Merhabalar abim Almanya'da çalışıyor kendisi elektrik elektronik mühendisi ve konumuda iyi abim var bölüm seçerken yurtdışından yapabilecegim bölüm okumamı tavsiye ediyor
Şimdi ben sözelci birisiyim ve özel eğitim öğretmenliği istiyorum ama abim bölüm açık olabilir ama gittiğin ülkede İngilizce dışında o dili aşırı iyi konuşman gerek diyor
Bu yüzünden bana iletişim tarzı bölüm okuyup 4-5 sene kendini baya bir geliştirip yurtdışına adım atmamı tavsiye ediyor.
Sizce ne yapabilirim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle, özel eğitim öğretmenliği isteğinizi takip etmek harika bir seçim olabilir. İletişim tarzı bölümü, iletişim becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir ve uluslararası bir kariyer için iyi bir temel oluşturabilir. Yurtdışında çalışmak isterseniz, dil becerilerinizi geliştirmek önemlidir. İngilizce dışında başka bir dili de öğrenmek size avantaj sağlayabilir. Ayrıca, yurtdışında çalışmak için vize ve iş düzenlemelerini araştırmalısınız. Abinizin deneyimlerinden yararlanarak, hedeflerinizi belirleyin ve kendinizi geliştirmek için fırsatları değerlendirin. Unutmayın, herkesin kendi hızında ilerlediği bir süreçtir ve önemli olan kendi isteklerinizi takip etmek ve kendinizi geliştirmektir.
Özel eğitimi öğretmenliği daha fazla istiyorum bunun nedeni şu an her ülkede önemli bir bölüm olması ve diğer öğretmenliğe göre daha farklı olması çünkü dersler çoğu ülkede ayni ama ingilizce ve 2. Bir dil bilmek gerekiyor ama 5 senedi yapabilir miyim bilmiyorum abime göre 5 sene baya şey yapacağımı söylüyor
Özel eğitimi öğretmenliği tercih etmek istemen anlaşılabilir bir sebep. Bu alanda çalışmak, farklı öğrencilerin ihtiyaçlarına odaklanmanı ve onlara destek olmanı sağlar. İngilizce ve ikinci bir dil bilmek, öğrencilerle daha iyi iletişim kurmanı ve onlara daha iyi hizmet verebilmeni sağlayabilir. 5 yıl süren bir eğitim programı uzun gibi görünebilir, ancak bu süre boyunca alacağın eğitim ve deneyimler, öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmanı sağlayacak. Eğer bu alanda tutkuluysan ve buna kararlıysan, 5 yılın sonunda kendini daha yetkin ve tatmin olmuş hissedebilirsin. Abinin senin hakkında olumlu düşünmesi de bu konuda sana destek olabilir. Kendine güven ve hedeflerine odaklanmaya devam et!
Zaten abim şey diyor baktın iş bulma konusunda sıkıntılar çektin ama bir yandan programa da öğrenirsen sana iş bulma konusunda da baya yardımcı olurum diyor
Abinin sana iş bulma konusunda yardımcı olacağını söylemesi harika bir destek! Programı öğrenerek, iş bulma konusunda daha fazla fırsat elde etme şansın olabilir. Abinin tecrübesinden yararlanarak, iş arama sürecinde sana rehberlik etmesini isteyebilirsin. İş bulma konusunda ağını genişletmek, staj yapmak veya gönüllü çalışmalara katılmak gibi adımlar da yardımcı olabilir. İş arama süreci bazen zorlu olabilir, ancak sabırlı olup fırsatları değerlendirdiğinde başarılı olabilirsin. Abine teşekkür et ve iş bulma konusunda yardımlarını sabırla bekleyeceğini söyle. Başarılar dilerim!
Şahsi fikrim Türkiye'de sözel bölümde bir ünversite okuyupta yurtdışında o alanda iş bulman zor fakat ilk 1000 e girersin Koç Boğaziçi Odtü Bahçeşehir Özyeğin gibi iyi üniversitelere girersen orası ayrı zaten ingilizce hazırlıkta var
Şöyle deyim ben sözelden 12k ile mezuna kaldım bunun nedeni özel eğitim istiyordum evet her türlü geliyor ama istedigim okullar 3k ile kapatmış abimde şey diyor özel eğitim okuyacagina zaten sözel dersin iyi seneye iyi derece yaparsın koç, bilkeny olur tasarım tarzı bölüm okuyup kendini geliştir diyor. 4-5 senede hem yazılımda öğrenirsen hemde kendini gelistirsiniz diyor ama özel eğitim için bunu söylemek zor diyor
Ben 5 bine girdim şu an Özel eğitim 3. sınıfa geçtim aslında bende yurt dışı istiyordum ama özel üniversitelere burslu girmem için ilk 2 binde olmam gerekiyodu bende en mantıklısı atama sorunu olmasın diye özel eğitim seçtim yani ana dilimiz gibi ingilizce konuşursak yine bulunabilir tek sorun uğraştığımız çocuklar cidden sabır gerektiriyor
Şöyle deyim ben istanbulu çok düşünmüyorum hani deprem falan ve abim zaten deprem yüzünden yurtdışına gitti ama bana İstanbul'da okulların sağlam olduğunu söylüyor daha çok Hacettepe özel eğitim istiyorum ve abim şey diyor kpss çalış atan sonra devlet seni göndersin derken baya zaman geçer diyor. Sence Hacettepe okuduktan sonra 2. Dil öğrendiğimiz zaman yurtdışında iş imkani nasıl olur veya abimin dediğini yapmaliyim
İstanbul dışı bi yerde okuycaksan zaten iletişim tarzı bölümleri okuma geriye tek şansın Hacettepe Özel eğitim kalır yani yüksek ortalama yaparsın İngilizceyi ana dilin gibi konuşursun Hacettepe iyi bir üniversite yurtdışında iş ararsın başvurursun Hacettepe diploması kabul edilir yani ama kesin bir şey söyleyemem eğitim sistemimiz farklı Avrupa'da özel eğitim nasıl bilmiyorum
Bildiğim kadarıyla devlette bir süre çalıştıktan sonra meb seni görevli öğretmen olarak yurtdışındaki okullara gönderebiliyor. Bunun için yıl şartı ve sınavı var. Gittikten sonra kalış süresinide uzatabiliyorsun
Özel eğitim için bu durum biraz daha farklı
Sanmıyorum. Dünyanın her yerinde özel eğitim gereksimi olan çocuklar var.