Uçağa büyük bir paraşüt ile indirmek mümkünmü ne kadar ağır olursa olsun ben büyük bir paraşüt ile uçak düşme esnasında en azından yere dert düşüşü engeller diye düşünüyorum Maaş ne kadar ve Hiç kötü bir olay yaşadınmı
Gerek filmlerde gerek müziklerde beynimize yıllardır işlenen "seksi hostes" algısısına bir açıklık getirebilir misiniz?
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Üniforma fetişi diyebiliriz. Biraz da kapitalist dünyanın erkek dünyasının ilgisini çekmek için kullandığı bir yol. Hosteslerin hayatları uçarak geçiyor ve pek fazla sosyal hayatları olmayabiliyor.
Cevap sahibi
+1 yıl
Anladım peki sizce de seksi değiller mi? Mini etek şapkalar topuklu vs.
Soran
+1 yıl
Değiller. Fazla zorlama geliyor bana. Yani seksi olması için biraz daha doğallık gerek bence.
Cevap sahibi
+1 yıl
Anladım. Peki bu soruyu asıl çok merak ediyorum, Pilot olmak neden zor? Uçağı kullanmak neden zor? Yani şöyle bir tabir yapacaksak, mesela arabayı kullanmamın zorluğu 10 üzerinden 3 ise uçak kaç olur?
Soran
+1 yıl
Bir kere çok disiplin isteyen bir meslek. Uçağı uçurmak kolay, onca eğitimden sonra herkes uçurabilir. Lâkin bu yaşam tarzına uyum sağlayıp disiplinden kopmamak zor. Mesela sigara içiyorsan, uçuş esnasinda içememenin stresini kontrol edebilmelisin. Saat farkı ne olursa olsun, uyuman gerektiğinde uyuyabilmelisin. Sağlığına sürekli dikkat etmelisin. Alkol tüketiyorsan bile, bunu her istediğinde yapamazsın zira uçuştan önce belirli bir süre alkol tüketmek yasak. Kokpittesin diyelim. Uçtuğun uçak tipinde 10 bin saat uçuş tecrüben olsa ve check listi ezbere bilsen bile o checklisti tekrar gözden geçirmek zorundasın
Cevap sahibi
+1 yıl
Anladım ama bunlar olması lazım zaten en ufak bir aksilikte veya dikkatsizlikte kendinizin ve yüzlerce kişinin hayatına mal olabilirsiniz. Peki neden pilotlar alkolük bir hayatı tercih ediyor? Yoksa bu da bize lanse edilen başka bir şey mi
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Uçak ağır gelmiyor mu kaldırırken? 😅
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ahah yani yükü sırtıma bindirip kaldırmadığım için sorun yok 😄