En çok parayı hangisi kazanır veya toplum arasında en çok hangisi saygın meslek kabule edilir hangisi daha iyidir
Doktor 👨⚕️
Hakim 👨⚖️
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En çok parayı hangisi kazanır veya toplum arasında en çok hangisi saygın meslek kabule edilir hangisi daha iyidir
Toplumsal bakışı bilemem ama otorite ve güç bakımından net hakim. Her gün doktora şiddet haberleri izliyoruz 2 gün cezaevinde tutulup tahliye ediliyorlar aynı şeyi hakime yapmaya çalışsalar ömürlerinin geri kalanında gün ışığını göremezler.
benim hedefim savcı/hakim/kaymakam olmaktı ama sayısal okuyorum ya
Aslında saygınlık meslekle ya da makam ve mevki ile olmaz. Kişilik , karakter ve ahlakla olur. Ancak işi , mesleği , makamı , mevkisi olmayanları insanlar , insan ya da adam yerine kimse koymadığı için soruyu yadırgamadım. Bence hakimlik ama doktorluk çok kutsal bir meslek.
Cevap
14Cevap
Saygı duyulan meslek kalmadı siyaset herşeyin önünde olduğu sürece !!
harbi he doktorluğun en saygın olması lazım bence
Saygı dizi olarak biliniyor
nasıl yani
Saygı Dizi olarak seyrediliyor Anlamını bilmeyen insanlar gibi
Genelde insanlar korktuğu insanlara daha çok ilgi gôsterir. Doktorlarda hayat kurtarıyor tabiki ben doktorları çok seviyorum...
İkisi de çok saygın ve kutsal meslekler (di). Artık günümüzde pek de bir saygınlıkları kalmadı gibi.
sizce hangisi
Hakimlik daha iyi Şu an
Bir fikrim yok. Hakim daha saygın ancak doktorun maddi potansiyeli daha yüksek.
doktor saygın değilmi ya bir yere gitsem kendimi hakim olarak tanıtsam wow derler yani doktorluktan daha çok :D
Doktor dayak yiyor neresi saygın yurtdışında saygındır Türkiye'de değil
ben sayısal okuyorum netlerim gayet iyi sayısalda derece yapan zaten hukukta derece yapar tıpı riske atıp hakimlik savcılık sınavına girsem olurmuyum işte
Saygınlık veya para istiyorsan tıp okuma. Tıp bilimine ilgisi ve tutkusu olanlar tıp okumalı. Bilime sadece bilime meraklı insanlar yönelmelidir
Son yıllarda bize karşı artan olaylarla saygınlık vs kalmadı mesleğin içine ettiler
şu an bir hakimin emekliliğe yansıyan maaşı daha fazla
Sadece şunu soyliyim turkiyede kac hakim var ve turkiyede kaç bin doktor var. Az olan değerlidir.
sizce hang, s,
Tabii ki hakimler daha değerlidir. Neden mi her hukuk mezunu adam hakim olamıyor ama her tip mezunu doktor oluyor
trafik polisi ceza kesebilirmi hakim ve savcılara
yok ya abi savcı/hakim daha iyi polis jandarma karşında esas duruşta bekliyor
Tabi ki kesebilir ama hakime kolay kolay yemez.
Ablacım benim mesleğim hukuk ile ilgili.
ben abla değilim :D sayısal bölümden hazırlanıyorum sınava sanırım doktor olucam ya sayısal derslere çalıştım artık ama sayısalı yapan zaten eşit ağırlıktan derece yapıyor sizce doktor olmakmı yoksa tıpı riske atıp hakim/savcılık/kaymakamlık sınavınamı girmek?
Tip puanı daha yüksektir tıpa git avukatlık kolay meslek değil.
avukat hayatta olmam zaten her taraf avukat
Hakime saygım yok, doktorada halkın pek saygısı yok malum
Hakimlik itibarlı baya
off ya ben sayısal okuyorum OFFFFFFFFFFFFFF mantıklımı tıp okumak yoksa hukuk okuyup çalışsam garanti savcı olurmuyum
Hakim kesinlikle. Ondan sonra doktor
neden
valla bilemiyorum ya sayısal okuyorum sayısalım baya iyi
ama gönlümden hukuk geçiyor
hukuk okusam şimdi garanti olamam demi savcı
sınavına girsem kesin olurmuyum işte tıp okumakta çok güzel bir şey çok kararsızım ben ya ama benim sayısalım çok iyi fizik kimya biyoloji matematiğim iyi ama gönlümden savcılık geçiyor doktorlukta cazip geliyor of ne olacakb enim bu kararsızlığım
kalbim sürekli değişiyor işte :D kalbimin sesi değişiyor
yok ya doktor olup her hastama sevgiyle davranıp ikramlar yapıcam nöroloji alanında gelişecem
ya da abd ye gidip virüs yapmak için yine doktor olmak şart değilmi birde hangi bölümü okuyacaz
Otobüs şoförlüğü
Doktora herkes saygı duymaz
Doktor olup İsviçre'ye yerleşmeni tavsiye ederim.
Hakkıyla yaptığın her iş saygındır...
Hakim daha saygın ama doktor daha çok para kazanır
ben sayısal okuyorum hukuk okuyup hakimlik savcılık sınavına girsem olurmuyumki tıpı riske atıp
Sevdiğin mesleği yapmalısın hangisini istiyorsun
doktorluk daha cazip geliyor hem evrensel bir meslek
O zaman doktor ol
halk arasında saygın bir meslekmi işte ama en yüksek puan o türkiyedeki en iyi meslek o değilmi oz aman
Hakimliğin saygısı daha fazla
siz 2 tercihiniz olsa hangisiini seçerdiniz bu iki meslekten
Savcılık
savcı olunca trafik polisleri ceza kesebilirmi
Hiç savcılığı düşündün mü
evet ben savcı olmak istiyordum zaten
Gel sana özelden anlatayım
olut
Daha karar veremedin mi kuzu 😃
veremedim ya
Hakim
neden
doktor.. insan cani soz konusu dogru
evet ya tıpla hukuk karşılaştırılmaz tıp daha iyi tabiki en yüksek meslek şuanki üniversite sınavına göre
Savcı
hakim
Hakim bence
neden
doktor
neden
Saygın mı 😆
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?