Üniversitenin 1. Yılında mı yoksa ikinci yılında mı tercih edersiniz nedeni de yazarsanız sevinirim
Yurtta kalmak
Eve çıkmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Açık ara evde kalmak daha iyi.
Yurdun Dezavantajları:
- Kalacağın yurda bağlı olarak türlü türlü saçma kurallar olabiliyor. İstediğin saatte girip çıkmana karışabiliyorlar, odalarda kettle gibi basit şeylerin kullanımı yasak olabiliyor. Yere kilim sermek bile yasaklanabiliyor. Arkadaşlarını yurt odasına sokmana izin verilmeyebiliyor.
- Sigara içiyorsan ve yangın merdiveninde içmek yasak ise dışarı kadar çıkman gerekebiliyor her seferinde.
- Oda arkadaşların olacaksa, türlü türlü huyu olan insanlarla aynı odaya düşebilirsin. Ders çalışırken bol bol dikkatini dağıtabilir. Kışın ortasında camı asla kapattırmak istemeyebilir. Kişisel hijyenine dikkat etmiyor olabilir. Dağınık olabilir. Işıkların kapanış saatinde anlaşamayabilirsiniz.
- Odalar genelde popo kadar oluyor. Ben evimin odalarından birini doğrudan depo odası olarak kullanıyorum şu anda. hobi eşyalarındrı, erzaktır, kuru gıdalar ve konserve kavanozlarıdır oda bayağı dolu. Sadece kıyafetlerim bile yurt odasına sığmaz rahat rahat. Yurtta kalan bir arkadaşım da yatağın içine doldurmuş her şeyi, üzerinde zıplamadan kapanmıyor diyor. Resmen klostrofobik bir ortam.
- Asla yalnız kalamıyorsun. Kim ne derse desin insanın yalnız kalmaya ihtiyacı var ara sıra. Sadece mastürbasyon falan filan anlamında demiyorum, psikolojik olarak yük biniyor çok uzun süre hiç yalnız kalamadığında. Biraz mahremiyet kesinlikle lazım.
- Özel yurtlar sanıldığından daha pahalı. O kadar kişi bir odaya doluşmuş olarak ufacık odada yaşayacağınıza toplanıp eve çıksanız daha ucuz olur. Benim için de aynısı geçerliydi. Evde daha ucuza kalıyorum.
- Sevgiliniz varsa evinizin olması şart demek istemiyorum ama şart. Yurdun o açıdan hiçbir işe yarayacağını düşünmeyin (dörtlü grup yapmıştı bir ara birileri yurtta ama sonra kıyamet koptu tabii, FFFM yapmışlar hem de.). Sevdiğiniz insanlar sarılıp birlikte uyuyabilmenin değeri bile çok büyük ve siz bundan feragat ediyorsunuz.
- Yurtta kalırken ev içinde ve alan gerektiren hobilerinizi daha zor gerçekleştirirsiniz. Yurtta bira yapamazsınız, yemek yapamazsınız, müzik aletleri rahat rahat çalamazsınız, kimyasal kokular yayacak boya-çizim işleriyle kolay kolay uğraşamazsınız.
- Ortak tuvalet ya da banyo varsa ben yokum zaten.
- Ev çevrimeyi öğrenmek gerçekten önemli bir yetenek ve bunu çok çok çok geriye bırakıyorsunuz hayatınızda. Erken öğrenmek bence daha iyi bir fikir.
Evin Dezavantajları:
- Yemek yapmak/ev temizliği yapmak sıkıcı ve zaman alıyor.
- Kiralar son zamanlarda arttı.
- Temizlik yapmaktan ne kadar nefret ettiğimi söylemiş miydim?
- Paspas çekmenin ya.
- Robot süpürge alacağım param olduğunda.
- İlk maaşımı nereye harcayacağımı biliyorum.
- Paspas çekmenin ya.
- Yemek yapınca güzel bir şeyler ortaya çıkıyor ama paspas çekince ance ev eski normal haline dönüyor, insanın şevki kırılıyor.
- Paspas çekmenin ya.
Odaya arkadaş toplamak da sıkıntılı ama. Etüt odası yoksa kişi ders nerede çalışacak? Bir de mesela bizim odaya ilk yıl gelen gitmiyordu. Gecenin 2.5, 3'ü oluyordu. Uyuyacağım, sesten uyunmuyordu. Hele ki bir keresinde 8.30 gibi hastanede randevum var. Erken uyanacağım. Saat iki buçukta kızın biri odama saç düzleştiricisini alıp gelmişti Kyk'da dururken. Allah'tan her binada güvenlik görevlisi var. Kadını odaya çağırdım. Odama gelen kız anında gitti. Bir gidişi vardı ki görmen lazım idi. 😅
"Arkadaşlarını yurt odasına sokmana izin verilmeyebiliyor."kısmından dolayı öyle söyledim.
Yani sosyalleşmek için gerekli ama yani sürekli bir kişinin odasında pek olmuyor doğrusu. Benim odam mı? Onların odası mı? Anlamıyorum devamlı devamlı olunca. Yani bir gün bize gelsinler, bir gün ötekilerinin odasına giderler, belli bir saatten sonra odadaki diğer kişilerin uykusu olacak olduğunu düşünür ve gelmezler eyvallah ama farklı bir dezavantaj göremiyorum. Varsa söyleyin.
Yurt hayatı zor ya. Oda arkadaşın iyiyse sorun olmaz ama. Bir de özelde kalacaksan yurt sahibi de önemli. Odanda bir sorun bazıları yaptırmamak için bir sürü oyalayabiliyor. Odamdaki ışıkta sorun vardı. Ben bir yıl onlara ses etmedim. Masa lambası ile ders çalıştım. Ertesi seneye yapsınlar diyerek yıl sonu söyledim. Yapmışlar idi. Sonra ışık bir yandı bir yanmadı. En son hiç yanmaz oldu. Ben söyledim bir, iki kez. Beni takmadılar. Anneme söyledim. Kadını da ilk dediğinde takmadılar. İkinciye odama gelip yurt sahibi elektrikçi gibi sanki biraz baktı. Yapmaya çalıştı ama elektrikçi çağırmadı. En son yarı yıl tatiline gelirken "Anahtarını bırak, gelinceye kadar yaptırırız." dediler. 27 gün gelmedim. Baktım ki döndüğümde yine yaptırmamışlar.27 günde bir ışık yaptırılmaz mı, a dostlar?
Sonrasında annemi aradım. "Yine yaptırmamış bunlar." dedim. Babam yurt sahibinin eşinin numarasını istedi. Adam ardımdan "Işık yanıyor. O yalan söylüyor." demiş. Tabii, ben körüm zaten. Etraf aydınlık ve ben kör olduğum için karanlık. Tabii, tabii. 😅😂Bir de ardımdan "Masa lambası ile idare edebilir." demiş, yurt sahibi kadın. İdare etmek zorunda mıyım? Sözleşmede eklektik de var yazıyor. Ayrıca ışıksız oda mı olur? Lavabo ve banyoda var. Odanın içine ışık yok. Ha bir de bunlara ek "O, zaten yurtta kimseyle anlaşamıyor, sorunlu." demişler. Öyle bir durum da yoktu oysaki. Sonra yurdumu değiştirdin ve o yurtta bir ay durdum. Odada gram sorun yoktu. Sahipleri de iyiydi. Çalışanları daha iyiydi. Daha pahalı idi ama oda daha genişti ve her bakımdan diğer yurttan daha iyiydi. Ayrılmış olduğum yurdun kahvaltısı da mesela azdı. Yeni yurdumda kahvaltı çeşidi de fazlaydı. Eski yurdumda yemek ucu ucuna yetişiyordu. Yeni yurdumda doymazsan yine alabiliyordun. Yemek yetişiyordu.
Kyk'da da kaldım. Ben yarı özelde kaldım. Yurt iyiydi ama orada da oda arkadaşlarımla pek anlaşamadık. Onun için diyorum. "Oda arkadaşın, iyi olursa sorun olmaz."
Ev hayatını bilmiyorum.
Değiştirdim *
Sorun olduğunda *
Aile evinde kalmak daha iyi. Evet karışılıyor ediliyor falan. Ama ayrı eve çıktığında yemeği, bulaşığı, çamaşırı vs hep sen yapmak zorunda kalıyorsun. Ders mi çalışacaksın, ev işleriyle mi uğraşacaksın, evi dekore mi edeceksin?
Ayrı evde yapman gereken zibilyon tane şey oluyor. Bu yüzden ben aile evini seçerdim. Ama ayrı bir şehirdeysem de yurdu tercih ederim. Çünkü ayrı ev hem masraf hem de zaman ister. Yurttaysa ondan çok daha az bir meblağla kalınabilir. Hatta bazı üniversitelerin kendi yurdu oluyor, orayı da seçebilirdim ☾
İkisinin de insana farklı tecrübeler kazandıracağını düşünüyorum. Güvenlik ve maddi açıdan yurt daha sağlıklı olabilir. Okul\arkadaş ve derslere konsantre olup daha hızlı ulaşmak için galiba yurt derdim.
Cevap
22Cevap
Yurt diyenlerdenim. Evde sorumlulukların olacak istemsiz olarak. Ev arkadaşlarınla ne kadar iyi anlaşırsan anlaş bir süre sonra ev işleri vs ile ilgili en çok ben yaptım muhabbeti dönecek. Ayrıca ders programın ve sınav programın yeri geldiğinde yoğunlaşacak veya sosyal bir hayatın illaki olacak. Bunları da düzene oturtmak zorlaşacak. Yurtta odan temizlenir, yemeğin yapılır. En azından bir düzene dahil olmuş olursun. Sosyal hayatını da daha güzel kontrol edersin.
Her ikisini de deneyimlemiş biri olarak eve çıkmak derim. Hem ev idare etmek konusunda da hayata yeni başlayacaklar için ciddi deneyim kazandırıyor.
biraz şans işi bence. hangisinde arkadasın kötuyse o kotudur. ama bence yurt daha ıyı hafa daha rahat olur. evde çok problemler çıkabilir
Hiç yurtta kalmadım, ancak arkadaşlarımda bildiğim kadarıyla avantajları da dezavantajları da varmış. Ev rahattı.
Yurtta kalmak tabiki de. Evin bir sürü derdi oluyor.
Evde kalmis biriai olarak söylüyorum
Keske yurtta kalsaydim cok pismanim
ilk yıl yurtta kalınır. insanları tanırsın güzel arkadaşlıklar kurarsan ona göre 2. yıl çıkarsın
Eğer farklı bir şehirden geliyorsanız ilk sene mutlaka yurtta kalın diyorlar daha kolay çevre edinebilmek için ama benim tercihim tabii ki kendi evimin olması olur
ikisinide yaşadım... evde olanakların yapacakların daha fazla daha özgürsün ama yurt ayrı bişey ya o kısıtlamadan dolayı yapmak istediklerin kaçamak yaptığın kural dışı şeyler o kadar zevkliydi ki anlatılmaz yaşanır.. yurt diyorum abi.
Maliyetten dolayı yurt da kalmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle bayan arkadaşlar kesinlikle yurt tercih etmelidir. Çünkü güvenlik son derece önemlidir.
Kendi evin kadar rahat yer var mı çamaşırını bulaşığın yemeğin hepsi yapılıyor ayrı ev tutulduğunda millet birbirinin gözüne bakıyor kim ne yapcak die
Eğer ki maddi imkanın el veriyorsa ev'e çıkmak sana daha çok özgürlük sağlar.
once yurtta kalinir arkadas cevre edinilir sonra eve cikilir
Daha rahat ve kaliteli..
Üniversiteyi okumadım ben
Yurt daha güvenli diyebilirim.
Yurt daha zevkli bence
Evin daha rahat olduğunu düşünüyorum
Ben eve çıkmıştım ev daha iyi bana göre.
ya kafadaki niyet belli zaten, Eve çık adamlarla rahat rahat zikişirsin
İkisini de deneyimlemek gerek. Ben öyle yaptım.
Ben evde kaldım 3 sınıfta bıraktım 😁
Knk güzel bi kiz bulup onunla eve çikmak
Eve çıkmak.
Eve çıkmak
Eve çıkmak
Eve çıkmak daha iyıdır yurtta hep kısıtlısın
Bence de ev iyidir
B şıkkı
Eve çıkmak
Eve çıkmak tabi ki.
Bence en iyisi ev
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?