Önlisans anestezi okuyordum ücretli , bir çok ders bıraktım o yüzden dönemim uzadı aileme de mezun oldum diye yalan söyledim. Parayı bulamazdım o yüzden kaydımı sildirdim , 2 yıl verilen para zoruma gidiyor sadece onu da işe girip aileme bi an önce ödeyeceğim. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız sildirir miydiniz devam mı ederdiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kardeşim benle aynı derdi paylaşıyor sunn. Ama benimki biraz daha ağır. Bunları düzeltmenin yolları var. Biraz yorar seni ama işleri yoluna koyabilirsin. Eğer istersen bu konuda dertlesebiliriz
012 Yorumla
Soran+1 yılSenin derdin ne
Soran+1 yılTabiki dertleşelim
- +1 yıl
Ben de okulu bitirdim dedim. Ama mezun değilim okuldan da kaydımi sildiler. Sorun sadece aile değil beni çekemeyen amcamin çocukları zamanında serserilik yaparken ben okula gitmiştim. Şimdi ise benim sırrımi araştırıp millete akrabaya yatıyorlar. Uğraşıyorlar yani benimle. Ailemindolduriyorlar vs
Soran+1 yılArana mesafe koy gitsin ailende koysa iyi olur , sen vermedikçe kimse bulamaz sonuçta sırrını
Soran+1 yılNasıl para değil
Soran+1 yılBal gibi de para işte tamamlayamam parayı o yüzden gitmiyorum
Soran+1 yılşu an açıktan iki bölüm okuyorum zaten
Soran+1 yılNe sinir tiplermiş ya
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevam ederdim yılmak yok bende anestezi mezunuyum bizde zor zamanlardan geçtik fakat pes etmedim şu an işime gücüme bakıyorum sakın bırakma pişman olursun
03 Yorumla
Soran+1 yılÜcretli okul fazla ders var
Cevap sahibi+1 yılAilen senin başaracağına inandığı için o okula o bölüme gitmene izin verdi şimdi okulu bıraktığını duysalar daha çok pişman olacaklar ben öğrenciyken yeri geliyor yemek parası dahi bulamıyordum ona rağmen inancımı yitirmedim kredi çektim çalıştım okudum derken şu an yurt dışında özel bir hastanede görev yapıyorum okulu bıraktığında ne yapacaksın gidip markette mi çalışacaksın ömür boyu yapılacak işmi sence duygularınla hareket ediyorsun hata yapıyorsun mantığınla hareket et kendine olan inancınıda sakın yitirme
Soran+1 yılAnlatamıyorum galiba , 50 bini öyle kolay bulamam markette çalışacağımu kim söyledi sana?
şu an açıktan 2 bölüm okuyorum zaten kpss çalışıyprum merak etme
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
14Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sizin ne istediğiniz daha önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim durumum senden de kötü hersey böyle başladı ailem üniversiteye özele gönderdi hemde Kıbrısa 4 yıllık bir bölümdü mezun oldum sanıyorlar. Eve gidip ailemi de göremiyorum çünkü 4 yıl boyunca bana boşuna para ödediler diye kabul etmezler beni hadi ettiler diyelim. Sürekli başıma kalkarlar. Bende memleketime gidemiyorum hiç ve çalışıyorum sürekli para biriktirmeye çalışıyorum okulu tekrar başlamam çünkü okumak için kapasitem yok boşuna gönderdiniz diyemiycehime göre ömür hoyu ailemi göremicem
11 Yorumla
Soran+1 yılMezun mu olamadın yılın dolmadan mı bıraktın
Çok kötü olmuş ya cidden çok üzüldüm ama dönmelisin gerçeği söyleme yeter
- Eğitim & Kariyer konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılO an ki duruma şartlara göre mantığa uygun en doğru şeyi seçerdim. Para kazanabiliyorsam okul masraflarını karşılayacak kadar. Bölümde iyi kötü verdiğim dersler vardır. Daha kolay mezun olurum diye düşünürdüm ama istediğim bölüm o değilse baska bir bölüme geçmenin yollarını arardım. İki seçeneğin getiri ve götürülerine bakar ona göre bir yol haritası çıkarırdım kısacası ☺️
19 Yorumla
Soran+1 yılYa çalışıp olacak iş değil ki 50 60 bin lazım bana ve iki yıllık bölüm bu zaten açıktan 2 üni daha okuyorum. Hadi yine denedim diyelim o parayı kazanıcam diye yine dersten kalıcam bence değmez o yüzden bu karara vardım
- +1 yıl
Ben senin için dememiştim zaten kendim olsam ne yapardım diye cevap verdim. Okul fiyatlarını özel mi devlet mi bilmediğim için genel cevapladım. Muhtemelen zaten artı ve eksileri baktığımda aynı şeyi yapardım.
Soran+1 yılOh be aynısını yaparım demene aşırı sevindim anlatamam
- +1 yıl
Niye 🤣
Soran+1 yılHerkes yanlış yapmışsın diyor , sanki aynı durumda olsalar devam edebilecekler senin harbi demene sevindim o yüzden
- +1 yıl
Ben mantık insanıyım mantıklı olan neyse onu yaparım. Ailemin maddi durumu iyiyse onlarla konuşurdum ama iyi değilse de onlara bu yükü nasıl yükleyeyim
Soran+1 yılAynısını düşündüm , çoğu insan anlamıyo bunu
- +1 yıl
Empati kurabilmek ve olaya mantıkla yaklaşabilmek önemli
Soran+1 yılAynen
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıldevam et abicim
ailen senden para istese bir markete bakkala sokar calis derdi genclik hatalar olur yanlislar olur durust bir sekilde ailen ile konus ve devam et010 Yorumla
Soran+1 yılAbicim çok geç artık , şu an açıktan 2 tane ünivetsite okuyorum her türlü okuyorum zaten
- +1 yıl
hic birsey icin gec degil :) emin ol dogru insana kaybettirmez
Soran+1 yılVakıf üniversitesi en az bi 50 bin lazım şu an bana ödeyemem onu da aileme de öezun oldum dedim bile hadi olmadım desem bu kadar dersi nasıl bıraktın diyecekldf
- +1 yıl
peki :) ben yerinde olsam soylerdim bu kesin ki okul yillarinda basima gelmeyen kalmadi cok laf yedim cok kizardi soylenirdi babam :) genede hep dogruyu soyledim.
bol sans
Soran+1 yılÇok ders bıraktım söylemeye hiç
Gerek yok 2 yıllık bi üniversite zaten.
Çok para tutuyor ben de biliyorum söylemeyi de bin pişman ederler söylediğime- +1 yıl
:))) nasilsa fikrin degismeyecek vicdanini mi rahatlatmaya calisiyorsun
Soran+1 yılÇalışmıyorum , olanı söylüyprum sana. Söylediğimi anlayan kapasitedeki insanlar cidden azmış onu farkettim. Vakıf üniversitesinde çok ders bıraktım çok para tutuyor diyorum gelmiş bana vicdanı nı mı rahatlatmaya çalışıyorsun diyorsun , aileme desem ne değişecek aq onlar da ödeyemez artık. Atanamayacağım bi bölüm için ailemle strese tartışmaya giremem şahsen.
Soran+1 yılDediğim gibi şu an 2 bölüm okuyorum zaten vicdan kasacak bi durum yok ortada hayatım o bölüme bağlı değil.
- +1 yıl
:))))) evet evet ben anlamamisim soyledigini anlayan ve kapasiteli insanlar anlamis :)
senide zorla anestezi bolumunu vakif unv oku diye yazdirdilar :)
zaten 2 bolumde okuyorsun
afferin :)))
ailen bilse ne olucak :)
harika karar almissin tebrikler
bol sans :)
Soran+1 yılEvet zorla yazdırdılar
Aynen bölüm de var zaten boşta da değilim
Bilmeyecek işte
Bir sürü ders bıraktığımı bilse ne olacak peki
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ben olsaydım olası her tepkiye, cezaya rağmen aileme durumu anlatırdım. Bu yük başka türlü kalkmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılYük derken Allah aşkına 2 yıllık üniversite. şu an zaten 2 tane daha açıktan üni okuyorum ve çalışıp aileme de birikim yapıyorum içim rahat o yüzden çok bi yük yok üzerimde
+1 yıldevam ederdim o kadar para vermişsin yani bitir öyle çalış
05 Yorumla
Soran+1 yılDevam etmem için 50 60 bin para gerekiyor onu da karşılayamam. Vakıf ünilerine aşırı zam geldi karşılanacak durumda değil artık
- +1 yıl
o zaman çalış okul için bu kadar para verilmez
Soran+1 yılAynenn zaten açıktan 2 bölüm daha okuyorum en mantıklısı çalışmak
- +1 yıl
evet ya paraya değmez 50 bin ne yapıyor bu okul birde b*ktan bölüm yani
Soran+1 yılEvet ataması bile yok zaman israfı
Bırakma. sebebin nedir hayret bir şey aile para derdindemi onları oku diye çabalıyordur muhtemelen
05 Yorumla
Soran+1 yılDönemim uzadı aileme de öezun oluyorum dedim çoktan şimdi en az 50 60 bin lazım diyemem aileme
Soran+1 yılProblemlerim vardı psikiyatrik ilaçlar falan kullanıyordum ilaçların yan etkisiyle baya bi boşvermişlik vardı üzerimde 1,5 dönem boyunca hiç umursamadım dersleri sonra dedim ben napıyorum diye ama iş işten geçti
Gizli Üye(18-24)+1 yılHahaha ben de bu şekilde yaptım. Kendi tasarım yetenegimle sadece anneme göstermek icin diploma yapmıştım inanmıştı annem de yazik kadıncağıza hala oğlu mezun biliyor :)
013 Yorumla
Soran+1 yılYaaaa ciddi misin nasıl yaptın diplomayı
Soran+1 yılNe okudun bir de
Cevap sahibi+1 yılBu arada buradan yetkililere sesleniyorum sadece annem için kullandım bunu :) işletme okuyordum sonra sıkıldım dersler vs zorluyordu ben de sonlara doğru bıraktım sonra zaten son olduğu için bir tane diploma tasarladım ama bizim okulun diplomasından yararlanarak :) sonra inandı işte annem sonra herkese falan söyledi şu an ben bile inanıyorum mezun olduguma :) :)
Soran+1 yılLisans mıydı seninki
Soran+1 yılŞu an ne yapıyorsun peki
Cevap sahibi+1 yılYok ya önlisans. şu an reklamcılık ile uğraşıyorum kendi isimde yukselmeye çalışıyorum
Soran+1 yılEn iyisi ya
Soran+1 yılYa bi de bi şey soracağım unutmadan
Cevap sahibi+1 yılDinliyorum
Soran+1 yılKayıt sildirince aileye mesaj falan gidiyor mu bilgilendirme falan
Cevap sahibi+1 yılGitmez. Zaten kayıtta ailenin numarasını vermiyorsun ki
Soran+1 yılÖdeme için babamın numarası falan kayıtlı o yüzden
Cevap sahibi+1 yılVallahi bana mesaj gelmedi mail gelmisti
+1 yılherkes okucak diye bir şey yok. Hayat senin belki başka meslekte başarılı olucaksın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynenn
+1 yılBen olsam devam edebilirdim ya da dondururdum
03 Yorumla
Soran+1 yılDevam edebilmek için para yok işte dondurmak için de o parayı ödemen lazım
- +1 yıl
Bunu bilmiyordum umarım her şey gönlünce olur
Soran+1 yılUmarım
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen hayal kırıklığına ugricam vatan haini seni :))
04 Yorumla
Soran+1 yılHaberleri olmayacak şu an açıktan 2 tana daha üniversite okuyorum , çalışıp da aileme birikim yapıyorum yaptığım hatayı telafi ediyorum merak etme
Cevap sahibi+1 yılAlla halla güzel zamanin varken yapmiyon sevgili dostlarım kankalarinla iyi vakit geçirmek güzel oluyor tabiki. brz ailen karşı sorumluluklarını bilmen gerek dimi. onlar parayı ne şekil kazandigimi söylememe gerek yok.
Soran+1 yılSöylemene hiç lüzum yok senden daha iyi biliyorum. Gezip tozucam diye de kalmadım derslerden başka sorunlarım vardı
Cevap sahibi+1 yılSorunların neydi?
Ailenden neddn istemedin?
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok para karşılayamazlar
+1 yılN3den devlete geçiş yapmadin
024 Yorumla
Soran+1 yılPuanım yetmiyordu okuduğum şehirde devlette de uoktu o bölüm ailem şehir dışına göndermezdi
- +1 yıl
İyide neden gondermiyorlar
Soran+1 yılŞehir dışına gitmeyim diye vakıfa gönderdiler o derece istemiyprlar gitmemi , etraf kötüymüş zaman kötüymüş
- +1 yıl
İyide okulda sevgili yapmadin mi hic
Soran+1 yılYaptım da ne alaka
- +1 yıl
Demekki sehir Dışı ile alakası yokmuş olayın
- +1 yıl
Etraf kötü dedikleri sevgilin olmasın dmeek
Soran+1 yılİşte onu gel de bizimkilere anlat gözlerinin önünde oluyorum ya güya
Soran+1 yılAynen bu üni de hep it kopuk ne anladılar anlamıyorum
Soran+1 yılBaşka şehire gitsem düzgün okuyacaktım belki böyle olmayacaktınaq
- +1 yıl
Aynen sacma biton para bayilmislar sana değil tepkim aile ne nekadar sıkarsan okadar kaçar bunu neden anlamiyorlar
- +1 yıl
Yok sende okumicaktin da en azından hayatını yasicaktin okulu ne yqpicaz
- +1 yıl
Onu halletmek lazım bence doğruyu soyle
Soran+1 yılAynenn isteksiz isteksiz gidiyordum başından beri patladı işte boşuna gitti her şey
Soran+1 yılSöyleyemem
- +1 yıl
İyide para bulman lazım ama okula nasıl gidiceksin ailen salmiyor okula gidiyorum diyede çıkamazsın senin işin çok karisik
Soran+1 yılParayı bulamam işte bırakıcam okulu sevmediğim bi bölüm zaten yedek de 2 bölümüm daha var çok bi şey kaybedixeğimi sanmıyorum
- +1 yıl
İyide kayıt nasıl yaptiracaksin
Soran+1 yılNe kayıtı anlamadım
- +1 yıl
Para istemiyor mu okul kayıt için
Soran+1 yılKayıt yaptırmayacağım işte
- +1 yıl
Mevzun oldum diyip aile ni mi. ladircan
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Kolay gelsin sana
+1 yılNeden böyle bişey yaptın
09 Yorumla
Soran+1 yılMecbur kaldım
- +1 yıl
Bi çaresi bi yolu bulunabilirdi
Soran+1 yılMaalesef
- +1 yıl
Neden
Soran+1 yılÇok para gerekiyor bulamam parayı
- +1 yıl
Ne kadar
Soran+1 yıl50 60 bin
- +1 yıl
Ne bu böyle
Soran+1 yılHer şeye zam geldi özel üniversitelerde bokunu çıkardı
+1 yılKeşke baştan doğruları söyleseydin
02 Yorumla
Soran+1 yılGeçti artık çok da bi şey kaybetmedim
- +1 yıl
Niye kaybetmedin
Emin ol bu yaptığın daha çok zorlarına gidecek.
14 Yorumla
Soran+1 yılÇok fazla ders bıraktım ödeyemezdik , en mantıklısı bu geldi
- +1 yıl
- +1 yıl
Bişey soracak çıkar sonra
Dürüst olurdum hayat senin hayatın
02 Yorumla
Soran+1 yılHer zaman da dürüst olmak iyi bi şey değil ama
+1 yılDevam edip emekleri ziyan etmezdim
04 Yorumla
Soran+1 yılVakıf üniversitesi ya çok ders kaldı ödeyemem p parayı
- +1 yıl
Ailene nasıl ödeyeceksin peki? Hiç mantıklı geliyo mu o bölümü bitirip arandığında ya da özelde ne biliyim fazlasıyla çalışır oderdin ama şimdi geleceğinde bitti ailene de yalan söyledin yarım kaldı..
Soran+1 yılGeleceğim neden bitsin şu an açıktan 2 bölüm daha okuyorum , anestezinin ataması az zaten atama puanı da yüksek özele de torpille abicim öyle dediğin gibi bi şey yok
- +1 yıl
Hakkında hayirlisi
+1 yılSen bitmişsin bee
06 Yorumla
Soran+1 yılBittik valla
- +1 yıl
Hatta sıçmışsın bide sıvamışsın
Soran+1 yılAynenn
- +1 yıl
Sohbet edek mi seninle şimdi şu an şu dakika başbaşa 😄
Soran+1 yılNe zırvalıyosun ya
- +1 yıl
Üslubuna tüküreyim 😄
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ailem mezun oldum sanıyor ama okulu bıraktım, benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım