Senin yaşadığın durumun aynısını yaşadım zamanında özgüvensizliğim sınavı boş bırakıp 1 yıl üniversiteye gitmememi sağladı ancak gitmeni öneririm ben olacaksa yine olur hayat bu korkup kaçarsak çok uzun yaşamayız zaten ayrıca üniversitede insanlar biraz daha olgun olur ayrıca herkes farklı görünüme sahip yani pek dert etme seni kimse eleştirmez aksine genelde üniversitede daha çok değişir insan benim 21 yaşında üniversiteye daha yeni başlayan asosyal bir arkadaşım vardı şimdi kızı gezmelerden getiremiyoruz :D
21 Yorumla- +1 yıl
😂😂
En İyi Cevaplar
+1 yılSeninle aynı problemleri yaşayan bir arkadaşın olarak söylemeliyim ki: bu sorun evde kaldıkça çok daha kötü oluyor. Ben de korona zamanı hep evde kalmaktan sürekli düşünerek, öz güvenimi zedeleyerek harcamıştım vaktimi. Sonra dershaneye gitmem gerekti ve aynı senin gibi gitmemek için çabaladım. Sonuç olarak gittim. Erkeklerle konuşamıyordum. Kızlarla da birkaç hafta sonra zar zor konuşmaya başlamıştım. Sene sonunda çok daha iyiydim. Neyse... Üniversiteye geçince de kendimi çok zorladım. Herkesle konuşmak için, özellikle erkeklerle konuşmak bana zulüm gibiydi. Şimdi en yakın 3 arkadaşım da erkek. Kendimi zorladım, tüm sınıfla arkadaş oldum. Herkesle takıldım. Şu an 20 kişiyle de arkadaşım ve üstüne gittikçe azalıyor, bunu keşfettim.
43 Yorumla- +1 yıl
tedirgin olman çok normal sosyal anksiyete zaten bu anlama geliyo kalabalıktan kaçıp konfor alanına sığınmak istiyosun ama bunu sürekli evinden çıkmayarak yenemezsin üniversite kazanmana çok sevindim bu sene çok güzel arkadaşlıklar edinip bir sürü yeni tecrübe sahibi olucaksın buna eminim. kendini sevme konusunda da sosyalleştikçe o tedirginlik de azalıyor kimse senin yüzünü yamuk görmüyor eminim. o arkadasın seni düsürmek için söylemis ve başarmıs bana da söylenmisti zamanında ama sosyalleştikçe çok fazla iltifat da alıcaksın bi antiiltifat seni bu kadar yıkmamalı sendeki güzelliği gören bir sürü insan çıkıcak karsına💕
- +1 yıl
o drhane döneminde de burnumu sevmediğim için maskemi bi kez olsun çıkartmamıstım suyu bile çaktırmadan içiyodum ama şu an kendimi oldugum gibi seviyorum arada tabi kötü düsünceler geliyo ama normal, bu arada kimse beni sevmez diye düsünürdüm hep bikaç kisiyle de date e çıktım ve kriterlerimin bile üstünde insanlardı. atlatmaya çalışıyprum hala uöarım sen de çabalarsın💕💕💕
Soran+1 yılÇok çok teşekkür ederim inanılmaz iyi geldi bu anlattıkların umarım her şey çok güzel olur ikimiz içinde.. 💖💖
Utandığın özgüveninş düşüren toplum bu mu gerçekten 1 yıl daha sınav stresi tercih stresi yerleşememe ihtimalin var seneye yığılma olacak aynı puanı alsan bile sıralamada geriye atacak bütün bunları bu insanlardan çekinip mi çekeceksin allah aşkına gördüğüm en cahil toplum biziz zaten salla gitsin git üniversitene yoksa çok pişman olursun üniversiteye gidersende tavsiyelerim şunlar çok suspus olma özelini anlatma oradaki biri hakkında da konuşma çok samimi olma fazla çekincen olma karşındakide insan herkesin zayıf yönleri var dünya tek bir kişinin etrafında değil insanlar eve döndüklerinde senin varlığını bile unutuyor o yüzden çok takma kafaya
20 Yorumla
+1 yılÖzgüveninizi artırmak için atabileceğiniz adımlar var. Üniversiteye gitmek ya da çalışmak gibi kararlar özgüveninizi etkileyebilir, ancak her iki durumda da kendinizi geliştirme fırsatları bulabilirsiniz. Eğer üniversiteye gitmek Aydın'ı kazandığınız bir fırsat ise, bu size daha geniş bir bakış açısı sunabilir. Aynı zamanda iş hayatında da deneyim kazanarak özgüveninizi artırabilirsiniz. Rinoplasti gibi bir seçenek düşünüyorsanız, bu kişisel bir tercih olacaktır, ancak özgüveni sadece fiziksel görünümle değil, içsel kabul ve değerlendirmeyle de geliştirebilirsiniz. Bir uzmanla konuşarak daha iyi bir yol haritası oluşturabilirsiniz.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Her şeyden önce senin geleceğin önemli olan. Başka insanları fazla önemseme kimse kimseyi dış görünüşüyle yargılamıyor yargılayamaz da hakları yok çünkü. Sen kendini sevmezsen kimin seni seveceğini düşünüyorsun? Kendini her şeyden herkesden çok ama çok sev özgüvenini hep yüksek tut. her insandan bi tane var senden de şu hayatta sadece bi tanecik var başka da yokk yani senden bir tane daha yokkkk🤍😊
41 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler desteginiz için💕
+1 yılKesinlikle gitmelisin başkalarının her söylediği senin gardını düşürürse hayat boyu başarılı olamazsın kendini sev temiz özenli ol görüntü hiç önemli değil inanki ben kız yurdunda yönetici olarak çalışıyordum ve kızlar sürekli yanıma gelirdi gayette hepsi cıvıl cıvıldılar içlerinde albenisi olmayan bir kız vardı ortamlarında en çok o ilgi odağı olurdu komik eğlenceli bir kızdı halada değişmedi benim burada anlatmak istediğim insanlar konuşur her şey söyler doğruda söyler yanlışta söyler eğer bukadar elalem ne dere takilirsan okuluna basarina mutluluğuna odaklanamazsın kazandığın okul çok güzel mutlaka gitmelisin her sabah aynaya baktığında nekadar gencim güzelim ve çok saglikliyim dersen bir süre sonra böyle hissedeceksin sevgiler..
10 Yorumla
+1 yılMerhabalar,
Bizim üniversitede sizin gibi bir kişi vardı. Utanmanıza hiç gerek yok. İnsanlar baksa bile emin olun ki hiçbir şey düşünmüyorlar. Rahatsız olsanız bile bakışlardan bunu unutmayın. Ki hep aynı yerlere gittikçe artık dikkat bile çekmeyeceksiniz. Kendinize güveniniz olsun insanların size kötü gözle bakacak veya bir şey diyecekleri yok. Mutlulukla gidin istediğiniz bölümde mutlulukla okuyun. 🙂22 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yorumunuz için💕💕
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılMinik kuş diyelim ki bu sene gitmedin seneye bıraktın Seneye aynı sorunların yine devam edecek bir sonraki seneye bıraktım yine devam edecek yani Kaçarak bir yere varamazsın O yüzden bu sene üniversiteye git ve orada da bir iş bulup çalışmaya devam et biraz oku biraz iş derken Eninde sonunda kabuğunu kıracaksın
11 Yorumla
Soran+1 yıl💕💕
Bak canim her kesin kusuru vardir. Sana ay öylesin yok şöylesin diyenlere kulak asma de ki onlara ben böyleyim ve kendimi böyle seviyorum. Kendini sev diş görünüş hiç birseydir. Allahq şükür elin tutuyor gözun görüyor. Bide o kadar exiyet çekmişsin kendini düşün ve verdigin onca yemeyi. Zayik etme kendine. Başini dik tut ve git kazandigin üniversitede oku. Unutma ne olursa olsun her zaman senin yaninda sen olacaksin 🙂
20 Yorumla
+1 yılBunun için bir yerden başlaman gerekiyor evamlı olarak ben özgüvensizim ben bunu yapamam ben bunu edemem diyerek hareket edersen evet belli bir zaman sonra hiçbir şey yapmamaya ve asosyal olmaya başlarsın bir yerden başladıkça ve insanlarla iletişim kurmaya devam ettikçe bunun böyle olmadığını sen de göreceksin.
Ama öncelikle kendine bu şansı tanıman gerekiyor20 YorumlaKadınların memeleride asimetriktir. Hani şansına diyelim ama emin ol biraz girişken olduktan sonra çekinilecek bri durum olmadığını göreceksin.
Ayrıca maalesef seninle dalga geçecek beyni olmayan insansılarla karşılaşacaksın ama maalesef bunlar dünyanın heryerinde yaşayabilen bir tür.
10 Yorumla
+1 yılüniversiteye gittiğinde yükselir bende çok çekingen birisiydim arkadaşlık kurmakta çok zorlanırdım milletin benim yanıma gelip konuşmasını beklerdim şu an ise okulda yanımdan kim geçse sohbet etmeye çalışıyorum halini hatrını soracak dereceye geldim 🤣
11 Yorumla- +1 yıl
Reis biliyorsun sen bu işi 😄
Üniversite ortamı çok çeşitli insanla iletişim kurabileceğin bir yer bence kesinlikle gitmelisin. İş yerindeki den farklı olarak orada kurduğun iletişimleri hayatına daha büyük etki edecektir. Bende özgüvenli çok düşük birisiydim ama üniversite de bu durumu çok aştım şu an tanıdığım en özgüvenli insanım. Çok fazla kırılcaksın yaşadığın şeyler bazen seni iyice dibe batıracak gibi düşüneceksin ama en dipten çok daha yükseğe çıkarsın. En önemlisi üniversite ortamında edindiğin arkadaşlar da her zaman arkadaşın olmayacak.
10 Yorumlaİstanbul aydın dimi bu arada üni kanja mutlaka gel baya iyi bence 2. sınıfa geçicem bi aksilik olmazsa gkgkgkg bu arada derdini de skiyim güzelim hayatta kodumun burnuna mı taktın kariyerini geleceğini satıp cidden biraz düşün anlarsın
14 Yorumla
Soran+1 yılYok yok aydın adnan menderes
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumun icin💕💕
+1 yılKendinde eksik olan şeyleri not edin. Sonra eksik olan ne varsa nasıl düzelir diye hesap yap. Ben öyle yapıyorum. Eskisi gibi pek sorun kalmıyor. Güzellik konusuna diyecek pek birseyim yok. Fakat dikkat et kampüs ortamında çapkın erkeklere meze olma. Arkadaslarimdan biliyorum belki de yüzden fazla kız atmışlardı eve 3 erkek olarak 4 sene de. Hesabini iyi yap
10 YorumlaEmin ol üniversiteye sadece 10 kişi gidiyor da onların içinde de sen varsın herkesle ilgi odağı falan değil oraya senin gibi bir sürü insan gidiyor sınıfında büyük ihtimalle 60-70 kişi oluyor Herkes kendi dalgasında ilk başta tanıştığın kişiler zaten sonradan en yakın arkadaşların alıyor sınıfta çok gruplaşmalar oluyor bölünmeler oluyor kimse tip odaklı olmuyor daha çok yani o yüzden hiç sıkıntı etmene gerek yok
10 Yorumla
+1 yılBu olayın aslında senin nasıl göründüğünle bi ilgisi yok. Bazı tanıdıkların yüzünden bu haldesin. Emin ol kaliteli insanlarla tanıştığında kusurların aklına bile gelmeyecek. Aynı sorun bende de vardı. Sana bi tavsiyem ucube insanları hayatından çıkar!
24 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir psikolojide olduğunu çok iyi anlıyorum. öpücük et herşeyi yaz bölümü gir üniversiteye belki sınava tekrar çalışacak psikolojin bile olmayacak
- +1 yıl
S₺kt! r * olacak o öpücük olarak yazmış uygulama
Soran+1 yılBüyük ihtimalle öyle yapacağım bu şekilde hicbir yere varamam farkındayım çok zor onu da biliyorum fakat bir şekilde asacagım ya bu durumu
- +1 yıl
Evet kesinlikle aynı şeyleri yaparak farklı sonuçları bekleyemezsin! Gideceğin farklı yer başka bir kapı demektir !
+1 yılTövbe yarabbim tövbe 🤲 kızım bari sen yapma yeminle çok pişman olursun bırak onlar öyle desinler sanki onlar çok kusursuz okumaya devam et kazanına değdiğini görürsün..
Bu arada bu sana güç katması gerekirken pes mi ediyorsun yapma...
Hem sen aynanın karşısına geçinceye kadar burnunu görmüyorsun bile unut gitsin sen her halinle çok güzelsin 😊😊22 Yorumla
Soran+1 yıl🙌💖
- +1 yıl
Kimin kusuru yokki insan kusuru ile daha güzeldir 😊
+1 yılGit bence üniversiteye. Öz güvenin düzelir, maddiyat olarak bir şey diyemem ama her şey yoluna girer umarım.
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım. 🙌
Olabildiğince sosyalles, sorunlar yalnız kaldiklca daha çok artar. Dikkatini başka şeylere ver, zamanla düzelir. Ayrıca burnunun yamuk olması güzel olmana sebep değil. Fiziksel kusuru olan bir sürü güzel ünlü var.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGit kesinlikle ben de çok özgüvensizdim üniversite sayesinde aştım bu durumu. Öyle şeyleri kafana takma ne kadar kaba bir insanmış o arkadaşın. Bence o karaktersizliğini ameliyat ettirsin. Benim burnum büyük ama asla kafama takmam Allahın gücüne gider.
30 Yorumla
+1 yılYaşayıp gör bence üniversite insanın düşüncesini ve hayatını çok değiştiriyor kendinle barışmalısın bunun için neroplastiğe değil pskologa gitmeni tavsiye ederim ama tabiki ben böyle mutlu olucam dersen üniversiteye git zaten ilk bir yılda tabıltığın kimseyle kalan 3 yıl bida görüşmüyorsun bir yıl hem okur hem para birktirirsin 2. Yıl fındık gibi bi burunla girş yaparsın hatta git bi yıl sadece çalış yıl atlat aydında kazandığın parayla estetik ol sonra sıfırdan üniversiteye başla
20 Yorumla
+1 yılÖzgüvenin düşük diye adım atmaktan korkma başarırsan zafarin başaramazsan tecrüben olur en azından içinde kalmaz denedim dersin 🤷
30 Yorumla
+1 yılGit üniversiteye yık ortalığı aşkım ben sana güveniyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarımmm🥺💕💕
+1 yılüniversiteye net git seneye daha fazla kişi girer sıralaman geri atabilir. Şu an çalışıyomuşsun zaten biriktir ordan paranı. Yazları ve sömestr’da da çalışırsan gayet rahat olursun rinoplastiyi
10 YorumlaArkadaşın sana öyle davranıyorsa o senin arkadaşın değil bir , iki sen nie özgüvenin dusuki bende çalıştım markete öyle dusuncene insanlarla muhabet içerisine gir onlar genelde fiyatlardan şikayet ederler zaten onlara konuş topluma karış evde nasılsan öyle işte öyle ol dışardaki insanlarında senden farkli bir hayatı yok canım hepmiz etten kemikten insanız birde sinav içinde kütüphaneye gidebilirsin motive eder seni başkaları calisiyorken görünce sende motive olursun
10 Yorumla
+1 yılkazandığın üniversiteye gitmek istiyorsan gitmelisin. okurken de part-time iş bakarsın, vaktin kaybolmamış olur. hepimizin kusurları var kimse 4/4 değil zaten üniversiteye gittiğinde her anlamda o kadar farklı tiple karşılacaksın ki aklına bile geleceğini sanmıyorum bu durumun.
10 YorumlaTabiki git. Görünüşünle bu olayın hiçbir alakası yok. Eğitiminden kalma. Gitmezsen gelecek yıl puanında düşer.
Meslek sahibi olunca nasıl olsa ameliyatını olursun10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı. Sizi farklı yapan fiziksel özelliklerinizi niye değiştiriyorsunuz ki. Bi model var herkes aynısı olmaya çalışıyor estetik yargılarını ona göre belirliyor. Saçmalık. Üniversiteye git.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılAksine. Şimdi kendini geri çekip üniversiteye gitmezsen ileride bunun zorluğunu daha çok çekersin. Üniversite ortamı başta zor olabilir ama özgüvenini yükseltir
10 Yorumla
+1 yılEkonomik durumunu bilmiyorum ama üniversiteyi başka şehirde okumak sana özgüven getirir tabi bazı sıkıntılar olacak başta ama kendini kırmsk istiyorsan bu önemli ams ekonomik durumun varsa yoksa maddi sikıntı çekmen ailenden uzak senin için daha zor olur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGit orada adam ederler seni univeristeye gitmezsen kendini gelistiremezsin iyi bir yere git hayati ogretirler her seyi ogretirler adama orada yetisirsin hayata hazirlar kisilik problemlerini vs giderir ama kafana vura vura yapar bunu
20 YorumlaBence gidebiliyorsan bu sene git, insanlarla aşırı muhattap olmayabilirsin ilk yıl ama anlaşırsın ve mutlaka kendi kafanda birilerini bulursun.
20 YorumlaNe kadar çok ortama girersen özgüvenin o kadar çok yükselir kendimden biliyorum okulun bana kattığı özgüven gerçekten çok yüksek
.20 Yorumla
+1 yılBölümünü isteyerek kazandıysan mutlaka git. Kendini geliştir boş ver görünüşü etrafında seni gerçekten sevenler dışında zaten bir süre sonra kimse kalmıyor. kimseyi takma kafana. Sen geleceğini kurtar.
10 YorumlaÖnemli olan bakımlı olman. Ünüversiteye git. Hayallerini erteleme. Varsın birileri ne düşünürse düşünsün. Hayat senin hayatın. Beden senin bedenin...
10 Yorumla
+1 yılBu yüzden uni ye mi gitmiyceksin sacmalama acilirsin
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle gitmelisin yerinde olmak isteyen binlerce insan var hem gittiğinde özgüvenin tam yerine oturmuş olacak inan bana ❣️
21 Yorumla
Soran+1 yılUmarım ♥
ozguvenini yukseltmeye calismazsan bu ozguvensizlikle hicbir sey yapamazsin
20 Yorumla
+1 yılBence git, yeni ortamlar, arkadaslar, yerler belki sana iyi gelir. Zorluklar da olabilir ama başa çıkabileceğine inan 💗
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, umarım💖
+1 yılKusurlarınla barışmaya çalış, insanlar sana baksa bile çok fazla umursa, sonuçta kimse kusursuz değildir. Sen bu durumu takıntı yaptığın sürece insanlar seni oradan vurmaya çalışacaktır.
10 Yorumla
+1 yılBu kadar takma görünüşünü okuldakiler ne diyecek sanki
10 Yorumla
+1 yılBence git o kadar kazanmışsin hem ozguveninin üzerine git
10 Yorumla
+1 yılÖz güvenin çok düşük olabilir fakat oraya gidince zaten alışıyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç kimsenin mükemmel olmadığını unutma insanlar çevresindeki herkesi eleştirir bunu kafana takip kendini yıpratma hem üniversitede kazanmışsın bazı kişilere nasip olmuyor. Senin sorun ettiğin şey geçici bir durum ameliyatla geçer ama geleceğin öyle değil. Özgüvenini artırmak insanlarla konuş çekinme.
10 YorumlaBenimde burnum yamuk dikkatli bakınca belli oluyo umrumda da değil açıkcası sıkıntı etme kendine
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılGitmelisin emin ol sana tek eğitimle ilgili değil hayatla ilgilide çok şey katacak
10 Yorumla İlk gun herkes senin gibi olduğu için normal bunlar. İlk haftadan çevre edinmeye başlıyorsun. Ben İlk yılımı 4 arkadaşla bitirdim yaz okulunda 3kisiyle daha tanıştım. Yavaş yavaş olan şeyler bunlar.
21 Yorumla- +1 yıl
Şimdi kaç arkadaşın var
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim yüzüm de asimetrik. Estetik için param olsa bile yaptırmam. Çünkü ben buyum, ve kimse için değişmem. Kazandiysan gitmelisin.
20 Yorumla
+1 yılözgüvenini toparlaman gerek yamuk burun vb boş ver ders başarısı önemli nolcak olm hocanın biri gelip: OLM BU NE LAN HAAHAHAHA falan mı dicek :D? bak en iyi örnek benimde burnum büyük mesela :D kimse "gordon burnunda çok büyükmüş yaaaaww" falan demedi sende ipleme yani dikkatini çekmiş demiş bu kadar :D sadece derslerine odaklan
00 YorumlaKazandiysan gitmelisin
Özgüveni yükseltmek için çabalaman gerekiyor
Sende değerlisin
10 Yorumla
+1 yılSakin gitmeme gibi bir hata yapma yeminle ileride kendine çok kızarsın herkes üni mezunu olur sen sazan gibi gezersin zaten özgüven olmaması ekşi kendine bir eksi daha koymuş olursun uniye tipe göre secmiyolar
10 YorumlaÖzgüvenin temel kaynağı insanların senin yaptığın şeyleri unutacak olmasıdır. Yani ne yaparsan yap ne kadar rezil olursan ol insanlar bunu unutacak knk.. ben bunu bildiğimden özgüvenliyim. Sende bil bunu , unutma. Bilgi Güçtür.
10 Yorumlaİyi bi bölümse git lütfen. Ayrıca burnun yamuk olanilir eminim çok güzelsin. Bu seni çok rahatsız ediyorsa estetik olabilirsin. Sosyalleşmek sana iyi gelecek
20 Yorumla
+1 yılÜniversitene gitmelisin bence.
Ama ilk önce özgüvenini yükseltmek lazım.
Özgüvenini yükseltmelisin.00 YorumlaZaten bu yüzden bile gidebilirsin üniversiteden sonra sen bile kendini tanımayacaksin emin olabilirsin
30 Yorumla
+1 yılÜniversite başlı başına özgüven kişilik ve karakter getirir doğru kullanırsanız
10 YorumlaÖnemli olan sen ne istiyorsun insanların ne düşünüyor diye düşünme sen aynaya baktığında nasıl mutlu oluyorsan ona göre karar ver pamuk şeker ☺️
21 Yorumla
+1 yılÖyle saçmalık mi olur git tabi önce okulunu oku eğer çok olmak istersen ameliystinida okul bitince olursun neden zamanından çalıyorsun
20 Yorumlaherkes dunya guzeli sanki onlara aldırma sen oldugun icin güzelsin egitim hayatın daha oonemli emin ol eminim ki cok guzelsin
20 Yorumla
+1 yılüniversite insanı değiştiriyor zamanla toparlar özgüvenin yerine gelir
00 Yorumla
+1 yılBendede yok ama gitmeden yükselemez
12 Yorumla
Soran+1 yılUmarım ikimiz içinde çok güzel olur her sey.. 💕
- +1 yıl
İnşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılGit tabiki, üniversite orası podyum değil, mesleğini edinip para kazanmaya başlayınca istediğini yaparsın
10 YorumlaO kadar çalış et zorlukla uğraş acaba kazanırmıyım acaba gelir mi diye onca düşün onca dert zor koşullar ve kazanmışsın neden gitmeyecek ki
10 Yorumla- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat