Her soruyu içtenlikle cevapladığını görüyorum, o zaman biz de süper yaparak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayalım. Eline sağlık :) Kariyerinde de bol şanslar.
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim. Sizin merak ettiğiniz bir şey olursa, sorabilirsiniz :)
Soran+1 yılBaskı ve stres. Bir çok pilot var ki psikolog desteğine gerek duymayıp, havayolunun baskısını alkol ve uyuşturucu ile gevşetmeye çalışıyor. Bu da hem kişinin kendisine hem kariyerine hem aile hayatına zarar vermekte. İnsanoğlu, bazen vücudunu dinleyip, geri adım atabilmesi lazım. Hele ki doktorluk, pilotluk, mühendislik gibi üst düzey konsantrasyon gerektiren mesleklerde bu çok önemli. Bazen nefes alınca bütün baskılar azalır.
En İyi Cevaplar
Normalde de anons yaparken kullandığınız gibi mi ses tonunuz yoksa bilerek mi kasıyorsunuz kendinizi? Yardımcı pilota güvenip havadayken uyuduğunuz oldu mu?
08 Yorumla
Soran+1 yılHenüz yolcu uçağı uçuracak seviye'ye ulaşmamakla beraber, ses tonunu kalınlaştırmaya çalışan bir çok pilot arkadaşim var 😅 uçuş esnasında tek pilotla uçulabilir, o yüzden değişerek pilotların dinlendiği oluyordur muhakkak.
Soran+1 yılSonuçta o ses, o ânda havayolu şirketini temsil ediyor, düzgun ve karizmatik ses ile de yolculara hitap etmek, o uçuş tecrübesinde pozitif bir etki yaratır.
Okul'u 250 saat uçuş tecrübesiyle bitiriyorsunuz, yardımcı pilot olmak içinse minimum 1500 saat uçuş tecrübesine ihtiyac duyulur.
Uçak mühendisleri tanımları gereği uçakları dizayn eden, geliştiren, test eden, bakım ve onarımıyla ilgilenen insanlardır. Pilotlar ise, bu cihazları kullanan ve güvenli uçmanın eğitimini almışlardır.
Soran+1 yılVe evet, ücretsiz uçabiliyoruz çaliştığımız havayolu şirketi için.
Soran+1 yılBu havayolundan havayoluna fark edebiliyor. Genellikle Lufthansa, British Airways gibi firmalar, bütün işçilerine bedava uçuş yapmalarına müsaade eder.
Soran+1 yılUçak muhendisleri uçağı uçuramazlar. Onun için pilotaj eğitimi almak durumundalar. Dediğiniz gibi, teknik ve mekanik bilgileri daha fazladır. Onlar olmadan uçaklar uçuş yapamazdı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
u +1 yılUçağın kara kutusu neden turuncu? Kara kutu demesek, turuncu kutu desek olmuyor mu? Kokpit de Ferdi Tayfur dinlemek yasak mı?;
11 Yorumla
Soran+1 yılİniş ve kalkış da, iletişim hâlindeyken müzik dinlemek tabii ki de yasak, ama dinlenilebilecek zamanlar da oluyor tabii ki.
Turuncu zirâ kaza olduğunda o kutuyu daha kolay şekilde bulabilmek içindir.
+1 yılheves uğruna çıktığın yolda insanları canından etme ihtimalini nasıl bertaraf edeceğini düşündün mu
03 Yorumla
Soran+1 yılBu ihtimal her yaptığımız eylem için geçerli hâlbuki. Araba sürerken bu ihtimal daha yüksek mesela.
- +1 yıl
bu sorumun cevabı değil.
Soran+1 yılO zaman tekrar deneyeyim cevap vermeye. Evet, düşündüm. Bu sorumluluğu üstlenebileceğime inandim ve bu yolda yürümeye karar verdim. En başta eğitimimi bütün ciddiyetimle ve disiplinli şekilde tamamlayarak, daha sonra da sürekli kendimi geliştirerek bu sorumluluğun ustesinden gelebileceğime inanmaktayım.
- Eğitim & Kariyer konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılYapay zeka işinizi ne zaman elinizden alır sizce? :)
18 Yorumla- +1 yıl
İşin şakası tabi. Kolay gelsin :)
Soran+1 yılİnsanlar pilotlu uçaklara binmeye aşırı korkuyorken, yapay zekâ'yı kabul edeceklerini yakın zamanda kabul edeceklerini sanmıyorum. Airbus, kendi iniş-kalkış yapan, uçağın kendi taxi yapıp durduğu bir uçak yazılımı geliştirdi. Lufthansa ile işbirliği yaptılar lâkin bir süre sonra pilotların çoğunluğu yardımcı olmayı reddetti. Airbus de bu projeyi ertelemiş.
- +1 yıl
Neden yardımcı olmayı reddettiler ki?
Soran+1 yılNeden yardımcı olsunlar ki? Yapay zekâ her işi yapmaya kalkarsa, bu sefer kokpitte 2 pilot yerine 1 pilot olacak belki. Bu, o zaman da pilotların iş bulmasını zorlaştırır ya da iş imkânlarını kısıtlar. Herseyi bilgisayar yapacaksa, pilotların olmasının ne anlamı kalıyor?
- +1 yıl
Demi :) İşin ucu benim ilk yoruma dayanıyor yani
- +1 yıl
Ama siz artık pilot oldunuz. Sizin işinizi elinizden almazlar. Sonrakiler için sıkıntı
Soran+1 yılBence daha bir 50 yılı bulur ama ilerisi için elbette sorunlar olacak.
- +1 yıl
Evet
+1 yılBoy ortalaması önemli oluyo mu. askeri pilotlukta özellikle bunun bir önemi var mı.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet, önemli tabi ki.
Hava trafik kontrolörlüğü nasıl meslek bi bilgin var mıdır
01 Yorumla
Soran+1 yılİstatistik olarak, en çok intiharların olduğu mesleklerden birisidir. O stresi kaldırabilecek kapasiteye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, çok keyifli bir işdir. Ama bir hata ile hayatınızı mahvedebilirsiniz psikolojik olarak. O yüzden zorlukları olan bir meslektir.
Nasıl hemen kaldirabiliyosun 😊😊 @whereismymindamk
03 Yorumla
Soran+1 yılBana mı sordun yoksa etiketlediğine mi?
Soran+1 yılSağol, cümlemize
+1 yılBen ne zaman senin yerinde olucam soruusu olurdu büyük ihtimalle
01 Yorumla
Soran+1 yılUnarım hayalinize kavuşursunuz
+1 yılO kadar insanın canı sana emanet nasıl bu kadar rahatsın. Ama öğreniyorlar uzman oluyorlar ama ben korkardım.
00 YorumlaBende helikopter uçurmak istiyorum. Bunun için lisans almaya gerek var mı?
Helikopter kullanabilen uçakta kullanabilir mi?00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılYolculuk esnasında yani sürüşte hiç panik yapıyorlar mı merak ediyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılSivil havacılığa ulaşmış, büyük yolcu uçaklarını uçuran pilotlar yüzlerce saat eğitim almış, bütün rastlanan acil durumları yüzlerce kez simülatör de tekrar etmişlerdir. Hatta kariyerleri boyunca da bu eğitim devam eder. Panik durumunu çabuk atlamak durumundayız.
Benim eğitimim de mesela tam kalkış esnasında kapının açılması gibi durumlar da olabiliyor. Normal de telefon cebimde olmazdı, o ân telefon dizimin üzerinde filan olsaydı, düşürürdüm muhtemelen 😅- +1 yıl
Wow havalı bir meslek, tebrik ederim.
Soran+1 yılTeşekkür ederim, umarım siz de hayallerinizi gerçekleştirirsiniz :)
- +1 yıl
Umarım, teşekkür ederim. 🙂
Aniden vermen gereken bir karar alırken ilk düşüncen ne olurdu
06 Yorumla
Soran+1 yılÂniden karar vermen gerekirken, ilk kural, güvenli olmaktır. Uçacaksın, yönünü kontrol edeceksin, sonra da iletişim kuracaksın. Yasaların ve kuralların içinde de kalmaya çalışacaksın.
Soran+1 yılÇocukluk hayalimdi. Tabii ki de keyif veriyor 😄
Soran+1 yılAllah sizlere de hayallerinizi gerçekleştirmeyi nasip etsin.
+1 yılSorumluluk duygusunu taşımakta zorlandığınız oluyor mu?
09 Yorumla
Soran+1 yılIlk başta stres kaynağım bu sorumluluğu üstlenmekti ama çok iyi hocalarım oldu, bu stresi kontrol etmeyi öğrettiler. Şu ân genellikle keyif alıyorum
- +1 yıl
İşte mentorun sağlam olacak benim hayatta en çok üzüldüğüm şeylerden biridir sağlam mentorlar 2-3 tane gördüm gerisi boş
Soran+1 yılTabii ki de, ben makine mühendisliğini bu yüzden bıraktım. Hocalar ögrencileri umursamıyordu
- +1 yıl
İyi yapmışsın bende malzeme mühendisiyim mesela hocalarımın çoğuna küfür ederim hatırladıkça
Soran+1 yılZaten en büyük sorunlardan birisidir Türkiye de. Öğretmenlerin burunları o kadar havada ki, mesleklerinin gereğini yapmakta zorlanıyorlar.
- +1 yıl
Olgun değiller o kadar şey başarıyorlar kaldıramıyorlar sanıyorlar ki tekler başka kimse yok sanıyorlar
Soran+1 yılBelki de ondandır.
- +1 yıl
Nefis nefis kimse gelip rekabet edip zorlamayınca şımarıyor hocalar ben bir kaçını fena bozduğumu hatırlıyorum.
Soran+1 yılİnsanoğlu kendi nefsiyle kendisi de mücadele etmeli. Biz ise genellikle mücadele etmek yerine besliyoruz.
+1 yıluçağı uçurmayı nasıl çğreniyorlar ve ilk uçurucakları sırada stres oluyorlar mı merak ediyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapay zeka ve dronelar sayesinde yakında işsiz kalmak nasıl bir duygu diye sorarım. Pilotsuz yolcu uçakları üzerindede denemeler yapılıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaktığı benzin miktarı kaç arabanın yaktığı benzin mintarina eşdeger?
05 Yorumla
Soran+1 yılYani ufak uçakları kastediyorsan, biraz daha fazla yakıyor.
Cevap sahibi+1 yılPeki hiç başka ülkeye giriş yaptın mi?
Yaparsan mesela sana nasil bir muamele yaparlar?
Soran+1 yılPasaport ve lisansım yanımda olduğu müddetçe, normal gümrükten geçiyormuş gibi bir muamele yaparlar. Sonuçta henuz havayolu için çalışmıyorum. Evet, ABD ye giriş yapmışlığım var.
Cevap sahibi+1 yılpasaportun lisansın var ve havayolu için çalışmıyorsun ve vizen yoksa ne olacak o zaman?
Soran+1 yılTurkiye de yaşamıyorum. Yabancı pasaportum var. Bütün lisanlarım yok elbette. Hâlâ eğitim almaktayım.
özel üniversitede burslu pilotaj okursak lisans ücretini yine de öder miyiz?
01 Yorumla
Soran+1 yılElbette. Türkiye de araştırmasını yapmıştım. Ücretleri öğrenci kendi cebinden ödüyor diye biliyorum. Bursların nasıl olduğunu bilmiyorum. Ben yurtdışında okuyorum.
Uçağı spinden nasıl çıkarırsın irtifa 3000 gaz kolu idle pozisyonda
00 YorumlaYükseklik korkun yokmu?
04 Yorumla
Soran+1 yılUçağın içinde yok. Ama git paraşütle atla derseniz, o zaman yapamam 😅
Soran+1 yılÖğrenci pilotum. Eğitimimin bitmesine 1 sene kaldı
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHavada sıkılıp cigara yaktiginiz oluyor mu reis
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır, kesinlikle yasak ve yapılamaz.
Uçağı nasıl kaldırdığını
06 Yorumla
Soran+1 yılBütün prensiplerini mi? 😅
Soran+1 yılKaç saatlik muhabbete döner o, sıkılırsınız bence 😅😂
Soran+1 yılKokpitte ne işiniz var yahu 😂
+1 yılÇorapların neden yok ısmarlim mi🤔
06 Yorumla
Soran+1 yılSıcak hava da çorap mı giyineyim?
- +1 yıl
Hiç pilot ayakkabısı gibi değiller
Soran+1 yılOkulumuzda uniforma zorunluluğu yok. O yüzdendir 😃
- +1 yıl
Korkuyor musun uçarken
Soran+1 yılHayır, korku yok
- +1 yıl
Çok yüksek ben korkuyorum
+1 yılEğitim ücreti ne kadar
09 Yorumla
Soran+1 yılBen 80 bin dolar veriyorum.
- +1 yıl
Yıllık mı
Soran+1 yılBizim burada pilotaj eğitimi lise eğitimiyle eşdeğer. Ben lise'yi zaten bitirdiğim için, pilotaj eğitimi 18 ay civarı bir şey. Bu 18 ay için 80 bin dolar ödemem gerekti. Ben part time öğrenciyim, aynı zamanda da çalışıyorum. Eğitimi 18 ayda bitirmek yerine mesela 3 yilda bitirmek daha mantıklı geldi benim için.
- +1 yıl
Türkiye’de değil misin
Soran+1 yılHayır, gurbetçiyim. Yurtdışında doğdum. Okulum bittikten sonra ve tecrübe edindikten sonra Türkiye'ye yerleşebilirim ama.
- +1 yıl
Anladım şanslısın bende okumak isterdim ama malum Türkiye paran yoksa hiçbir şey elde edemiyorsun
Başarılar dilerim
Soran+1 yılBu dünyanın çoğu yerinde ki problemle aynı. Ben bankadan borç çektim bayağı. 15 yaşımdan beri de hem çalışıyor hem okuyorum, birikimim vardı biraz da. 80 bin dolarlık eğitimin bana mâliyeti, 120 bin dolar civarı olacak ama bence değer.
- +1 yıl
Türkiye’de diğer Ülker’e göre daha kötü şartlar yaşayan anlar
Soran+1 yılÖyle tabii ki
+1 yılUçak tip eğitimi var mı hala
011 Yorumla
Soran+1 yılHenüz yok. Önümüzde ki seneye inşallah
- +1 yıl
Kaç ders var
Soran+1 yılŞu ân lisanslarımı tamamlamaktayım. Daha 150 saat daha uçuş gercekleştirmem gerek minimum.
- +1 yıl
Hosteslik sınavına girdim 2017 yılında 14ders vardı sizin 8ayda eğitim
Soran+1 yılVallah kaç ders olduğuna bakmam lazım 😅 hosteslik yapıyor musunuz peki?
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılNedenini merak ettim şimdi
- +1 yıl
Yl için tr geldiğim senelerdi o karışıklıkta unutuldu gireceğim tekrar
Soran+1 yılUmarım hedefinize ulaşırsınız 🙂 güzel bir meslek bence
- +1 yıl
Güzellikten daha çok kendime uygun meslekti yaş sınırı geldimi bilmiyorum prosedürün yeni halini görmedim sanada başarılar
Soran+1 yılTeşekkur ederim, iyi akşamlar
+1 yılHangi müzikleri dinliyorsun yolda 😂😂
01 Yorumla
Soran+1 yılO aşamaya ulaşmadım henüz ama sanırım ben müslüm gürses dinlerdim 😅
Kaldırmak zor olmuyor mu diye sorardım.
01 Yorumla
Soran+1 yılBunun icin cok defa tekrar ediliyor. Kalkış, inişten daha kolay.
+1 yılEn fazla kaç g yiyorsun
07 Yorumla
Soran+1 yılYani 1-1.2 g force civarı ortalama
- +1 yıl
Yolcu uçağı ya da tayyare falan mı kullanıyorsun
Soran+1 yılŞu an cessna 172 kullanıyorum. Egitimim 1 sene sonra bitiyor
- +1 yıl
Cockpit göründüğü kadar karmaşık mı
Soran+1 yılO kadar çok tekrar yapılır ve check list uygulanır ki, bir süre sonra cockpit basitleşiyor. Herşeyin nerede olduğunu anlıyor ve biliyorsun
- +1 yıl
Basit bir uçuş için ne kadar bilmek gerekir
Soran+1 yılİlk uçuşumu yapmadan evvel 3 ay'a yakın teorik ders gördüm ve iki tane sınavdan geçtim.
Müzik dinleyebiliyor musunuz diye sorardım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılTakdir ettim seni. Hangi okuldan mezunsun?
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 588 cevap paylaştı. Flaplar açık mı reis?
00 Yorumla
+1 yılUçağı ters uçurma imkanınız var mı diye sorardım
00 YorumlaÖzelden sorsam olur mu
00 YorumlaHemen kaldırabiliyo musun
00 Yorumla
+1 yılEn zor görevin nedir hep merak etmişimdir?
01 Yorumla- +1 yıl
ya da pilotluk çok mu zor
+1 yılReis 3 pedal mı yapıyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUçağı kaldırmak mı daha zor indirmek mi
01 Yorumla
Soran+1 yılİndirmek biraz daha zor.
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenelim mi 😅
01 Yorumla
Soran+1 yılBunun için çok masraf etmeniz gerekecek. Çok pimpirikli birisiyim 😏
+1 yılBeni de uçurur musun hiç uçağa binmedim
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevremden birisi olsaydınız, elbette yapardım.
- +1 yıl
He yok bı pilota bunu sorardım jsjdd ama teşekkür ederim uçmuş kadar oldum sjjdx
Soran+1 yılAhah
+1 yılDünya düz mü diye sorardım
02 Yorumla
Soran+1 yılDeğildir 😅😅
- +1 yıl
Emin misin
Gizli Üye(25-29)+1 yılYolu nasıl bulduklarını sorardım
02 Yorumla
Soran+1 yılGenellikle uçaklarda navigasyon mevcut. Yoksa harita kullanılır.
Cevap sahibi+1 yılHıı teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılpilotluk için para lazım mı
04 Yorumla
Soran+1 yılEğitim için mi?
Cevap sahibi+1 yılevet
Soran+1 yılElbette lazım
Cevap sahibi+1 yılortalama ne kadar peki
+1 yılKaç basıyo
00 YorumlaMaaş
01 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye de aylık 120 bin TL ortalaması.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar