk sene yurt daha iyi sanki İkinci senelerde falan yurttan arkadaslarinla eve cikabilirsin veya ayni uniye gittigin , yakin unilere gittigin guvemdigin arkadaslarinla eve cikabilirsin cunku ev yurttan cok daha rahat olur
00 Yorumla - 1 yıl
Yurtla başla. En az 1 yil yurttaki zorlukları yaşa gör. Bu sürede ev arkadaşını da tesbit et. Üniversite bitmeden de eve çık. Her ikisini de tecrübe et. Üniversite yanlizca vize ve finallerden ibaret değil. Hayatı öğrenme tecrübe etme yeri
00 Yorumla - 1 yıl
Keşke o yıllara dönsem, ünv yi şehir dışında okurdum
10 Yorumla En azından alışana kadar belli güvenilir bı çevre edinene kadar bence yurt daha iyi
10 YorumlaYurt daha iyidir bence çünkü evde internet su doğalgaz falan ödemen gerkir
10 Yorumla- 1 yıl
Sehireve ev ile yurdun durum ve fiyatlarına göre değişir
10 Yorumla Yurtta birkaç kişiyle oda paylaşırsın ve sen seçemezsin ama eve çıkarken ev arkını sen seçebilirsin. Ayrıca yurtta belli kurallar var ve evde istediğini yapabilirsin
00 YorumlaMantıklı olan ev çünkü yurtlar şu an 4 6 7 bin kişi başı 3 4 kişi bir odada kalıyorsa daha rahat daha daha ucuza gelebilir tabi son kararı sen ve ailen vereceksiniz
00 Yorumla- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi
bilmem kaç yıllık öğrencilik hayatıma dayalı tecrübelerime göre ilk yıl kesinlikle yurda çıkmalısın. sonrasında çevreyi öğrenirsin, arkadaşlarını tanırsın, semtlerin hangisi iyi diye bilgi sahibi olursun. ona göre davranmanı tavsiye ederim
ben de sizin gibi düşünüyorum bu sene üniversiteye başlıyıcam kesinlikle ilk yıl yurtta kalıp ortama adapte olmak gerek 2. seneden sonrada ev tutmak mantıklı